Kendi oz babam...ben 8 kardesim 4 yasindayken ayrildilar annemle. Biz anneannemde buyuduk. Maddi manevi yanimizda olmadi yillarca. Annem buyuttu okuttu bizi tek basina calisarak. Evlenmem baba olmam buyuk hataymis diyen, cocuk hic sevmem diyen biriydi babam. Aileden zengin ama icki kumar, bir suru is kurup batirma derken elde avucta ne varsa satti. Su an borc icinde. Gecen yaz rahatsizlandi, iki bobregini de kaybetti. Su an haftanın 3 gunu diyalize giriyor. Hala kardesimle anlasamazlar hic, sinirlendi mi ozellikle ona agzina geleni soyler. Hic baba sefkati hissettirmemistir. Son yillarda duzeldi aramiz. Her seyin en iyisini bildigini soyler hep, hepimizi elestirir ama kendi elestiriye asla gelemez. Zaten karakterini anlatsam roman olur oyle biri...
Ben okudum meslegimi edindim. Kirada oturuyoruz esimle. Ben evlenirken bes kurus yardımı olmadi. Her seyimi annem yapti. Simdi hasta, sgk prim borcu yuzunden hala emekli olamadi. Uzerinde sirket oldugu ve devretmedigi icin aylik bagkur primi ödeyerek diyalize giriyor. Dogru duzgun bir isi yok su an. Sirket uzerinden eline zaman zaman uc bes bsy geciyor. Onunla da anca doyuyor ve haftanin 3 gunu diyalize giren bobrek hastası biri olmasına rağmen emekli olamadigi icin bagkur primi oduyor. Benden farkli zamanlarda toplamda 7 8 bine yakin borc para aldi. Surekli bagkur borcumu kapatip emeklilik dilekcesi vericem bu son, yok askerlik borclanmasi odicem vs dedi durdu ama sonuc ayni. Daha az once acil 2bin tl yollaman lazim borcum yuzunden diyalize giremiyorum diye aradi. Esim se ben de calisiyorz kenarda 2 kurus paramiz var. Hamileyim bebegimiz icin biriktiriyoruz dunya kadar bankaya kredi borcum, kyk borcum var arti kiradayz. Yani artik ona bes kurus verecek gucum de istegim de kalmadi. Ama sirf hasta oldugu icin kiyamiyorum. Hadi emekli olsun diyorum ama sirketi bi turlu devretmedi, o sgk borclari kapanmadi. Ote yandan beni dul haliyle buyuten okutab adam eden annem daha 5 kurusumu almadi. Almak soyle dursun hala mutfak vs zaman zaman yardim eder. Esim babama verdigim paralarin bir kismindan haberdar. Hasta oldugu icin ses etmiyor ama artik babanin sgk borcu kapanmaz omur billah ona maas bağlayalım diyecek hale geldi.
Bilmiyorum evlat olarak cok mu hayirsizca düşünüyorum. Ama artik dogmamis evladimin rizkini beni yetistirmekte zerre emegi olmayan, ben meslek sahibi olunca beni adam yerine koyan birine vermek de zoruma gidiyor artik...cok cok uzgunum. Paylasmak istedim....