• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendiğimde annemin yakınında oturmak istiyorum

Allah gecinden versin anne yada babanıza bişey olsa her şekilde yetişiliyo. ablam bekarken (ben evliydim) otobüsle 30 saat uzaklıkta bir yere gitmişti ve babam vefat etti ablam apar topar geldi. Allah ne yazdıysa onu yaşarsınız. öyle şeyler düşünmeyin. nişanlınıza da bu konuda baskı yapmayın. ben evlenirken nişanlıma ne senin ailene yakın ne de benim aileme yakın ev istemiyorum hepsinden uzak tutalım dedim. ve tuttuk. sizde bu şekilde söyleyin ama onu kırmayacak illa benim ailem demeyin. benim annem şuan yalnız yaşıyo ablamda evlendi 1.5 saat uzağa taşındı. ne ablam ne ben bencilmiyiz anneme yakın oturmuyoruz diye düşünmedik. annem canı isteyince gelir kalır biz ona gideriz. orta yolu bulmalısınız. bu sizin hayatınız artık.

canım bak ama ne güzel her iki tarafa uzak tutmuşsunuz yani iki tarafında dediği olmamış ama bizimki ille bu semt olacak diyo bende ondan inat ediyorum. Niye onun ailesine bukadar yakın bizimkine bukadar uzak. e taşırız sizinkileri diyo e iyide kiralar pahalı

Amacıma ulaşamadım. İnan iyi ki ulaşmamışım. Erkeği zorlarsan daha çok inatlaşıyor bizim gibi değiller. Eğer ben inadımda kalıp ordan ev tutsaydım eşimle ailem arasındaki bütün bağlar kopardı. Ortada sorun olmasa bile senin yaptığın hersey ona batardı ve huzursuz olurdun. Evimden huzursuz olacağıma aileme birazcık uzak olurum yeter. Sonuçta sen de artık aile olacaksın. Önceliklerin değişecek.

Annem bana suanda 2 otobüs mesafe de aşağı yukarı bir saatte giderim. Ama arabayla on dakikada ordayım. Param cebimde olduktan sonra bütün taksiler benim. Kötü seyler düşünme. Allah onlara sağlık versin ama sen onların yanında olsan ve bisey olacak olsa ruhun duymaz.

İstersen hemen yanlarında olursun.

haklısın dahada inatlaşıyolar bakalım nolcak çünkü o inatlaştıkça bende inatlaşıyorum. bir ev mevzusu yüzünden birbirimizi şimdiden yıpratıyoruz başka hiçbir sorunumuzda olmadı yani

canım bak ama ne güzel her iki tarafa uzak tutmuşsunuz yani iki tarafında dediği olmamış ama bizimki ille bu semt olacak diyo bende ondan inat ediyorum. Niye onun ailesine bukadar yakın bizimkine bukadar uzak. e taşırız sizinkileri diyo e iyide kiralar pahalı

siz inat ettikçe o da edecek. yada o inat ettikçe siz de edeceksiniz. orta yolu malesef bulamayacaksınız. birinin isteğinden feragat etmesi gerekiyo. üzgünüm ama o feragat eden erkek olmaz genelde.

haklısın ama bende çok inadım ve haklı olduğum konularda geri adım atmam nolcak boyle bilmiyorum

Annemi görebilmek için 3 vasıta değiştirerek 3 saatlik yol gidiyorum,çalışıyorum ve çoğunlukla daha fazla görebileyim diye cuma akşamlarından iş çıkışı gidiyorum..

Sonu güzel olsa da o kadar saat yol gitmek ki iş çıkışı gerçekten yoruyor beni..

Nişan öncesi ben de çok direttim eşime ortada bir yerde oturalım diye,ayrılma aşamasına kadar geldik.Ama kira ödemeyeceğiz diye maalesef ben inadımı kırmak zorunda kaldım..

Evliliğimin 7.ayında babamı kaybettim,eşim beni başka bir akraba vefat etti diyerek kandırarak götürdü...O zamanlar yakın olsam belki yardımım olurdu,böyle olmazdı

diye kendimi çok suçladım,ama olacaksa oluyor maalesef :50:

Annenize yakın olmayı istemekle haklısınız,ama diğer arkadaşların da dediği gibi maalesef hep ödün veren taraf biz oluyoruz:43:

Umarım orta yolu bulursunuz :44:

offf ayni sorun bende de var. bu erkekler niye boyle. canim iyisi mi annene kendi yakininda uygun bir ev bul. mutlaka kendi butcesine gore bir yer vardir oralarda. esin de hakli oraya alismis belli bir cevresi var.

evet ya niye biz kabul eden taraf olmak zorundayız anlamıyorum. kendi evimiz olsa tamam diyeceğim mecbur olcam sonuçta hem bukadar sıkışmayacağız bende annemleri daha rahat yakınıma taşıyabileceğim. Ama nasıl olsa kirada oturcaz niye diretiyo anlamıyorum. Kardeşim burda olsa zaten bukadar ısrarcı olmam ama kadın evin içinde yapayanlız bide ben uzakta olursam haftada bir anca uğrarım . Çalışan bi bayan olcam sonuçta

haklsın kendine göre kim sitemez zor anında ailesine destek olsun istediği an ulaşsın kim istemez ona da destek olunsun ama malesef
şartlar hep aynı olmuyor bana kalırsa her iki tarafın ailesine de çok yakın olmamak en iyisi mesafe ve saygı korunmalı sizin tam ideal 1 -1,5 saat istenildikten sonra nedir ki? şu an ben 11 saat uzaklıktayım ,burada kimsem yok ,annemin sağlık sorunları var inan desteğe ihtiyacı olduğunda 3 saatlik yolum olmasına bile razı olurdum ama şartlar şimdilik bunu gerektiriyor halime de 24 saatlik uzaklıkta olanları hatta daha fazla yurt dışında olanları felan gördükçe şükrediyorum,
şimdilik inatlaşmayın bence oraya taşının bir müddet sonrası Allah kerim başka yol gözükmüyor.

hep onların dediği olacak sanki biz çalışmıyoruz etmiyoruz. En iyisi zaten ortada biyerde oturmak ama gelde anlat işte anlamıyolar ya. Bana hala ne var evlenincede aynen yardım edersin ailene diyo. Kolaymı arkadaşlar biçoğunuz evlisiniz eskisi gibi yardım edebiliyonuz mu ailenize. Lafta kalır bence bunlar

Ev olsa kabul edilebilecek durum sonuçta kendi evimiz kira vermeyeceğiz konusu ağır basardı ama kiraya çıkılacaksa ortada bir semtte yaşamak en makulu. Ilımlı şekilde yaklaşmayı deneyin tatlı dil daha etkili olur inatlaşmalardan ve orta sayılabilecek yerlerden ikinizin de yaşamak istediği ev standardında kiralık evler bulup gösterebilirsiniz.
Bende bu konularda hep gereksiz buluyorum bu yakınlık isteme durumlarını, burada büyüdüm burada yaşayacağım düşüncelerini...Aynı şehirde aynı semt olmasa ne olur?
Kadınlar böyle bir şey istediğinde çoğunlukla mümkün olmuyor.
İnşallah sizinki mümkün olur.:6:

Annenize yakın olma düşüncenizi anlıyorum.Bende anneme çok düşkünümdür bir kaç saat ayrılsak özleriz o derece. =) Ama bende babanız yok sanıyordum.Anladığım kadarıyla çalışan bir bayansınız.Yani babanızın gündüz annenizin yanında olmadığından bahsetmişsiniz ya sizin içinde durum çok farklı olmayacak.Yine görüşme saatleri akşam.Hassasiyetinizi anlıyorum ama alnımıza ne yazıldıysa o.Rahmetli anneannem kanserdi hani az çok beklenir ve bizim aramızda 10-15 dakika mesafe var.Yetişemedik.Nasip olmayınca hiç bir şey olmuyor işte.Ama orta yollu bir yer bulmanız konusunda hem fikirim.Sonuçta öyle ya da böyle farklı bir düzeniniz olacak.Nişanlınız bunu kabullenmeli.​

haklısın ama bende çok inadım ve haklı olduğum konularda geri adım atmam nolcak boyle bilmiyorum

İnat bir insan olabilirsiniz ama haklısınız da.Ben evlenince iki tarafa da uzak olunmasından yanayım,hatta farklı şehre bile hayır demem çünkü bana göre yeni çift tüm müdahalelerden uzak olmalı kendi yağında kavrulabilmeli.Ama sizin anneniz yanlız bir kadın, bir başına.Anlayamıyorum gerçekten nişanlınızın nasıl olurda annenizi tek başına,uzakta bırakmaya gönlü razı olur.7 kat yabancı olsa insan üzülür ki onun da annesi olacak anneniz.Arkadaş çevresini bu durumdan öne koyarak haklı olduğunu düşünüyor ama bence çok haksız.Neticede siz gençsiniz,kocanız istediği zaman atlar gider görür ailesini eşini dostunu.Neden yakın olma ihtiyacı duyacaksınız ki onlara anlamıyorum.Bu durumun tam tersi olsa,siz kocanızın yerinda olsanız inanın anlayacağım bir nebze.Bayanız duygusalız,doğruluğu tartışılır ama ailemizin kanatları altında hissetme ihtiyacı duyabiliriz kendimizi evliliğin ilk yıllarında ya da ne bileyim siz gitmek istersiniz kocanızın gönlü elvermez tek yollamaya uzağa o yüzden yakın ev tutmak istersiniz.Ama ben bu bahaneleri bir erkeğe yakıştıramam açıkçası.Kaldı ki siz orta yolu bulmaya çalışıyorsunuz o bencillikte diretiyor.Bilemiyorum bence hiç olgun bir davranış değil nişanlınızınkisi, çocuk gibi istediğini elde etmek için inatlaşıyor.
Maaşın yarısı meselesini de bence unutun, şimdi evet diyen ilerde hık mık eder sorun çıkartır gibi geliyor bana,çünkü şu an istediğini kabul ettirmek için her önüne gelene evet diyor olabilir.

sen haklısın. hep onun istediği yer, sülalesinin arkadaşlarının olduğu yerde oturcaksınız. ama senin en yakınların annen ve baban ev tutulrken göz önüne alınmayacak. bencil erkeklere gıcık oluyorum.
orta yol bulmalısınız. en azından tek vasıtayla gidilecek yer olsun.

bende anneme yakin (10 dakika ) oturuyorum.ama simdiki aklim olsa oturmazdim.esin ailenin herseyini biliyor ve duyuyor.buda bir kadin icin gercekten iyi degil.benim simdiki aklim olsa 1 saatlik yerde otururdum.ailen uzak olursa daha cok saygisi olur.sever ve sayar.

haklısınız en güzeli ortada biyer bulmak. Ama o illede o yaşadığı semti istiyor ve annemlere şimdiden ev bakıyor. Sorun olmazmış kira yardım edermişiz. Bende şimdi sorun olmaz ilerde masraflarımız arttığında olursa nolcak diyorum olmaz diyor. Madem oyle annemi kirasını düşünmeden oturacağım semte taşıyayım şimdiden diyorum. Madem inatlaşıyor ailene tabiki yardım edeceksin diyor bende ona göre yardım edeceğim kendi istedi beyefendi bu konuda ilerde de laf etmeye hakkı olmaz.

bence eşinizin çalıştığı yerde ev tutmanız daha mantıklı, ben de geçen sene evlendim ve eşimin işi annemlere tam 2 saat uzaklıkta ama yol parası ve daha da önemlisi istanbul trafiğini çekmemek için annemlerden uzak kaldık ama inan böyle daha rahat, yakın olsak belki bu kadar değerli olmazdık:)

iyide annesinden uzak olan taraf niye ben oluyorum o olsun üstelik o erkek. Oyle benim kadarda ailesine düşkün değildir. Onun tek derdi yıllardır o semtteymişte başka yerde oturamazmış

iyide annesinden uzak olan taraf niye ben oluyorum o olsun üstelik o erkek. Oyle benim kadarda ailesine düşkün değildir. Onun tek derdi yıllardır o semtteymişte başka yerde oturamazmış

valla işine yakın oturmanın rahatlığını çok iyi bilirim. eşim akşam 5 te işten çıkıyor 2 dk sonra evde, sabah da geç kalkıyor yakın olduğu için. peki senin işin hangi tarafa yakın kalıyor

benim işim malesef her iki tarafada uzak. eskiden uzaktı şimdi evlendiğimde daha da uzak olacak ama buna okadar takılmıyorum yıllardır alıştım sonuçta

benim işim malesef her iki tarafada uzak. eskiden uzaktı şimdi evlendiğimde daha da uzak olacak ama buna okadar takılmıyorum yıllardır alıştım sonuçta

sizin yerinizde olsam ya kendi işime yakın ya eşimin işine yakın otururdum, kendi işinize yakın oturmanız daha iyi olur yol yorgunluğu olmaz ev işleri zaten yorucu

Back
X