Evlatlar arasnda ayrm olur mu?

Ayyyynennnnn böyle oluyor sahiden,ayyyneeennnn, ellerine ağzına sağlık çok çok güzel anlatmışsın.....Kaynım annesine demiş ki anne sen karışmazsan onun ailesi de bize karışmayacak...Hanımefendi o yüzden hiçbir şeylerine müdahale edemiyormuş...Gelin görün ki eltimin ailesi asla ortalık karıştıracak tipler de değiller kaynım annesinin bizim huzurumuzu nasıl bozduğunu bildiği için öyle bir yalan atıp annesini kandırmış normalde kayınvalidem kandırılmaz kolay kolay ama konu çok sevdiği oğlu olunca böyle bir bahaneye kanmaya hazırdı demek ki.....Dediğiniz gibi eşler olayı hallediyor...Ama ben kendimize bakarak söylüyorum yeniden sahiden hangi evlat daha çok tutuluyorsa onun karısı da daha çok tutuluyor, isterseniz kocanız da siz de çok ince ve anlayışlı olun, onlar bencil olsunlar hep bir bahanesi var kaynanaların ayyy onlar şunu şu yüzden yaptı, ayyy onlar bunu bu yüzden yaptı, her şeylerine son derece anlayışlı, ama aynı hareketi siz yapsanız tutulmuyorsanız, kayrılmıyorsanız kayınvalideniz hemen surat asıp, küsmeye hazırdır.

canım anlamıyorum yaa çok sevdiğim oğlum çok sevdiğim kızım diye birşey olabilirmi,evlat evlattır,bizimkiler ve sizinkiler gibi böyle evlat ayıranlar bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum,:sm_confused:

Ayyyynennnnn böyle oluyor sahiden,ayyyneeennnn, ellerine ağzına sağlık çok çok güzel anlatmışsın.....Kaynım annesine demiş ki anne sen karışmazsan onun ailesi de bize karışmayacak...Hanımefendi o yüzden hiçbir şeylerine müdahale edemiyormuş...Gelin görün ki eltimin ailesi asla ortalık karıştıracak tipler de değiller kaynım annesinin bizim huzurumuzu nasıl bozduğunu bildiği için öyle bir yalan atıp annesini kandırmış normalde kayınvalidem kandırılmaz kolay kolay ama konu çok sevdiği oğlu olunca böyle bir bahaneye kanmaya hazırdı demek ki.....Dediğiniz gibi eşler olayı hallediyor...Ama ben kendimize bakarak söylüyorum yeniden sahiden hangi evlat daha çok tutuluyorsa onun karısı da daha çok tutuluyor, isterseniz kocanız da siz de çok ince ve anlayışlı olun, onlar bencil olsunlar hep bir bahanesi var kaynanaların ayyy onlar şunu şu yüzden yaptı, ayyy onlar bunu bu yüzden yaptı, her şeylerine son derece anlayışlı, ama aynı hareketi siz yapsanız tutulmuyorsanız, kayrılmıyorsanız kayınvalideniz hemen surat asıp, küsmeye hazırdır.
teşekür ederim,canım:içelim:.bizzat yaşadığım için iyi biliyorum.
benim eşim bu dünya için fazla iyidir,iyliği maalesef onlar enayilik olarak algıladıkları için.insanların insana değer verebilme duygusunu öldürüyorlar.ama,doğru dişli olacaksın bu devirde düşündüğünü söyleyeceksin hakkını da arayacaksın o zaman kıymete biniyorsun.bazen evlilikte bu konularda erkek mi kadın mı olduğumu unutuyorum,bir de bunun yükünü sırtıma alıyorum.

Evet evlat arasında ayrım olur, dolayısıyla gelinler arasında da oluyor, hangi evlat kıymetliyse onun karısı da kıymetli oluyor...Bu böyle :olmaz:

ne derseniz,diyin?kızlar bu durum eşlerden kaynaklı.tamam büyüklerde ayırmamalı o ayrı konu.ama,eşler karşılarında ezilip büzüldükçe hayır diyemedikçe her şeylerine evet diye kafa salladıkça,haklarını aramadıkça böyle devam ediyor.bu seferede ezik büzük olanın karısı haksızlığa katlanamıyor ve sesini çıkarıyor kötü gelin oluyor.her zaman ses çıkartılmamasına alışmışlar ya.

diğer tarafatan diğer erkek kardeş söylediklerini,istediklerini açıkça konuşur zamanında kendine ve eşine sıkıntı yaratmaz.istemiyorsa hayırdır.bu durumda sorun kendisini aşıp karısına gelmez ve çözülmüştür.dolayısıyla karısının da yüzü asılmaz,sesi çıkmaz ve tabiki de iyi gelindir.

Her iki tespitte cok dogru...alkisalkisalkis

Evladin biri daha kiymetli daha cok tutuluyor neden kiymetli,
lafinin budaktan esirgemedigi icin,
tavrini koydugu icin,
diger evlat neden ezik, sustugu icin, hakkini savunmadigi icin
konusursam uzerim, buyukler herzaman haklidir mantigiyla hareket ettikleri icin...

Biri konusur her isini yaptirir, desteklenir, karisi konusmak durumunda kalmaz cunki islerini geriden kolluyorlardir,
haksizliga ugrayan beyfendide sus pus oldugu icin, esi tahammul edemez esinin yapamadigini kendisi ustlenir, yeri geldiginde konusur bu sefer kotu gelin olur neden
konusuyor ya karsilik veriyor ya gelin(!) olarak...
Oysaki esinin yapamadigini yapiyordur, esi olaylarin farkinda olsa
hic konusmayacakya maalesef is basa dusuyor bu yuzden de goze batan o oluyor...

Sozun ozu haksizliga ugrayan evlat tavrini koymali,
onunda agac kavugundan cikmadigini hatirlatmali,
hakki olani almali...

maalesef evlatlar rasında ayrımcılık oluyor
ama bunu yapan bizleriz

bizlerdede hata çok eşimiz üzülmesin diye sineye çekiyoruz
Allahı nızı severseniz söyleyin böyle yapapta mutluluğu yakalayan var mı
ezdirmeyelim kendimizi yoksa bu genç yaşta öyle eziyorlarki seni ve o çok sevdiğin kıyamadığın eşini

canım anlamıyorum yaa çok sevdiğim oğlum çok sevdiğim kızım diye birşey olabilirmi,evlat evlattır,bizimkiler ve sizinkiler gibi böyle evlat ayıranlar bunun hesabını nasıl verecekler bilmiyorum,:sm_confused:

Hesap vermeyi, öbür dünyayı düşünen mi var.kötükedihüso Sütten çıkma ak kaşık onlar çünki...:olmaz:

tavrini koydugu icin,
konusursam uzerim, buyukler herzaman haklidir mantigiyla hareket ettikleri icin...

Biri konusur her isini yaptirir, desteklenir, karisi konusmak durumunda kalmaz cunki islerini geriden kolluyorlardir,
haksizliga ugrayan beyfendide sus pus oldugu icin, esi tahammul edemez esinin yapamadigini kendisi ustlenir, yeri geldiginde konusur bu sefer kotu gelin olur neden

hakki olani almali...

Senelerdir aynı anlattığın gibi oldu bizde de, belki ben bu kadar iyi ifade edemezdim yaşadığımız durumları,düşünmekten bile yoruldum artık zaten ama yazmadan da edemiyorum işte, düşüncelerime tercüman oldun, eşlerimizde de kabahat var, hadi bizlere acımıyorlar, kendisine de mi acımaz insan da ezdirir anlamıyorum...

tavrini koydugu icin,

hakki olani almali...

canım aynen kaynım ve eşimin durumunu anlatmışsın fazla söze gerek yok,anaları babaları üzülmesin diye eşlerimiz susuyor biz yüze çıkıyoruz,bizden kötüsüde olmuyor
,düzen bu,

Senelerdir aynı anlattığın gibi oldu bizde de, belki ben bu kadar iyi ifade edemezdim yaşadığımız durumları,düşünmekten bile yoruldum artık zaten ama yazmadan da edemiyorum işte, düşüncelerime tercüman oldun, eşlerimizde de kabahat var, hadi bizlere acımıyorlar, kendisine de mi acımaz insan da ezdirir anlamıyorum...

yok canım hiç düşünmezler kendi çıkarlarını,düşünseler biz burda dertleşiyor olmazdık,adamda gram kıskançlık yok abisine yapılanlara karşılık,bu nasıl bir iyiniyettir çözebilmiş değilim,

birisi sana benim yaşadıklarımımı anlattı :) bizimkilerde almışlar birini koltuğunun altına
diğeri ne yaparsa yapsın, borç harç yeni bitti valla onlara ev alınıyor biz kirada oturuyoz
yinede geçinemiyolar allah iki yakalarını biraraya getirmiyo ama anlamıyolar
borçlar ödenirken çok iyiydik azcık sesini çıkarınca sen öğrettin sen doldurdun oğlumu
bide utanmadan altınları ailen yedi demezler mi ahh ahhh
ne edersen kendine edersin kendi kendine demişler
birgün pişman olcaklarda iş işten geçmiş olcak

nurcan cok komıksın bılıomusun ınsanları kandırmak huyun olmus cnm ..

ben buraya da yazmışımdır benim kayın aile de evlat ayırıyor bir de damadını pek kayırır adamın yapmadığı saygısızlık yok adamı öyle bir karşılıyor ki ben bir gün oğullarını öyle karşıladığını görmedim benim de eşime üvey evlat gibi davrandıklarından bana da üvey gelin muamelesi yapıyorlar zaten :)

umursamıyorum artık ama geçen kayınpederimin bir lafından sanki kendisi ölürse kayınvalidem bizlerden biriyle yaşar (ki o muhtemelen biziz) gibi planlar yaptıklarını hissettim daha eşimle paylaşmadım ama eğer öyle bişi olursa çok kıymetli damadı, kızı ve diğer oğluyla gelini baksın ben aynı evde oturmam diyeceğim

valla onlar yüzünden boşanıyorduk yangına körükle gitmeyi tercih etti kayınvalide ama kızı defalarca evini boşalttı, gitti onla bunla gezdi tozdu boşanmadan yine aynı adamla olsun diye kayınvalide uğraştı durdu adamın her tür edepsizliğini saygısızlığını çekti, kaynım desen gene öyle bir dertleri olursa günlerce onları barıştırmaya kalkışır ağlar zırlar kötüler diye bu durumda ben de kimin evliliği onun için değerliyse o baksın der çıkarım o işin içinden

yine de diyorum Allah onu benim elime beni de onun eline düşürmesin o sınavı veremem çünkü gücüm de olgunluğum da yok o kadar

bnm eşimin aileside her zaman eşimden büyük olan çocuklarını tutarlar.
ona daha ayrıcaklı davranırlar..
mesela araba ev vs..
yapacak birşey yok kendileri kaybederler..
evlat ayırımı yapan evlatsız kalır bence.

malesef evlat ayrımı olabiliyor.benim de kendi ailem yapar. bir kız kardeşim daha var o yurt dışında yaşıyor. bir de abim var o da annemlerle aynı apartmanda yaşıyor. ailem beni ve kız kardeşimi maddi manevi her yönden dört başı mamur görür. oysa biz de çok sorunlar yaşadık sadece onlar üzülmesin diye bildirmedik. abimin eşi bana göre sorunlu bir insan. özellikle maddi konularda. istekleri hiç gelirlerine göre değil. abimle bu yüzden devamlı tartışma yaşarlar. annemler de aman boşanırlar çocuk ortada kalır diye her isteğini yerine getirmeye çalışırlar. o da bunu kullanır devamlı kavga gürültü çıkarır. aklına eser eşya değiştirmek ister abim caydırmaya çalışır olmadı kavga çıkar. babam da gelinin isteklerini yapar. parası yoksa kredi çekip yapar. o da tek çocuklarmış gibi yaşamaya öyle alışmış ki biz senede bir kez misafir olarak gitsek bile evi yeri ayrı olduğu halde sorun çıkarır. ailem bize o yüzden gelin kalın bile diyemez.derse de yasak savar gibi olur. bazen onları anlayabilsem de bazen de kırıldığım oluyor. artık tek erkek çocuk diye mi yapıyorlar yoksa abime üzüldükleri için mi bilemiyorum. annem babam o kadar onlarla dolmuşlar ki evlendiğimden beri daha bir kere evime geldi düşünün artık. nasıl olsa ben iyiyim rahatım yerinde heralde böyle düşünüyorlar. sevgi olarak ayrıldığını düşünmüyorum ben. ama bir evlada zaaf olabiliyor. ama yalnız gördüklerinden ama garip gördüklerinden ama aciz gördüklerinden.

üzerinden hayli bir zaman geçmiş olmasına rağmen aktüel olduğunu düşündüğümden paylaşımda bulunmak istedim.
Aslında evlatlar arasında asla ayrılım yapılmaz, bir elin parmağı nasıl ayrılmazsa evlatlarda öyledir gibi klişe sözlerle aslında gerçeğin üzeri bilinçli yada bilinçsiz örtülmeye çalışılır.
Belki farkında olmayarak yapızyor olabilirler.
Ancak acıkca bu durumdan rahatsız olundugunu demenize rağmen sizinle konuşmak yerine sadece inkar ederek kendini haklıya çıkarmaya çalışılıyorsa bu asla doğru bir tutum değil diye dşünüyorum.

Ben evin en küçüğü ve tek kızı olarak bizim evde
Evimizin en büyüğü 'abimiz' bizde annemiz tarafından ayrıcalık görür. Ne yapsa ört bas edilir. Adeta şımartılır. Her dediği yerine getirilir. Sanki evin babası gibi muamele görür hatta okadar ki evin babasi bile onun kadar değer görmez anne tarafından.
Bu durumu kabullenemiyorum. Bu sebepten bu konuyla ilgili annem ile anlaşamıyorum.
Ailedeki sizden büyük sahsa abi demek için sizden büyük olması şartı yetersiz. Abiliği öncelikle hak etmek gerekiyor. Abi fedakarlık gerektirir, abiler yol gösterici olur, örnek olur, kardeşlerine kol kanat gerer bana göre...
Ama maalesef yanlış yorumlanan gelenek ve kültür bazi yanlış uygulamaları da beraberinde getirmiş. Bunların en başında kız erkek ayırımı gelmekte.

Yaş ilerledikce bazen daha da güceniyor insan.
Evin kızı ders çalışıyorsa yetiştirmesi gereken işleri var ve eli de boş değilse, evin oğlanı orada elinde ceb telefonu, tüm gün evde vede hiç bir meşgalesi yoksa, o oğlan bir ev kızı gibi iş görmelidir bence.

Ya erkek gibi adam akıllı çalışmalı yada kadın gibi sabahtan akşama kadar evdeyse evin işlerini tutmalıdır. önune yemek gelmesini beklemesi bana göre asla kabul edilemez bir durumdur. Ha tembellik ve acizliğinden bunları yapamıyacaktır muhtemelen bu sebepten en azından kendi işlerini kendisi yapabilmelidir.

Bu konuyla ilgili annemle anlaşamıyoruz ve sanırım artık konuşmakla da hallolunacak bir iş değil. Aslında arzu edilmeyen bir durum; kişinin kendi ailesi canı ve kanıyla iletişim sonrası bir sonuç alamaması ve sonunda olanları ve onları Allaha şikayet edercesine Allaha havale etmek zorunda olması...

Bu Ailenin Din ve İmanı bildiklerini iddia eden olmasıda ayrı bir şekilde insanın yüreğini acıtıyor

Son düzenleme:
cnm benim eşimin aileside bize hiç bir şey yapmadı. eşyalarımızı kendimiz aldık. düğünümüzü kendimiz yaptık. birde üstüne para para diye huzur vermiyorlar utanmadan.

Bence umursama. Eşin çalışıyor. Sizinde her şeyiniz olur. Bizim oldu çok şükür. Onlara muhtaç değilsin böyle düşün. Evlat ayrımı yapıyorlar evet. Ama Allaha havale et. Sen kendini yedikçe durum değişecekmi. hayır. Eeeeee kendine yapacaksın.

Ben yıllarca niye böyle. niye evlat ayırıyolar diye diye kendimi yedim bitirdim. Sonuç tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış. Söylesen bile faydası olmaz değişmezler emin ol. boşveeeeer takma . bunun için eşinle aranı bozma. onlar sizden para isterse de kesinlikle vermeyin. Eşine dersin biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz kimseden istiyormuyuz dersin. Mutluluklar dilerim.

Back
X