- Konu Sahibi anatolia35
-
Sadece 3½ aylik evliyim.. Esimle aramizda ki problem ben annesiyle konusmadigim sürece artiyor. Konusmamamin sebebi, esim ve ailesi benim ailemle tamamenkontaklarini kestiler, sebebi imam nikahi.
Hafta sonunda esimle baya bi tartistik, "sen gelinsin, benim ailemle iyi olmak mecburiyetindesin, arayip sorcaksin hallerini hatirlarini" bende "ben arayip duriyim sen yüzlerine bile bakma, olur mu öyle sey. Senden sadece karsilikli saygi istiyorum" dedim, cikisip kizararak "bu senin görevin yapicaksin, yoksa ne kadar tahammül edebilirim bilemem" dedi..
Senin kizkardesin böyle bi duruma düsse napardin diye sorunca, "ben zaten onu öyle alistiriyorum. kaynanasi kayinbabasi hep bizden önce gelcek, kocasinin istedigi gibi olcak hersey".. yikildim orda, ben böyle bir adamla mi evlendim diye, dile getirdim ama, "ben o mentaliteyle büyümedim. etrafimda kim evlendiyse damatlari da en az gelinleri kadar saygilidir sevip sayarlar kizin ailesini, cok büyütmüsüm seni gözümde" dedim.. Ayril o zaman benden diye kizdi, simdi götün baglandi birakip gidemiosun tabi dedi.
Alakasi yok ama, sirf onu sevdigim icin düzeltmeye calisiyorum durumu. Sen beni sevmiyosun artik dedim, o zaman burda ne isim var dedi..
Ailelerden cok uzaktayiz, 2-3 ayda bi görebiliyoruz. Kayinvalidemle 2 aydir konusmuyorum, ama esim bu hafta sonu gitmek istiyor. Annemle arani düzelt diyor.
Problem, kendi ailem bu haftasonu tatile gidiyolar, onlar yokkende gitmek istemiyorum acikcasi.
Arkadasimin önerisi git bi haftasonu arani düzelt ailesiyle. Sizin önerilerinizide duymak istiyorum, cünkü cok yardiminiz dokundu bana bu güne kadar..
Ben gidip arami düzeltsem bile, esim benim ailemle arasini hic düzeltmiycek, cünkü annesi evlatliktan red ederim eger konusursan benim düsmanimla diye konustu..
Ayrica aylardir görmüyorum kendi ailemi, hafta sonunda gidersem onlarda beni göremedikleri icin cok üzülcekler, ki ben zaten cok üzülüyorum simdiden..
Ne yapmaliyim kizlar, lütfen yardim edinSinavlarimda basliyor, kafami hic veremiyorum..
cnmm ne kadar zor bi durum bak senn git bence düzelt onu büyügün gör saygini yap hic bisey belli etme elbet onlar da bigün insallah hatalarini anlar bnm esimde aramaz hic ben israr etmeden dün dedi babami hic aramion sormuon felan dedi bisey demedim tmm unutmusum özür dilerim dedim aradim konustum kapattik bu aradada dizi izliodum annem kendi annem cagri atiodu sürekli ben dönmedim bi baktim eesim ario anne napion nerdesin nasilsin....felan hal hatir sodu sende yani kapat eskileri onlar yanlis yapio die sende yapma gercek bak kaynana saygini öle yapki oglu birakmak istese bile o zaman kaynanan arkanda olur Allaha sükür bnm kaynanam olmasa belki simdiye ayrilmistik ogluna kizar hep banada ögüt verir tabi ama bunlarin hepsi cift tarafli cnm SEN IYIYSEN HERKES IYI AMA HADI BENDE BI KÖTÜ OLUYIM BAK O ZAMA N HERSEY NASIL DEGISIO
nedir bu imam nikahı konusu?
açabilirmisin?
başka konuda açmıştın yanılmıyorsam
eşin ve ailesi bu konuda yanlış düşünüyorlar.birbirlerini niye düşman ilan ettiler anlamadım hemde bu kadar kısa sürede.eşin çok bencilce düşünüyor.onunki aileyse seninkide aile.sen onun ailesine git o seninkilere gitmesin.öyle bir şey olamaz.ben senin yerinde olsam eşimle gitmezdim.sen benim aileme gitmiyorsan ben seninkine niye gideyim derim.bundan sonra herkes kendi ailesiyle görüşsün.ne sen benim aileme gel ne de ben senin ailene gelirim derim.çünkü kaynanan oğluna gitme hakkımı helal etmem demiş.sizin aileler arasında kan davası var herhalde.kaynana aileni düşman görüyor.eşinin düşüncelerinide hiç sevmedim.ne demek erkeğin ailesi önce gelecek.herkesin bir ailesi var.erkek tarafı için insan ailesini 2.plana mı atar.ben kesinlikle ailemi hiç kimse için 2. plana atmam.3,5 aylık evliyken bunlar sorun oluyorsa ilerde de daha da sorun olur.çok erken başlamışsınız anne baba kavgalarına.şimdi siz cicim aylarındasınız aslında.ailen bu duruma ne diyor.kendinden ve ailenden taviz verme bence.
Eger esimle gitmezsem annesi daha cok doldurcak onu, ona bu firsati da vermek istemiyorum acikcasi.
Merhaba canım. Benzer bir durumu yaşadığım için kendi yaptıklarımı anlatarak yardımcı olmaya çalışacağım. 5.5 aylık evliyim ben de. İlk başta her şey o kadar kötüydü ki anlatamam. Ben nasıl evlendim bu adamla diye ağladığım çok zaman oldu. Ama ben her zaman durumu en iyi arkadaşım annemle paylaştım. Evlilik bunalımı diye bir şey var dedi. İlk birkaç ay böyle olur dedi. Eşim de bu yüzden tuhaftı herhalde ama çok şükür her şeyi atlattık. Biz de sebebini hala bilmiyoruz ama eşimin ailesi annemle konuşmuyor. Ve evlenirken hiç yardım etmediler, eşime bir atlet bile almadılar hepsini kendi annem yaptı. Çok şükür eşim borçla harçla yaptı her şeyi. Annemin tüm fedakarlığına rağmen konuşmuyorlar şimdi sebepsiz. Oğlumu kaybedeceğim telaşı içerisindeler emin ol.. İmam nikahını kız tarafında kıymak istedik ama kayınvalidem mırın kırın yaptı, hoş görmek gerekti. Hep sustum inan. İlk başlarda sürekli arıyordum ara sor diye bağırıp çağırıyordu. Ama zaman geçtikçe o da her şeyi farkına vardı. Zaten hiçbir şey yapmadıklarını görüp de annemin desteğini görünce tamamen koptu. Tabi burda önemli bir nokta annem eşimi karşısına alıp konuştu. Ben ne yaptım onlara da benimle küstüler dedi, ağladı falan hatta. O zaman iyice dank etti. Böyle işte.. Susmak çok önemli, saygısızlık da etmedim ama sevmedim de. Zaten annesinin davranışlarını gördükçe o da ailesinden soğudu. Sen ara bence, yavaş yavaş aramaları azalt. Git gör ailesini.. Gayet de neşeli davran.. Deli misin sen, hatta yalnızken falan onlara gittiğinde atıyorum bulaşık mı yıkıyosun şarkı söyle :) Unutma, senin mutsuzluğun başkalarını daima mutlu eder..Bunalımdasın, ama düzelecek emin ol. Bunları kafana takma kendine yazık edersin.. Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmaz unutma. Bırak onlar utansın. Elbet gün gelir devran döner canım.. Bir de erkeklerin de kız annelerini aramalarını çok bekleme. Tuhaflar o konuda boşver. Sen ne kadar iyi olursan ol, karşındaki ne kadar kötü olursa olsun kendi annesi her zaman tatlı gelecektir bitanem.
Canım moralini daha fazla bozmak istemem ama bizler nasıl eşlerimizle evleniyorsak ailelerde evleniyor her ne kadar biz iyi anlaşıyoruz gerisi boş desekte olmuyor ailelerinde muhakkak iyi olması lazım tamam fazla samimi olmasınlar ama bir Allah'ın selamını eksik etmemeleri lazım bayramlarda en azından formaliteden görüşebilirler..
senin yerinde olsam onun ailesi ve kendi ailemi birbirinden habersiz bir şekilde bir araya getiririm ve; barışmalarını yada bu evliliğin biteceğini söylerim eşimide muhakkak ailemle barıştırırım.. bu şekilde bu evlilik devam etmez her zaman bir şeyler eksik kalır.. ve arada kalıp üzülen sen olursun yarın bir gün çocuğun olduğunda o mutlu anı bile bu ortada kalmalarla stresle yaşayacaksın her şey problem olacak düşünsene senin evine gelip kalmayacak mı ailen oysaki o ev eşinle senin olduğu kadar senin aileninde evi bir çocuk kolay yetişmiyor ailene saygı duymuyorsa eşin sende ona duyma, sen aileni silince mutlu olacak tarzda bir insan sanırım kendisi ama ne ekersen onu biçersin demişler kendi çocuğuylada aynı duruma düşse ne olur?
bir aile önce çocuğunu güzel ahlaklı yetiştirmeye çalışır sağlığına beslenmesine bakar hatta kendini unutur çocuk söz konusu olunca eğitimiyle bilmem nesiyle ilgilenir ve hep mürvetini görmek ister o günü görüncede torunuyla damadı geliniyle mutlu bir hayat ister sen onun ailesine bu mutluluğu nasip edeceksin de senin ailenin nesi eksik? bu mutluluğu hiç bir zaman yaşayamayacak.. canım ya arayı bir şekilde düzelt yada arkana bakma koca bulursun ama anne baba asla...
bekara koca boşamak kolay derler ama ben evliyim ve bir çocuğum var senin yerine koydum kendimi kusura bakma kırıcı olmak istemem ama bunlar bence gerçek iyi düşün canım..
ben de benzer sebeplerden dolayı çok sıkıntı çektim evliliğimin ilk aylarında.
Ne zman ki evi terkettim, eşime gerçekten ciddi olduğumu gösterdim.
söylediklerimin blöf olmadığını anladı, o zman herşey düzeldi.
eğer Bu yapılanlara bir kez yumursan, ömür boyu aileni unut.
peki sen bu şekilde süren bir evliliği ne kadar sürdürebileceksin?
yarın bir gün Allah göstermesin aileden biri hasta olsa ya da bir kayıp bu vijdan azabından nasıl kurtulacaksın?
Çoluk çocuğa karışınca, dedesi ve anneannesinden mahrum mu olcak yavruların.
Yani bilemiyorum ama yukarda yazdıklarımı sıralarken bile içim daraldı.
Allah insanlara vijdan verdin. Bir insan neden ailesinden soyutlanır ki?
Sen onların hayatına 3 aydır girdin ama peki ailen?
Annen baban kardeşlerin...
Bilemiyorum canım, Allah sabır ce güç versin sana ama bu yıldırma ve sindirme politikalarına bir kez göz yumarsan, gerisini alamazsın..
Bu kez olay seni de tek başına göndermemeye kadar varır.
Konunu takip edeceğim, çünkü çok benzer şeyler yaşıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?