Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Doktor şuan bisey soylemezki daha küçük deyip gönderecek bu öyle Bi illetki doktorlar yok diuo otizm cikiyo var diyo yanlış teşhis oluyo arda 8 aylıktan beri doktorlardaydi ama biride var dememişti
 
Biz de ilk aldığımızda Sincan Devlet Hastanesinden 1 günde alabilmiştik. Şaşkınlıkla çözmeye çalıştık işlerimizi :) 3 yılda ne olmuş böyle bir yoğunluk var diyerek :) Siz de inşallh kısa zamanda halledersiniz ...Sevgiyle kalın..
 
Öncelikle Allah yardımcınız olsun.. Şimdi bizler evlat hasretiyle yanıp tutuşan aileler olarak, bir bebeğin kokusuna hasret anne adayları olarak biraz hassasız bence.
Eminim çok zordur yaşadıklarınız.
Bizim elimizde çok çok istediğimiz halde bir bebek olmadığı için, siz de elimde olsa doğurmazdım demeniz biraz yanlış anlaşıldı.
Ama siz annesiniz, bizlerden daha hassas davrandığınızı,düşündüğünüzü, o çocuklara her baktığınızda gelecekte yaşayacakları sıkıntıları da aklınızdan çıkaramadığınız kanısındayım..
Hayat herkesi farklı yerlerden sınıyor.. Çokça sabır diliyorum sizlere..
Bizim sınavımız olmayışı, sizinki de olması,ama gözünüzün önünde sıkıntılarını görmek,dayanmaya çalışmak...
Allah büyüktür.. Kalbinizi ferah tutun..
 
Başkalarının acımasızlığından korktuğunuzu söylüyorsunuz, ama otizmli çocuklarınız size yeterli gelmediği için, bu sefer sağlıklı çocuklar evlat edinmek istediğinizi söylüyorsunuz. Bu çocuklarınıza bir insanın yapabileceği en büyük acımasızlık, ve bunu yapan kişi anneleri. Psikolojiniz kötü ise bir doktora gidin , sırf sağlıklı çocuk isteğinizi tatmin etmek için, cins kedi köpek isteyenlerin Pet Shoptan hayvan alması gibi , yetiştirme yurdundan sağlıklı çocuk seçmek için uğraşmayın. Her gün ağlamak sizin ancak acizliğinizi gösterir ben evde her gün ağlayan bir anne ile yaşayan o çocukların nasıl etkilendiğini düşünüyorum, annelerinin istediği gibi sağlıklı olamayan iki çocuk ve bunu hergün ağlayarak hatırlatan bir anne. Yazık cidden, biraz eğitimle , uyum sağlayacak çocuklar bu ortamda daha koru olur. En garip olanda bu ortamı evlat edileceğini sağlıklı çocuğun !!! Düzeleceğini düşünmek.
 
Anlayışlı olmak ile , karşıdakinin gerçeğe aykırı isteklerine tamam demek farklı şeyler. Söylemek istediğini yazdı o kişi zaten, çocuklarının otizmli olduğunu düşündüğü için, , sağlıklı bir çocuk evlat edinmeyi çok istediğini çünkü, hep hayalinin sağlıklı çocuk büyütmek istediğini söylüyor. Evlat edinmek isteyen çok kişi var sıraya giriyorlar , bu insanların hiç çocuğu yok, lütfen bu kadınla, o insanları aynı kefeye koymayın. Bu kadın kendisine Allah tarafından verilen çocukları beğenmiyor, ve daha iyi cins bir kedi almak isteyen insanlar gibi , çocuk esirgemeye gidip sağlıklı çocuk!! Almak istiyor. Bu düşünce tarzı zaten sağlıklı bir kafadan çıkamaz, ne demek Pet shop tan cins köpek yavrusu seçer gibi , çocuklarının esirgemeden sağlıklı çocuk seçmek. Çocuk esirgemede kedi köpek yavrusu dağıtılmıyor, insan o çocuklar bir gün bizim gibi yetişkin insan olacaklar. Akıl sağlığı yerinde olmayana da , akıl sağlığın yerinde değil, bu düşüncelerin mantıksız demek lazım.
 
Doktor şuan bisey soylemezki daha küçük deyip gönderecek bu öyle Bi illetki doktorlar yok diuo otizm cikiyo var diyo yanlış teşhis oluyo arda 8 aylıktan beri doktorlardaydi ama biride var dem
Ben oğluma ağladığımı göstermiyorum okuldayken uyurken tuvaletteyken banyodayken ben sadece yeni doğum yapmıştım iğrenç bi psikolojideydim evet şuan berbat bi haldeyim öncesinde sen bu çocuğa takiksin sözünü dinleseydim şuan biz orta düzey otizmi yaşıyorduk belkide.
 
Sizi gerçekten akıl sağlığınız yerinde değil, doktorların bile bir kaç yılda koyabildigi teşhisi siz kendiniz küçük bebeğe koymuşsunuz. Ben sizin çocuk gelişimi falan okuduğunuzu düşünmüyorum, yalan söylüyor ya da abartıyorsunuz. Sizin acilen ciddi bir yardıma ihtiyacınız var, burda kendi çocuklarınızı öldürmekten bahsediyorsunuz. Derhal bir hastane gidin , gerekirse hastaneye yatırılarak tedavi görmeniz lazım. Sizin zihniniz su anda doğru çalışmıyor. Kendiniz ve çocukları öldürme fikrinden bahsetmeye başladınız, o çocuklar sizinle güvende değiller.
 
Evet tam olarak da anlatmak istediğim bu gelecekte nasıl bi zorlukla karşıladıklarını endişesi oğlumun yalnız bir birey olabileceğini düşünüyorum ama kızım ne kadar etkilendiğini tek başına hayatını idame ettirebilecekmi bunun endişesi beni mahvediyor ben o yüzden çünkü bi çocuğu engelli olunca ikinci çocuğa aile cesaret edemiyo neden çünkü o çocuğun geleceğini düşündüğü için eğer bana hafif var deselerdi ben kızıma bu kötülüğü yapmazdım.
 
İstanbul üniversitesi cocuk gelişim bplumu 3 sınıf öğrencisiyim.eski mesajlarımda da var evet tedavi görüyorum kızımı çok iyi bibcocuk doktoruna götüreceğim ben morro refleksine göre konuşuyorum morro refleksini de bibarastirin lütfen daha fazla canımı acıtacak şeyler yazmayın.
 
Çocuklar kendilerine karşı hissedilen duyguları anlarlar , otizmli olması bunu değiştirmez. Her gün ağlayan insanın günlük davranışları da etkilenir, çocuğunuz anlıyor kendisine bakınca yaşanılan hayal kırıklığını, aynı evde yaşayıp bunu ondan sağlayamazsınız. Açılan tedavi olun, çok tehlikeli ve saplantılı ve gerçekle bağını koparmış düşünceleriniz var. Hemen tedaviye başlayın, kendiniz, çocuklarınız ve cevrenizlwdeki insanlar için ciddi tehlike yaratiyorsunuz
 
Tedavi gördüğünüz doktora, çocukları ve kendiniz öldürme düşüncesi tanıdığınızı derhal iletin. Eminim o doktor bunu duyunca gerekeni yapacaktır. Siz şu an gerçekle, mantıklı düşünce ile başınızı koparmış durumdasınız. Çocuklarınız ve çevreniz bundan etkileniyorum, lütfen çocuklarınızın olan veya sizin varalduğuna kendinizi inandırdığınız hastalıkları bırakıp, kendi zihinsel sağlığınıza odaklaninin, şu an bu dunce tarzı ile o çocuklar için ciddi bir twhlikesiniz
 
Otizmi bi araştırın kaç anneye yok denilmiş sonradan otizm teşhisi alınmış prof doktor Ayşe avcı 3 doktora kadar götür mümkünse üniversite hastanesi olsun dedi bu gerçek dışı bibdusunce degil hanimefendi otizm bi spektrum en hafifi den ağırına kadar.aa çocuğum engelli atipik çok mutluyum diye kimse davranamaz ama elinden geldiği kadar yansıtmamaktadır çalışırsın yanında kimseyle bu konuyu konusmazsin
 
Otizm sayfasında kaç kişi kendimi de çocuğumu da öldürmeyi düşündüm hic iyi değilim demiştir yani merak etmeyin çok iyi prof beni zaten tedavi ediyor egonuz tatmin olmuştur umarım evet deliyim akıl dengem yerinde degil
 
Burda son bir kaç gün içinde, çocuk esirgemeden Pet shoptan cins kedi seçer gibi sağlıklı çocuk almak istediğinizi, kendinizi ve çocuklarınızı öldürme düşüncesine katıldığınızı, ve çocuklara kendi kendinize teşhisi koyduğunuz söylediniz. Bence tedaviniz iyi gitmiyor., doktorunuzla acilen görüşün, takıntılı düşüncelerinizin olduğu artık yadsınamaz bir gerçek, böyle düşünceler bir gün de gelişmiyor. Ama etkileri çok ağır oluyor, kendim böyle düşüncelerden sonra eyleme geçen insanların davalarına baktım. Aynen sizin davranışlarınız gibi ilerliyor. Bu takıntılı davranışlarınız çocuklarınız ve sizi kötü etkiliyor. Siz söylediniz tedavi olduğunuzu ama yeterli gelmiyor demekki.
 
Kendini ve çocuklarını öldürme düşüncesini yazana rastlamadım. Zaten tedavi oluyorsanız, düşüncelerinizin çok sağlıklı olmadığının farkındasınız.
 
Iste onu diyorum , doktorlar bile teshis konusunda kararsiz ve ancak zamanla bu teşhisin koyulabileceginj söylerken sizin daha öğrenci olarak bu teşhisi koyabilecegini düşünmek çok mantıklı bir varsayım degil. Mutlu olmamak çocuğu için endişelenme farklı, onları ve kendini öldürmek düşüncesi çok farklı.
 
Son götürdüğüm doktorda teşhis aldık bu zamana kadar yok denilmişti çocuğa ben teşhis koymadım tedbiri elden bırakmadım riske atmadım normalde olsa böyle ilgilenecektim belki biraz daha fazla ilgilendim evet lohusalikta öyle Bi düşünce geldi ama tabiki bunu yapmadım şuanda da o düşüncede değilim bi kabullenme süreci oluyor ya hani evet ruh halim iyi değil haliyle doktoruma gerekli konuları konuşuyorum zaten.korkmayin çocukları da kendimi de öldürdüğüm yok
 
Cok gecmıs olsun. Oğlunuzla evde nasıl ilglrndniz özel eğitime gitmedenmi düzeldi. Kızınız inşallh iyidir Benım kızımdada hafif şüpheleniyorum pedegoga gttik 1,5ay tv acmayalım dedi tvsiz görücem ona göre pskıyatrye yönlendiricek konusma var hemde herseye dili döner herssy bilir ama diyalog yok. Atkadaslarını bilir ama onlarlada iletişim fazla yok neler yapabilirim Teşekkür ler cok gecms olsun
 
Tam olarak düzelmedi sorunlar devam ediyor ama hiç bise yok deyip bıraksaydım başka bi haldeydi şuan isterseniz özelden mesaj atın konusalim
 
Merhaba kızlar .yakın zamanda sırasını öğrenen var mı , nasıl ilerledi acaba bu ay
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…