• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlat hasreti çekerken eltim isteyerek 2.ye hamile kaldı

çok teşekkür ederim canım tedaviye başlamadık hiç sadece eşim varikosel ameliyatı oldu covidden dolayı da gidemedik hastaneye ama yavaş yavaş başlamak lazım bi yerlerden

Bak hiç tedavi bile olmamışsin ama eltinin ikinci hamileliği için icerleniyorsun sence bu ne kadar doğru ? Önce bir tedaviye başla bakalım hiç adım atmadan öyle üzülmek olmaz. Benim eltimin üç tane, gorumcemin iki tane çocuğu var ve benim olmadı bebegim. Olmadığına üzüldüm ama neden onun ucuncuyu yaptin diye hiç eltime msj atmak gelmedi aklıma. Bende bu yola baş koydum, emek verdim, çaba harcadım aşılama ve tüp bebek yaptirdim. Ya nasip dedim. Burda ikinci üçüncü beşinci tüp bebek denemesinde başarısız olanlar var onlar ne yapsın o zaman çevresindeki kimse hamile kalmasın. Ama hepsi Allah'a siginip dua ediyor ki çoğu da bebeklerini kucağına aldı. Önce psikolojini rahatlat daha sonra da nasip diyerek tedaviye basla. Emin ol için çok ferahlayacak. Allah yardımcın olsun.

valla malesef buralarda güya çok farklı profiller çizip aynı üye çıkan bir sürü kişi oldu. ben sadece bunca delirip hareket etmesini buna yordum.
kesinlikle yanlış anlamış okuduğunu. üzerine daha da çok hakaret etmiş.
Sana cevap veremez 🤣 dur ben yazayım bari

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Niye kotu olsun siz uzuldugunuz icin onlarda istediklerini soylememistir. Kotu niyetli hamilemi kalinir siz hassas doneminizde oldugunuz icin aliniyorsunuz rabbim size de nasip etsin bozmayin aranizi

Selam hanımlar ben 4 senelik evliyim evlat hasreti çekiyoruz bebeğimiz olmuyor.eltim 2.ye hamile .bunu bugün kendisinden öğrendim ve yıkıldım dik durmaya çalıştım yarın benim doğum günüm olduğunu bildiği halde bana özellikle Doğum günümün bir önceki günü söyledi .ben uyuyamıyorum stresten baş ağrısından ağlamaktan ,gece ona mesaj attım bizim evlat hasreti çektiğimizi bildiğiniz halde 2.yi yaptınız diye .biz o gece saat 12 yi geçince birbirimize güzel sözler söyleyip gelecek Doğum günlerimizin daha güzel olması hayalini kurarken birbirimize sarılıp saatlerce ağladık. bana kendisi söyledi hamile olduğunu benden duymanı istedim başkasından duyma diye sana ben söyledim dedi .1-2 ay öncesine kadar benim tedavi sürecimle ilgili detaylı konuşuyorduk herşeyi ona anlatıyordum içimi ona döküyordum .bana sorduğunda ben dayanamayıp ağlamıştım ondan sonra bana dedi ki seni üzüyorum galiba sana sürekli sorarak bundan sonra sormayacağım dedi .1 ay sonra isteyerek çocuk yaptılar bana yardımcı olur musunuz fikirlerinizi almak istiyorum sizce niyeti kötü müdür ??kendisiyle hiç konuşmak istemiyorum artık ...fikirlerinize ihtiyacım var lütfen yazın
Kimse çocuk yaparken kimseden izin almaz anlıyorum durumunuz çok hassas ama sizde anlayışlı olmaya çalışın seninki olmuyor diye kimsenin olmayacak diye bişey olamaz ben eltin olsaydım geç söylerdim hassas olduğun için

Uslubunuz bazı sorulara cevap veriyor hanımefendicigim. Sizin derhal bir doktora görünmeniz gerekiyor. Gerçekten...

Hayatta hepimiz çok istediğimiz bir şeylerden mahrum kalıyoruz..benim mahrum kaldığım şey çocuk degil. Anne değilim ama istemiyorum da zaten.

Fakat çok istenilen bir şeyi alamamış olmak anne olamayanlara özel değildir.

Ben de çok istediğim şeyi elde edemediğim için balkonlarda geziyordum aşağıya atlama cesaretini toplayıp atlayacaktım çünkü. Kafamda bunu kuruyordum.

Şimdi de yine hassas noktamdır. Yine aglarim. Yine içimde yaradır. Ama yemin ediyorum en yakın arkadaşım ben bu kadar iş isterken; 2 is teklifi arasında tercih yapamayıp bana fikrimi sorduğunda kırılmadım.

Çok imrendim. Çok heveslendim. Çok da ağladım. Ama insanlar iş tekliflerini degerlendirdikleri için de kimseye carlamadım.

Tavrınız ve ısrarcı duruşunuz bana müge anlıdaki bir cinayet dosyasını hatırlattı.

1 Kadının boğarak öldürülmesi konusu araştırılıyor. Bundan seneler önce. Kadının 1 oğlu var. Herkes ondan şüphe ediyor.

Kadın vaktiye 19 kez hamile kalmış. Hepsini düşük yapmış. Ama illaki çocuk diye dayatıyormuş . 20.Çocuk düşmemiş. Ve 1 oğlu olmuş.

Oğlunu 5 yaşına kadar sırtında taşımış. Yorulmasın diye yürütmeye kıymamış.

Bu cocuğa o kadar tapmiş ki kadın... Komşuları veriyor bu bilgileri.

Çocuk büyümüş. Para diye diye kadını canından bezdirmis. Genc adam bu arada. Büyük yani.

1 gün yine para istemiş. Vermeyince kadını boğmuş.

Müge anli bu konudan çok etkilenmişti. Yani neden bu israr çocuk konusunda. 19 kez düşük yapan bir insan neden kabullenmez.. diye sitem etmişti.

Evet 19 kez düşük varsa...

Bana tam 5 senedir hiçbir iş kapısı yoksa...

Kiracımızın 19 senedir çocuğu olmuyorsa...

Bu nedir? Bu Allahın bizim hakkımızda hayırlı bulduguudur.

Bilmiyorum. Inancınız nedir... ama eğer inandığınız bir şey varsa onun size vermediğinde ısrarcı olmayın.

Alt komşumuz var. Hayırsız ötesi evlerden irak bir oğlu var. Oğlu hırsızlık yaptığı zaman çocuğu olmayab kiracimiza demisti ki "sana o kadar özeniyorum ki.. ne mutlu sana"

Olanda 1 hayır
Olmayanda bin hayır arayınız.

Çocuğunuz olur...ya da olmaz. Bunu bilemeyiz.

Ama acınıza kimseyi ortak etmeye kalkmayın.

Benim işsizligimin sorumlusu ; 2 is teklifi arasinda kararsiz kalak arkadaşım değil.

Sizin çocuğunuzun olmamasinin sebebi eltiniz değil.

Eltiniz gördüğüm kadarıyla hanimefendi bir kadın. Bence sınırları zorlamayın.

Bu kadar takıyorsaniz bir psikiytri hekimine görünün.

30 yaşındayım. Anlayışlı ve hoşgörülü olduğumu düşünüyorum.

Bu sebeple anne olmadan konunuza yazmış oldum. Çünkü sizin anne olanların duygusal yaklaşımlarına değil. . Anne olmayanların mantıklı ve gerçekçi yorumlarına daha çok ihtiyacınız var.

Allah hakkınızda hayırlı olan her ne ise size onu versin.
Affınıza sığınarak alıntı yapıyorum.
Atanma meselesi sizi yıpratmış, bu konudan bahsettiğiniz için yazmak istedim.

Burada yorumlarınızdan takip ettiğim ve hissettiğim kadarı ile gayet zeki ve çabalayan bir kadınsınız. Şimdi bile evde kendinize bir iş bulmuşsunuz ki bence bu çok üstün bir özellik.

İnanın öğretmenler odası (benim gördüğüm) dedikodu kazanı, nispet yuvası, maaşımı alayım gerisi boş telaşı. Oturup bir gazete, kitap okuyana tövbeler olsun daha rastlamadım. Sadece hocanın biri beni merkeze bıraktığı için sevgilisi olan hoca ve arkadaşları benimle muhabbeti kestiler (12 yaşındaymışız gibi). Erkek hocalar hep bir flört etme çabasında olduğu için onlarlada ben muhatap olmadım. Hayata bakış açım 5 bin TL den ibaret olmadığı için, oğlumunda doğumundan cesaret alarak 4. Yılımda bıraktım. Pişman mıyım, asla!

Sizinde hassas ve duyarlı bir kadın olduğunuza eminim, ve dediğiniz gibi herşeyde bir hayır vardır. Belki siz kendiniz bırakmak isteyecektiniz. Emin olun el işlerinden aldığınız küçücük paralar bin kat tatlıdır. Köy okulunda tekbaşına çalışmıyorsa bir öğretmen, hiçbir zaman hayal ettiği öğretmenliği yapamıyor, kredi, ev, araba telaşına düşüp ruhunun derinliklerinden sıyrılıp saha sığ sularda sıradanlaşıyor.

Şuan ben yüksek lisans falan yaptığım bölümden vazgeçtim ve aöf den aşçılık okuyup bu yolda ilerlemeye karar verdim. Ve hayatımda kariyer konusunda ilk defa birşey beni çok heyecanlandırdı. Yapmayı sevdiğim, yetenekli olduğum şey buymuş. Tabiki çevreme asla söylemeyi düşünmüyorum, çünkü araştırma görevlisi olma yolunda kararlıydım ve herkes çok destekliyordu, şu son 2 gündür birden karar verdim ve KK dışında kimse bilmeyecek :)

Ama gerçekten çok istiyorsanız inşallah dilediğiniz gibi olur. Tüm kalbimle..

Alingan davranmışsınız bence.evet sizin icin zor bir durum icten anliyor ve hissediyorum. Ama eltiniz yanlis bisey yapmamış siz durumunuzdan dolayi farkli yorumlamissiniz.sizde disardan bakarak olayi yorumlarsanız dogruyu yanlisi goreceksinizdir. Ve kotu niyetle cocuk yapilmaz cok yanlis dusunuyorsunuz. Umarim bir gun cocuk sahibi olursunuz insallah Allahim o duyguyu sizede nasip eder. Oluruna birakin üzülmeyin hakkınızda hayırlısının olmasini diliyorum

Merhaba canim oncelikle hassasiyetini anliyor ve rabbimden en kisa zmanda snada bir evlat nasip etmesini diliyorum...ama konuna gelecek olursak gercekten kabalik etmissin,sonucta evli iki insan neden sana inat olsun diye cocuk yapsin ki onceden planliyor ama sana durumundan oturu soyleyemiyor olabilir...dogum gununden once soylemesini k3ndimce o gun baskasindan duymani istemedigi icin sana daha once haber vermeyi uygun bulmus olabilir diye yorumladim kaynanan dan falan duysan daha cok alinirdin o zman da kotu niyetli oldugu sen haric herkesin bildigini senin kiskanacagini hasetlik yapacagini dusundugunu icin sana soylemedigini dusunecektin(burda okuyoruz hep boyle oluyor)

Affınıza sığınarak alıntı yapıyorum.
Atanma meselesi sizi yıpratmış, bu konudan bahsettiğiniz için yazmak istedim.

Burada yorumlarınızdan takip ettiğim ve hissettiğim kadarı ile gayet zeki ve çabalayan bir kadınsınız. Şimdi bile evde kendinize bir iş bulmuşsunuz ki bence bu çok üstün bir özellik.

İnanın öğretmenler odası (benim gördüğüm) dedikodu kazanı, nispet yuvası, maaşımı alayım gerisi boş telaşı. Oturup bir gazete, kitap okuyana tövbeler olsun daha rastlamadım. Sadece hocanın biri beni merkeze bıraktığı için sevgilisi olan hoca ve arkadaşları benimle muhabbeti kestiler (12 yaşındaymışız gibi). Erkek hocalar hep bir flört etme çabasında olduğu için onlarlada ben muhatap olmadım. Hayata bakış açım 5 bin TL den ibaret olmadığı için, oğlumunda doğumundan cesaret alarak 4. Yılımda bıraktım. Pişman mıyım, asla!

Sizinde hassas ve duyarlı bir kadın olduğunuza eminim, ve dediğiniz gibi herşeyde bir hayır vardır. Belki siz kendiniz bırakmak isteyecektiniz. Emin olun el işlerinden aldığınız küçücük paralar bin kat tatlıdır. Köy okulunda tekbaşına çalışmıyorsa bir öğretmen, hiçbir zaman hayal ettiği öğretmenliği yapamıyor, kredi, ev, araba telaşına düşüp ruhunun derinliklerinden sıyrılıp saha sığ sularda sıradanlaşıyor.

Şuan ben yüksek lisans falan yaptığım bölümden vazgeçtim ve aöf den aşçılık okuyup bu yolda ilerlemeye karar verdim. Ve hayatımda kariyer konusunda ilk defa birşey beni çok heyecanlandırdı. Yapmayı sevdiğim, yetenekli olduğum şey buymuş. Tabiki çevreme asla söylemeyi düşünmüyorum, çünkü araştırma görevlisi olma yolunda kararlıydım ve herkes çok destekliyordu, şu son 2 gündür birden karar verdim ve KK dışında kimse bilmeyecek :)

Ama gerçekten çok istiyorsanız inşallah dilediğiniz gibi olur. Tüm kalbimle..
Güzel zanlarıniz için çok teşekkür ederim.

Aslında tek başına atanmak değil... herhangi bir işe çalışmamak beni yıpratan. Ben de 3 sene özel kurumlarda çalıştım. Çok gayretliydim. Müdürüm ayrılmamı hiç istememişti. Ama benim bütün enerjim bitmişti . Çılgın tempo nedeniyle... istifa ettim. Gücümü yeniden topladığımda ise bana açık kapi kalmamıştı.
2 tane is verenin karşısında kendimi tutamayip ağlamıştım.

Aslında zaman zaman durup kendime sorarım; ne bu kasar istedim ya da istiyorum. Eğitimli olmak, okumak bana neden yetmedi diye soruyorum.

Içten ice kendime verdiğim cevapta bile ciddi bir toplum baskısı hissediyorum.

Aslına bakarsanız inanin ki bu cografyada zeki olmak, okuyor olmak hiç prim yapmıyor.

Para kazanan vs kazanmayan.

2 gruba ayrılmış haldeyiz.

Bunu bu forumda da görebilirsiniz.

Çalışan kadının çalışmayası küçümseme tavrını hissedersiniz.

Benim içimde o kadar yaradır ki... Çalışıyorim diyen her kadın aklımdadır. Forumdaki kadınlardan hangilerinin çalıştığını bilirim. Çünkü bir konuda çalışıyorum demiştir. Ve benim hayalim gözümde canlanmıştir.

Ama vazgeçtim artık. Iş aramıyorum. En son işverenin karşısında sinir krizine girmiştim aglamaktan. O zaman vazgeçtim.

Babama esnaf arkadaşlarından sormasını rica etmiştim. Akcaabatta yaşıyoruz biz. Yeme içme sektörü çok canlı burda. Bulaşık yıkamak ya da garsonluk yapmak gibi isleri varsa gidecektim.

Babamla eşim benim bunu söylememe çok darildilar.ondan da o şekilde vazgectim.

Şimdi evde kendimce çabalıyorum işte.

Meb öğretmenler odasındaki durumu eşimden de dinlemiştim. Zaten zaman zamam burda da acılan konulardan anladım ki... benim zannettigim şeyler birer ütopyadan ibaret.

Hakkımdaki güzel zanlarınız beni cok onure etti.

Çok teşekkür ederim.

Bunu unutmayacağım ❤

Senin adına üźüldüm.Ama.eltin sırf sen üzül diye hamile kalmış olamaz.Eğer çocügü 2-3yaşindaysa çocüguna arkadaş olsun veya tek kalmasın diye isteye bilir.Senin çocuğun neden olmuyor canım eğer çok özel degilse

Allah size tez zamanda çocuk nasip etsin inşallah ama normal bir düşünce değil bu. Bu süreçten dolayı mı bilmiyorum ama kimseye çocuk yapıyor diye hesap sormaya hakkınız yok. Ben çocuk sahibi olacağınıza inanıyorum çevremde 7-10 yıldan sonra çocuk sahibi olan tanıdıklarım var. Ama bu kadar takarsanız mümkün değil, Allah nasip ederse çocuğunuz olduğu zaman anlayacaksınız çocuk sahibi olmak öyle birine nispet yapmak için yapılacak birşey değil. Maddi manevi zorlukları,sorumlulukları var.
Ve kimse de kimseden izin almaz,hesap sormaz. Eltin bence iyi niyetle ondan duymanı istemiş. Israrla doğum günüm diye tutturmuşsunuz,bir hafta önce ya da sonra söylese üzülmeyecek miydiniz?
Allah tez zamanda evlat nasip etsin ama kötü niyet düşünenin kötülük bulacağına inandım hep. Hakkınızda hayırlısı.

Güzel zanlarıniz için çok teşekkür ederim.

Aslında tek başına atanmak değil... herhangi bir işe çalışmamak beni yıpratan. Ben de 3 sene özel kurumlarda çalıştım. Çok gayretliydim. Müdürüm ayrılmamı hiç istememişti. Ama benim bütün enerjim bitmişti . Çılgın tempo nedeniyle... istifa ettim. Gücümü yeniden topladığımda ise bana açık kapi kalmamıştı.
2 tane is verenin karşısında kendimi tutamayip ağlamıştım.

Aslında zaman zaman durup kendime sorarım; ne bu kasar istedim ya da istiyorum. Eğitimli olmak, okumak bana neden yetmedi diye soruyorum.

Içten ice kendime verdiğim cevapta bile ciddi bir toplum baskısı hissediyorum.

Aslına bakarsanız inanin ki bu cografyada zeki olmak, okuyor olmak hiç prim yapmıyor.

Para kazanan vs kazanmayan.

2 gruba ayrılmış haldeyiz.

Bunu bu forumda da görebilirsiniz.

Çalışan kadının çalışmayası küçümseme tavrını hissedersiniz.

Benim içimde o kadar yaradır ki... Çalışıyorim diyen her kadın aklımdadır. Forumdaki kadınlardan hangilerinin çalıştığını bilirim. Çünkü bir konuda çalışıyorum demiştir. Ve benim hayalim gözümde canlanmıştir.

Ama vazgeçtim artık. Iş aramıyorum. En son işverenin karşısında sinir krizine girmiştim aglamaktan. O zaman vazgeçtim.

Babama esnaf arkadaşlarından sormasını rica etmiştim. Akcaabatta yaşıyoruz biz. Yeme içme sektörü çok canlı burda. Bulaşık yıkamak ya da garsonluk yapmak gibi isleri varsa gidecektim.

Babamla eşim benim bunu söylememe çok darildilar.ondan da o şekilde vazgectim.

Şimdi evde kendimce çabalıyorum işte.

Meb öğretmenler odasındaki durumu eşimden de dinlemiştim. Zaten zaman zamam burda da acılan konulardan anladım ki... benim zannettigim şeyler birer ütopyadan ibaret.

Hakkımdaki güzel zanlarınız beni cok onure etti.

Çok teşekkür ederim.

Bunu unutmayacağım ❤
Evet onun bende farkındayım, çalışmayınca sanki birden bire onca eğitim uçup gidiyor, cahil ve koca parası yiyen kadın oluyoruz. Ama hiçte öyle değil. Az çok bu konudaki fikirlerimi görüyor okuyorsunuz.

Evet toplum zekana, kültürüne değil aldığın paraya bakıyor, ama artık kimin umrumda? Kendim olmak için sadece bir hayatım var. Mario oyunu gibi değil ki 3 canla başlayayım :)
Evet ben profesör olma hayalimden vazgeçtim, aşçı olacağım ve aşırı heyecanlıyım :)
Bence siz muhteşem bir kadınsınız ve henüz gerçekten yapmak istediğiniz şeyi keşfetmediniz. Lütfen hiç umursamayın meslek konusunu, aklınıza gelince üzüntü sarmasın. Kalbinizi dinleyin sürekli, gerçekten ne yapmak istiyorum diye arayın.

Evet onun bende farkındayım, çalışmayınca sanki birden bire onca eğitim uçup gidiyor, cahil ve koca parası yiyen kadın oluyoruz. Ama hiçte öyle değil. Az çok bu konudaki fikirlerimi görüyor okuyorsunuz.

Evet toplum zekana, kültürüne değil aldığın paraya bakıyor, ama artık kimin umrumda? Kendim olmak için sadece bir hayatım var. Mario oyunu gibi değil ki 3 canla başlayayım :)
Evet ben profesör olma hayalimden vazgeçtim, aşçı olacağım ve aşırı heyecanlıyım :)
Bence siz muhteşem bir kadınsınız ve henüz gerçekten yapmak istediğiniz şeyi keşfetmediniz. Lütfen hiç umursamayın meslek konusunu, aklınıza gelince üzüntü sarmasın. Kalbinizi dinleyin sürekli, gerçekten ne yapmak istiyorum diye arayın.

Bakmayın çalışan kadınların ben güçlü kadınım başım dik laflarına. En çok onlar istiyor evde ayaklarını uzatıp dinlenmeyi evinde kimseyle mücadele etmeden rahat bir gün geçirmeyi. Bu da olmayınca kıskanıyorlar.

Çalışmanın ve çalışmamanın dezavantajları var o konuya girmeyeceğim. Ama çok küçük yaştan beri çalışan biri olarak şunu söyleyebilirim çalışmanın insanı özel kıldığı falan yok. Bildiğin yorgunluk parayı harcayacak zaman bile yok. Keşke erkekler sorumluluklarını bilse de çalışmak zorunda kalmasak.

Özetle kimse kimseden bir sebeple üstün değil. Herkes kendi hayatının sahibi o yüzden başkalarının hayatı ve seçimleri kimseyi ilgilendirmez...

Back
X