Evlatlık almayi düşünür müsün diyen komşu?

Hayırlısını iste her şeyin.. Kafana çok taktıkça üstüne düştükçe kafayı yiyecek gibi olursun... Komşun kötü bir şey dememiş çokta özel bi soru değil..

Evlat edinmek isteyenlerin başlığına girerseniz bu düşüncenizden vazgeçer oturur ağlarsınız.
Kötü bir şey ya da "umutsuzların" başvurduğu bir şey diye düşünülmemeli. Belki benim tüp bebeğe harcayacak binlerce liram yok? Belki sayısı belirsiz denemeleri beklemek istemiyorum, belki doğumdan korkuyorum?

belki sadece imkanlarımla bir çocuğun geleceğini kurtarmak istiyorum
şahsen çocuğum var ve ilerde düşünüyorum evlatlık
sanki hakaret etmişler
pes

Daha yaşım genç inanıyorum ki bebegim olacak .Teşekkürler yorumlariniz icin

Ya senin cevren tümden cahil be kardesim kime ne ki ne yapacagini sanki sen bilmiyormusun yapilacak seyi de sana akil öğretmeye kalkiyor
Ne umutsuz vaka insanlarin cocugu oluyorda kendini üzme insallah en kisa zamanda hayirlisiyla alirsin kendi kanindan canindan bebegini kucagina
Yeterki rabbim "ol"desin

Bende sordum tüp bebek deneyen bir arkadaşıma olasılığı çok düşük kendide biliyor hiç bu alternetifi düşündün mü dedim çünkü alternetiflerinden biri kıbrısta başkasının yumurtasıyla hamile kalmak ( ki buda olasılığı düşük) yada taşıyıcı anneydi. Konuşurken sordum ben çok istiyorum ama eşim karşı demişti. Evlat edinmek (ben evlatlık kelimesni sevmiyorum) dünyanın en iyi şeyi bence ve bu konuda çok yanlış bilinen şeyler var. İnsanlara bu alternatifi anlatmak lazım. Bu sitenin evlat edinenler sayfasına göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Senelerce sıra bekleniyor. Bir yandan tüp bebek tedavisi görüp bir yandan sıraya giren aileler var. Çünkü nekadar erken yaşta sıra size gelirse okadar çok yenidoğan bebek alma şansınız var. Bir sürü prosedürü var keşke daha önce bilseydim dememek için bu alternatifi sunmak anlatmakta bir sakınca görmüyorum. Mesela evladı gelip sonradan tesadüfen hamile kalanlar var yada tüp bebeği evladı geldikten sonra tutan aileler var bunları herkes bilse keşke.

Art niyetli olmayabilir komşunuz,normalde nasıldır bilemem ama üzüldüğünüzü düşünüp kendince'bak böylede bir yol var'demek istemiş olabilir.
Bebek konusundada Rabbim gönlünüze göre versin inşallah diyorum

Evlat edinmek sadece çocuk sahibi olmayanların başvurduğu bir yol değil.
Evlatları varken de başka bir evlat sahibi olan çook kişi var.
İmkan varsa bir başka yavruya yuva kazandırmak adını koyamayacağım kadar kıymetli birşey..

Size olumsuz şekilde yansıttıysa , umudunuzu kırmak için yaptıysa bu kişi elbet anlarsınız soyleyiş şeklinden. Yok değilse destek yolu aramıştır size.

Soyleme şekli ve ses tonu önemli yargılamak için.çok iyi niyetle söylemiş olabilir.fesatcada.yada siz bu konuda çok hassassiniz kötü algiladiniz.bende bebek sahibi olamıyorum.patavatsizca konuşanlar elbet oluyor.hiç takmiyorum cnku Allah öyle düşünenlerin sonunu iyi yapmaz biliyorum.

Beş yıl evlat sahibi olmayı bekleyen biri olarak sizi iyi anlıyorum evlatlık almak tabii ki normal güzel bir şey ama bunu söylemek sormak karı koca dışında kimsenin haddine değil hele komşu hiç sizene kardeşim hiç tahammül edemem bende bir kaç tedavi yöntemi denedim bana tedaviyi bırak diyen densizler bile oldu ikinci bir nokta bebekle negatif enerjinin ne Alakası var kardeşim bunları söylemek ne kadar kolay böyle alanda verende Allah varsa sizde şükredin olmayan kardeşinizede bilmişlik taslayacağınıza dua edin

Kotu bisey dememiş... Sizin bu sozu kotu bi seymis gibi "ne munasebet" havasinda algilamaniz tuhaf olmus. Hersey insanlar icin bu hayatta.. Umutlu olmaniz, ümit etmeniz cok guzel. İnsallah bir bebeginiz olur ama olmali, olacak mutlaka, diger turlusu olamaz diye dusunmeyin.. İste kendinizi boyle sartlandirdiginiz icin komsunun soyledikleri tuhafiniza gitti...herseyin hayirlisi...

Canım bizde tüp bebek deneyecegiz. Eşimin ağzını yokladim. Ben tedaviden önce evlatlık edinmeyi isterdim. Eşim istemedi. Bebek doğarsada gelsin buyursun diye dusundum Birde kendin dogurdugun bebekten daha fazla sorumluluk gerektiriyor. Eşime cok ısrar edemedim. Kendime guvenemedigim için. Manevi olarak Yetmezsem diye. Ama hala aklimda. Bir çocuğa aile imkani vermek güzel olur.

Umutsuzluk olarakta bakma. Kötü niyetli olduğuna inanmadım ben. Bebek aşkıyla yaniyorsun ya. Doğmuş bebeğe anne olurmusun anlaminda demiş.

Benim tanıdığım birinin çocukları olmiyordu. Onca tedavinin ardindan bir bebek evlat edindiler. 5 yıl olmadan kendisi doğal yoldan hamile kaldi. Iki çocuğu var simdi.

Kızma bu konuda.

Şöyle alakası var, kendini serbest bırakmıyor kafası sürekli onda ve olumsuz düşünceler hakim, olsun diye uğraşıp uğraşıp tamam bi ara verelim hayırlısı dedikten hemen sonra hamile kalan çok kişi tanıyorum

Zaten 1 yıl ara verdim nerden biliyorsun negatif düşüncelerimin olduğunu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…