• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlatlık olmak ve isim kargaşası?

Aynen iste zamaninda öğrenmesi lazim. Su ana kadar soyleme zorunluluğun yoktu. Ama isim olayini sordugunda anlatirsin. Ya da yalan soylersin ve bu da ogrendiginde guvenini sarsar. Eninde sonunda ogrenir. Ailenizden biri olacak sonucta. Inan bir iki kişi bile biliyorsa öğrenir yakinda. insanlar çok merakli böyle seylere karışmaya. Neden soylemedin derse de hic ezilip buzulmeden anlatirsin.
kv kp de öğrenır yoksa onların öğrenmesınden çekiniyorum

Evliysen tabiiki bilmeli. Ama evli değilsen söylemene gerek yok. Sonuçta kimseye soylememis sin. Ayrilsan bişe olsa tanıdık birilerine söyler vs.. Eğer bigün olurda niye sakladın dersen ben de kısa zaman önce öğrendim dersin. Herşeyi detaylı anlatmana gerek yokki. Sıkma canını boşver insanlar ne kötü dertlerle uğraşıyor
isim olayı ne iş derse?

bunda bir şey yok ki
göbek ismim dersin.
benim tanıdıklarımdan bir kaç kişi kimlikte geçmediği halde aileleri içerisinde kullandıkları isim var
mesela bir arkadaşımın annesi farklı bir isim koymak istemiş ama nüfus müdürlüğüne babası tek gittiği için farklı bir isim yazdırmış. aile içinde her iki ismide kullanılıyordu.
siz isterseniz sonra kimliğe ebruyu da ekletebilirsiniz, hatta komple değiştirip sadece ebru da yapabilirsiniz.
işte benımkı de öyle olmuş şimdiki babam tek gitmiş daayımların verdiği ismi kormyş şimdiki annemde itiraz etmiş

Bence evlatlık olduğunu söylemezsen asıl güven problemi olur. Hem sana daha çok destek olur senin bir kabahatin yok ki. Aile içine girince başkalarından muhakkak duyar bizim millet bayılır çünkü boş konuşmaya alakasız yerde söylerler senden duysa daha iyi.
ailede bılenler bunu hiç konuşmaz

Çok sayfa olmuş okuyamadım halanızın nüfusunuzda mısınız yoksa öz anne baba mı?
Eğerki nüfusunuz öz anne babanızdaysa ölüm durumunda mirasci çıkarsınız eşiniz öğrenir.
Nüfusunuz halanızdaysa sadece isim değişikse öyle konmuş ama annem asıl ebru koymak istemiş ondan dolayıda ebru denmiş diyebilirsiniz ama bence saklamayın eşinizden.
Size güveni kırılacak bi durum yok evlatlık olmak ayıp değil suç değil.
Hayatta ne olacağı belli olmaz yarın birgün başka yoldan öğrenirse ozaman kırılır eşiniz. Hastalık var sağlık var herşey geliyor insanın başına.
nufusum halamın ustune kayıtlı sadece isim değişik. bu benım için kanayan bi yara gibi o yuzden söyleyemıyorum

Nefret etmekte cok haklisin insan kendi evladini nasil tutarda verir ya nasil insanlik. Annem once gamze koymus sonrada ebru diye seslenmis dersin soylemek istemiyorsan ama illa ki bir yerden duyacaktir o zaman daha kotu olur.
duysa da gelip bana sorar hrehalde ama ben o zaman bıle söylemek ıstemıyorum

"Ya duyarsa" endişesiyle yaşamaktansa söyle kurtul bence. Bundan sebep ayrılacak ya da hakkında kötü düşünecek değil ya. Senlik bir problem yok. Arkadaşa, sevgiliye soylenmeyebilir ama es olacak kişiye söylenmeli. Evlilikten sonra başkalarindan duyarsa "daha bilmediğim neler var, nasıl guvenecegim" muhebbetlerine maruz kalabilirsin.
evlenince söylemeyı düşünmüştüm ben

merhaba,
ben doğduğumda annem ve babam benı halama evlatlık vermışler yani öz anne ve babam yengem ile dayım oluyorlar halamın çocuğu olmayınca benı o buyutmuş onlara anne baba dedim yıllarca asıl anne babama ise dayı ve yenge dedim. yılda bir kere görüyorum kendilerini ve nefret ediyorum benı evlatlık verdikleri için hem de maddi sorunları vs olmamasına rağmen.
neyse asıl sorun şu ki ben doğduğumda adımı öz annem babam gamze koymuş kimlikte de adım böyle yazıyor halam sonradan ebru olarak değiştirmiş yıllarca beni ebru olarak çağırdı bende bu ismi kullandım ama facede instagramda arkadaslar arasında hep ebru gamze diye tanıttım kendimi aileme kızdığım için onların verdiği ismi kullanmak istemedim. şimdi bir erkek arkadasım var 2 senedir birlikte olduğum ve evlilik yolundayız ona da dahil hiçbir arkadasıma evlatlık olduğumu söylemedim söylemeyeceğim de. o beni ebru gamze diye tanıyor ama hep ebru diye seslenir çarşamba gunu emnıyetten ehlıyetımı almaya gıdeceğiz o götürecek beni ama resmi belgede adımı sadece gamze soyadı x yazıyor görünce ne yapar? iki adım olduğunu biliyor ama hep ebru demeyi tercih etti resmin adımın ebru olmadığını görünce bana güveni kırılır mı?
kötü bişey degılkı o anlat bence evlatlık oldugunu.ailene kızmakta haklısın daha iyi olmus bır anne cocugundan kopabılıyorsa zaten sanada annelık yapamazdı.halan incitmediyse güzel baktıysa anne odur iste

kötü bişey degılkı o anlat bence evlatlık oldugunu.ailene kızmakta haklısın daha iyi olmus bır anne cocugundan kopabılıyorsa zaten sanada annelık yapamazdı.halan incitmediyse güzel baktıysa anne odur iste
burd ayazması kolay ama iş söylmeye düşünce çok zor nalatamam

Back
X