Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Ablanın tarafından ve eniştenin tarafından olmak üzere toplamda 5 referans numarası adres ve tc ile birlikte istıyorlar

şöyle ablan ve eniştenin tarafından aileden 1er kişi arkadaş iş arkadaşı komşu olur, 5 kişi istiyorlar ve arıyorlar, ayrıca ben saklanması taraftarı değilim özel bir mani olmadığı taktirde ileride çocuğunuz öğrenirse daha büyük travma zaten ilerdeki görüşmelerde özellikle soruyorlar çocuğa ne zaman söylemeyi düşünüyorsunuz diye, biz başvuru yaptık herkese söyledik şimdiden alışsınlar diye, biz ne kadar normal bir şey olduğunu kabul edersek bence çocukta daha az üzülecek daha rahat atlatacaktır. Tabi bu benim fikrim saygım var her ailenin kararına.. umarım yanlış anlamazsınız ama sırlarla başlayan yolculuk temeli bence sağlam olmaz.. herşey açık ve net olmalı çocuk zaten hisseder anlar, önemli olan onları güvende sağlıklı bir aile ortamında büyütmemiz..

Bu konu hakkında tam bilgim olmamakla birlikte referans istiyolar sosyal çevreden.bunların içinde aileden de olması gerekiyor. Farklı bir yöntemleri var mı bilmiyorum gizli kalmasını isteyenlere.
Çok teşekkür ediyorum

Ablam çok dışlandı çocuğu olmuyor diye o yüzden böyle düşünüyor

Ablam çok dışlandı çocuğu olmuyor diye o yüzden böyle düşünüyor
işte bu zihniyet oldukça bu toplum bir adım ileri gidemez yazık her kadın doğurmak zorunda mı kim istemez bizler en çok isterdik ama olmuyorsa vermiyorsa yaradan vardır bir imtihanımız, her kadın anne olsa o güzel yavrulara kim anne olacak ki belki de bu yüzdendir, üzüldüm, ama ne olursa olsun ben saklama taraftarı değilim hem nasıl olacak ki ayrı şehire gidecek yeni hayat kuracak bunun 9 ayı var hem ne zaman geleceği belli değil ki bu ablanı daha yıpratır ayrıca uzmanlar buna pek olumlu bakmayabilir benim fikrim onlarda çocuğun ileride yaşayacağı sorunları indirgemeye uğraşıyor.. Allah gönlüne göre versin hem Allah görüyor, dışlayan insanın evladı var, ama kader hayat herkesin imtahanı farklı hayatta.. Hayat en çok neye laf ederse insanı sınarmış Allah korusun.. çok üzülüyorum halen böyle insanlar olduğuna.. kayınvalide elti tarafından mı. doğurmayan kadın eksik değildir.. Bence başkasının doğurduğu çocuğa annelik yapan kadın daha değerlidir, gelsinler bide buradan baksınlar olaya sinirlendim valla üzüldüm de ablana çok selamlarımı iletin lütfen.. eşi tarafından dışlanmıyorsa gerisi teferruattır.. sevgiler

İnsanlara açıklama yapma kaygısıyla o çocukta ilerde kapanmayacak yaralar açmasanız keşke. Evlat edinmeyi normalleştirmemiz lazım. Saklarsanız ve ilerde bu çocuk kendi imkanlarıyla öğrenirse saklanılması gereken bir hata gibi görecek kendini. Neden saklıyoruz? Ayıp mı? Bir de ne kadar saklayabileceksiniz ki ilerde kesin öğrenecek. O zaman nolacak? Herkesin kendi düşüncesi ve hayatı tabi ama bu düşüncenin kimseye hele ki çocuklarımıza zarar vermiyor olması lazım. Bence enişteniz ve ablanıza bu sayfayı ve yüzlerce kavuşma hikayesini okutun. İnanın onların da bakış açısı değişecek. Sevgiler.

kesinlikle katılıyorum size, çocuklarımıza en güvenilir ortamı sağlamak bizim en büyük ilkimiz olmalı bence

Günaydın hanımlar nasılsınız, 1 senesi dolmadan onay alan var mı aramızda istanbuldan başvuru, birde kavuşan aileler özellikle istanbuldan hangi illerden haber geldi biz tüm türkiyeyi kabul ettik 24 saat içinde bebeğe ulaşmamız gerekiyormuş bu konuyu çok merak ediyorum birde oradaki prosüdür uzun sürüyor mu yani 1 günde bebeği alıp geliyor muyuz yuvamıza

Sonuna kadar katılıyorum size aslında bizi bu konuda hiç konuşturmuyor yoksa bizcede mantıklı değil ama kv sürekli oğlumun çocuğu olsun elti desen hamile olunca nazar değer diye hiç ablama bile söylememiş bütün bunlar bir araya gelince o da kimseye söylemeden evlat edinmek istiyor inşallah daha fazla yıpranmadan bu süreci tamamlar çok teşekkürler

Aslında ablanız bir bilse kucağına aldığı andan itibaren kim ne derse desin umrunda olmayacak tüm dünyayı onun bir damla gözyaşı için karşısına alacak... kurum sorun çıkarmadı diyelim ömür boyu çocuğum öğrendi öğenecek kaygısı da yıpratır ebeveynleri..bu durum çocuğun yüksek yararı için çok detaylı düşünülmeli diye düşünüyorum..

Burada olan her kadının ailenin bir hikayesi var, mesela benimde eltim benden önce hamile kalmak için çok takla attı, zaten kaldıda ve benden sakladı ne gerekse yani diyeceğim o ki ben ve eşim önce biz karar verdik çocuğumuz olmayınca sonra ailelere söyledik, ama kimsenin ne düşündüğü çok umrum değil yani o çocuğa yavruya biz aile olacağız. O yüzden kim ne düşünürden çok kendi yaşayacağı annelik aile, çocuğumuzu kucağımıza aldığımızda ne hissedicez aceba, beni asıl bun heyecanlar düşündürüyor... ablan bu sayfayı okusun inan rahatlayacak... benim bir tek kayınvalidem çok mutlu olmadı farkettik ama sorun değil biz bakacağız yavrumuza..

Benim kayınvalidem de ilk başta endişeliydi fakat şu anda oğlumu bir gün görmese özlüyor.ayrılırken herkesten çok ağlıyor..öyle bir sevgiyle geliyorlar ki ..en kısa sürede Allahım bekleyen herkese tattırsın inşallah

Bence de ablanız bu sayfayı okusun bakış açısı değişecektir.

Merhabalar,

Yukarıdaki konuyla ilgili yazmak istedim. Günümüz bilgi çağı ve artık herhangi bir bilginin saklanması hele ki bu evlat edinme gibi bir hassas bir konu ise neredeyse mümkün olmayan bir konu hem de etik değil.
Çocuğun bunu başkasından öğrenmesi önüne geçilemeyecek bir travma ve belki de tedavisi çok zor bir travma.
Çocuğun biri mesela bunu fen dersinde kan gruplarının anne babasıyla farklı olmasından dolayı kendi öğrenmiş bir yerde okumuştum.
o çocuk soracak anne senin karnındayken resmimiz yok mu gibi şimdi kreşlerde pek bir moda ya doğum günlerinde fotoğraflar isteniyor bebekliklerine dair vs..
bir arkadaş yazmış çok doğru '' bunu normalleştireceksin'' ki o da bunu çok normal bir şeymiş gibi hayatına devam edebilsin.
Uzmanlara göre öğrenme bir pedagog eşliğinde 5 yaşlarında olmasından yana. Ayrıca kurum da mutlaka bu bilginin çocuğa söylenmesinden yana.

Çocuk isterse 18 yaşında dosyasını kurumdan alabilir biyolojik ailesini öğrenebilir. öğrenmeye de hakkı yok mu? Kendinizi onun yerine koyun öğrenmek istemez miydiniz?

Ayrıca hastanelerde bir çok yerde genetik hastalık vs var mı diye sorular karşımıza çıkıyor. Allah korusun ciddi bir hastalıkta kendi soy bağından kişilerin yardımına ihtiyacı olabilir.

Yani toparlayacak olursam; bu sırla yaşamak hem kişiyi yorar, hem de etik olmayan bir davranış olduğu için çocuğa haksızlıktır.

Normalleştirerek hayata devam etmek en doğrusu.

Yani aslında onlara ne kadar şanslı olduklarını ve anne babalar olarak ne kadar şanslı olduğunuzu sevgiyle hissettirirseniz bence büyütülecek bir durum söz konusu olmaz.

son sözüm de saklamak çok büyük hata ve çocuğa belki de kendinize haksızlıktır.

her kelimesine katılıyorum çok doğru, her çocuğun gerçeği bilmeye hakkı var. En önemlisi de yalanla başlamamak lazım herşey şeffaf olmalı bence.. teşekkürler böyle uzun ayrıntılı yazdığınız için..

Herkese merhaba. Ben uzun süre foruma hiç bakmadım. Kurumdan aramalarını bekliyordum. Mart ayında Ankara'dan başvurduk. Aslında ağustosta bizim tüm görüşmelerimiz bittiydi, Ben boşuna bekliyormuşum. Dün forumu bir açtım, bizimle aynı zamanda başvuranlar onaylarını almışlar. Panik içinde kurumu aradım))). Dosyamı bulamadılar, sonra arayın dediler. Ben sabah kalktım, gittim direkt. Bizim de onayımız çıkmış, ama sırayı öğrenemiyoruz şu an. Sistemde sorun var. Bir de 2022 sıralaması henüz bitmemiş, değişebilir dedi. Yani tarih olarak bizden önce başvuranın onayı yeni cıkarsa sırası bizden önce olur. Birkaç gün içinde belli olur dediler. Uzmanımız da değişti. Henüz tanışmadık. Son durum bu.

Hayırlısı olsun inşalah en doğru zamanda kavuşursunuz

Merhaba güzel anneler sayfayı yeni keşfettim bende bebeğini kalbinde büyütenlerdenim şuanda sıra bizde büyük bir heyecanla aramalarını bekliyoruz tecrübeli annelere bir sorum olacak ben çalışıyorum bu 2 ay ücretli izni nasıl alıcam rapormu almam gerekiyor birde özel şirketteyim memurlar içinmi geçerli bu izin

Merhaba hayırlı olsun, hangi şehirde bekliyosunuz? Sanırım 1. sıradasınız.
2 aylık analık izni özel sektörde de geçerli, bebeğinizi teslim aldığınızda size verilen belgeyi (geçici bakım sözleşesiydi sanırım) iş yerinizin İK ya da muhasebe departmanına teslim etmeniz gerekiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…