evlatlarıma yetemıyorm

brc59

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2014
64
71
18
48
slm konuya nerden başlıcam bılmıyorum moralım çok bozuk gunlerdır ağlıyorum ben 37 yaşında 3 çocuk annesıyım çocuk gelınlerdenım 5yıl once esım en yakın arkadaşımla kaçtı ve hıç haber yok ne cocuklarını ne ailesını arıyor sorunum bu değil buyuk kızım ilahıyat fakuldesınde okuyor kucugu bu yıl dersanede ben bır ınşaat burosunda cay temızlık sabah 8 akşam yedı ve bu bınanın merdıvenlerını sılıyorum haftada 2 gun sadece pazar evdeyım ama ayın 3 pazarı ev temızlıgıne gıdıyrm sadece bır pazar kendıme ayırdım yetmez gıbı eve ek iş aldım kasnakta boncuk ayna susleme tek umudum çocuklarımı okutmak çok zor gunlerım oldu hasta oldum calışamadım kocamın borçlardan ıcra geldı esyalarım gıttım komşum komurlugunu bır oda mutfak yaptı derme catma daha 4 ay oncesıne kadar orda yasadım başka gelırım yok sadece en kucugum oglumun masraflarını kardesım karşılıyor ve kızlar arıfe gununden berı kucuk kızımla konuşmuyoruz aynı eın içinde kendını odaya kapattı bana gundur ozur mesajları atıyor ama çok kalbımı kırdı nasıl davranacğımı bılmıyorum aslınca evladımda değil eksiklığı kendımde arıyorum bayram arıfesı patron kız kardeşıne bayramlık almış kız herzamankı gıbı begenmedı kızımla aynı yaştalar patronum abla nazan gotur daha etıketı ustunde gıysın dedı ay goturmez olaydım kızım fırlattı yuzume BIKTIMARTIK ALEMIN KILERI GIYMEKTEN SENDEN NEFRET EDIYORUM dedı dınledım dınledım en sonunda sınır krızı geçırmısım nefret etmen sızı bırakmamam mı gece gunduz çalışmam mı sızı muhtaç etmmemmı dedım daha ne dedım bılmıyorum ben kım için onlar için ugrasıyorum genc yaşta dert sahıbı oldum ben ıstemmemmı herşeyın en guzelını alım ama elımden gelen bu şimdı ben ne yapayım ne olur yol gosterın ailemı sorarsanız kocam gıdınce babam benı almaya geldı ama çok af edersınız oadamın... bırak ben sana bakarım çocuklara bakmam dedım et tırnaktan ayrılırmı kızlar bırakmadım yılladır ne aradılar ne sordular kardesım sağolsun kısın komur alıyor erzak getırıyor çocuk daha ne yapsın bırde gecen hasta olmus babam arıyo ağlıyo hakkını helal et o ayrı der çok uzun oldu hakkınızı hella edın kardelerım ablalarım nasıl yaklaşayım kızıma gece o uyuyunca gıdıyom opuyorm ama azda anlasın hatasını istıyorum

Kendini üzme abla sen elinden geleni fazlasıyla yapıyormuşsun zaten kızın şükretmeli senin gibi bir annesi olduğu için,
onları başka bir kadın uğruna bırakıp kaçan babasından ,
bin kat daha değerli olman lazım gözlerinde hem analık hem babalık kolay değil,
ileride söylediği sözlere bin pişman olur zaten.

Çok üzüldüm yaşadıklarınıza, kızının küçüklüğüne ver, cahilliğine, heves etmiş olmasına ver. Oda üzgünmüş bence barış evladınla o dersini almış zaten.
Tebrik ederim seni evlatlarına sahip çıktığın ayakların üstünde durabildiğin için.

Allah iki cihanda da yüzünü güldürsün.

Allah yardımcınız olsun. Küçük kızınız kaç yaşında? Bazı şeyleri idrak edemeyecek yaşta mı? Çocuklar böyleler malesef. Arkadaşlarına özeniyor olabilir. Eminim kızınız da biliyordur ne kadar fedakarlık yaptığınızı ama dolmuştur bir gün size patlamıştır. Zaten pişman olmuş zavallım. Siz de uzatmayın bence. Güzelce konuşup anlatın eminim anlayacaktır. Eski kocanı da Allah nasıl biliyorsa öyle yapsın.

Helal olsun size.. Allah emeklerinizin karşılığını verir..
Kızınız çekindiğinden özür dileyemiyor olabilir. Bu küslükleri uzatmayın ne olur.Aranız daha kötü olur..
Cahilliğine verin ablacım.. birbirinizden başka kiminiz var ki..

Allah yardimciniz olsun, cok uzuldum.. siz fedakar ve yurekli bi annesiniz.. kendinizi yetersiz gormeyin, basliga yazdiginiz gibi.. kiziniz da yazik heves etmistir ve gecim derdinden bikmis bunalmistir patlamistir birden.. hatasini anlayacaktir.. birbirinizle kotu olmayin, kenetlenin..

Üzülmeyin alinmayin, kusmeyin yavrunuza..

Bu tepkiler yeni yetişen hele ki boyle bir dünyada yasayan bir çocuk için çok normal..

Size değil babasına , yasadiklariniza, adaletsizliğe kiziyor ve bunu yansitiyor. Yoksa sizin cabanizi görüyordur bir anlik sinir iste.. Sakinleşince buraya yazdiginiz gibi konusun mutlaka anlayacaktir

slm konuya nerden başlıcam bılmıyorum moralım çok bozuk gunlerdır ağlıyorum ben 37 yaşında 3 çocuk annesıyım çocuk gelınlerdenım 5yıl once esım en yakın arkadaşımla kaçtı ve hıç haber yok ne cocuklarını ne ailesını arıyor sorunum bu değil buyuk kızım ilahıyat fakuldesınde okuyor kucugu bu yıl dersanede ben bır ınşaat burosunda cay temızlık sabah 8 akşam yedı ve bu bınanın merdıvenlerını sılıyorum haftada 2 gun sadece pazar evdeyım ama ayın 3 pazarı ev temızlıgıne gıdıyrm sadece bır pazar kendıme ayırdım yetmez gıbı eve ek iş aldım kasnakta boncuk ayna susleme tek umudum çocuklarımı okutmak çok zor gunlerım oldu hasta oldum calışamadım kocamın borçlardan ıcra geldı esyalarım gıttım komşum komurlugunu bır oda mutfak yaptı derme catma daha 4 ay oncesıne kadar orda yasadım başka gelırım yok sadece en kucugum oglumun masraflarını kardesım karşılıyor ve kızlar arıfe gununden berı kucuk kızımla konuşmuyoruz aynı eın içinde kendını odaya kapattı bana gundur ozur mesajları atıyor ama çok kalbımı kırdı nasıl davranacğımı bılmıyorum aslınca evladımda değil eksiklığı kendımde arıyorum bayram arıfesı patron kız kardeşıne bayramlık almış kız herzamankı gıbı begenmedı kızımla aynı yaştalar patronum abla nazan gotur daha etıketı ustunde gıysın dedı ay goturmez olaydım kızım fırlattı yuzume BIKTIMARTIK ALEMIN KILERI GIYMEKTEN SENDEN NEFRET EDIYORUM dedı dınledım dınledım en sonunda sınır krızı geçırmısım nefret etmen sızı bırakmamam mı gece gunduz çalışmam mı sızı muhtaç etmmemmı dedım daha ne dedım bılmıyorum ben kım için onlar için ugrasıyorum genc yaşta dert sahıbı oldum ben ıstemmemmı herşeyın en guzelını alım ama elımden gelen bu şimdı ben ne yapayım ne olur yol gosterın ailemı sorarsanız kocam gıdınce babam benı almaya geldı ama çok af edersınız oadamın... bırak ben sana bakarım çocuklara bakmam dedım et tırnaktan ayrılırmı kızlar bırakmadım yılladır ne aradılar ne sordular kardesım sağolsun kısın komur alıyor erzak getırıyor çocuk daha ne yapsın bırde gecen hasta olmus babam arıyo ağlıyo hakkını helal et o ayrı der çok uzun oldu hakkınızı hella edın kardelerım ablalarım nasıl yaklaşayım kızıma gece o uyuyunca gıdıyom opuyorm ama azda anlasın hatasını istıyorum

trajedi diye buna denir herhalde
EVLATLARIN DA ERGENLİK DÖNEMİNDE İSYANLARI SANA DEĞİL
önce buna kendini inandır
babaları olacak adam için nafaka davası açmalıydın
eğer sigortalı filan çalışıyorsa
bir miktar da olsa maaşından ipotekle gelir elde edebilrsin
ayrıca belediye büyük şehir ... vs hangi kapı varsa aşındır
çok üzüldüm
umarım fake değildir

Sizi bu durumlara dusurenlere mi yanayim? Erken yaşta evlendirip el kapisina muhtac edenlere mi yanayim? Gencliklerini yasayamayan cocuklara mi?
Allah yardimciniz olsun insallah. Üzülmeyin. Sizin yeriniz cennet. Evet kesinlikle cennet. O eski kocanizin yeri de ateş. Cok şükür ki ilahi adalet diye bir şey var.
Az kalmis insallah kiziniz mezun olduktan sonra iyi gelirli bir işi olur ve insallah güzel gunler sizin de kapinizi çalar.

Gerçekten çok iyi bir anne olduğunuzu düşünüyorum.Evlatlarınız için her şeyi yapıyorsunuz.
Onlara hem annelik,hem babalık etmişsiniz üstelik.
Affedin bence kızınızı.Kızgın bir anına gelmiştir onun da.Sakince konuşur çözersiniz sorununuzu :)

Gerçekten çok fedakâr bir annesiniz. Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız.

Yalnız fedakârlık her zaman tek çözüm değil. Çocuklarınızı alın karşınıza, durumunuzu izah edin. Kavga ettiğiniz küçüğün yaşı kaç bilmiyorum ama büyük kızınız pekâlâ çalışabilir. Ben okurken benim de ailemin durumu sıkışıktı; kardeşim de ben de haftada 50 TL'ye haftanın her günü çalıştık.

Kendinizi bu kadar yıpratmayın. Giysiyi suratınıza fırlatacak şımarıklığı göstermesini bilen iyi kötü kendi harçlığını çıkarmasını da bilir.

Sizden yasca kucugum annemde bize getirirdi ben sevinirdim aksine kucuklugumu hatirliyorumda ne zorlukla savasmis o sonucta bana gelmia artik benim annem yuzunu kizartip birinden almis getirmis asil utanan o benim icin savasan kadina boyle sitem edicem hayatta yapmazdim hatta kardesimle didisirdik bu senin bu benim olsun diye :) kiziniz ozur diliyorsa hatasini anlamistir biraz onada zaman ayirin konusun bol boll aksam geldikten sonra bi cikin biraz gezin is guc derken unutmayin onlari onlar icin savasiyorum derken ihmal etmeyin kizinizlada uzatmayin bence alin karsiniza bir yetiskin gibi konusun bence azarlarcasina degil ama o zaman anlicaktir bence :)

allah yardımcınız olsun.küslüğü uzatmayın evladınız bir hata yapmıs ama eminim anlamıstır hatasını.

Siz eli değil ayaği öpülecek bir annesiniz. Gerçekten tam anlamiyla gecesini gündüzüne katip cocuklari için fedakarlik yapan bir insansiniz. Boş boş oturup da acitasyonda yapabilirdiniz ama siz onurunuzlar çalismayi secmişsiniz. Yalniz bisey daha soylemek istiyorum, bu sizi elestirmek degil yanlis anlamayin, da toplum olarak bir özelestiri yapmak lazim bence, çok çocuk çok mutluluk degildir.

Siz elinizden geleni fazlasıyla yapıyorsunuz ama anladığım kadarıyla kızınız ergen bunalımı yaşıyor.
Bu dönemde siz gidip başka kıyafet alsanız niye şu marka değil der
O marka alsanız neden 2 tane değil der
Ergenlik böyle birşey
Bunu kişisel algılamayın kendinizi üzmeyin
Hemen barışıp sevgi gösterisi de yapmayın
Ağırdan alın hatasını anlasın
Ama bunun sizin ona sunduğunuz veya sunamadıklarınızla ilgisi yok
Ergenlik bu

Abla çok üzüldüm ama kızın ergenlik bunalımından böyle yapmıştır, elbette yaptığı doğru değil ama cahilliğine ver işte.

Toplum son sürat tüketim çılgınlığındayken, insanların kalitesi giydiği kıyafetin markasıyla, elindeki telefonun markasıyla doğru orantılı addedilirken, gencecik bir kızın da bundan etkilenmesi tabii mümkün.

Ancak olur böyle şeyler, affet gitsin diyemem. Bu kadar bunaldıysa madem, yaşına uygun çaşılabileceği işler bulabilir.
Kendi arzularını kendi çalışıp yerine getirebilir.
Benim eşimin annesi çok genç yaşta dul kalmış. hayatı boyunca çalışmış hala da çalışıyor. Yeniden evlenmiş ama "el eline" muhtaç etmemiş çocuklarını, aynı senin gibi. Eşimde, kardeşleri de kendilerini bildiklerinden beri hep annelerine yardım etmişler.
7 yaşında çalışmaya başlamış eşim, çay ocağında çırak olarak. Hep çalışmış didinmiş, annesine yardımcı olmuş.

İlerdeki hayatında da sorumluluklardan, dertlerden başkalarını suçlayarak sıyrılmasını isteniyorsan karsına alıp adam akıllı konusmalısın.
Küslüğünüz mutlaka bitecek ancak alması gereken bir derste var.

Sen üzme kendini, hiç kıyamam. keşke herkesin annesi senin kadar fedakar olsa.

Kızınızla barışın bir an önce, bu kadar fedakarlık yapmışsınız, kıymeti iki ergen lafıyla zaten gözünüzde düşmez. Ama o da iki özür mesajıyla affedilmediğini bilsin bence. Bundan sonra başkasının bayramlığını sana getirmem ama benim gibi çalışarak haket kendi kıyafetini diyebilirsiniz. O da emeğin kıymetini bilsin. Hem sizi daha iyi anlar, hem de hatasını tekrarlamamaya çalışır. Anne olunca anlarsın lafı sadece anne olunca anlanmıyor, ilk iş günü işten gelip yorgunlukla oturduğunuzda da anlıyorsunuz. Ama bir önceki güne kadar duya duya annenin yorgunluğu şikayet gibi gelir sadece.

Back
X