Evlatlık almayi düşünür müsün diyen komşu?

Bence de art niyetle söylememiştir.Bende çocuğu olmayanlara söylerim bunu,tabii samimi olduklarıma.

Evlat edinmek çok güzel bir şey.. Bebeği olduğu halde evlat edinmek isteyenler var. Kadın size hakaret mi etmiş? Patavatsızlık görmedim ben. Zaten önüne gelene de kedi yavrusu verir gibi evlatlık vermiyorlar. Bir sürü insan var evlatlık edinmek için bekleyen. Bak edinmek diyorum almak değil ekmek almıyorsunuz fırından.

eğer 73lüysen 42 yaşındasın bu yaştan sonra hamilelik çok riskli, Allah verirse tabii ne güzel ama vermezse de evlatlık almak aşağılayıcı bir şey değil ki, kötü bir şey dememiş kadın.

Tüp bebeği yaptıran kişilerle konuşuyorum olumsuz sonucu görünce çok ağlıyorlarmış. Kolay değil. Konu sahibi de tüp bebeği yeni yaptırmışsa henüz hassas olabilir. Komşusu hiç bu konuda konuşmasaydı iyi olurdu.

daha önce yaşadığım yerde 2 ayrı komşum tüp bebek için uğraşıyordu.kaç sefer denediler olmadı.kaç sefer dilimin ucuna geldi evlat edinmek istemez misiniz diye ama ikisine de söyleyemedim.ikisi de çok agresifti.her söze alınırlardı.şimdi yaşları 45,bu yaştan sonra evlat edinseler de uğraşamazlar.

Keske evlat edinmek cocuk sahibi olamayan ciftler icin son secenek degil ilk secenek olsa da bu kadar oksuz yetim cocuk yurtlarda buyumese...

Bunu hakaret gibi algilamaniz cok acı...
sadece çocuk sahibi olmayanlar değil duyarlı ve vicdanlı her insan öksüz yetim bir yavruyu evlat edinse keşke ki bence konu sahibinin hakaret olarak algıladığını sanmıyorum

Ben bir kötü niyet görmedim. İllede al dememișki soru sormuş sende cevabını verseydin bukadar

Kötü bir şey dememiş.olmazsa böyle bir şeye hazirla kendini demiş.evlat almak kitu bir şey değil onun için bile ne kadar uğraşıyor insanlar

Benimde bebeğim olmuyor.iyi niyetli dahi olsa çocuğu olamayan bi kadini kirabilecek bi soru çünkü zor bi psikoloji ve bi çok duygu yaşıyor insan bunu ancak yaşayan bilir.yasamayan insana bu dertte bu soru da hafif gelebilir.
Arkadaşımız daha genç bunu düşünmeden kendi bebeginin hayalini kuruyor üzülmesi doğal ileriki yıllarda hiç bir ümidi kalmazsa düşünecegi bi seçeneği bi komşunun sunması cidden hoş degil .derdi çeken bilir ama empatiden yoksun olmamak gerekiyor.
Evlatlik düşünse dahi bunu ilk paylaşacağı kişi eşi ve aile fertleridir.
Zaman zaman düşünüyorum bebeğim olmazsa alır miyim diye bazen tereddüt etmeden evet diyorum alirimda severimde ama bazende o soru bile içimi yakiyor

Ben de önerirdim bunu ve böyle anlaşılabileceğim aklımın ucundan dahi geçmezdi. "Bana ne" demeyi içselleştirmem gerek ya da insanlara duymak istedikleri şeyi söylemekte ustalaşmalıyım.

Evlat edinmek kötü bir şey mi,ayıplanacak bir şey mi ya da gocunulacak bir şey mi? Siz bu soruya alındıysanız,mümkünse bir cana kıymayınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…