• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat Edinme Evlat edinmek istiyoruz

Evlat edinen annelerin paylaşım alanı. Prosedürler neler ? Neler yaşadık ? Neler yaşıyoruz ?

gaiasoul

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2025
66
40
3
34
Merhaba arkadaşlar eşimle evlat edinmeyi düşünüyoruz çocuğumuz olmuyor bu konularla ilgili hiçbir bilgimiz yok biraz araştırma yaptık internetten o kadar aranızda evlat edinme sürecine giren ya da evladini edinip kucağına almış veya koruyucu aile olmuş kişiler bana bu konuda bilgi verebilir mi acaba nasıl oluyor bir de en önemlisi avukatla mı bu sürece girmek daha doğru yoksa avukatsız da süreç aynı şekilde ilerliyor mu? Bana yardımcı olursanız sevinirim bu konuda

Merhaba arkadaşlar eşimle evlat edinmeyi düşünüyoruz çocuğumuz olmuyor bu konularla ilgili hiçbir bilgimiz yok biraz araştırma yaptık internetten o kadar aranızda evlat edinme sürecine giren ya da evladini edinip kucağına almış veya koruyucu aile olmuş kişiler bana bu konuda bilgi verebilir mi acaba nasıl oluyor bir de en önemlisi avukatla mı bu sürece girmek daha doğru yoksa avukatsız da süreç aynı şekilde ilerliyor mu? Bana yardımcı olursanız sevinirim bu konuda
Ben geçen arastirdim.Koruyucu ailelik daha mantıklı.Cocugun giderlerini devlet karsiliyor.

Forumda arama bölümüne evlat edinme ve sadece başlıklarda ara'yi tiklayip, bu icerikteki konulara ulasabilirsiniz.
Konu acan arkadaşlar daha aydinlatici bilgi verebilir

hayirli olsun oncelikle
bu konuda cook aktif bir forumumuz var hatta ilk sayfalarda yazan herkes evladina kavustu. sayfada hikayelerini okuyabilirsiniz
merak ettiğiniz hersey orada vardir sormaktan cekinmeyin
koruyucu ailelik ile ilgili sorunuz varsa ben cevaplarım hakim oldugum bir konu. Ama sizin yaşınız 34 , kendi çocuğunuz yok ve maddi durumunuz yerinde. bence evlat edinme size daha uygun bir yol. birkac senelik bekleyisin ardindan bebisinize kavusursunuz.
yasiniz 40in üstü olsaydi ve kucuk bebis isteseydiniz, ille de bebek olsun diye bir gayeniz olmasaydi, hali hazirda çocuklarınız olsaydi, beklemek istemeseydiniz, bekar anne olacak olsaydiniz, maddi olarak cocugun masraflarını devletle paylasmak sizin icin daha iyi olacak olsaydi koruyucu ailelik önerirdim.

İlle de bebek olsun diye bir gayem yok aslında şöyle bebek olsun öncelikle tercihim fakat büyük bir çocuk da evlat edinebilirim koruyucu aile de olabilirim yani süreç nasıl ilerlerse

hayirli olsun oncelikle
bu konuda cook aktif bir forumumuz var hatta ilk sayfalarda yazan herkes evladina kavustu. sayfada hikayelerini okuyabilirsiniz
merak ettiğiniz hersey orada vardir sormaktan cekinmeyin
koruyucu ailelik ile ilgili sorunuz varsa ben cevaplarım hakim oldugum bir konu. Ama sizin yaşınız 34 , kendi çocuğunuz yok ve maddi durumunuz yerinde. bence evlat edinme size daha uygun bir yol. birkac senelik bekleyisin ardindan bebisinize kavusursunuz.
yasiniz 40in üstü olsaydi ve kucuk bebis isteseydiniz, ille de bebek olsun diye bir gayeniz olmasaydi, hali hazirda çocuklarınız olsaydi, beklemek istemeseydiniz, bekar anne olacak olsaydiniz, maddi olarak cocugun masraflarını devletle paylasmak sizin icin daha iyi olacak olsaydi koruyucu ailelik önerirdim.
İlle de bebek olsun değil aslında tabi bebek olması öncelikli tercihim olur ama eğer bebek olmaz da daha büyük bir çocuk olursa onu da isterim forumları takip edeceğim teşekkür ederim

Dun Instagramda gördüm bir kadin 3.5 sene beklemiş sıraya koyulmuş mesaj geliyormuş su siradasin bu siradasiniz diye... Simdi ikiz bebek evlat edinmişler oyle hop diye vermiyorlar maalesef ama bunu öğrenmek için Instagramdan evlat edinme diye yazinca yaşamış kişiler çıkıyor ulaşabilirsiniz tabi görürlerse yardımcı olabilirler hakkınızda hayırlısı olsun

İlle de bebek olsun değil aslında tabi bebek olması öncelikli tercihim olur ama eğer bebek olmaz da daha büyük bir çocuk olursa onu da isterim forumları takip edeceğim teşekkür ederim
40 yaş altına veriliyor bir yaş ve altı bebekler. Bence şimdiden başvurun sıranız da ilerler 40 olmadan kavuşursunuz bebeğinize.

Umarım hersey istediğiniz gibi olur .inst takip ettiğim sürecini anlatan bir çok hesap var ..
Kavuşma öncesi yapılan başvuru ve sosyal hizmetlerin istediklerini hazırlamak koşullara bakılması falan bayağı uzun bir süreçmis

O yüzden bir an önce basvuru yaparsanız geç kalmamış olursunuz .birde evlat edinmek istediğin cocukla aranda minimum 40 yaş olması gerekiyormuş. Mesela 41 yaşında isen en küçük 1 yaş bebek evlat edinebiliyormusşun gibi gibi

Bir çok şartlar var inşallah dilediğiniz gibi olur .bir çocuk aile ye kavuşurken sizde evladinizi sımsıkı sarar sarmalarsiniz güzel yüreğinizden öpüyorum 🫶🏼🌸

Giderleri biz karşılamak isteriz öyle bir durum olursa ben bebek istiyorum kendim büyütmek istiyorum ama tabi koruyucu ailelik de bir yerde mantıklı evet
En iyisi gidip resmi daire ile görüşmek..eski bir komşum evlat edinmişti. Başta sanırım koruyucu ailesiydi ilk çocuğun. İlki kızdı beş yaşında. Onunla iyi ilgilendiler sonra da bir bebek gelmiş bu aileye teklif etmişler kabul etmiş o da daha kirli çıkmamış bir bebekti. Garip bir duygu gerçekten.

Evlat edinenler duygularınızı bizimle paylaşın yazan konuya yazarsanız orda bulunan arkadaşlarımız görüp daha çok yardımcı olur. Ben bildiğim şekilde süreci aktarayım e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz ama e devlet üzerinden başvurulara dönüş geç oluyor ya da olmuyor (şehire göre değişiyor). Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne gidip direk başvuru yaparsanız süreç daha hızlı ilerler. Sizden mektup gibi bir şey isteyecekler ve sağlık raporu vs. Bu belgelerin arasından sağlık raporu alması ugrastiriyor çünkü amateme de gitmeniz gerekli.

Koruyucu aile ve evlat edinme arasında sizin durumunuzda evlat edinme daha mantıklı ama mesela yabancı uyruklu bebekleri evlat edindiremiyorlar onlara koruyucu aile olursanız ve ailesi 1 yıl boyunca iletişime geçmezse 1 yılın sonunda siz evlat edinmek için dava alabiliyorsunuz. Kendi düşünceme gelirsem koruyucu ailede biyolojik aile riski olduğu için evlat edinmeniz uzun sürse bile daha sağlıklı olacaktır. Birde bebeğin cinsiyetini ve yaşını da belirtip o şekilde sıraya giriyorsunuz. Genel olarak kız bebek sırası daha uzun sürüyor. Her şey gönlünüzce olsun

Evlat edinenler duygularınızı bizimle paylaşın yazan konuya yazarsanız orda bulunan arkadaşlarımız görüp daha çok yardımcı olur. Ben bildiğim şekilde süreci aktarayım e devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz ama e devlet üzerinden başvurulara dönüş geç oluyor ya da olmuyor (şehire göre değişiyor). Aile ve sosyal hizmetler il müdürlüğüne gidip direk başvuru yaparsanız süreç daha hızlı ilerler. Sizden mektup gibi bir şey isteyecekler ve sağlık raporu vs. Bu belgelerin arasından sağlık raporu alması ugrastiriyor çünkü amateme de gitmeniz gerekli.

Koruyucu aile ve evlat edinme arasında sizin durumunuzda evlat edinme daha mantıklı ama mesela yabancı uyruklu bebekleri evlat edindiremiyorlar onlara koruyucu aile olursanız ve ailesi 1 yıl boyunca iletişime geçmezse 1 yılın sonunda siz evlat edinmek için dava alabiliyorsunuz. Kendi düşünceme gelirsem koruyucu ailede biyolojik aile riski olduğu için evlat edinmeniz uzun sürse bile daha sağlıklı olacaktır. Birde bebeğin cinsiyetini ve yaşını da belirtip o şekilde sıraya giriyorsunuz. Genel olarak kız bebek sırası daha uzun sürüyor. Her şey gönlünüzce olsun
araştırıyoruz gidip konuşacağız o daha mantıklı önce evlat edinmeyi istiyordum ama sonra koruyucu aile konusu aklıma yattı gerçek aile ne yapabilir ki ya hak var hukuk var sonuçta eğer evlatlarini isteselerdi bakarlardı ama gerçek aile imkansızlıktan dolayı istemedi ise ben ailesiyle de görüştürürürüm çocuğu sonuçta kendi doğurduğun bir çocuk değil biyolojik annesiyle çocukla görüşmek isterse görüştürürüm bunlar biraz stresli konular ama yapacak bir şey yok önemli olan bir cana yuva verebilmek diye bakıyorum ben açıkçası

araştırıyoruz gidip konuşacağız o daha mantıklı önce evlat edinmeyi istiyordum ama sonra koruyucu aile konusu aklıma yattı gerçek aile ne yapabilir ki ya hak var hukuk var sonuçta eğer evlatlarini isteselerdi bakarlardı ama gerçek aile imkansızlıktan dolayı istemedi ise ben ailesiyle de görüştürürürüm çocuğu sonuçta kendi doğurduğun bir çocuk değil biyolojik annesiyle çocukla görüşmek isterse görüştürürüm bunlar biraz stresli konular ama yapacak bir şey yok önemli olan bir cana yuva verebilmek diye bakıyorum ben açıkçası
Özür dileyerek soruyorum. Donasyon dendiniz mi neden çocuğunuz olmuyor evlatlık istiyorsunuz mesela

Yani durum şöyle oluyor aile ben bakamıyorum diyor ya da madde kullanımı şiddet vs oluyor devlet çocuğu alıyor. Çocuk kuruma alınırken biyolojik aileye evlat edinilmesine izin veriyor musunuz diye soruyorlar eğer aile izin vermezse koruyucu aileye veriliyor. Kurumun izin verdiği kadar biyolojik aile görebiliyor. Yabancı uyruklu ise aile evlat edinilsin dese bile kurum evlat edindiremiyor 1 yıl sonra siz dava acabiliyorsunuz. Birde koruyucu aile olunca sizin soyadınızı vs almıyor. Tabi bunlar benim bildiklerim daha güncel bilgileri size kurum verir şimdiden hayırlı olsun çok mutlu olun

Back
X