Evlat hakkı nedir ? Ana baba evladına bu kadar yuklenmelimidr

Allah aşkına fatura paylaşmak mı burda mesele..akrabalara borc verip kefil olmalarını istiyorlarmış, anneanneye erzak alışverişi yaptırıyolarmış üstelik her hafta. Düğüne gelince kendin hallet biz karışmayız diyolarmış, erkek kardeş okumak istiyorum derken sürekli ondan para istiyolarmış çocuk onlara para yetiştircem diye okuyamıyo işe gidiyo. Aileye hak vercek tek bi olay yok burda, aileniz gibi düşünüyorum demişsiniz çok tuhaf

ama bunlarin hepsi tek liste,
3 cocuk var,
birisi birini yaparken digeri digerini yapiyor.

ben o yasimdayken tek basima yasiyordum, kirami faturalarimi oduyordum.
aileyle yasayan birisi icin bunlar masraf olmadigina gore baska masraflari ustlenebilir.

Birine kefil olma konusu cok farkli,
ona hayir demeyi ogrenmek lazim zaten.

bir de ben tamamen hak veriyorum demedim aslinda, genel olarak bu tarz bir yasam bana cok yanlis gelmiyor demek istedim.

Tabi ki aile bu sekilde maddiyati cocuklarin onune koydugunda, cocuklar da kendi adlarina konusmalilar.
yani burada erkek kardes, "bakin ben egitimim icin su kadar ayirmak zorundayim, eve su kadar katkida bulunabilirim", veya "su donem hic katkida bulunamam beni idare edebilir misiniz"...
gibi gibi kendi adina konusmali ve tum aile yorganini buna gore uzatmali.

bunlar konusularak cozulecek problemler,
en kotu hayir verecek durumum yok dersin.

:ruh: Ailenizin mantığına göre onlar size 18 yıl bakmış, sizden kalan ömrünüzün tamamını istiyorlar. Madem hak hukuk, ben olsam devreleri yakıp hesap kitap yapardım. Bugün bir bebeğin bez masrafı, okul kırtasiye masrafı. 18yılın bugünkü karşılığını yuvarlak hesap yapıp onlara şimdiye dek yaptığım alışverişlerin ve verdiğim paraların da dökümünü çıkarır ortaya koyarım. Gelen gidene bakar, borçlu çıkarsam borcum bu, verdikten sonra ödeşiriz herkes yoluna derim. Alacaklı çıkarsam ki bu daha muhtemel... Bana bu kadar borcunuz var derim.:süslü:

Bir tane İngilizce dünya çapında bir sosyal medya platformu var, insanlar soru soruyor isteyen cevap veriyor. İşte bir tanesinde 17 yaşında bir genç kız soru soruyor, iki gün sonra 18 yaşıma giriyorum ailem benim evden gitmemi istiyor, gitmezsem polis çağıracaklarmış ne yapayım diye soruyordu. Bu konudaki aile bence daha acımasız. Birisi de cevap vermişti, oğlu 24 yaşındaymış master yapıyormuş, okulunu bitirene kadar bizimle yaşamasına izin verdik, ama bir yere giderken bana haber vermesi gerek, aradığımda telefonuna cevap vermek zorunda, bizim evimizde yaşarken bizim kurallarımıza uymak zorunda diyordu. Bunlar bile bana mantıklı geliyor, ama biz size baktık artık siz bize bakacaksınız mantığını anlamıyorum. Doğurmasaydın, bakmasaydın. Kimse bu dünyaya isteyerek gelmiyor. Doğurduysan bakacaksın. 18 yaşına gelmiş biri tabi ki eğer okumuyorsa çalışmalı, aileye katkı da yapmalı. Ama okula göndermeyip çalış bana bak demek annelik babalık değil. Kardeşine söyle hem okusun hem çalışsın onlara para vermesin gerekirse kendi evine çağır okul kazanıncaya kadar sizde kalsın. Ben olsam böyle yapardım.

Back
X