Evlendiğiniz kişiyi sonradan mı sevdiniz yoksa ilk görüşte mi

• Konu Sahibi Konu Sahibi cnn24
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben kendi adıma "nikahta keramet vardır"a inanmıyorum. Öyle olsa bu kadar problemli evlilikler, aldatmalar, dayaklar, boşanmalar olmazdı mantıken. Eskiden insanların kendilerine uygun bulunan kişiyle evlenmekten başka şansı yoktu, o yüzden de keramet olmak zorundaydı zaten.

Aşk, sevgi, mantık... Hayatınızda hangisinin önemli olduğuyla alakalı. Evlenmeyi sevdiğiniz adamla bir ömür olmak için mi, yoksa evim olsun, yaşım da geldi zaten, etraf da laf ediyor diye mi istiyorsunuz?

İster aşk olsun ister mantık, dokunduğunda içiniz alacak mı, bunu düşünün. İlla aşık olmayabilirsiniz ama evliliğiniz boyunca ilişkiniz olacak, size eziyet gibi gelmemesi lazım bunun.

Canımm öyle mi diyorsun zaten 26 yaşıma geldim benn , bekle bekle bundan daha iyisi gelmez diyor annem herkes öyle diyor iyi biri gezmeyi seviyor falan sadece ben elektrik alamadım olay bu , zamanla geçer mi sever miyim ?

Ay o nasıl lafmış bekle bekle bundan iyisi gelmez canım kesinlikle öyle düşünme. Ama yine de adama bir şans ver.

Özgüven problemi de olabilir senin yanında aşırı heyecanlanmış da olabilir. Belki de fazla düzgün kız arkadaşı olmadı. Giyim konusu da çevresiyle ilgili biraz ve yine kız arkadaş durumlarıyla. Sevgili anlamında değil yani bir erkeğin etrafında şöyle adam akıllı genç kız varsa fikir alıyor beraber alışverişe falan gidiyor. Yoksa erkeklerin geneli pek bilmiyor bu işleri. Sen zamanla değiştirirsin adamın tarzını o kısmına takılma derim. Hani bir ilişkiye başlanırsa bundan sonra alışverişler beraber yapılır. Cimri değilse tabi dinler sözünü. O daha önemli bence. :1:

Yoğun çalışıyor geç geliyor dedin hep o şekilde mi çalışcak o ne iş yapıyor sen ne iş yapıyorsun. Denk misiniz birbirinize genel olarak iş ve eğitim olar bunları iyi gözlemle derim. Mantık evliliği olucaksa bunları göz önünde bulundur ama sakın ona son tren muamelesi yapma. 26 çok bir yaş değil. etrafındakilerin gazlarına gelme ve ille de hoşlanmayı bekleme. Bence karşısındaki iyi insan olduktan sonra karakteri oturduktan sonra ve sana uygunsa her türlü sevebilirsin. Sevgi böyle bir şey zaten. Biraz daha mantıklı karar vermeye çalış.

Ben 5 yıllık bir ilişkiden sonra evlendim ama ayrılsam da başkalarıyla yapabilirdim hep böyle düşünürüm ilişkim sırasında da böyle düşündüm. Hatta biz bazı şeyleri o kadar zor yaşadık ki. Çok yıprandık aileler birbirine denk değildi. aştık sonunda ama çok zaman dedim anneme keşke görücü usulü evlenseydim bunları yaşatamazdınız bana diye.. ailelerin anlaşması çok önemli ilişkinin selameti için.

Günaydın kızlar
2 hafta kadar oluyor beni komşumuz oğluna annemden istemeye geldi , annemde konuşsunlar bakalım demiş
Ben çocuğu daha önce uzaktan gördüm çok fazla görmedim nedeni ise çocuğun yoğun olarak çalışması ve eve geç gelmesi .. İşte böyle .. Neyse biz buluştuk kahve içtik , efendi saygılı biri ama fazla heyecanlı ve kendine güveni yok ne bileyim değişik mimikler ve hareketler yapıyor konuşurken bende bu yüzden çok elektrik almadım sonra giyim tarzı biraz hoşuma gitmedi benim... Öyle işte elektrik alamadım yani.. Ama annemler de diyor ki diğerini de gördük diyor seni ağlatan berduş olanları seviyorsun diye bana kızıyor .. Halbuki ilgisi yok.. Tüm sülale bu çocuğu istiyor .. Aynı sitede oturuyoruz farklı bloklarda evlenirsek eğer o zaman da aynı siteden evleri var e o zaman annem kayınvalidem ben üçümüz aynı sitede oturacağız bunu çok istemiyorum ama çocuk olursa o zaman da ben çalışıyorum zaten bakmaları açısından büyük yardım görürüm , bu konuda evli bayanların fikrini almak istiyorum .. Bi de şu elektrik meselesi .. Ne olcak zamanla alışır mıyım .. Bu devirde evlenecek erkek bulmak zor benim kapıma kadar gelmiş iyi davranıyor , beraber alışverişe çıkalım diyor ne bileyim eskisinden beklediğim tüm özellikler var ama işte ben yanındayken hiç bir elektrik alamadım zamanla düzelir mi.. Ne yapmalıyım

Konunu okumadim en bastaki baslika cewap wereyim..
ilk gorustw sewdim deli gibi sevdim cok istedim sonrasindada cok sewdim icimdeki bu ask kimsede yoktur heralde leylada.sirinse aslida bile dedim...
ama simdi ewliyim we sewmiyorum....

Olmaz diye birsey yok...
Cok sevipte evlenenler sonradan dusman olabiliyo ,
Sevmeden evlensen daha sonradan cok seversin ve cok mutlu olursun ...
Yani.ilaki asik oldugun biriyle evleneceksin diye birsey yok..
Dedigim gibi ne sevenler evleniyoda , sonu olmuyo..
bence sans vermelisin , biraz vakit gecirin ... giyimini felan takma sonradan degistirirsin...

Günaydın kızlar
2 hafta kadar oluyor beni komşumuz oğluna annemden istemeye geldi , annemde konuşsunlar bakalım demiş
Ben çocuğu daha önce uzaktan gördüm çok fazla görmedim nedeni ise çocuğun yoğun olarak çalışması ve eve geç gelmesi .. İşte böyle .. Neyse biz buluştuk kahve içtik , efendi saygılı biri ama fazla heyecanlı ve kendine güveni yok ne bileyim değişik mimikler ve hareketler yapıyor konuşurken bende bu yüzden çok elektrik almadım sonra giyim tarzı biraz hoşuma gitmedi benim... Öyle işte elektrik alamadım yani.. Ama annemler de diyor ki diğerini de gördük diyor seni ağlatan berduş olanları seviyorsun diye bana kızıyor .. Halbuki ilgisi yok.. Tüm sülale bu çocuğu istiyor .. Aynı sitede oturuyoruz farklı bloklarda evlenirsek eğer o zaman da aynı siteden evleri var e o zaman annem kayınvalidem ben üçümüz aynı sitede oturacağız bunu çok istemiyorum ama çocuk olursa o zaman da ben çalışıyorum zaten bakmaları açısından büyük yardım görürüm , bu konuda evli bayanların fikrini almak istiyorum .. Bi de şu elektrik meselesi .. Ne olcak zamanla alışır mıyım .. Bu devirde evlenecek erkek bulmak zor benim kapıma kadar gelmiş iyi davranıyor , beraber alışverişe çıkalım diyor ne bileyim eskisinden beklediğim tüm özellikler var ama işte ben yanındayken hiç bir elektrik alamadım zamanla düzelir mi.. Ne yapmalıyım

Bence elektrik cok onemli.
Oncelikle alin bu adami cikin alisverise 2-3 pantolon gomlek (siz ne tarz erkeklerden hoslaniyorsan o tarz giydirin) falan alin
Hem daha iyi tanirsiniz hem de daha bir alici gozuyle bakarsiniz.
Sizin icin hayirlisi o kisiyse Zamanla duzelir.
Bol bol dua edin ve hayirlisini dileyin.
Allah karsimiza hayirli kismet cikarsin.
Amin. ;)
(On yargili olmayin ,kafanizda yarattiginiz yakisikli erkek profilinden siyrilip degerlendirin. Eminim daha objektif olacaksiniz)

Ben bir kere kalkıştım böyle bir işe, yüzde 90 uyumluyduk ama içime sinmedi sinmedi kafamda oturmadı eksik kalan yüzde on benim için önemliydi yanlış anlaşılmasn dört dörtlük birini aramıyordum neyi yapıp neyi yapmayacağımı biliyordum birde onu gördüğüm ilk an evlenemeyeceğimi yapamayacağımı biliyordum iyi düşün hiç mi ışık umut yok yoksa sadece birbirinizi tanımadığınız için soguklukmu var

Deli gibi bir aşkla evlenmiş bir bayan olarak konuşayım sana, öyle böyle aşık değildim. Evlendik 8 ay sonra boşandık. Aşk insanın gözünü kör edebiliyor, kötü huyları istesen de göremiyorsun. Bence şans ver canım giyim tarzı değiştirilir önemli değil. Daha 1-2 kere görmüşsün hem belki gözüne bir farklı görünür belli mi olur? Hem çocuk belki heyecanlanmıştır yanında olabilir yani :61:

Iıı ııhh mantık evliliği = tuzsuz yemek :ssz:
Bu dünya ya bir daha gelmiyoruz arkadaşlar sırf evlenmek için evlenilmemeli ...:31:

Hiç mi elektrik alamadın, yoksa negatif elektrik mi aldın? Yüz mimikleri derken tik gibi birşey mi? Giyim konusunda nesini beğenmedin, tarzını mı, temizliğini mi, duruşunu mu ? :))

Canım ilk görüşte bi elektrik, bi çekim bi etkilenme olmadıysa zor bence ama gene de şans vermek istiyorum dersen bekle ve gör öyleyse.. ben mesela ilk gördüğm anda etkilendm çok. Ondan sonra da aşık oldum bu da zamanla olacak birşey.. ama o ilk çekim olmadan olmuyor sanki :ssz: kafanı karıştırmak istemem ama acele etme :34:

Günaydın kızlar

merhaba cnm bende esimle tanisarak evlendim ilk baslarda giyim kusam berbatti bana gore ve cok heyecanliydi ama bem ilk goruste cok begenmistim. bir sure cik dolas tanimaya calis elektrik onemli bisiy. belki zamanla isinirsin oyle kestirip atma bence ama ben daha once tanistigim kisilerden daha ilk gorusmede yok demistim mesela ikinci kez gorusmemistim heyecanin h si yoktu bakiyorum karsimdakine yok tik yok olmayinca olmuyor. bana kizmislardi niye begenmiyosun nesi var diye akraba arkasaslar falan evlilik bu kolaymi olan bana olacak. bende 26 tiydim nisanlandigimda esimle biraz samimi olunca biguzel giydirdim onu sende biraz kaynasinca giyom kusam onerirsin sunu giy falan.
yasini falan takma kaderinde varsa olur biraz zamana birak tanimaya calis hemem soz yada nisan yapma benim fikrim yani. zaten kismet oluyosa allah kalbine sicaklik veriyor seviyosun insallah hakkinda hayirlisi olur elektrik onemli ama iyi dusun tasin derim mutlu bir evlilik yapman dilegiyle ben esimle simdi cok mutluyum besbucuk yillik evliyiz ve bebisimizi bekliyoruz sevgiler...

valla ben 16 yasinda aşık oldum 26 yasindayim deli gibi seviyorum henuz evlenmedik ama hayat ne gosterir bilmem. Sana kuzenimi solicem. Onuda be istediler asla olmaz dedi. Damat adayiyla ilk gorusmesinden sonra ay bu adam cok kaba cok okuz bnn bunla ömür mu tüketimmm falan dedi. Enistem bir kez daha gorusmek istedi sonra bir daha bir daha. Simdi 10 yillik evliler 2 cocuklaru var ve enistem ablama ablam enisteme tapiyorr:-D hayat bu ne olcagi belli degil:-D

ya hiç bir zaman elektrik alamazsan öyle biriyle ömür geçirebilirmisin :34:

Senden başka insanlar, özellikle de annen çocuk ile ilgili olumlu düşünüyorlarsa elbet gördükleri bir şey vardır. Onun için ben şans vermen gerektiğini düşünüyorum. Hemen git evlen demiyorum tabikii de ama en azından dene bakalım ufak bir flört dönemi geçsin. Heyecanlı olmasını kafana takma. Sonuçta seninle ilk kez oturdu, görüştü, demekki saygılı biri. Daha ilk seferde karşında cır cır konuşan ukala, kendini beğenmiş bir insan olması da senin açından hiç iyi olmazdı herhalde. Kıyafet konusuna gelince annen berduş tipleri beğeniyorsun dediğine göre demek ki çocuk biraz klasik giyinmiş sana göre. Amaç evlilikse her şeye o açıdan bak ve değerlendir derim. Adam gibi adam olsun önemli olan o. Bizim bir tanıdığımızın kızının sevgilisi vardı. Adam gibi biri değildi, kızı üzüyordu. Annesi hiç istemiyordu onu. Ayrıldılar sonra. O ara kıza başka bir görücü çıktı. Kız istemiyorum dedi başka şey demedi. Ama çok iyi, çok efendi bir çocuktu. Annesi kızı resmen çimdikleye çimdikleye olacak bu iş dedi. Söz kesildi, nişandı derken evlendiler. Şimdi 10 senelik evliler, iki de çocukları var. Kız annesine anne iyiki zorladın beni, sen birşeyleri görmüşsün. Çok mutluyum eşimle diyo. Elbetteki birşey hissedemedikten sonra üstüne gitme ama bu elektrik mevzularını da çok kafana takma derim. Bence biraz zamana bırak, herşeyi zaman gösterir.

Ben evli değilim ama bence şans vermelisiniz. Giyim tarzı çok rahat değiştirilebilir bişey ve elektrik meselesi de o kişiyi tanımayla oluşuyo bence ilk görüşte olması tamamen şans meselesi.

ilk gördüğümde beğendim, ve sevdim. her gün de daha çok seviyorum kendisi bana inanmasa da. evli değilim ama:)

Eşimi çok seviyordum elektrik son safhadaydı çok beğenirdim hep kendini hem giyimini konuşmasını tavırlarını yürüyüşünü ama aşk yoktu nişanlıyken de çok çok aşığım diyemiyordum, ama ben yapı ve karakter itibariyle kimseye körü körüne bağlanamam, çok güvendiğim insanı çok severim ve ona çok güveniyordum, kendimi hiç tereddüt etmeden teslim edebilirdim yani bir şey yapmayacağından o kadar emindim ama aşk yoktu o yüzden bu tereddütlerim olmuştu. Evlendikten sonra ise, ilk 1 ayımda bu tereddütlerimle geçti çünkü alışma sürecindeydim. Ama şimdi her gün her an şükrediyorum, iyiki onunla evlendim diye. Çok aşık oldum ona ve evlendikten sonraki aşk bi farklı oluyor, aaa aşık oldum ben yaa ve o benim durumu oluyor ya o gelgitlerimde onu bıraksaymışım da o ara az kalsın kabul edeceğim bir teklifi etseymişim amaaaannnn ölürdüm heralde kahrımdan, ama bu bende böyleydi seni bilemem. Allah yardımcın olsun. :16:

Son düzenleme:
Biz eşimle aynı şirkette çalışıyorduk.Beni birsürü insana sorup soruşturduktan sonra benimle evlenmeyi kafasına koymuş.Sonra bana açıldı ilk zamanlar ben pek birşey hissetmedim ama zamanla çok aşık oldum.Hala çok seviyorum Allah bozmasın.Ama mantıkla birlikte elektriğinde çok önemli olduğu kanaatındayım ;)

Back
X