• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Surekli para isteyen baba

Sizin yaptıklarınızı yapmayan kötü evlat oluyor bu durumda. Babanıza acil şifalar dilerim, be mutlu size onun için birşeyler yapmaya fırsatınız var ama lütfen iyilik- kötülük-ibadet- mutluluk olarak nitelendirmeyin. Yapabildikleriniz karşınızdakinin aldığıyla da alakalıdır. Bu kadın çocuğundan kısıp babasına verdiği ve babasının da muhtemel kumar oynadığı para yardımıyla mı iyi evlat olup ibadet etmiş olacak.
Direkt para yollamasın.ama primini ödesin. Yemeğini yapsın atıyorum. İyi koşullarda yaşamasını sağlasın.bir yol bulsun. Ama babasını ölüme terk etmesin

Spermlerinden başka hiçbir faydası olmayan,yıllarca arayıp sormayan,babalık yapmayan birini yolda görsem tanımam.Heleki evladımın rızkını böyle bir insana koklatmam bile.Siz aynı durumda hasta olsaydınız o size destek olacak mıydı acaba? hayır.

Sizden nemalandığı için aranız düzelmiştir siz para vermeyi kesin bakalım sizinle iyi geçinecek mi bence yapacağınızı yapmışsınız daha da bulaşmayın gerekçelerinizi söyleyin bundan sonra benden bir şey bekleme deyin

Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...

Delikanlı bunları 8 çocuğu annelerine kitleyip kendi yiyip içerken düşünecekti. Böyle babaya benden 5 kuruş çıkmaz.

Kendi oz babam...ben 8 kardesim 4 yasindayken ayrildilar annemle. Biz anneannemde buyuduk. Maddi manevi yanimizda olmadi yillarca. Annem buyuttu okuttu bizi tek basina calisarak. Evlenmem baba olmam buyuk hataymis diyen, cocuk hic sevmem diyen biriydi babam. Aileden zengin ama icki kumar, bir suru is kurup batirma derken elde avucta ne varsa satti. Su an borc icinde. Gecen yaz rahatsizlandi, iki bobregini de kaybetti. Su an haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Hala kardesimle anlasamazlar hic, sinirlendi mi ozellikle ona agzina geleni soyler. Hic baba sefkati hissettirmemistir. Son yillarda duzeldi aramiz. Her seyin en iyisini bildigini soyler hep, hepimizi elestirir ama kendi elestiriye asla gelemez. Zaten karakterini anlatsam roman olur oyle biri...

Ben okudum meslegimi edindim. Kirada oturuyoruz esimle. Ben evlenirken bes kurus yardımı olmadi. Her seyimi annem yapti. Simdi hasta, sgk prim borcu yuzunden hala emekli olamadi. Uzerinde sirket oldugu ve devretmedigi icin aylik bagkur primi ödeyerek diyalize giriyor. Dogru duzgun bir isi yok su an. Sirket uzerinden eline zaman zaman uc bes bsy geciyor. Onunla da anca doyuyor ve haftanin 3 gunu diyalize giren bobrek hastası biri olmasına rağmen emekli olamadigi icin bagkur primi oduyor. Benden farkli zamanlarda toplamda 7 8 bine yakin borc para aldi. Surekli bagkur borcumu kapatip emeklilik dilekcesi vericem bu son, yok askerlik borclanmasi odicem vs dedi durdu ama sonuc ayni. Daha az once acil 2bin tl yollaman lazim borcum yuzunden diyalize giremiyorum diye aradi. Esim se ben de calisiyorz kenarda 2 kurus paramiz var. Hamileyim bebegimiz icin biriktiriyoruz dunya kadar bankaya kredi borcum, kyk borcum var arti kiradayz. Yani artik ona bes kurus verecek gucum de istegim de kalmadi. Ama sirf hasta oldugu icin kiyamiyorum. Hadi emekli olsun diyorum ama sirketi bi turlu devretmedi, o sgk borclari kapanmadi. Ote yandan beni dul haliyle buyuten okutab adam eden annem daha 5 kurusumu almadi. Almak soyle dursun hala mutfak vs zaman zaman yardim eder. Esim babama verdigim paralarin bir kismindan haberdar. Hasta oldugu icin ses etmiyor ama artik babanin sgk borcu kapanmaz omur billah ona maas bağlayalım diyecek hale geldi.

Bilmiyorum evlat olarak cok mu hayirsizca düşünüyorum. Ama artik dogmamis evladimin rizkini beni yetistirmekte zerre emegi olmayan, ben meslek sahibi olunca beni adam yerine koyan birine vermek de zoruma gidiyor artik...cok cok uzgunum. Paylasmak istedim....
Ben olsam bir kuruş bile vermem. Benim oğlum var 4,5 yaşında tek başıma büyütüyorum onu maddi manevi kimseden bir kuruş destek almadan yeri geliyor her şeyimden kısıyorum ama onu hiç bir şeyden mahrum bırakmamaya çalışıyorum. Babasının 1 kuruşu yok oğlumun boğazından geçen gerçi boşanmadan önce de yoktu ya neyse... Büyük konuşmak istemem ama oğlum büyüyüp iş güç sahibi olduğunda babası olacak adama bir kuruş dahi verirse hakkımı helal etmem sanırım :( Rüzgar eken fırtına biçer kimse kusura bakmasın...

Cunku benim babam ve hasta. Beslenmesinin bile ozel olmasi lazim.ama tek basina bir tavan arasında yasamasi agirima gidiyor. Yarin obur gun olurse vicdan yapmak istemiyorum. Ha bu hayati kendi secti evet. Bilemiyorum, aptalim herhalde...
Bakar körüm ben ya.. Yanlış okumuşum mesajını. Eşin ne diyor bu konuda?

Ben olsam bir kuruş bile vermem. Benim oğlum var 4,5 yaşında tek başıma büyütüyorum onu maddi manevi kimseden bir kuruş destek almadan yeri geliyor her şeyimden kısıyorum ama onu hiç bir şeyden mahrum bırakmamaya çalışıyorum. Babasının 1 kuruşu yok oğlumun boğazından geçen gerçi boşanmadan önce de yoktu ya neyse... Büyük konuşmak istemem ama oğlum büyüyüp iş güç sahibi olduğunda babası olacak adama bir kuruş dahi verirse hakkımı helal etmem sanırım :KK43: Rüzgar eken fırtına biçer kimse kusura bakmasın...
Anne olarak son derece haklisiniz. Ama evlat olarak onun hissettigi baba eksikligini ilerde gordugunu sandigi anda ne tepki verecegini bilemezsiniz. Dogru ya da yanlis saygi duymak gerek bence. Hos gerci anneme verdigim miktarlardan bahsetmiyorum. Daha az oldugunu saniyor ama verdigimi bildigi icin beni kullandigini soyluyor. Hakli...

Babanın durumundaki herkes basvuruyor ve hasta bakim ayligi aliyor heyete girecek 3gun sürer islemler 1800 ü bulur toplam para aylik..Kimler kimler aliyor bu parayi devletten..Engelli maasi diye geciyor..
Heyete girdi zaten. Ama üzerinde sirket oldugu icin yardim alamiyor. Sonunda dun devretti şirketi. Yani bana öyle dedi bilmiyorum...

Anne olarak son derece haklisiniz. Ama evlat olarak onun hissettigi baba eksikligini ilerde gordugunu sandigi anda ne tepki verecegini bilemezsiniz. Dogru ya da yanlis saygi duymak gerek bence. Hos gerci anneme verdigim miktarlardan bahsetmiyorum. Daha az oldugunu saniyor ama verdigimi bildigi icin beni kullandigini soyluyor. Hakli...
Ben buna saygı filan duyamam oğlunu hastanede görüp ondan kaçan sonra da arayıp sormayan , aç mı tok mu düşünmeyen adamı ileride baba ilan ederse annesini kaybeder bu anlayış gösterebileceğim bir konu değil... Baba eksikliği hissederse bu tamamen babasının suçu arayıp sormayan ilgilenmeyen babası sonuçta...

Kizlar babamla olan sorunlar bitmiyor...oturdum agliyorum bi yandan su an, ote yandan kendime kızıyorum bebegim hissediyor onu da uzuyorum diye...

Gecen hafta gönderdigim 2bin tl nin 1600 unu geri yolladi babam. Ama hicbir isini halledememis. Ustune üstlük bagkur borclari biriktigi ve genel saglik sigortası da odenmedigi icin saglik hizmetlerinden faydalanamıyormuş 1 haftadir daha yeni soyluyor bana. Ozel bi diyaliz merkezinde diyalize giriyordu. Merkez de 1 hafta dir onu almıyormuş bu yuzden. Yakindaki arastirma hastanesine gidip doktorla konuşmuş rica etmis durumum yok vs ( burasi kendisine ilk bobrek yetmezligi teshisini koyam yer) rica minnet 1 haftadir ordaki diyalize giriyormus bedava. Ama doktor daha fazla idare edemem demism dun son girdi. Yarin diyalize girmesi gerek ama hcbi yerde giremiyor. 3600 tl bağkur prim borcu, 2500 tl gss borcu var su an diyaliz icin odenmesi gereken. Sirketi kapatmasi icib de paraya ihtiyaç var ama ondan bahsetmiyorum bile.
Az once beni aradi ve onun icin kredi cekmemi istedi. Bunu yapacak durumum yok. Kendim cok borc oduyorum, bebegim yolda. Onun icin ayirdigim 3 kurusu vermek istemiyorum. Ama vermezsem de bu adam nerden bulacak bu parayi...yrn diyalize girmesi sart. Düşünmekten cildiricam, bana bunlari yaşatmaya ne hakki var...

Bu durumda en cok annene uzuldum. Anneden almaya alismissiniz.. babaya vermeye.. halbuki annenin hak ettigi bumudur? Onca emegin karsiligi bu mu?
Orasi apayri bi mevzu. Annemin hakki odenmez. Asil bana bakan kit kanaat gecinirken okutup buyuten insana maddi destek olmak isterim onun icin de vicdan azabi çekiyorum...

Ben olsam yardım ederdim... ama sizin ettiğiniz şekilde asla değil.
SGK borcunu kapatır, ara sıra eve erzak yardımı yapardım.
İstediği parayı nereye vermek üzere istiyorsa oraya kendim verirdim. Hem gerekli mi değil mi, keyfi mi onu da görmüş olurdum.
Sizin ona verdiğiniz parayla sigara dahil alamamalı bu adam. Bu kadar katıyım bu konuda.
Ve keşke bugün de o iki bin lirayı göndermeseydiniz. Onun yerine sgk borcunu kapatsaydınız..
Su an hamileyim. Onunla sgk ya oraya buraya kosturamiyorum bu yuzden sirleti kapatmam icin su kdr lazim dediginde onun lafina guvenmek durumundayim. Ama keske en basinda oyle yapsaydim haklisiniz.

Ben olsam yardım ederdim. Yollardım para. Hatta elimden gelse yakınımda bir eve taşır, her gün yemek yapardım.

Herkes kendine yakışanı yapar. O kötülük yaptı diye, siz neden onunla kötülükte yarışasınız? O sizin babanız. İyi olan siz olun. Yoksa ne farkınız kalır?

Ölüp gidince çok vicdan azabı çekersiniz. Bakın, benim babam hasta şu an. Elimden geleni yapıyorum. Maddi manevi. Annem çok yoruluyorsun diyor ama umurumda değil. Yorgunluk uyuyunca geçer diyorum. Benim İbadetim de bu... İyi evlat olmak bir ibadet. En mutlu edici ibadet
Ben de sizin gibi vicdan yapiyorum. Yarin diyalize girmesi lazim mesela napicak ne edicek diye kendimi yiyorum burda. Ama gondere gondere bittim artik sonu gelmiyor..maddi manevi bunaldim

Nereye gerekli ise yanında gider öderdim son defa Daha sonra doğacak çocuğuma ve evime harcardim paramı. Tamam bende anneme zaman zaman yardım ediyorum ama herkesin de kendi evi var yeri geliyor insanda para olmuyor.
Yanina gidip kosturamiyorum su halimle uzaktayız zaten. O yuzden sirket kapatmayla ilgili borclarda ona inanmak durumundayim. Ama sgk borclarini e devletten takip edebiliyorum. Tabi parayi göndersem gidip borcunu kapattigini gozumle goremiyorum...

Daha bugun baktim e devletten 3600 küsür borcu var. Bu zamana kadar verdiklerimle coktan kapatmasi gerekirdi ama duruyor hala. Bugunku gönderdiğim 2bin de yetmeyecek zaten...
O zaman sen git borcu kapat. Bagkur duzenli yatirilirsa 500 lira gibi bir para. Her at Boyle bir butce ayirabilir misin.

Bir de yapilandirma ve gerekirse eski borclari sildirme imkaniniz var.

Bu arada o sirketi devrederse senin sgk ndan yararlanabiliyor mu?

Sirketin de cok fazla gideri vardir onlari basil oduyor.

Back
X