- 13 Şubat 2018
- 1.523
- 3.409
- 133
- 36
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söyledilernasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum
![]()
İnsanlara hayret ediyorum çoğu unutun gitsin yok hayatı alt üst olur yok düzeni bozulur yahu kardeşini arıyor kardeşini belki oda biliyor evlatlık olduğunu belki kardeşini arıyor veya haberi yok insanın kardeşi sonuçta ben sizin yeriniz de olsam ararım her yolu denerim ama tek basınıza biraz zor gibi yüzünüzü göstermeden Müge anlıya çıksanız ayrıca anne babanıza çok şey demek geliyor içimden ama neyse Allah yardımcınız olsun inş kavuşursunuzAile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söyledilernasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum
![]()
Sen muhteşem bi detaysinBende evlatlık alınmışım, ama bir gün olsun gerçek ailemi aramayı denemedim, merakta etmiyorum, bilmekte istemiyorum , benim ailem belli hayatım belli, şimdi gerçek ailemden birinin beni bulmaya çalıştığını bilsem, kendimle ilgili bütün belgeleri yok ederdimbence bırakın, kadının hayatını mahvetmeyin boş yere, bu saatten sonra bulsanız nolacak ki? Zaten bulabileceğinizi de sanmıyorum da.
nik mi değiştirdin?valla arkadaşları böyle tanımak da zorluk çekiyorum.arada benimm ben diyin bariiSen muhteşem bi detaysin![]()
He yav sorma birinin bacağını kınadım ertesi gün bacagimda alerji gibi şeyler çıktı.bende resmi attim bune kasintidan geberiyorum kimsenin bacagini bidaha kinamicam göynek giyiyorum yazdimnik mi değiştirdin?valla arkadaşları böyle tanımak da zorluk çekiyorum.arada benimm ben diyin barii![]()
Teşekkür ederim desteğiniz içinİnsanlara hayret ediyorum çoğu unutun gitsin yok hayatı alt üst olur yok düzeni bozulur yahu kardeşini arıyor kardeşini belki oda biliyor evlatlık olduğunu belki kardeşini arıyor veya haberi yok insanın kardeşi sonuçta ben sizin yeriniz de olsam ararım her yolu denerim ama tek basınıza biraz zor gibi yüzünüzü göstermeden Müge anlıya çıksanız ayrıca anne babanıza çok şey demek geliyor içimden ama neyse Allah yardımcınız olsun inş kavuşursunuz![]()
Evlenmeden önce gerçekleşen bir gebelik olmuş ve annemin ailesi bu yüzden bebeği istememişBir de neden bırakılmış çocuk. O dönem evli mi degillermis. Başka bir durum olabilir mi. Ne bilim herşey mümkün belki tecavüz bebegiydi falan. Aile içi bir karmaşa da olabilir. O yizden bahsetmek istememiş olabilirler.
Kaybolmadım yoğun çalışma tempom olduğu için geceleri bakabiliyorumKonu açıp ortalardan kaybolan bir üye daha![]()
Çocuk başka birinden değilki anne baba aynı kişiler neden istememişler zaten sonunda evlenmişlerEvlenmeden önce gerçekleşen bir gebelik olmuş ve annemin ailesi bu yüzden bebeği istememiş
Ablam evlatlık olduğunu bilmiyorsa düzenini bozmaktan ben de çok korkuyorum. Ama biz çok kötü şeyler yaşadık. Her haliyle bizden daha mutluysa mutluluğunu asla bozmak istememe. Ama ya daha kötü bir haldeyse diye düşünmeden edemiyorum. Belki bilmiyorsa dediğiniz gibi ağır bir yük olacak hayatına. Gerçekten karmaşık duygular içindeyim ve ikilemde...teşekkür ederimEtrafımda buna benzer çok yaşanmış hikayelere şahit oldum.Öncelikle şunu söyleyim.Apple kurucusu Steven Paul Jobs da evlatlık.Kitabını okuduğumda çok etkilenmiştim.Öncelikle o kitabı okumanızı öneririm.
Evlatlık verilen çocuklara eskiden söylenmez gizlenirmiş.Şimdi uzmanlar 6/7 yaşlarında söylenmesi gerektiğini bunu bilerek büyümesini öneriyor.Çünkü bizim ülkede bunu mutlaka dışarıdan öğrenir buluğ çağlarında daha çok sorun olurmuş.O nedenle söylenmeli diyorlar.
Yine geçmişte şahit olduğum benzer bir olaydan yola çıkarak, bu bebeğin evlilik dışı ve çok genç yaşlarında olabileceğini o nedenle hastanede bırakılıp kaçıldığını tahmin ediyorum.
İleri ki zamanlarda evlenmiş olabilirler.Artık o zaman neler yaşandı neler oldu neden bıraktılar bilinmez.Ağır bir şey tabi her taraf için.
Şimdi gelelim uzaklardaki bilinmeyen abla yönünden olaya bakmaya.Birebir böyle bir olaya şahit oldum.Genç evlatlık olduğunu bilmiyordu.Çevredeki bizler de bilmiyorduk.Ailesinin tek çocuğu ve aile ile ilişkileri süperdi.İyi ortalama gelirli düzgün bir ailede büyümüştü.Bir gün gelen bir haberle (tabi tek bir gün değil lafın gelişi) evlatlık olduğunu öğrendi.İnanılmaz travma yaşadı.Ama hem evlatlık alan aile hem de evlatlık alınan yaşadı.Evlatlık olan genç abla ve abisi olduğunu da öğrendi.Ailesi evlatlık çocuklarını çok seviyordu ve biran kaybedecekler sandı.Evlatlık genç hayatı biranda alt üst oldu. Uzun süreç sonrası taşlar yerine oturdu.Biyolojik anne baba yaşıyordu.Ama anladı ki onu evlat alan aile onun artık gerçek ailesi, hepsini bıraktı evlat edinen aileye daha da çok bağlandı her şey yoluna girdi.Gerçek aileyi görmüyor bile.O dönem üzüldüğü ile kaldı
O dönem babam çalışmıyor ve anneannemle yaşıyorlarmış. Annem hamile kalınca etraftan sen kilo mu aldın diye soranlar olmuş. Anneannem hepsini yalanlayıp apar topar düğün yapmış ve bebeği istemediğini söylemiş. Muhafazakar bir kafa yapısıyla söylendi diye düşünüyorum. El alem ne der düğün yapalı ne kadar oldu anlayacaklar falan diye yaniÇocuk başka birinden değilki anne baba aynı kişiler neden istememişler zaten sonunda evlenmişler
Babamla yıllardır görüşmüyoruz. Kendisi bizi de terk edip gitti. Annem çok zorluklar çekti. Ne yazık ki annemi de suçluyorum tabii ki ne olırds olsun bırakmamalıydı.Bir cocuklarini birakip kacan o iki vicdansiza hala anne baba diyor musunuz?
AnladımO dönem babam çalışmıyor ve anneannemle yaşıyorlarmış. Annem hamile kalınca etraftan sen kilo mu aldın diye soranlar olmuş. Anneannem hepsini yalanlayıp apar topar düğün yapmış ve bebeği istemediğini söylemiş. Muhafazakar bir kafa yapısıyla söylendi diye düşünüyorum. El alem ne der düğün yapalı ne kadar oldu anlayacaklar falan diye yani
Haklısınız bu kısmı da düşünüyorum. Ama bizim bir suçumuz yok ki. Biz de mükemmel bir hayat yaşamadık. Babam seneler önce bizi de terk edip gitti. Annem çok zorluklarla büyüttü Bizi. Annemle görüşmek istemez ise anlarım tabii kiDün şu konuyu okudumEvlatlik vermek istiyorum
Merhaba biliyorum kulağa hiç hoş gelmiyor ama mecburum eşim madde bağımlısı ve 2 kızım var dha çok küçükler 33 haftalık hamileyim aldırmak istedim eşimle anlaşamadığımız için ama izin vermedi artik dağına kufurune zulmüne dayanamıyorum boşanma davası acicam ama karnimdaki zavallıya bakacak...www.kadinlarkulubu.com
Bu üye çocuğunu vermek istemiş olurda verirse ilerde çocuğu asla arama hakkı yok bile isteye veriyo
Sizin kardeşinizide hastanede terketmişler siz merhamet edip arıyorsunuz ama kardeşiniz belki sizden haberi var görmek bile istemeyebilir herşeye hazırlıklı olun