- Konu Sahibi BalikEsirli
-
Nişanlınız sen bilirsin dediği halde olayı uzatmışsınız.
İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.
Ben ikisini de kullanıyorum :)
Haklısınız bende öyle düşündüm..Ama sanki sadece onunkini kullansan daha cok ıstıyor gibi ıma etti..Sebep anlayamadım, birde şimdiden yolunu yapıyor gibi akrabalarının ağız yoklaması ileride gönül kırgınlıgı olur mu acaba? gibi dusuncelere itiyor, Haklısınız fazla abarttım bu aralar, teşekkürler..
Belkide cok fazla gelenekcı olup kırmızı kurdelemın dugunumde dugun bıtımıne kadar kalacak,düğün ertesi gün akrabaların elleri öpülecek gibi bana görgü öğretircesine diretmelerin sonucunda yaşanınca antipati uyandırdı belkide
Şu cümlelerinizi anlamadım, siz bunları yapmak istemiyorsunuz,
ama onlar diretiyor mu?
Bunda kötü bir şey yok ki :26:
Anlayamadığım şekilde gurur meselesi olmuş ailede gelinlerin bekarlık soyismini kullanmaları..Hiç aklımda bu kadar ısrarlı yokken ısrarla düşünüyorum..En acısız nasıl kurtulurum bu durumdan diye..
tatlım eğer kayıvalidenler espiriyle söylediyseler takma kafana ,fakat kızarak tepki gösterdiyseler çok saçma buna nişanlınla sen karar verirsin..Aile olcaksınız aile durumunuza müdahale etmek uygun olmaz..kafanada takma ya içinden ne geliyorsa nişanlına söyle neyi istediğini ,inadada bindirme nişanlın yıpranır..Tafsiyem mesafe oluştur kötüde davranma çok samimide olma emi,ama emin ol kızları gibi sevicekler seni.. iyi anlıyorum durumunu zaten evlenicez diye yoğun duygular oluyor stresle boğuşurken heryerdende ses geliyor.Sen sakin olmaya çalış nişanlınla iyi geçin zor dönem..Allah mutlu etsin ikinizi şimdiden
Belkide cok fazla gelenekcı olup kırmızı kurdelemın dugunumde dugun bıtımıne kadar kalacak,düğün ertesi gün akrabaların elleri öpülecek gibi bana görgü öğretircesine diretmelerin sonucunda yaşanınca antipati uyandırdı belkide
Şu cümlelerinizi anlamadım, siz bunları yapmak istemiyorsunuz,
ama onlar diretiyor mu?
Bunda kötü bir şey yok ki :26:
isim kızlık soyadı ve eşinin soyadı şeklinde olur sıralama.
ya da sadece eşinin soyadını alırsın.
nişanlınla kendi aranızda vereceğiniz karar
ancak nişanlın sen bilirsin dedikten sonra
ya hiç uzatmasaydın
ya da o buruldu üzüldü diye düşündüysen
kv ortamında onun soyadını alacağını söyleseydin keşke.
ben kendi soyadımı da kullanmak istiyorum dediğimde nişanlım bariz bozulmuştu
erkeklik gurur vs yapmıştı
ailesinin yanında konu açıldığında gerekli açıklamalarımı yaptım isteme sebebimdeki
kayınpederim ve kayınvalidem çok çok anlayışlı davranmışlardı.
şimdi inat ederek nişanlınla huzursuzluk yaşarsınız anca
yersiz yere uzar gider.
sadece soyadı mevzusu değil hepsi için...
Ben aslında cok ıstıyordum bunların tumunu hatta ıkı dugunum olacak bırınde kırmızı kurdele takar dıgerınde takmam dıye kendımce farklılık dusunuyordum,birden ogrendımkı: Gelinlik oldugu surece kırmızı kurdele de olacakmış,Birsey demedim artık ilk güğünümde bile istemez hale geldim.Oysa o kadar güzel ve temiz saf görürdümki o kızmızı kurdeleyi artık istemiyırum..
Geçen gün düşündüm neredeyse 30 yıldır kullandıgım soyadım bir anda gidecek diye içim sızladı,nişanlım evet sen bilirsin dedi ama neden erkekler acısından gurur meselesıdır anlamam hala?Biz konuyu uzatmadık kapattık ama ailesi şimdi bunun derdinde çünkü aileye giren her gelin kullanmıs ve bunu söz geçirememk olarak algılıyor malesef sizinki kadar anlayıslı karsılamadılar,ben de neye ugradıgımı sasırdım..
içindeki kausu sadece ben biliyorum bir de burda konumu okuyop cevap veren sizler, nicelerini anlatmadım nişanlıma, anlatamadım..
Belinin kuşağı,düğün sabahı eş dost eli öpmeler,soyadına karışmalar sanki iki kişi evlenmiyorda sen aileye köle alınıyorsun.Her şeyin içindeler sadece sizin için söylemiyorum toplum olarak bu böyle.Kendini ezdirme baştan tavrını koy nişanlınıda uyar.Nasıl başlarsa öyle gider.Millet gitti aya biz hala bel kuşağındayız.[/QUOTE
ben bunlara karsı oldugumdan degıl zoraki konusuldugundan zoruma gitti soğumaya bile başladım,düşündüm şaşırdım,öyle içimde yasadım işte:)) Sizi tebrik ediyorumuygularıma tercüman oldunuz :))
mavi kurdela tak canım şimdi çok moda çokda güzel duruyor bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?