Evlendiğinde eşinin soyadı tek mi olmalı ikinci mi?

BalikEsirli

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
538
29
0
İstanbul
İçimden hep kendi soyismini birinci,eşimin(şuan nişanlımın) soyismini ikinci olarak kullanmak geliyor, bunu ona söylediğimde hep buruk görüyorum yüzünü sen bilirsin dediğinde(duygularını biliyorum sadece onun soyadını alayım istiyor-ama mantığını oda bilmiyor sadece kendi soyadını istiyor) tamam sadece seninki olsun diyorum. Sadece onunkini almak istiyorum.
Bu seferde nerden konusu acıldı bılmıyorum kayınvalıdemlerın yanında bırı sordugunda soyısmın tek olacak degıl mı dıye;Gayri ihtiyari :hala karar veremedik ben kendiminkini de istiyor,nişanlım sadece kendi soyismini kullanmamı istiyor.henüz karar veremedik dediğimde aldığım kızmayla karısık tepki (kayınvalidem ve kayınvalidemin kardeslerı akrabaları tarafından..)bende tam ters bir etki yarattı..İş inada bindi sanki, belki yapmayacaktım ama şimdi ısrarla kendi soyadımda olacak diyorum,neyin yarışmasıysa bu kendimi anlayamıyorum..yakıştıramıyorum da..
Zaten tek tesellim şimdiki soyadım 8 harfli nişanlımınki de 4 harfli şakayla karısık yuzde elli kardayım diye espriyle karısık alıstırıyordum kendimi..Ama bu belki abarttım bilmiyorum zoraki diretme bende inada yol açtı..
Belkide cok fazla gelenekcı olup kırmızı kurdelemın dugunumde dugun bıtımıne kadar kalacak,düğün ertesi gün akrabaların elleri öpülecek gibi bana görgü öğretircesine diretmelerin sonucunda yaşanınca antipati uyandırdı belkide?

Not: Tüm bu konusmalar nişanlım yokken benimle yapıldı nişanlıma henüz söylemedim.Ama hepsini fazla kafama takıyor ve üzülüyorum,
Acaba abartıyor muyum?Siz olsanız ne yapardınız?

Biraz sinirliyim sürçülisan ettiysem affola..Hepinize hayırlı geceler..

Son düzenleme:
Nişanlınız sen bilirsin dediği halde olayı uzatmışsınız.

İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.

Ben ikisini de kullanıyorum :)

Nişanlınız sen bilirsin dediği halde olayı uzatmışsınız.

İçinizden nasıl geliyorsa öyle yapın.

Ben ikisini de kullanıyorum :)

Haklısınız bende öyle düşündüm..Ama sanki sadece onunkini kullansan daha cok ıstıyor gibi ıma etti..Sebep anlayamadım, birde şimdiden yolunu yapıyor gibi akrabalarının ağız yoklaması ileride gönül kırgınlıgı olur mu acaba? gibi dusuncelere itiyor, Haklısınız fazla abarttım bu aralar, teşekkürler..

Belkide cok fazla gelenekcı olup kırmızı kurdelemın dugunumde dugun bıtımıne kadar kalacak,düğün ertesi gün akrabaların elleri öpülecek gibi bana görgü öğretircesine diretmelerin sonucunda yaşanınca antipati uyandırdı belkide

Şu cümlelerinizi anlamadım, siz bunları yapmak istemiyorsunuz,
ama onlar diretiyor mu?

Bunda kötü bir şey yok ki :26:

tatlım eğer kayıvalidenler espiriyle söylediyseler takma kafana ,fakat kızarak tepki gösterdiyseler çok saçma buna nişanlınla sen karar verirsin..Aile olcaksınız aile durumunuza müdahale etmek uygun olmaz..kafanada takma ya içinden ne geliyorsa nişanlına söyle neyi istediğini ,inadada bindirme nişanlın yıpranır..Tafsiyem mesafe oluştur kötüde davranma çok samimide olma emi,ama emin ol kızları gibi sevicekler seni.. iyi anlıyorum durumunu zaten evlenicez diye yoğun duygular oluyor stresle boğuşurken heryerdende ses geliyor.Sen sakin olmaya çalış nişanlınla iyi geçin zor dönem..Allah mutlu etsin ikinizi şimdiden:nazar:

Son düzenleme:
Haklısınız bende öyle düşündüm..Ama sanki sadece onunkini kullansan daha cok ıstıyor gibi ıma etti..Sebep anlayamadım, birde şimdiden yolunu yapıyor gibi akrabalarının ağız yoklaması ileride gönül kırgınlıgı olur mu acaba? gibi dusuncelere itiyor, Haklısınız fazla abarttım bu aralar, teşekkürler..

Akrabalarıyla falan daha nişanlıyken yüzgöz olmayın...

Ne cesaret size soyad vs soruyorlar.

Şahsen bana kimse sormadı 2 soyisim mi kullanacaksın diye...
Ben sadece eşime söyledim o da aynı sizin nişanlınız gibi sen bilirsin dedi...

Son düzenleme:
Belkide cok fazla gelenekcı olup kırmızı kurdelemın dugunumde dugun bıtımıne kadar kalacak,düğün ertesi gün akrabaların elleri öpülecek gibi bana görgü öğretircesine diretmelerin sonucunda yaşanınca antipati uyandırdı belkide

ama onlar diretiyor mu?

Anlayamadığım şekilde gurur meselesi olmuş ailede gelinlerin bekarlık soyismini kullanmaları..Hiç aklımda bu kadar ısrarlı yokken ısrarla düşünüyorum..En acısız nasıl kurtulurum bu durumdan diye..

ben evlenince eşinin soyadını almayı doğru buluyorum.
ikisini de kullanacaksan eşininki seninkinin sonuna gelir zaten.
sıralamayı sen seçemezsin.

Anlayamadığım şekilde gurur meselesi olmuş ailede gelinlerin bekarlık soyismini kullanmaları..Hiç aklımda bu kadar ısrarlı yokken ısrarla düşünüyorum..En acısız nasıl kurtulurum bu durumdan diye..

O zaman içinden ne geliyorsa kestirip atacaksın, kimseyi de takmayacaksın...

Başka yolu yok...

tatlım eğer kayıvalidenler espiriyle söylediyseler takma kafana ,fakat kızarak tepki gösterdiyseler çok saçma buna nişanlınla sen karar verirsin..Aile olcaksınız aile durumunuza müdahale etmek uygun olmaz..kafanada takma ya içinden ne geliyorsa nişanlına söyle neyi istediğini ,inadada bindirme nişanlın yıpranır..Tafsiyem mesafe oluştur kötüde davranma çok samimide olma emi,ama emin ol kızları gibi sevicekler seni.. iyi anlıyorum durumunu zaten evlenicez diye yoğun duygular oluyor stresle boğuşurken heryerdende ses geliyor.Sen sakin olmaya çalış nişanlınla iyi geçin zor dönem..Allah mutlu etsin ikinizi şimdiden:nazar:

Çok teşekkğr ediyorum sizde çok mutlu olun inşallah.
Fakat çok sevdiğim kırmızı kurdeleden bile bıktırdılar, düğün boyunca kalacak çok anlamlı diyerekten..onu bile istemiyorum artık..Nişanlıma henüz söyleyemedim nasıl ne şekilde anlatacagımı sasırdım..

ama onlar diretiyor mu?

Ben aslında cok ıstıyordum bunların tumunu hatta ıkı dugunum olacak bırınde kırmızı kurdele takar dıgerınde takmam dıye kendımce farklılık dusunuyordum,birden ogrendımkı: Gelinlik oldugu surece kırmızı kurdele de olacakmış,Birsey demedim artık ilk güğünümde bile istemez hale geldim.Oysa o kadar güzel ve temiz saf görürdümki o kızmızı kurdeleyi artık istemiyırum..

isim kızlık soyadı ve eşinin soyadı şeklinde olur sıralama.
ya da sadece eşinin soyadını alırsın.
nişanlınla kendi aranızda vereceğiniz karar
ancak nişanlın sen bilirsin dedikten sonra
ya hiç uzatmasaydın
ya da o buruldu üzüldü diye düşündüysen
kv ortamında onun soyadını alacağını söyleseydin keşke.
ben kendi soyadımı da kullanmak istiyorum dediğimde nişanlım bariz bozulmuştu
erkeklik gurur vs yapmıştı
ailesinin yanında konu açıldığında gerekli açıklamalarımı yaptım isteme sebebimdeki
kayınpederim ve kayınvalidem çok çok anlayışlı davranmışlardı.
şimdi inat ederek nişanlınla huzursuzluk yaşarsınız anca
yersiz yere uzar gider.
sadece soyadı mevzusu değil hepsi için...

seçim sana kalmış canım :34: evet bazı şeyler insanı sinirlendirip inat yaptırabiliyor ama sorun çıkar gibi kv felan onlar bilmek zorunda dil kendi aranızda konuşarak anlaşın. benim fikrimse ben kocamın soyismini almak isterim :16:

isim kızlık soyadı ve eşinin soyadı şeklinde olur sıralama.
ya da sadece eşinin soyadını alırsın.
nişanlınla kendi aranızda vereceğiniz karar
ancak nişanlın sen bilirsin dedikten sonra
ya hiç uzatmasaydın
ya da o buruldu üzüldü diye düşündüysen
kv ortamında onun soyadını alacağını söyleseydin keşke.
ben kendi soyadımı da kullanmak istiyorum dediğimde nişanlım bariz bozulmuştu
erkeklik gurur vs yapmıştı
ailesinin yanında konu açıldığında gerekli açıklamalarımı yaptım isteme sebebimdeki
kayınpederim ve kayınvalidem çok çok anlayışlı davranmışlardı.
şimdi inat ederek nişanlınla huzursuzluk yaşarsınız anca
yersiz yere uzar gider.
sadece soyadı mevzusu değil hepsi için...

Geçen gün düşündüm neredeyse 30 yıldır kullandıgım soyadım bir anda gidecek diye içim sızladı,nişanlım evet sen bilirsin dedi ama neden erkekler acısından gurur meselesıdır anlamam hala?Biz konuyu uzatmadık kapattık ama ailesi şimdi bunun derdinde çünkü aileye giren her gelin kullanmıs ve bunu söz geçirememk olarak algılıyor malesef sizinki kadar anlayıslı karsılamadılar,ben de neye ugradıgımı sasırdım..
içindeki kausu sadece ben biliyorum bir de burda konumu okuyop cevap veren sizler, nicelerini anlatmadım nişanlıma, anlatamadım..

Belinin kuşağı,düğün sabahı eş dost eli öpmeler,soyadına karışmalar sanki iki kişi evlenmiyorda sen aileye köle alınıyorsun.Her şeyin içindeler sadece sizin için söylemiyorum toplum olarak bu böyle.Kendini ezdirme baştan tavrını koy nişanlınıda uyar.Nasıl başlarsa öyle gider.Millet gitti aya biz hala bel kuşağındayız.

Ben aslında cok ıstıyordum bunların tumunu hatta ıkı dugunum olacak bırınde kırmızı kurdele takar dıgerınde takmam dıye kendımce farklılık dusunuyordum,birden ogrendımkı: Gelinlik oldugu surece kırmızı kurdele de olacakmış,Birsey demedim artık ilk güğünümde bile istemez hale geldim.Oysa o kadar güzel ve temiz saf görürdümki o kızmızı kurdeleyi artık istemiyırum..

kırmızı kurdele dua ile takılır canım.
Sadece görüntü olsun diye değil.
Soy adına gelince senin kararın ama uzatmak çok anlamsız.
Eşinin ailesinin sözlerine karşı inada bindiriyorsan pek onları benimsemediğini düşündürdü bana.
Hayırlısı olsun.:ssz:

Geçen gün düşündüm neredeyse 30 yıldır kullandıgım soyadım bir anda gidecek diye içim sızladı,nişanlım evet sen bilirsin dedi ama neden erkekler acısından gurur meselesıdır anlamam hala?Biz konuyu uzatmadık kapattık ama ailesi şimdi bunun derdinde çünkü aileye giren her gelin kullanmıs ve bunu söz geçirememk olarak algılıyor malesef sizinki kadar anlayıslı karsılamadılar,ben de neye ugradıgımı sasırdım..
içindeki kausu sadece ben biliyorum bir de burda konumu okuyop cevap veren sizler, nicelerini anlatmadım nişanlıma, anlatamadım..

Nişanlın ikna olduysa nikah işlemleri için başvuru yaparken kızlık soyadımı kullanmak istiyorum diye bi kağıt imzalıyorsun
Onu da bilmeyiversin ailesi.
Ben hak veriyorum sana ve neden gurur yaptıklarını bilemiyorum, sanırım ego tatmini, üstünlük gibi bişey..

Belinin kuşağı,düğün sabahı eş dost eli öpmeler,soyadına karışmalar sanki iki kişi evlenmiyorda sen aileye köle alınıyorsun.Her şeyin içindeler sadece sizin için söylemiyorum toplum olarak bu böyle.Kendini ezdirme baştan tavrını koy nişanlınıda uyar.Nasıl başlarsa öyle gider.Millet gitti aya biz hala bel kuşağındayız.[/QUOTE

ben bunlara karsı oldugumdan degıl zoraki konusuldugundan zoruma gitti soğumaya bile başladım,düşündüm şaşırdım,öyle içimde yasadım işte:)) Sizi tebrik ediyorum:Duygularıma tercüman oldunuz :))

Back
X