Evlat Edinme Evlat Edinenler Lütfen Duygularınızı Bizimle Paylaşın

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?
Bacılar istanbul dan başvuranlar size bir sorum olacak
Kurum dan sizi ararlarken hani bizim aradığımız numara dan mı arıyorlar
Her telefona kurum muamelesi yapıyorum
Bazen de bir bakıyorum kayıtlı olmayan numara aramış
Sonra geri arıyorum acaba kurum mu diye
Hepsi de tanıtım çıkıyor
Onuda anlamıyorum nerden buluyorlar
Neyse işte böyle kurum nasıl arıyor
Bilsem bari her telefon da heyecan yapmam

Teşekkür ederim zamanlar eklediğin için beni bir kaç kez aramisti bir şeyler sormak için hep kurum numarasından aradı ama bir kaç hat varsa 2 numara aşağı 2 mumlar yukarı olur

Beklemek...

Bir yandan biliyorsun ki değecek geçen her bir saniyeye...

Ama öbür yandan zamanın durağınlığında, saniyeleri birbirine eklerken beklemek... geriyeye sayamıyorsun zamanı, çünkü bilmiyorsun nereye kadar sayacağını... yapabileceğin hiç birşey yok...sadece bir umut, bir heyecan, bir kavuşma anına odaklı bekliyorsun...

İçinde biriktirdiğin sonsuz adet sevgi hücresi, kucağında bebeği olan annelere-babalara yönelen kıskançlıklar... ve inatla geçmeyen zaman, umduğun hızda atmayan sıran...

Gözünün önünde tek bir sahne... birçok doğum hikayesinden belki de daha anlamlı bir kavuşma anı... ilk dokunuş, yüzünü ilk görüş... ilk koklayış... dünyayı yakarım ben o ana...

Ah ama beklemek... elin kolun bağlı... umutla ama bazen böyle dibe vurmuşluklarla beklemek... sessiz çığlıklarını içinde patlatarak... size anne diyecek, baba diyecek, uğruna canınızı herşeyi vereceğiniz evladınızı beklemek...

Çekilen tüm bu etinden et koparırcasına zamanın bizlere yaptığı işkencelere değer...

Bir hikaye vardır. Allah’ım kadınların doğumda çektikleri sancıyı taşa vermiş, taş çatlamış dağılmış, dayanamamış diye...

Bizlerin doğum sancısı biraz daha uzun sadece...

Hanımlar merhaba hepinize. Ben forumun eskilerinden Kedicik :) Kızıma kavuşalı 1 yıldan fazla oldu. Zaman hızlı geçiyor ama beklerken değil elbette. Ben hala forumun sessiz takipçilerindenim. Yavrunuza kavuştuktan sonra hayat bambaşka oluyor. Beklerken ise o gün hiç gelmeyecek sanıyorsunuz. Oysa eninde sonunda geliyor. Hatta bambaşka kaygılara yelken açıyorsunuz.
Benim bekleyen annelere önerim hep şu oldu: bebeklerimiz geldiğinde hiçbir şeye zaman kalmıyor, oysa bu esnada okunacak, araştırılacak çok sey oluyor. Mesela iyi bir çocuk doktoru bulmak bile önemli bir konu. Çevremden iyi bir doktor araştırıp bulmam 1 ayımı aldı. Ve çok şükür öyle iyi bir doktor buldum ki kızım çok güzel büyüdü, gelişti, hiç hasta olmadı bir daha. Ne yediririm, ne giydiririm, ay ay gelişimi nasıl olur, anne bloglarını okumak çok faydalı. Ben korkumdan yapamadım hiç, sanki sihiri kaçar sandım ama yapsaymışım dedim sonra, bebek mağazalarını dolaşmak, her ürünü incelemek. İnternetten araştırmak. Aldığım bazı şeyleri (bebek telsizi gibi) boşa aldığımı gördüm yaşarken. Ne biliyim alacağınız park yatak, bebek arabası, odasına alacağınız oda takımı ve eşyalar bile bakması, araştırması, incelemesi o kadar uzun sürüyor ki. İnanın hem siz hem eşiniz için hem keyifli hem de çok faydalı bir sürec olacaktır. Bir liste yapıp sırayla gidebilirsiniz. Hem aceleye gelmemiş olur, hem de bu dönemi kaygıyla değil mutlulukla geçirirsiniz.
Ben hangi sağlık ocağına bağlı olduğumu bile bilmiyordum mesela, aşılarını orada yaptırıyorsunuz, o da önemli. Aklıma gelenleri yazmaya çalıştım. Sormak istedğiniz şeyler olursa cevaplamaya calışırım :)
Kendinize çok iyi bakın. Umudunuzu hiç kaybetmeyin. Zira yavrunuza kavusmanız sadece bir zaman meselesi :)

merhaba
uzun zamandır gelemedim forma.önce uzaktan ablam geldi.sonrada rahatsızlandım .baya sesiz kalmış burası.artık birimiz yavrusuna kavuşşada halay çeksek :))
koruyucu aile olma durumumuz cuma günü onaylandı .uzmanımız aradı.iki tane yavrumuz varmış..biri 4 yaşında erkek digeri 8 yaşında kız.aileleriyle konuşup evlat edindirmek isteyip istemediklerini soracaklar.önce bizim yanımıza koruyucu aile olarak yerleştirecekler.sonrada mahkeme açılıp evlat edindirmek için bize verecekler.inş iki aileden biri kabul eder vermek için...15 gün içinde durumun kesinleşecegini söledi uzmanım.çok heyecanlıyım .haber gelince çok umutlandım..duygulandım ve agladım.pazartesi yavaş yavaş hazırlıklara başlıyacagım.önce yatak almam gerekiyor.sonrada diger ihtiyaçları...iki sene boşuna beklemişim .koruyucu aile olsakta eşimle bende çok heyecanlıyız.güzel RABBİM umarım hepimize hayırlı evlatlar nasip eder.
dualarımdasınız arkadaşlarım...

İnşallah ablam inşallah
Artık vakti gelmiştir

Senin adına çok sevindim Hazan. İnşallah tez zamanda kavuşursunuz yavrunuza. Hayırlı olan hangisi ise Rabbim onu nasip etsin size.

Herkese Merhabalar,

Ben topiğin eskilerinden limony, artık yazamasamda hemen hemen hergün sessizce takip ediyorum okumaya çalışıyorum. Kulağım Zaman arkadaşımda, umarım herkesin güzel haberlerini çabucak alırız. Bu arada yeni arkadşlar katıldı herkese hoşgeldiniz diyorum. Hemen gelsin inşallah kuzucuklar. Benim oğlum 13 aylık oldu, çalışıyorum günler su gibi geçiyor. Artık yürüyor çok şükür. Eski arkadaşlar bilir, tam kurum dosyamızı onayladı derken hamile kaldım, daha doğrusu kalmışım haberim yok.
Otuznisan ile benim oğlumun arası neredeyse 1 ay. Bazen bakıyorum bişey yazmışmı diye, belki oda sessizce takip ediyodur. Çok uzun zaman olunca yazmayalı, konudan konuya atladım. Buradaki herkes için hep dua ediyorum. Ama değecek arkadaşlar anne olmak o kadar başka ki, hemen zaman geçsin ve yaşayın inşallah. Herşey zamanında oluyor. Sadece sabır.
Bu arada 1 ay önce beni kurumdan aradılar. Sıramız gelmiş 14 aylık kız bebek için çok ağladım tabii durumu anlattım. Daha önce uzmanımız ile konuşmuştuk ama kuruma dilekçe vermediğimiz için sıramız duruyormuş. 16.11.2012 tarihinde başvurmuştuk.
Sonra beni telefonda sakinleştirdiler, hiç merak etmeyin sizden sonraki aile o kadar sevinecekki çok güzel bir aile olacaklar dediler. Çok düşündük eşimle çünkü ne yapalım acaba diye?
Dedimki kendi kendime demekki böylesi kısmetmiş bize, başka bir aile sevinsin. Biz sevindik başkasının sırasınıda almak istemem. Yani kısacası oğlum bizden sonraki birçok sırayı kaydırdı.
Sonra defalarca kurumu aradım kızımız olacak olan kuzucuk mutlu mu ailesi geldi mi? Çok mutluymuş, çok seviliyomuş. çok sevindik eşimle tabii. Hep sevilsin inşallah.

İşte böyle arkadaşlar. Şimdilik herkese güzel günler diliyorum.

Sevgiler,

Mutluluklar dilerim.

[table="width: 500, class: grid, align: left"]
[tr]
[td]ANNELERİMİZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİH[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Lee26[/td]
[td]06.2009[/td]
[td]Kız-Erkek[/td]
[td]06.2012[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Herdemk[/td]
[td]03.2012[/td]
[td]Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]08.2012[/td]

[/tr]
[tr]

[td]gerçek19[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Çorum Kız[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]fillo[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Erkek[/td]
[td]04.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]cvcv[/td]
[td]01.2012[/td]
[td]Edirne Kız-Erkek[/td]
[td]06.2013[/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayalimmm84[/td]
[td]12.2012[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]LVNY[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]5059[/td]
[td]04.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]EflatunA[/td]
[td]07.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]09.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]kedicik2[/td]
[td]02.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]10.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]Otuznisan[/td]
[td]10.2011[/td]
[td]Adana Erkek[/td]
[td]12.2013 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]shuras10[/td]
[td]11.2013[/td]
[td]Bursa Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]12.2013[/td]
[/tr]
[tr]
[td]sude_cisem[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]01.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]effsa[/td]
[td]10.2012[/td]
[td]Denizli Terk-Rıza Kız-Erkek[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]pozitif29[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]Ankara Rıza-Kız[/td]
[td]03.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td]umutirem[/td]
[td]04.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td]02.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]nisra[/td]
[td]05.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td]03.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]fionatheprincess[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]İzmir Terk-Rıza Kız[/td]
[td]06.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]yasamezgim[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]KIRMIZIMACAKIZI[/td]
[td]09.2013[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]07.2014 [/td]
[/tr]
[tr]
[td]BAHARIM1[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız(İkiz)[/td]
[td]08.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]minapia[/td]
[td]11.2012[/td]
[td]Antalya Kız[/td]
[td]09.2014[/td]

[/tr]
[tr]
[td]ysmnndm[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]Düzce Ter-Rıza Kız[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]

[td]BURSALI[/td]
[td]07.2014[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]10.2014 [/td]
[/tr]
[tr]

[td]tenarrr[/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td]09.2014[/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]ANNE ADAYIMIZ[/td]
[td]BAŞVURU TARİHİ[/td]
[td]İL_TERCİHİ[/td]
[td]MELEĞİ[/td]
[/tr]
[tr]

[td]zaman[/td]
[td]01.2013[/td]
[td]İstanbul Terk Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eslu[/td]
[td]03.2013[/td]
[td]erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Hazan72[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]cansunida[/td]
[td]03.2013[/td]
[td] Kız(ikiz)[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]babiesrus[/td]
[td]05.2013[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]eyar81[/td]
[td]06.2013[/td]
[td]Bursa-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nefesim2013 [/td]
[td]08.2013[/td]
[td]Kocaeli-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]zeynepeli[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]İstanbul Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]aysen30[/td]
[td]12.2013[/td]
[td]Eskişehir-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]myangels [/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]sukran61[/td]
[td]01.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]arzuu85[/td]
[td]02.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bilge617[/td]
[td]02.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]semabiçer[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]umut000[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]masal2004[/td]
[td]03.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]bademir[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]mursidiye[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]haticem2014[/td]
[td]04.2014[/td]
[td]Ankara-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]netere[/td]
[td]05.2014[/td]
[td]Antalya Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]Emet43Endrose83 [/td]
[td]05.2014[/td]
[td]İstanbul-Terk-Rıza-Kız-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]gitaronun eşi[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]İzmir-Erkek[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td]şimşek675[/td]
[td]06.2014[/td]
[td]Konya-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]nenef14[/td]
[td]07.2014[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]

[td]hayatişiltisi[/td]
[td]08.2014[/td]
[td]İzmir-Terk-Rıza-Kız[/td]
[td][/td]
[/tr]
[tr]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[td][/td]
[/tr]
[/table]

merhaba arkadaşlar. çoook uzun zamandır forma girip bakamıyordum. elimden geldiğince sayfa sayfa okumaya çalıştım. güzel haberler var. anne olan meleğine kavuşan arkadaşlarıma gözleri aydın olsun diyorum. evlat bambaşka birşey allahım isteyen herkese yaşatsın. oğlum 28 aylık oldu :) ve ben hayatımın en güzel 28 ayını yaşadım. hepinizi sevgiyle selamlıyorum. iyi haberlerinizi bekliyorum.

Kimsesiz çocukların formalite anneleri! - Gündem Haberleri - Güncel Haber - Haber - Spor Haberleri- Sıcak haber - Yerel Haber - http://haberler.rotahaber.com/Kimsesiz-cocuklarin-formalite-anneleri_505220.html
Sağol canım paylaştığın için, güzel bir yazıydı. Kitabını da okumak isterim en kısa zamanda.
Bizim kurumda da yetiştirme yurdundan gelenler var, çoğunun da psikolojileri bozuk, aile kavramı bir şey ifade etmiyor onlar için. Biz de eşimle hep konuşurduk kendi çocuğumuz olsa bile en azından koruyucu aile olarak bir çocuğa sahip çıkalım diye. Hani deniz yıldızı misali, bir tanesinin hayatı kurtulsa değer herşeye.

Merhaba güzel anne adayları
Çok bekledim çok özledim kızımı ...ama zaman su gibi akıp geçiyor bazen gerçekmi yaşadıklarım diye düşünüyorum. Kızım 28 aylık oldu .her şey onunla daha güzelmiş hayat inanın banbaşka akıyor. Hepiniz bu güzellikleri yaşamayı hak ettiğiniz için bekliyorsunuz . Allah bekleyen annelere babalara sabır kavuşan annelere babalara da süpermen gücü versin :))

Sabırlı olmak da yetmiyor bazen ama herşeye değecek biliyorum :) hayatı anlamlandıran o minnacık ağızdan çıkan bir hece bir gülücük... Düşünmek bile delirtecek kadar heyecanlı geliyorken bir de sizin gibi yaşamak :)

hayatın akışını değiştiren o 28 aylık kocaman olmuş kızı çok öpüyor size de sevgilerimi yolluyorum :)

Aminn inşallah. Sana da kızına da hayırlı ömürler güzel günler olsun.
Beklemek bile güzel, canım sıkıldığı zaman, hemen kızımı düşünüyorum rahatlıyorum :))

sevgili yüce gönüllü insanlar,
2014 yılının sonlarını geldiğimiz şu haftalarda ne zamandır üzerimizde olan sessizliği yırtacak bir telefon geldi bana. kızımıza kavuşmamıza sayılı günler kala ne dakikalar ilerliyor ne saatler kımıldıyor. yasal prosedürün tamamlanmasını beklediğimiz bir kız bebek haberi ile dizlerimizin bağı çözüldü, boğazımıza başka bir düğüm yerleşti:) nasıl olacak? ne yapacağız? ilk kavuşma anımızı düşündükçe boğazımda düğüm gözümde ilmek ilmek yaşlar. haftaya uzmanımızın uygun göreceği gün bebeğimizi almaya gideceğiz. bu sevinçli haberi sizle paylaşmak istedim. henüz listede halay aşamasına geçmiyoruz ancak şuanki yaşadığım duygu seli bile kavuştuktan sonraki duygu ve hayat yoğunluğunun habercisi. allahtan bir mani olmaz ise önümüzdeki hafta buluşmuş olacağız meleğimizle. bu haberin herkes için neşe kaynağı olacağını düşünüyorum. kendimi bildim bileli ayağımın çok bereketli olduğunu düşünürüm. minik meleğimize kavuşur kavuşmaz burada birçok kavuşmanın olacağına inanıyorum. kavuşma tarihimizi bildireceğim. belki bu kadar detaylı yazamam veya başında olamam bilgisayarın. şunu söylemek istiyorum. benim sürecim türkiyede tekti. yaşadığım rahatsızlığın evlat edinmeye engel olup olmadığını bile öğrenmem 1,5 yıllık bir yazışma ile oldu. karar verdiğimiz ve başvuru yaptığımızda mart 2012 idi. ama sıraya girebildiğimiz haziran 2013 tü. 2010 yılında tutulduğum bir hastalıkla beraber başlayan bu serüven şimdi mutlu sonla bitiyor.. arada büyük bir hayat mücadelesi, doktorların yüzümüze çarpan "doğurursan ölürsün" sözleri, hayat arkadaşından duyduğun" olmaz"lar, büyüklerinden duyduğun "daha erken değilmi" ler, bu rapor olmaz başka bir rapor düzenleyinler... herşey herşey geride kaldı. şimdi ise kızımın beni duyduğunu biliyorum artık. annen seni çoraplarını koklayarak bekliyor, annen seni yatağını severek bekliyor, annen seni cesurca bekliyor, annen seni herşeye ve herkese rağmen bekliyor... herkese neşeli sağlık dolu umut dolu günler yıllar diliyorum. allah bana en güzel yeni yıl hediyesini gönderiyor.. daha ne isterki insan... sevgiyle kalın mutlu haberde buluşmak üzere..

Çok güzel bir haber
Rabbim tamamı na erdirsin
Sonunda güzel bir haber aldık
Çok şükür
İnşallah peşinden art arda güzel haberler alırız

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…