Evlat sahibi olmak isteyenler=birlikte dua edelim mi

"Ya Rabbi" dememizin altında, Allah'ın "buyur" demesi vardır...

Allah’ı tanımayan insanın başındaki belalardan biri, evhamdır. Evhamlar insanı perişan eder. “Hastalanırsam, trafik kazası geçirirsem, hanım bırakır giderse, işten kovulursam, çocuğuma bir şey olursa, fakir olursam, gelecekte ne halde olacağım?” gibi ihtimaller, Allah’ı tanımayanların başına bela olur.

Allah’ı tanıyan imanlı kimse ise, evhamların bütününü siler atar, “Allah ne nasip etmişse o olur. Allah’ın vereceğini önleyemem, bana düşen vazife, her şartta İslam’a uymak, başıma gelene razı olmaktır.” der, huzur içinde yaşar. İnsanın aklı, hayata bütünüyle yön vermeye yetmez. Yani hayata istikamet veremeyiz, o imkânsız!

Sakat bir insan düşse, hemen elinden tutar kaldırırız. İşte onun sakatlığı, “beni kaldırın” ricasını kabul ettirir.

Dertli insan da düşmüştür. Ellerini açıp Allah’a dua eder. Duanın manası, kendi güçsüzlüğünü ve aczini anlayarak, kudreti sonsuz olan Allah’a halini arz etmektir.
Kimin duasının kabul olacağını Allah bilir. Bizler şartlarına uygun olarak dua etmek zorundayız. O şartlardan biri de dua edenin mağdur olmasıdır. Nasıl ki adil bir devlet başkanı, mağdur olan vatandaşına yardım eder, kâinatın hâkimi olan Allah da, mağdur kullarına yardım eder.

Bir hastalığınız için doktora gittiğinizi düşünün. Vücudunuzdaki rahatsızlıkları doktora anlattıktan sonra beklersiniz; doktor size ne tedavi uygularsa ona tabi olursunuz. Çünkü bilirsiniz ki o işin uzmanı o doktordur ve hastalığınızın geçmesi için size en uygun tedaviyi uygulayacaktır. En az doktora olan teslimiyet ve itaat kadar Allah’a teslim olmalıdır. Çünkü Allah, bizi bizden iyi bilir. İnsana düşen vazife, halini Allah’a arz etmek ve hükme razı olmaktır.

Birisi her gece kalkıp Allah’a yakarıp, O’na dua ediyormuş. Bir gün şeytan ona demiş ki: “Ey Allah’ı çok anan kişi. Bütün gece ‘Allah’ deyip çağırmana karşılık seni buyur eden var mı? Sana bir tek cevap bile gelmiyor, daha ne zamana kadar dua edeceksin?”

Adamın gönlü kırılmış, başını yastığa koyup uyumuş. Rüyasında ona şöyle denmiş: “Kendine gel, uyan! Niye duayı zikri bıraktın? Neden usandın?” Adam da demiş ki: “Buyur” diye bir cevap gelmiyor ki. Kapıdan kovulmaktan korkuyorum.”

Rüyadaki şahıs ona demiş ki: “Senin Allah demen, O’nun ‘buyur’ demesi sayesindedir. Senin yalvarışın, Allah’ın senin ruhuna haber uçurmasındandır. Senin çabaların, çareler araman, Allah’ın seni kendine yaklaştırması, ayaklarındaki bağları çözmesindendir. Senin her ‘Ya Rabbi’ demenin altında, Allah’ın ‘buyur’ demesi vardır.

Gafilin, cahilin canı, duadan uzaktır çünkü ‘Ya Rabbi’ demeye izin yok ona. Ağzında da kilit var, dilinde de. Zarara uğradığı zaman, ağlayıp sızlamasın diye Allah ona dert, ağrı, sızı, gam, keder vermedi.

Bununla anla ki Allah’a dua etmeni, O’na seslenmeni sağlayan dert, dünya saltanatından daha iyidir. (Mesnevi’den)

Askeriyede öğrenciydik. Eğitim ve talim çok ağırdı. Bir ağabeyimiz karşımıza dikildi ve “Arkadaşlar, sizin eğitiminizi aynen biz de yaptık. Çamura yattık, yorulduk, terledik, üşüdük fakat bakın onların hepsi geçti gitti. Şimdi emekli olduk. Ne kadar rahat ve iyi bir hayat yaşıyoruz. Siz bugünkü halinize bakıp üzülmeyin. Rütbenizi taktığınız zaman, ‘iyi ki o sıkıntıları çekmişim’ dersiniz.” demişti.

Zahmetteki rahmeti göremeyen, çok şeyi göremez. Bakınız bir ağaç dalıyla, yaprağıyla, kökleriyle meyve vermek için seferber oluyor. Bazı ağaçlar öyle çok meyve verir ki dalları kırılır. Kırılan dalların dibinden yeniden filiz çıkar. Meyve vermek için büyür, adeta koşar. Meyve vermenin saadeti hiçbir şeye benzemez. O saadete ulaşmanın yolu, terlemek, yorulmaktır. Her zahmetin içinde bir rahmet, her zorluğun içinde bir kolaylık vardır.

Hiçbir sıkıntı ebedî değildir.

Hayat daima deveran içindedir.

Eşim işten gelınce bız dayanamadık Hem bıraz merak hemde agrımdan dolayı acıle gıttık gebelık testı sonucum 43.31 dr 2 GUN sonra tekrar test yap dedı gebE olabılırsın dedı tabı bu deger dusebılır ..dualarınızı beklıyorum canım arkadasım

canim hayirli olsun biraz gec oldu ama olsun insallah Rabbim kucaginada almayi nasip etsin

ben test yapptım daha ongunum vardıı amaaa:):):):):) sıırf nasıl bişii diee sonuuuuuuuuuuuuuucc negatiiiiiiiiiiiff:):):)):):1::1::1::1::1::1::1:
Allah iyiligini versin ne kadar sen sakraksin Masallah subhanallah herzaman boyle kalirsin insallah

Yeni yılı kırmızılarla karşıladım ve çok üzgünümmm :43:Bu hafta bana okunuyor ama ben okuyamıyorum daha 4 gün vardı erken oldum adet olduğuma mı yanayım duaları okuyamadığıma mı :43::43::43: Bana düşeni okumak isteyen var mı arkadaşlar Ya Varis çekilebiliyor onu çekerim hatta okuyacak olan arkadaşın hakkını da alayım gerçekten çok ama çok üzgünümmmm

Iyi bir nesil kötülerin imhası ile değil neslin eğitim ve terbiyesi ile yetişir... Allahım bizlere de hayırlı evlatlar nasib etsin ve o evlatlara hayırlı anne babalar olmayı nasib etsin rabbim bizleri zatına layık kul habibinehakiki ümmet ..... Eylesin inş bzi venasib edeceği evlatlarımızı... Hz allah hepimizi ve gelecek olan yavrularımızı görünüz görünmez bela ve musbetlerden korusun inşaallah amin...

amiiiin insallah gonulden yapilan dualari Rabbim geri cevirmez insallah

allahım ya acaip bi akıntım varr:(

asenatcim benimde ilk hafta cok akintim vardi ayni adetten onceki gibi merak etme hersey guzel olacak insallah....

Canım nasılsın hamılelık nasıl gıdıyo

iyiyim Aysecim iyi gidiyor cok sukur ayin 22sinde randevum var bebegim yada bebislerimin insallah kalp atisini duymak icin cok heyecanliyim sen nasil hissediyorsun test sonucunu bekliyorum heyecanla insallah ikiye katlamistir

canim hayirli olsun biraz gec oldu ama olsun insallah rabbim kucaginada almayi nasip etsin

allah iyiligini versin ne kadar sen sakraksin masallah subhanallah herzaman boyle kalirsin insallah

amiiiin insallah gonulden yapilan dualari rabbim geri cevirmez insallah

asenatcim benimde ilk hafta cok akintim vardi ayni adetten onceki gibi merak etme hersey guzel olacak insallah....

Iyiyim aysecim iyi gidiyor cok sukur ayin 22sinde randevum var bebegim yada bebislerimin insallah kalp atisini duymak icin cok heyecanliyim sen nasil hissediyorsun test sonucunu bekliyorum heyecanla insallah ikiye katlamistir

canım ıns..
Bıraz sorum olacak senın tup bebekmıydı
ve işlemden kaçgun sonra kanda baktırdın ve degerın kaçtı

canım sen benım ıcıb 2 kısıye daha dua vercektın verebıldınmı dıe sorcaktım

Yazmadım mı ben sana verdim diye :( kafam çok dalgın bu aralar kusura bakma canım hakkını helal et verdim canım başka verebilirsem yazarım inşallah

benimde ikinci tup bebek denememdi 5. gun embriyosuydular ben evde transferimin 9.gunu evde test yaptim biliyorsun ve cift cizgi biri silikti iki gun sonra tekrar yaptim bu sefer tam iki cizgi cikti transferimin 13. gunu kan testi yapildi ve sonuc pozitifte ama degerini bilmiyorum canim malesef ben yurt disinda yasiyorum yurkiyedekiler gibi soylemiyorlar dusun ilk doktor kontrolum bile 22 gun sonra sende hamilesin insallah cok kafaya takma rahat ol canim

Canım hoşgeldın nasılsın

İyi olmaya çalışıyorum hamdolsun bitanem senin hayırlı güzel haberini alırsam daha iyi olacam inşallah.Hakkında herşeyin hayırlısı olsun umutsuzluğa kapılma bak hepimiz tek yürek olduk ve senin için dualarımız.Rabbim kabul eylesin dualarımızı inşallah

benimde ikinci tup bebek denememdi 5. Gun embriyosuydular ben evde transferimin 9.gunu evde test yaptim biliyorsun ve cift cizgi biri silikti iki gun sonra tekrar yaptim bu sefer tam iki cizgi cikti transferimin 13. Gunu kan testi yapildi ve sonuc pozitifte ama degerini bilmiyorum canim malesef ben yurt disinda yasiyorum yurkiyedekiler gibi soylemiyorlar dusun ilk doktor kontrolum bile 22 gun sonra sende hamilesin insallah cok kafaya takma rahat ol canim

anladım canım ıns hakkında hayırlısı rabbım hayırlı salıklı evlat etsın ıns..
Ben bıraz karmakarısık bı haldeyım çunku catlatma ıgnesının de bebek olmadığı halde degerlerı yukselttıgını duydum

[sıze=3]iyi olmaya çalışıyorum hamdolsun bitanem senin hayırlı güzel haberini alırsam daha iyi olacam inşallah.hakkında herşeyin hayırlısı olsun umutsuzluğa kapılma bak hepimiz tek yürek olduk ve senin için dualarımız.rabbim kabul eylesin dualarımızı inşallah[/sıze]

allah razı olsun canım benım.bu arada adet olmussun rabbım en yakın zamanda yuzunu guldurur ıns..ama içimden bişeyler yakın zamnda bebiş haerını alacagız dıyor

eksığım çok canım canım herkese 1 tane dusuo eğer gerı kalan 4 unu dağıtabılırsen çevrende sevınırım

anladım canım ıns hakkında hayırlısı rabbım hayırlı salıklı evlat etsın ıns..
Ben bıraz karmakarısık bı haldeyım çunku catlatma ıgnesının de bebek olmadığı halde degerlerı yukselttıgını duydum

canim bende hamileyim diyorum ama icim yinede rahat degil bossa dis gebelikse falan diye ama Rabbime siginiyorum hayirlisi olsun hakkimizda...

canim bende hamileyim diyorum ama icim yinede rahat degil bossa dis gebelikse falan diye ama rabbime siginiyorum hayirlisi olsun hakkimizda...

haklısın canım 9 ay boyunca bı telastır gıdıyo hamılelerde .. ıns hersey yolundadır tatlım..eger bende hemıleysem doğumumuz aynı zamanlaaarda olacak allahın ıznı ıle

Back
X