• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

Evet onun bende farkındayım, çalışmayınca sanki birden bire onca eğitim uçup gidiyor, cahil ve koca parası yiyen kadın oluyoruz. Ama hiçte öyle değil. Az çok bu konudaki fikirlerimi görüyor okuyorsunuz.

Evet toplum zekana, kültürüne değil aldığın paraya bakıyor, ama artık kimin umrumda? Kendim olmak için sadece bir hayatım var. Mario oyunu gibi değil ki 3 canla başlayayım :)
Evet ben profesör olma hayalimden vazgeçtim, aşçı olacağım ve aşırı heyecanlıyım :)
Bence siz muhteşem bir kadınsınız ve henüz gerçekten yapmak istediğiniz şeyi keşfetmediniz. Lütfen hiç umursamayın meslek konusunu, aklınıza gelince üzüntü sarmasın. Kalbinizi dinleyin sürekli, gerçekten ne yapmak istiyorum diye arayın.
Çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz.

Allah sizi de; umutsuz olduğunuz zamanlarda size destek olacak insanlarla karşılaştırsin ❤

Konu resmen efsanalerde bugün listesinde top 5 e oynamış...

Şimdi geyik yapsam yine banlançem ama şu konuya da mantıklı bir yorum yapamıyorum.

Ancak eltiyi sevdim. Hoş kadın...

Aynen.. konu 1. Sayfada surekli. Her gordugumde sinirlerim zipliyor yemin ederim. Bu tarz insanlar beni hayattan sogutuyor. Dusman basina....

Bakmayın çalışan kadınların ben güçlü kadınım başım dik laflarına. En çok onlar istiyor evde ayaklarını uzatıp dinlenmeyi evinde kimseyle mücadele etmeden rahat bir gün geçirmeyi. Bu da olmayınca kıskanıyorlar.

Çalışmanın ve çalışmamanın dezavantajları var o konuya girmeyeceğim. Ama çok küçük yaştan beri çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim çalışmanın insanı özel kıldığı falan yok. Bildiğin yorgunluk parayı harcayacak zaman bile yok. Keşke erkekler sorumluluklarını bilse de çalışmak zorunda kalmasak.

Özetle kimse kimseden bir sebeple üstün değil. Herkes kendi hayatının sahibi o yüzden başkalarının hayatı ve seçimleri kimseyi ilgilendirmez...
Çok haklısınız. Ben sadece bazen üzülüyorum, kadınlarımız hem birsürü borç altına sokulup çalışmak zorunda kalıyor, hem koştura koştura eve gelip yemek hazırlayıp, ardından yine hiç dinlenmeden sofra topla bulaşık yıka, yarına ütü yap derdi ile uğraşıyor. Kocalar da kırkta bir süpürge tutuyor. Sonra evladından ayrılma derdi, kime bıraksam, iyi bakarlar mı o mu bu mu? Günümüzde kadına çok ama çok sorumluluk yükleniyor.

konuya gittim geldim, karışmayayım dedim iki satır girdim şuraya sildim gittim tekrar geldim mesaj sayısını görünce
ama dayanamıcam

ya kıskançlık da haset de biz insanlara mahsus da
ya ne zamandan beri biz bunları böyle utanmadan uluorta söyleyebilir olduk onu düşünüyorum kafamın köşesinde saatlerdir
konu sahibi, sen de biliyorsun bu düşüncenin doğru olmadığını
niye ısrarla canhıraş bu ayıbını savunuyorsun, inatçı bir kötülük peşindesin
annelik gibi bir şey için hem de, aklım almıyor
sonra hatırlıyorum ama bak, gelinine eziyet eden kaynanalar da aynı kökten besleniyorlar
ANAYIM BEN diye sanki dünyada biricikmiş gibi,
sanki dünyada tek ve en yüksek en kutsal dert, mertebe onlarınmış gibi davranıyorlar
ya yapma şunu neler demişsin insanlara burda bile
böyle davrananlara "kediler de ana oluyor" diyorum geçiyorum artık
belki nahoş bir laf ama cidden hakediyosun yani

insan olamadıktan sonra hiçbirinin önemi yok ama kimse nasıl anlatacağız bunu, 2020 Türkiyesinde hala şu durumdayken valla üzülüyorum gelecek nesil için
senin gibilerin ortaya saldıkları/salacakları çocukların arasına bir de ben doğurmadığım için şükrediyorum bir taraftan
çünkü ben sizin gibilerin yetiştirecekleri çocuklarla baş edebilecek bir çocuk yetiştiremezdim kesinlikle
inanılmaz korkutuyor beni senin gibi insanlar

Çok haklısınız. Ben sadece bazen üzülüyorum, kadınlarımız hem birsürü borç altına sokulup çalışmak zorunda kalıyor, hem koştura koştura eve gelip yemek hazırlayıp, ardından yine hiç dinlenmeden sofra topla bulaşık yıka, yarına ütü yap derdi ile uğraşıyor. Kocalar da kırkta bir süpürge tutuyor. Sonra evladından ayrılma derdi, kime bıraksam, iyi bakarlar mı o mu bu mu? Günümüzde kadına çok ama çok sorumluluk yükleniyor.
İnanın artık kadınlar sırf araba modeli yükseltip ev almak için birer araç olarak kullanılıyor. Çalışmayan kadına sen rahatsın yaftası vuruluyor bu da çekememezlik aslında.

Ben resmen iş ve ev işleri ile başetmek için strateji kurdum yoksa nefes almak imkansız. Erkekler bizi zaten düşünmez ama kadının kadına sen çalışmıyorsun ben çalışıyorum deyip saldırması olacak iş değil. Otur o zaman sende evinde tutan mı var. Ha çalışmak isteyene de Allah hayırlı işler nasip etsin.

Aynen.. konu 1. Sayfada surekli. Her gordugumde sinirlerim zipliyor yemin ederim. Bu tarz insanlar beni hayattan sogutuyor. Dusman basina....
:))) Ben güldüm sadece. Çünkü insanın kendine verdiği zararı kimse veremez ve haset insanı içten içe yiyen bir kurttur...

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Bizimde şuan çocuğumuz yok çabalıyoruz Allah ım elbet bir gün nasip edecek. Ama düşünceniz bana cok yanlış geldi. Allah vermiş olmuş kadın ister 2 yapar ister 5.yi bunun için onu sorgulamanız cok yanlış. Evet birinin hamile haberini alınca cok yıkılıyorum cok üzülüyorm ama kendime eşime o kişinin çocuğu olacak diye üzülünür mü ona kızılır mı ? Cok zor zamanlardan cok zor sınavlardan geçiyoruz ama biz bir acıyı yaşıyoruz diye dünyadaki herkes yaşayacak diye bir şey yok ki. Sende olan ama onda olmayan bir şeyler de olabilir . Öyleyse o da sana kızsın benim yok senin niye var diye . Allah ım tez zmanda kucağını doldursun canım ki 20 yıl çocuk hasreti çeken insanları düşün sen daha yolun başındasın

Sana baş başayken söylemiş. Doğum gününde insanlarla görüşeceksin belki duyarsın öğrenirsin diye o gün değilde bir gün öncesi söylemiş. Kötü düşünme. Rabbım onlara nasip etmiş. Sana kendi gelip söylemiş. Söylemeseydide alınırdın. İyi yönünden bak. Kendini üzmemeye çalış. Üzüldüğünde kendini tut kimseye yazmaya. Zaman tanı kendine

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Ablacım kötü düşünüp icinizi karatmayin. Eltiniz eğer bile isteyen sırf size inat çocuk yaptıysa o onun karaktersizligi onun yanlışı hayırlı olsun diyin geçin. Sizin imtihaniniz ise evlat sahibi olamamak ama unutmayın bu iş sabırica ister sizinde evladınız olur inşallah alırsınız kucağınıza ama biraz sabretmelisiniz. Aynı durumu iki yengemle yaşadım . 1.yengemin 2 erkek evladı vardı diğer yengemin ise olmuyordu ilk yengem yine hamile kaldı ve çocuk olmayan kendine alındı yani sizin gibi bana inat yapıyor dedi gün geçti ikinci yengemle hamile oldu ama zamanla anladık ki ilk yengem de kız evlat hasreti çekiyormuş onun bir kızı diğerinin bir oğlu oldu şimdi daha iyiler . Siz varsa bi günahı bırakın onu kendi haline dua edin hayrisrlisi ile evladınız olur inşallah

durumunuza çok üzüldüm umarım bir an önce evlat sahibi olursunuz. Ama eltinize attığınız mesajı kusura bakmayın ama üzüntüye veremiyorum ben. Eltiniz size cevap vermediyse gerçekten olgun bir kadınmış. Ayrıca üzüntülerimizi içimizde yaşamayı öğrenmemiz lazım. Siz üzülmeyeceksiniz diye neden başkaları çocuklarına bir kardeş yapmayı ertelesin ki. Bu sizin imtihanınız. Bundan ne eltiniz sorumlu ne bir başkası. insanların mutluluklarını gölgelemekten yalnız kalmanızdan öteye geçmez yaptıklarınız.
Ayrıca üzüntünüze sığınıp birşeyleri yapmayı yaptıktan sonra özür dileyip Bunu kabul Etmesinin zorunlu olduğu yoksa anlayışsız olduğu fikirlerini normalleştirmeyin lütfen.
Bir an önce kalbinizi Kötü düşüncelerden Arındırın. Ben inanıyorum Evladınız olacak ve çok mutlu olacaksınız

Son düzenleme:
Acilen psikolojik tedaviye ihtiyacınız var.
Çocuk isteği takıntıya dönüşüp hayatınızı, ilişkilerinizi mahvetmeye gidiyor.
Yaptıklarınız normal değil. Namaz demişsiniz, tevekkülden haberiniz yok.
Kafa gitmiş sizin iyice.

ACİL tedavi. Psikiyatrist değil lütfen. Psikolog. Ama acil.

İnanın artık kadınlar sırf araba modeli yükseltip ev almak için birer araç olarak kullanılıyor. Çalışmayan kadına sen rahatsın yaftası vuruluyor bu da çekememezlik aslında.

Ben resmen iş ve ev işleri ile başetmek için strateji kurdum yoksa nefes almak imkansız. Erkekler bizi zaten düşünmez ama kadının kadına sen çalışmıyorsun ben çalışıyorum deyip saldırması olacak iş değil. Otur o zaman sende evinde tutan mı var. Ha çalışmak isteyene de Allah hayırlı işler nasip etsin.

çok fazla yüklenmemiş misiniz çalışan kadın durumuna ?
belki sizin gördüğünüz örnekler öyle ama benim çevremde aldığı eğitimin hakkını vererek çalışan, çalıştığı için çocuğuna da gerçekten örnek olan, mal sahibi olmak için araç olarak görülmeyen hatta kendi kazancıyla şahsi arabasını, vs almış pek çok kadın var.
hepsi kariyer sahibi ve gayette mutlu kadınlar.
çocukları da annesizlikten ağlamıyor. evlilikleri de kötü değil.
benim annem de çalışırdı ve ben bunun faydasını çok gördüm. çünkü çalıştığı için hep hayatın içindeydi. doğal olarak genel kültürü yüksek bir insandı. ayrıca iş hayatıyla ilgili deneyimlerini çok paylaşmıştır ve hepsi benim iş hayatımda çok işime yaradı.
sandığınız gibi her çalışan kadın da evde ayaklarımı uzatayım demiyor ayrıca. bu tamamen kişisel beklentidir bana göre.

çok fazla yüklenmemiş misiniz çalışan kadın durumuna ?
belki sizin gördüğünüz örnekler öyle ama benim çevremde aldığı eğitimin hakkını vererek çalışan, çalıştığı için çocuğuna da gerçekten örnek olan, mal sahibi olmak için araç olarak görülmeyen hatta kendi kazancıyla şahsi arabasını, vs almış pek çok kadın var.
hepsi kariyer sahibi ve gayette mutlu kadınlar.
çocukları da annesizlikten ağlamıyor. evlilikleri de kötü değil.
benim annem de çalışırdı ve ben bunun faydasını çok gördüm. çünkü çalıştığı için hep hayatın içindeydi. doğal olarak genel kültürü yüksek bir insandı. ayrıca iş hayatıyla ilgili deneyimlerini çok paylaşmıştır ve hepsi benim iş hayatımda çok işime yaradı.
sandığınız gibi her çalışan kadın da evde ayaklarımı uzatayım demiyor ayrıca. bu tamamen kişisel beklentidir bana göre.
Ben bu cevabı tüm çalışan kadınlar için vermemiştim. Kendisi çalışıp çalışmayan kadınları eleştiren kadınlar için vermiştim. Herkesin kişisel tercihi ama bir insanı çalışıyor ya da çalışmıyor diye dışlamak , etiketlemek, aşağılamak doğru bir şey değil herkesin yaşam dinamiği farklı. O yüzden yazdıklarımı genele değil. Çalışmayan kadınları eleştiren ben süpermenim sen eziksin demeye getirenlere yazdım

Ben bu cevabı tüm çalışan kadınlar için vermemiştim. Kendisi çalışıp çalışmayan kadınları eleştiren kadınlar için vermiştim. Herkesin kişisel tercihi ama bir insanı çalışıyor ya da çalışmıyor diye dışlamak , etiketlemek, aşağılamak doğru bir şey değil herkesin yaşam dinamiği farklı. O yüzden yazdıklarımı genele değil. Çalışmayan kadınları eleştiren ben süpermenim sen eziksin demeye getirenlere yazdım

öncesindeki mesajlarınızda da gayet çalışan kadınları küçümser yazmışsınız, o nedenle öyle anladım.
çalışmayan kadına tepki gösterenler de bence şöyledir; bir sürü çalışmayan kadın "bak kocam beni çalıştırmıyor, sen modern kölesin" gibi laflarla çalışanlara güya laf sokuyor. e o zaman o çalışmayan kadın da laf duymayı haketsin bence.
bizim toplumda erkek eve baksın kadın çocuk büyütsün kafası hala çok hakim. o yüzden ne olursa olsun ben çalışan-çalışmayan kadın konusunda yol katedileceğini zannetmiyorum.

Back
X