Evlendikten ne kadar süre sonra çocuk sahibi olmak istediniz

hibbo

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2023
191
277
18
Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum

24 yaşında ne çocuğu ya,
Çok saçma bir mantık bence 'bekledik sonra olmadi' diye hazır olmadan çocuk yapmak.
Tupbebek forumlarında gez, kaçı kadinlarin 35ten büyük,kaçı yirmilerinde. Artık kısırlık yediklerimizle içtiklerimizle bir hayat gerçeği. Yani zor çocuğunun olacağı varsa bugün de olmaz .
O yüzden git sen de eşin de kapsamlı teste gir. Amhne tshne bak, ultrasona gir, eşin sperm versin.
Her şey normalse hazır olana kadar erteleyin.
Problem varsa o zaman düşünürsünüz

Daha yaşınız küçükmüş, maddi olarak hazır hissetmiyorsan beklemelisiniz kesinlikle. Hem evlilikte daha iyi oturmuş olur. Burada okuduğum kadarıyla çocuktan sonra evliliklerde yeni düzene alışmak biraz sancılı geçiyor eşler için. Bir de maddi sıkıntı olursa evliliginiz için kötü olur. Ev almak biraz zor şu zamanda ama en azından bencede bir araba alın. 27-28 yaş bence tam anne olmak için ideal. Hem sorumlulukta az, gençliğinizi yaşayın, bol bol birlikte eğlenin, gezin tozun. Çocuk sorumluluğu gelince daha da kısıtlanacak hayatınız.

Ben de 24 yasinda evlendim. Ilk 2 yil kesinlikle istemedim cocuk. 2 yil sonra hamile kaldim. Simdi cocugum 4 yasinda. Ama zor yani ne yalan soyleyeyim. Bizim de evimiz kira ama cocuk dogmadan once orta halli bi araba almistik biriktirdigimiz parayla. 24 yas cocuk dusunmek icin erken. En az 2 yil bekleyin gencsiniz daha. :) Insaallah sizin icin de hayirlisi ne ise o olsun.

24 yaş çok küçük. Ayriyetten çoook daha küçük yaşta olup çocuk sahibi olmak adına tedavi gören insanlarda var. Genel gözlemim 30 yaş ve üstü anneler daha bilinçli oluyorlar bence. Kadına doğuma gidip rezervlerinize baktırın içiniz rahat etsin. Hem evliliğin tadını çıkarın. Çocuklu evlilik asla çocuksuz olanı gibi olmaz. Biraz keyfinize göre takılın.

21 yaşında evlendim, 5-6 ay sonra korunmayı bıraktık. 2 yıldır bir sürü doktora gittim gebe kalmak için. Genç anne olmak istiyordum 22'de gebe kalıp 23'te doğurmak için de evdeki hesap çarşıya uymadı. Hemen olacak mı olmayacak mı diye insan bilemiyor tabii ki. Maddi durum da önemli elbette ama orta halli bir durumunuz varsa ve istiyorsanız ayrıca dediğiniz gibi ilerde de tahammülünüz kalmayabilir ama olabilir de. Hiç belli olan şeyler değil yaşayarak öğreniyor insan.

Ben hep bi tane 30 oncesi bi tane 30 sonrasi diye kafama kodlamistim. 24de evledim 27de anne oldum. Henuz 2 numara yok.

27- 28 yaş çok ideal geliyor bana, 32 yaş civarında da bi kardeşi olsa bitti gitti işte.

O duygu bende de vardı bebek ertelediğim için olmazsa diye. 27 de evlendim, işe girmeden çocuk istemedim sadece olmazsa diye korktum yaş geçecek diye. 2.5 yıl sonra işe girdim sınavı kazandım ve istediğim anda 2-3 ay içinde hamile kaldım 30 yaşında anne olucam inşallah
Tam anlamıyla hiçbir zaman hazır hissedilmez de bizim de ev yok arabamızda çok iyi değil ama ev ve iyi bir araba yakın zamanda zaten mümkün görünmüyor

Ya olmazsa diye çocuk yapılmaz ki. Gece yarım saatte bir alarm kur, her uyandığında yarım saat yastığı kucağına alıp turla. Bir hafta sonra hala istiyorsan yap Ha bi de gün içinde beş dakikadan fazla oturmamak kısmı var bu uykusuzlukla. En az 1-2 sene böyle. Çok sevimliler o başka.

Ben hemen istemiştim. Ama bizim evlendiğimiz de çok şükür evimizde arabamız da vardı. Olmasaydı bende biraz beklerdim. Ona rağmen eşim hemen istemedi. 1 sene sonra düşündük. Tabi bizim düşündüğümüz gibi de bebek gelmiyor yani. İlk gebeliğim için 9 ay denedik sonra sağlıksız gebelik oldu. Sonra başka sorunlar çıktı derken. 3 sene sonra oldu çocuk. Yani biz isteyince hemen de olmuyor. Bu arada ne kadarlık evlisin iz

2 bucuk yıllık evli, 27 yasindayken hamile kaldim. Ayni hafta evlendigim arkadasim 1 senedir deniyordu o sirada ve olmamisti. Doktor arkadasimiz da onu sakinlestirmek icin, bir sure korunduktan sonra genelde 6 ay en az olmamasi normaldir sakin ol vs diyordu. Biz de esimle oturduk düşündük dedik ki, bak bizim de 1 sene falan olmasa, hamileligi vs derken 30 olacak yaşımız. Madem oyle denemeye baslayalim hadi dedik. Ilk ay oldu istemiyodum daha erkendi diye agladik zirladik bi muddet sonra alıştık. Sonra cocuk dogdu, cok erken yaptik ya hayatimiz mahvoldu bittik ühüü diye bi muddet daha zirladik. Simdi bebe 14 aylik. Su an mutluyuz, zorlu vakitleri aştık gibi keyfimiz yerinde bakalim ama zamanda yolculuk yapsam kesinlikle ertelerdim. En azindan 5 yillik evkiyken falan yapardim heralde. Herkese de tavsiyem bu

Evlendikten 2 yıl sonra çocuk düşündük ama o 4. Yılımızda gelmeyi tercih etti

23 de evlendim. Erken anne olmak için hiç korunmadim çok istedim ama 5 yıl olmadı. Ve ben çocuk hastası birisiyim.

Tüp bebekle 4 yaşında bir kızım oldu. Yine tüp bebekle (dondurulmuşlardan) 1 yaşında oğlum oldu. Ve tamamen sürpriz bir şekilde hamileyim 7.ayımdayım bir kızım daha olucak.

Ama iyikide evlenir evlenmez olmamış. Ozamanlar olsaydı çocuklarım TV, tablet ve telefon bağımlısı olurlardı eminim. Simdi öyle değil kızım 2 yaşına girdikten sonra TV yi kaldırdık evden. Telefonu da çok çok nadiren veriyorum yani bağımlı değil telefon tablet oyunları diye birşey bilmez. Kendi resimlerine videolarına bakar sadece.

Tabi böyle çocukları idare etmek zor oyuzden kızım kreşe gidiyor eğer oğlum olmasaydı kreşe de vermezdim çünkü birlikte güzel vakit geçiriyorduk.
Onu ihmal etmemek adına gönderiyorum.

Yani çocuk işi belli olmuyor bizde mesela hiç bir sorun yok diyorlardı. İstersin olmaz istemezsin olur. Kader kismet işi bunlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…