Annemin yazdığı şiirlere denk gelmiştim bu yaşananlar ile ilgili. Eminim çok üzülmüştür. Ağır gelmiştirAnladım
Gençlik bide aile baskısıyla terketmek zorunda kalınmış anneniz sonradan pişman olmuştur
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Annemin yazdığı şiirlere denk gelmiştim bu yaşananlar ile ilgili. Eminim çok üzülmüştür. Ağır gelmiştirAnladım
Gençlik bide aile baskısıyla terketmek zorunda kalınmış anneniz sonradan pişman olmuştur
Kötü durumdaysa siz mi kurtaracaksınız peki? Maddi manevi destek olabilecek misiniz? Cevap muhtemelen hayır olacak, o zaman hiç kalkışmayın bence.Ablam evlatlık olduğunu bilmiyorsa düzenini bozmaktan ben de çok korkuyorum. Ama biz çok kötü şeyler yaşadık. Her haliyle bizden daha mutluysa mutluluğunu asla bozmak istememe. Ama ya daha kötü bir haldeyse diye düşünmeden edemiyorum. Belki bilmiyorsa dediğiniz gibi ağır bir yük olacak hayatına. Gerçekten karmaşık duygular içindeyim ve ikilemde...teşekkür ederim
Adana valiliğine bir dilekçe yazıp,başvurmanızı öneririm.Aile büyüklerinden öğrendiğim kadarıyla 1988-1991 yılları arasında Adana balcalı devlet hastanesinde annem ve babamın ablamızı bırakıp kaçmaları ile ablamızı evlatlık vermişler. Bu konuda anne ve babam asla konuşmuyor. Ben anneannemin vefat etmeden evvel ondan öğrenmiştim bu detayları. Adana balcalı devlet hastanesine ulaştım ancak Adana depreminde evrakların hepsinin kaybolduğunu söyledilernasıl bulabilirim yol yordam gösterebilir birisi var mı? Müge anlıya çıkmak istemiyorum çünkü annem ve babam ayrı ve ailemizde daha bir sürü trajik olaylar yaşandı. Ben devlet memuruyum ve bunların ulu orta konuşulmasını istemiyorum
![]()
Ablası şu an 30 lu yaşların başında genç bir kadın..bir şekilde kendi hayatını herşekilde inşa etmeye çalışan genç bir kadın.Konudaki abla bulabilse öğreneceği tek gerçek ise kendisini hastahane köşesine tek başına sahipsiz bırakan biyolojik ana baba kimbilir kaçkez daha çocuk sahibi olmuş ve bu çocuklar bir çatı bulmuş bir yere sığabilmiş ..önlerine bir tabak yemek konabilmiş ama kendisine bunlar sağlanamamış..sığamamışya ben mi olaya cok duygusal bakiyorumbelki abla da ariyor olabilir..
basinda olsa bile anne babasindan eziyet ceken insanlarda var yanj ...
hem artik ablasi belli seyleri kaldirabilecek yaşa gelmis
ben olsam bende arardim sanirim :/ muge anlidan baska net care yok bence![]()
Oisman olsa arard8 baksana konusup bilgi bile vermiyormusAnladım
Bi sonraki mesajında onun için çok şiirler yazdı demişOisman olsa arard8 baksana konusup bilgi bile vermiyormus
O dönem babam çalışmıyor ve anneannemle yaşıyorlarmış. Annem hamile kalınca etraftan sen kilo mu aldın diye soranlar olmuş. Anneannem hepsini yalanlayıp apar topar düğün yapmış ve bebeği istemediğini söylemiş. Muhafazakar bir kafa yapısıyla söylendi diye düşünüyorum. El alem ne der düğün yapalı ne kadar oldu anlayacaklar falan diye yani
Özellikle konuşmak istemediğine göre tanıdık birilerine bile evlatlık vermiş olabilirler.Bu ihtimali de göz önünde bulundurun.
Bence de ya yakında bir yerde (para karşılığı verilmiş bile olabilir akrabalara böyle örnekler de duydum) , ya da bir ihtimal çocuk tecavüz sonucu/ başka birinden gibi bir durum var ortada. Çocuğu resmen at kaç yapmışlar.Bence aynen böyle, eskiden devlet eliyle evlat vermek pek yaygın değilmiş. Onun yerine çocuk isteyen bir akrabaya 'veriliyormus'. Abla muhtemelen çocuğu olmayan bir akrabaya verilmiştir, yakınlarda bir yerdedir.
O dönem babam çalışmıyor ve anneannemle yaşıyorlarmış. Annem hamile kalınca etraftan sen kilo mu aldın diye soranlar olmuş. Anneannem hepsini yalanlayıp apar topar düğün yapmış ve bebeği istemediğini söylemiş. Muhafazakar bir kafa yapısıyla söylendi diye düşünüyorum. El alem ne der düğün yapalı ne kadar oldu anlayacaklar falan diye yani
Üstteki mesajda yazmış Tecavüz değilmiş de nikah olmadan hamile olduğu için aile baskısıyla bırakıp kaçmışlarBence de ya yakında bir yerde (para karşılığı verilmiş bile olabilir akrabalara böyle örnekler de duydum) , ya da bir ihtimal çocuk tecavüz sonucu/ başka birinden gibi bir durum var ortada. Çocuğu resmen at kaç yapmışlar.
Olay o kadar sıkıntılı ki o da bana saçma geldi. Yok hemen evlenmiş karnını saklamış falan. Evlenmiş zaten bebeği saklayıp istememeye ne gerek var? Çok da inanmadım anlatılanların dürüstlüğüne ben açıkçasıÜstteki mesajda yazmış Tecavüz değilmiş de nikah olmadan hamile olduğu için aile baskısıyla bırakıp kaçmışlar
Tabikide çok yanlış yapmışlar
Bugünün şartlarına göre düşünüyorsunuz. Bu soruyu ben sordum hatta evlenmeden mi çocuk olmuş diye. Sonradan evlenseler de çevrenin evlenmeden once birlikte olduklarını bilmelerini istemezler.Olay o kadar sıkıntılı ki o da bana saçma geldi. Yok hemen evlenmiş karnını saklamış falan. Evlenmiş zaten bebeği saklayıp istememeye ne gerek var? Çok da inanmadım anlatılanların dürüstlüğüne ben açıkçası
Yani çevrenin ne dediği bir bebeğin canından, kızlarının yaşayacağı yıkımdan daha mı mühimmiş.Bugünün şartlarına göre düşünüyorsunuz. Bu soruyu ben sordum hatta evlenmeden mi çocuk olmuş diye. Sonradan evlenseler de çevrenin evlenmeden once birlikte olduklarını bilmelerini istemezler.
Hatta yakın vakitte komşumuzun başına da geldi. Komşumuzun oğlu sevgilisiyle birlikte olmuş kız hamile kalmış. Hemen evlendiler ama bebeği aldirdilar. Hatta alındığında düğün olmuştu. Kızın ailesi istemedi. Çevresi anlamasın diye. Ki onların erken doğum vs bir ihtimal çevreyi inandirma ihtimalleri olabilirdi ama yine de kızın ailesi istememiş.
Burda 30 yıl öncesinden bahsediyoruz. Dugundne 4-5 ay sonra dogan bir bebek sorun olurdu. Bence hastaneye bırakıp kaçma olayı doğrudur. Yakınlarına verseler de ortaya çıkardı zamanla. Tamamen saklamak istemişler belli ki.
Anne illaki sonradan pişman olmuştur. 2. Çocuktan sonra daha çok pisman olmuştur. Ben ilk cocugumda çok yoğun çalışıyordum. 2. Oğlumda ücretsiz izin kullandım. Onunla her vakit gecirisimde ilk oğlum aklıma geliyordu. Onun o halini göremedim veya onunla olsa neler yapardık vs diye. Anne neticede her çocuklarıyla güzel anisinda diğer çocuğu da aklına gelir. Toplum baskısından şimdi de ortaya çıkmasından korkuyordur konuşmuyor ama içinde illa ki acı vardır.