Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

anlatcam die söz vermiştim unutum.
ya biz geçen hafta doktora gittik.. bende bişey çıkmadı eşimi istedi doktor.neyse test yaptılar bana da rahim filmi çekilcekti. rahim filmine gitmeden 1 saat önce eşimin sonuçlarını aldık. maalesef sorun onda çıktı spermleri düşük dedi..
tedavi yapsak bi sonuca varamayız dediler. tüp bebek yaparız dediler. aşılama bile tutmayabilirmiş düşün...bizde sorun kimde belli olduğu için rahim filminden vazgeçtik doktorda onayladı...
eşimin morali çok bozuldu zor konuşuyodu. bende öylesine görümceme rahim filminden kurtuldum dedim eşimde duydu. ama kötü niyetim yoktu..
tam 4 gün benle konuşmadı... şimdi biri çocuktan bahsetse bana bi daha çocuk demeyin diyor. o kadar zor bir durumki.
ben düşünüyorum ki başka hastanelere gidelim araştıralım ama eşime diyemiyorum korkuyorum benden nefret eder daha konuşmaz benle
Yani elim kolum bağlı duadan başka yapabileceğim şey yok...

canım öncelikle geçmiş olsun.bu süreç biraz sabır ister.o yüzden eşine sabır la ve sevgiyle yaklaşmalısın.eminim oda bu şoku atlattıktan sonra fikri değişecektir.ama burda sana çok görev düşüyor.eşler birbirine asla sorun sende yada bende gibi söylemlerde bulunmamalı.seninde zaten iyi niyetli olduğunu düşünüyorum.eşlerin birbirine yaklaşımı çok önemli.sende merak etme.erkekler böyle sorunlarla karşılaştığında bizler kadar olgunlukla karşılayamaz.aslında sorun diye birşey yok.Allah bir sebep yaratmıştır.ama olması içinde güzel sebepler yaratacaktır.sakın moralini bozma.eşinin üstünede bu günlerde fazla gitme.zaman geçtikçe oda idrak edip senin kötü niyetle söylemediğini anlayacaktır canım.böyle şeyler yaşanabilir.canını sıkma.nacizane fikirlerimi yazmak istedim.herşey gönlünce olsun.

Ayşecim ben 4 yasini okudum.listeye eklersin.allah dualarımızı kabul etsin inş.hepimize sırayla nasip etsin bebişlerimizi.............

yeşilyayladaki aktarı araştırıcam sizlere haber veririm

canım araştır valla yakınımdan duydumm hanii ordaysanız belki bir sebep olurr faydasını görürsünüz...

Ayşecim ben 4 yasini okudum.listeye eklersin.allah dualarımızı kabul etsin inş.hepimize sırayla nasip etsin bebişlerimizi.............

allah kabul etsinn.....ayşe ben 3 tane daha okudum... devam ederiz yinee....

Son düzenleme:
Allah razı olsun hepinizden çok teşekkür ederim. zaten eşime hiç bişey demiyorum. üzülmesin diye. mutluluğumuza gölge düşürmek istemem. ailelerimiz dışında kimseye bahsetmiyoruz duyulmasın diye.belki eşim stresli bir anda sperm testi vermiştir. çünkü gerçekten zor verdim. bilseydim bunu yapcamı gelmezdim dedi. hastaneyi terkediyordu zor ikna ettik... tüp bebek tek çare olmamalı bence...ilerde başka doktora da gitcez inşallah ama onu ikna etmek zor.. zaman da ilerliyor ne biliyim. başkalarının hamile olduğunu duyunca moralim bozuluyor çok etkileniyorum..

bu arada 3 tane daha yasin alabilirim. eksikler varmış ya.. okuduğumda yazarım inşallah....

benimde adet gunum bugun tamam yarin basliyorum insallah....Allhim kimseyi duasiz birakmasin bi haftadir bi tuaf oldum yaa...

canımm üzme kendini ,unutma hep hayırlısını istiyoruzzz

İyiyim biraz daha tatlım,inşaallah hayırlısı :31:

Bitanem hiç üzülme var bunda da bir hayır bence en güzeli kan testi aslında doktora gitsen hamile değilsen bile adet söktürücü verirdi kist yoktur inş stresten olmuyordur bende inanıyorum bebişlerimizin güzel haberlerini alacağız inş

Canım ben soğan kürü yaptım,iki üç ay düzene girmişti adetim.Bu ayda gününden bir gün önce geldi ve dahada yok,bugün 16.gün.Yeniden soğan kürü yapmayı düşünüyorum bakalım artık doktorada gidicem gitmesine de çok korkuyorum :26:

canım ne mutlu işte sana seven değer veren eşin var. yanında en azından ya. umru olmayan yada olumsuz davranan biri olsaydı ne yapardın. üzülme bu kadar. olacağı ay bu ay değilmiş demkki canım. Umut denen birşey var ya işte o bitmesin içinde yeterki. umut et ben olacağına inanıyorum.
hayırlısı Allah dan.

Evet canım eşimden Allah razı olsun,o benim herşeyim.Çok mutlu bir evliliğim var hamdolsun ama işte ne kadar mutlu olsamda hep bir tarafım eksik hissediyorum,birde bebeğimiz olsa hayırlısı ile.Hala umutluyum biliyor musun,kırmızıları görmeden hamile değilim diyemicem sanırım.Dünde test yaptım yine,negatif çıktı ve bugün 16.gün gecikeli.Belki diyorum geç döllenmedir,yada yeni oluşuyodur.Bilmiyorum ama ümitsiz değilim.Dediğin gibi bu ay olmasa,inşaallah en yakın zamanda olacak.Canım benim ya,çok teşekkür ederim gerçekten,Allah gönlüne göre versin seninde :16:

canım üzülmeee... sağlık olsun her işte vardır bir hayır....allah büyükk ..inşallahh hakkımızda hayırlısı ne ise allah ım onu nasip etsinn tez zamandaa...

Evet canım haklısın.Amin güzelim amin,Rabbim kalbimizi de düşüncelerimizi de en iyi bilen,duamıza icabet edeceğine inanıyorum yürekten :31:

hayırlı akşamlar kızlar bende yenı katıldım aranıza.ya kızlar bişey sorcam ben geçen ay aşılama yaptırmıstım.yanı kasımın 24 unde aralık 9 dada hastalandım.ama doktorum adet gorebılırsın uzulme demişti.aklım karıstı.şöyle oldu 2 gun kanvardı yınede baya.ve 4 5 gndur berıde ara ara mıdem bulanıyor.ne dersınız bı kan testı yaptırsam mı olabılır mı geldı sonra bıttı ardan 2 gun geçtı dun tekrar kan geldı çok fazla değil ama

Canım bence kan testi yaptırmalısın.İnşaallah meleğin seninledir,Allah gönlünüze göre versin :29:

canım inan bende çok üzüldüm senin adına.ne kadar üzülme desemde biliyorum ki etkisi olmayacak.birkaç günün böyle geçecek.tesellisi yok bu yaşadıklarımızın.ama güçlü olman gerekir..ümit etmek güzel şey ...herzaman yanındayız.dualarımız seninle.seni seviyoruz.Allah gönül ferahlığı versin tez zamanda .inş.birdahaki sefere...

Ümitliyim canım.Her zaman karamsar olan ben bu sefer ümit doluyum,evet çok üzüldüm ama ümitliyim.Amin canım benim inşaallah hepimize.Sizde seviliyosunuz :69:

Bugun hastahaneye gittim sıra falan derken baya zaman aldı.. çok sukur suan için bi problemm yok ama bana göre muhteşem bi tabloda yok..
Sağ tarafımda 4 yumurta 2 tanesi 6mm 2 tanesi 10 mm..sol tarafta 12 mm 1 tane yumurtam var..pazartesi tekrar kontrol rabbim cumlemızın hakkında hayırlısını nasp etsin ..hastahaneden geldik birazda hastayız ya uyumus kalmısız..beni merak etmişsiniz allah razı olsun iyiki varsınız..:54::54: Ben bana düşen yasinleride okuyamadım daha pazar gunune kadar anca bitiririm arkadaşlar hakkınızı helal edin

Canım geçmiş olsun.Amin hepimiz hakkında hayırlısı.Ben inanıyorum yakında dualarımızın kabul olacağına.Burası çok iyi geldi,iyiki açmışsınız :21:

Canım ya hayırlısı olsun.Allah inşllh gönlüne göre verir.Üzme kendini inşallah bizlerde birgün anne olacağız inşallah:16::34:

Canım ya hepimiz burda birbirimize destek olmak için varız.İnşllah evladın olurda size hayırlı etrafına hayırlı biri olarak yetişir.Allah gönlünce versin canım züme kendini.Bak ne gzüel seni anlayan destek olan bir eşin var:nazar::38:

Amin canım,inşaallah hepimiz için olsun bu dualar...

Amin güzelim,inan tüm hayallerim evladım üzerine,onu çok güzel yetiştirmek istiyorum eşimle,herşey maddiyat değil,manevi yönden çok zengin dolu dolu evlatlarımız olsun hepimizin inşaallah :nazar:

kızlar meryem suresini okudunuzmu hiç:26:

Evet ben okudum,benim adetli dönemimde eşim okudu.41 gün aralıksız okuduk..Annemde kendi başına okudu ayrıca,41 gün...Meryem Suresi,evlad hasreti çeken çok kimseye vesile olmuş,inşaallah bizlerede vesile olur da kavuşuruz meleklerimize :12:

Dayan be gönlüm biçare değilsin yaradan sana yar.Kimsesiz değilsin yanında kimsesizler kimsesi var.Biliyorum sığmazsın hiçbir yere bu sevdayla dünya sana dar.Ama dayan be gönlüm dayan ki her gecenin mutlaka bir sabahı var.

Hz Mevlana

Ne güzel demiş Mevlana Hazretleri,her gecenin mutlaka bir sabahı vardır.Gecemizde gündüzümüzde hayrolsun inşaallah :3:

anlatcam die söz vermiştim unutum.
ya biz geçen hafta doktora gittik.. bende bişey çıkmadı eşimi istedi doktor.neyse test yaptılar bana da rahim filmi çekilcekti. rahim filmine gitmeden 1 saat önce eşimin sonuçlarını aldık. maalesef sorun onda çıktı spermleri düşük dedi..
tedavi yapsak bi sonuca varamayız dediler. tüp bebek yaparız dediler. aşılama bile tutmayabilirmiş düşün...bizde sorun kimde belli olduğu için rahim filminden vazgeçtik doktorda onayladı...
eşimin morali çok bozuldu zor konuşuyodu. bende öylesine görümceme rahim filminden kurtuldum dedim eşimde duydu. ama kötü niyetim yoktu..
tam 4 gün benle konuşmadı... şimdi biri çocuktan bahsetse bana bi daha çocuk demeyin diyor. o kadar zor bir durumki.
ben düşünüyorum ki başka hastanelere gidelim araştıralım ama eşime diyemiyorum korkuyorum benden nefret eder daha konuşmaz benle
Yani elim kolum bağlı duadan başka yapabileceğim şey yok...

Canım çok üzüldüm.Bebek konusunda bizlerde çok hassasız evet ama erkekler sorun kendisiydeyse dahada hassas oluyorlar,tedaviyi kabul etmeyen çok erkek var.Eşin hassaslığından öyle davranmıştır,oda üzülmüştür canım.Vekilimiz Allah,işte o yüzden bizim lügatımızda çaresizlik olmasın.İnanıyorum,sende inan Rabbim meleklerimizi gönderecek,emanetini önce içimize sonrada kucağımıza yerleştirecek canım..Ben tam bunları yazarken ezan da okunmaya başladı,inşaallah dua vaktine gelir de hemen kabul olur dualarımız.Üzme kendini lütfen,Allah büyüktür :38:

canım öncelikle üzüldüm tek çizgi çıktığına. inşallah geç döllenmedir.
bende de geçen ay 15 gün gecikme oldu. 2 kez test yaptım negatif çıktı. herkes dedi doktora git kesin kanda çıkar. doktora gittim kan verdim hemen hastalandım. o kadar üzüldümki ... hüsranla sonuçlandı... Rabbim inşallah senin beklentini olumlu sonuçlandırır...
hayırlı sağlıklı sıhhatli evladın olur inşallah

O kadar duygulandım ki bu yorumunu okuyunca.Alıntı yapmadan önce;bir üstte kendi derdini anlatmışsın.Bende okuyunca dua ettim hemen sana.Sonra bi baktım alttada,benim sıkıntıma üzülüp sende bana dua etmişsin.Allah razı olsun.Çok farklı bir his yaşadım şuan.Dualarımız karşılıklı hepimizin inşaallah.Müminin Mümine ettiği duayı Rabbim kabul edecektir.

Şuan bende de aynı şey mevcut.Bugün 16.gün...Dünde test yaptım,sonuç negatif.Mide bulantılarından duramıyorum.Rabbim hayırlara çıkarsın,inşaallah meleğim benimledir.Yoksa bile inşaallah gelir en yakın zamanda...Ah hele bi gelsin,çok kızıcam ona çok,minnak totoşuna vurucam nerde kaldın,beklettin beni nazlı meleğim diye :21:

Canim ya Allah im senden binlerce kez razi olsun canim. Bunlar senin yureginin guzelligi. Bende kaybettim evladimi o yuzden yureginizin arzusunu acisini ve boslugunu anliyorum yurekten. Allah im cumlesinin Kucagini bos birakmasin ins bir yandan da sizlerin ins.
Ema cnm biz iki arkadas yuregi cok yikilan kirilan ve bunun tamiri icinde sadece Rabbim e siginip ondan medet umuyoruz. Bunun icin okuyoruz. Hayatimizda herseyin hayirlisin istiyoruz Rabbim den. Okurken olurda yetistiremedigimiz olursa sana haber veririm cnm. Her hafta farkli dua okuyoruz. Mesela 1001 fatiha,1000 er ihlas, 41 yasin okuduk. 313 ayatel kursi okuyacagiz kismetse. Sonra taha suresi ve kenzul ars i dusunuyorum. İste nasip olursa okuyacagiz. Cok iyi geliyor dua okumak bize.
Ema cnm bunlar sana :71::71::71::71: ins birgun cocugun sana verir boyle cicekler. Cok optum seni:54:

Canım benim ya,çok üzüldüm.Evladın senin şefaatçin olacak inşaallah.Ah işte herkesin imtihanı farklı farklı.Rabbim o güzel gönlüne göre versin seninde.Kenzül Arş'a devam etmeni tavsiye ederim canım,sıklıkla,inanarak,yürekten...La Havle tesbihi de tavsiye ediliyor.İnşaallah Rabbim açılan ellerimizi boşa çıkarmaz,sizinde herkesinde hakkında hayırlısı :16: :16:

ayşecim burdasın diye yazayım hemen

listeyi sen yapıyosun galiba

şimdi yatsımı kılar kılmaz 1 yasin daha okuyacam 5 olacak toplamda bilgine canm

kısaca yarım saate ecel gelmezse okurum inşALLAH :D :D :D

yeni yasini şerif listemiz
perlanore==3 tane okudu
aruna==3tane okuyacak
bahar==4tane okuDU
antikdeniz==3tane okudu

topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okudu
sardunya==3 tane okudu

antisocial==1 tane okudu
seminay84==3 tane ESMA okuDU
sebiilem==3tane okudu
orlic==4 tane okudu
ozay37barış==5tane okudu

şaşkınanne==3tane okuyacak
yaseminseza==3 tane okudu
hayalot=4tane okudu
yandev==3 tane okuDU

melek04==3tane okuyacak
esmacvs==4tane okudu
ayse035===4 tane ESMAokuDU
özlemlk==3 tane TURKUAZ okudu
turkuaz== 3 tane okudu
taylandilek=3 tane okudu
seyyan ==4 tane yasin okudu
e_m_a==4 tane okudu
candan==4 tane okudu
rainsun==3 tane okuDU
ecrin007==3 tane okudu
dilek==3 tane ema okudu
sevil61==3tane okudu
muhat==3tane okudu

mausi==3tane okuyacak
asbelove ==3 tane okuyacak
keyfimbilir== 3tane okuyacak
ecrin23==3tane okudu
witchgirl01==3tane okuyacak
nekadarzor==2tane okudu-
Simaybade== 4tane okuyacak
SÜPRİZ06==6 tane okudu
ESLEMLİVA==4 tane okudu
SSONMEz==1 TANE OKUdu
reyhan1984 5 tane okudu
arkadaşlar bu hafta ayse esma ve özlem için okuyacağız..
esma için ==hayırlı doğum sağlıklı evlat diye duamız
özlem ve aysede hayırlı saglıklı birer evlat için duamız
özlem arkadaşımız için bi kere dua okumustuk bu zor gunlerde tekrar dua edelim istedik hakkınızı helal edin

esma ayse035 ve özlemlk için ayet el kursı lıstesi

supriz06 200 tane okudu
ayse035== 100 tane okuDU
eslemlıva==1000 tane okudu
asbelove==100 tane okudu
perlanore==100 tane okudu
ecrin007==100tane okudu
rainsun==75 tane okudu
Esma 200 tane okudu
Antikdeniz 100 okudu
Ssonmez 260 okudu
E M A 100 Tane okudu
taylandilek 50 tane okudu

okumak isteyenler eklenecektir
okuyupta eklemediklerim bildirsin lütfen..gözümden kaçmış olabilir
ALLAH KABUL ETSİN AMİN AMİN YA RABBİ

perlanore==3 tane okudu
aruna==3tane okuyacak
bahar==4tane okuDU
antikdeniz==3tane okudu

topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okudu
sardunya==3 tane okudu

antisocial==1 tane okudu
sebiilem==3tane okudu
orlic==4 tane okudu
ozay37barış==5tane okudu

hayalot=4tane okudu
yandev==3 tane okuDU

melek04==3tane okuyacak
esmacvs==4tane okudu
turkuaz== 3 tane okudu
taylandilek=3 tane okudu
e_m_a==4 tane okudu
candan==4 tane okudu
rainsun==3 tane okuDU
ecrin007==3 tane okudu
dilek==3 tane ema okudu
sevil61==3tane okudu
muhat==3tane okudu

mausi==3tane okuyacak
ecrin23==3tane okudu
nekadarzor==2tane okudu-
SÜPRİZ06==6 tane okudu
ESLEMLİVA==4 tane okudu
SSONMEz==1 TANE OKUdu
reyhan1984 5 tane okudu
özlem arkadaşımız için bi kere dua okumustuk bu zor gunlerde tekrar dua edelim istedik hakkınızı helal edin

supriz06 200 tane okudu
ayse035== 100 tane okuDU
asbelove==100 tane okudu
ecrin007==100tane okudu
rainsun==75 tane okudu
Esma 200 tane okudu
Antikdeniz 100 okudu
Ssonmez 260 okudu
E M A 100 Tane okudu

canım yasini şerife yine okuyabilirsem onuda bildirecem sana yalnz ..ayetel kursi sadece 100 okudum orda 200 yazıyor yanlışlık falan olmasın diye söylüyorumm...

Eslemliva canim herkese hayirli es hayirli yuva nasip olmuyor sukret cnm sukret dmekki buda senin sinavin. Onemli olan zor gunlerde sabirli olmak ve sukretmekdir. Ben inaniyorum canim tez zamanda hamile kalacagina gercekten yurekten inaniyorum. Sizlerin arasina katilirken inan sadece kendi evladim dedim bana azda olsa annelik icgudusunu duygusunu yasatti. Benim edecedgim dualarda dedim ins baska insanlarin hayirli saglikli evlatlar sahip olmasinda bir nebze olsun vesile olur diye istedim. Allah im ins nasip etsin hepinize ins hayirli saglikli evlatlar. :emir_bebek:

E M A canim beni aglattin valla. :43:Allah im o guzel gonlune gire versin ins.
Sana yarin ozelden yazacagim canim. Cok opuyorum.

okul lisans uzmanlık çalışma hayatı derken 30 yaşına geldim evliliğimin 6. ayında hamile kaldım 6 ay çok kısa bir süreydi eşimle hiç beklemediğimiz bir kazaydı o zamanlar bebeğimizden kaza diye söz ediyorduk çok zorlu bir 4 ay geçirdim bulantılarım tüm iş ve sosyal hayatımı etkiledi evlilik ve aile danışmanıyım ama kendi psikolojimi düzeltemez hale gelmiştim eşimi suçlamaya başlamıştım sağlıklı düşünemiyordum eşim çok sabırlı davrandı mama ile beslendim 4 ay sonra herşey yoluna girdi ama ben çok memnun değildim karnım büyüdü eğilemiyor yataktan kalkmada bile zorlanıyordum ağlak sulu gözlü alıngan biri olmuştum bebeğim 36. haftada acil bir sezaryenle doğdu şimdi anneyim küçük bir kalp minik eller tüm hayatımı kapsadı şimdi yazılan onca forumu okuyorum ve kendimi çok şanslı görüyorum şikayet ettiğim şeyler ne kadarda anlamsızmış dilerim Allah hepinize annelik duygusunu tattırsın sevgiler

Allahım analı babalı büyütsün canımmmm maaşallah suphanallah o miniği bizler için öp olur mu ve dualarını da eksik etme bizlereee........

Allah razı olsun hepinizden çok teşekkür ederim. zaten eşime hiç bişey demiyorum. üzülmesin diye. mutluluğumuza gölge düşürmek istemem. ailelerimiz dışında kimseye bahsetmiyoruz duyulmasın diye.belki eşim stresli bir anda sperm testi vermiştir. çünkü gerçekten zor verdim. bilseydim bunu yapcamı gelmezdim dedi. hastaneyi terkediyordu zor ikna ettik... tüp bebek tek çare olmamalı bence...ilerde başka doktora da gitcez inşallah ama onu ikna etmek zor.. zaman da ilerliyor ne biliyim. başkalarının hamile olduğunu duyunca moralim bozuluyor çok etkileniyorum..

Canımmmm seni çok iyi anlıyorummm benim eşimde de sıkıntı mevcut ve tek çözümümüz tüp bebek ilk öğrendiğimiz zaman benim eşimde aynı tepkiyi vermişti ama zamanla alıştı ve şimdi tetkiklerini yaptırıyor biz ilk 2hafta çocukla ilgili hiçbirşey konuşmamıştıkkkk çok şanslısın ki aileleriniz bu durumu biliyor eşim hiçkimsenin bilmesini istemediği için annemle bile paylaşamıyorum burdaki arkadaşlarım Allah razı olsun ki çok destek oluyorlar biraz zamana ihtiyacı var eşinin o kadar :34:

perlanore==3 tane okudu
aruna==3tane okuyacak
bahar==4tane okuDU
antikdeniz==3tane okudu

topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okudu
sardunya==3 tane okudu

antisocial==1 tane okudu
sebiilem==3tane okudu
orlic==4 tane okudu
ozay37barış==5tane okudu

hayalot=4tane okudu
yandev==3 tane okuDU

melek04==3tane okuyacak
esmacvs==4tane okudu
turkuaz== 3 tane okudu
taylandilek=3 tane okudu
e_m_a==4 tane okudu
candan==4 tane okudu
rainsun==3 tane okuDU
ecrin007==3 tane okudu
dilek==3 tane ema okudu
sevil61==3tane okudu
muhat==3tane okudu

mausi==3tane okuyacak
ecrin23==3tane okudu
nekadarzor==2tane okudu-
SÜPRİZ06==6 tane okudu
ESLEMLİVA==4 tane okudu
SSONMEz==1 TANE OKUdu
reyhan1984 5 tane okudu

supriz06 200 tane okudu
ayse035== 100 tane okuDU
asbelove==100 tane okudu
ecrin007==100tane okudu
rainsun==75 tane okudu
Esma 200 tane okudu
Antikdeniz 100 okudu
Ssonmez 260 okudu
E M A 100 Tane okudu

ya daha abdest alamadığım için okuyamadım umarım yarın veya salı okuyabileceğim inşallahhhhh

canım acıbadem fiyatı ayrıca ön görüşme ücretsiz gitmeye karar verirsen bana özelden msj at canım olurmu
yeşilyayladaki aktarı araştırıcam sizlere haber veririm
Tamam canım.Bu acıbadem tüp bebek fiatı ilaç hariçmi?Biz sorduk jinemedde ilaç dahil 5500 dediler.:31:Ön görüşme genelde hepsinde ücretsiz bakalım canım hayırlısı olur inşallah.:34:

Canım erkeklerde kendileirnce bazı konularda haklı olabilir sonuçta sperm testide vermek kolay değil yani:31:İnşallah ikna olurda eşin bir an önce bebeğinize kavuşursunuz.:16:

perlanore==3 tane okudu
aruna==3tane okuyacak
bahar==4tane okuDU
antikdeniz==3tane okudu

topeguk==1tane okuyacak
tondora==3tane okudu
sardunya==3 tane okudu
antisocial==1 tane okudu
sebiilem==3tane okudu
orlic==4 tane okudu
ozay37barış==5tane okudu

hayalot=4tane okudu
yandev==3 tane okuDU

melek04==3tane okuyacak
esmacvs==4tane okudu
turkuaz== 3 tane okudu
taylandilek=3 tane okudu
e_m_a==4 tane okudu
candan==4 tane okudu
rainsun==3 tane okuDU
ecrin007==3 tane okudu
dilek==3 tane ema okudu
sevil61==3tane okudu
muhat==3tane okudu

mausi==3tane okuyacak
ecrin23==3tane okudu
nekadarzor==2tane okudu-
SÜPRİZ06==7 tane okudu
ESLEMLİVA==4 tane okudu
SSONMEz==1 TANE OKUdu
reyhan1984 5 tane okudu

supriz06 120 tane okudu
ayse035== 100 tane okuDU
asbelove==100 tane okudu
ecrin007==100tane okudu
rainsun==75 tane okudu
Esma 200 tane okudu
Antikdeniz 100 okudu
Ssonmez 260 okudu
E M A 100 Tane okudu