Evlendikten ne kadar süre sonra çocuk sahibi olmak istediniz

26 yaşındayım, 24 yaşında anne olsam perişan olurdum. Anneliğin yaş ilerledikçe daha sabırlı yapıldığını düşünüyorum. 30 yaşında, yani 4 sene sonra anne olmak bana şuan erken geliyor. Sonuçta yaş ilerledikçe hayatta iş güç kariyer, maddi manevi durumlar daha düzene oturuyor.

Kenarda para olmadan çocuk yapmakta çok riskli. Bir kafa rahatlığı ile çocuk yapmak, anne olmak var birde darda zorda bunları yaşamak var. En basiti, bebeğine cıvıl cıvıl çeşit çeşit oyuncağı kıyafeti almak için para gerek. Çocuk doğunca ay şunu bir alayım gideyim dışarda anne-bebek yürüyelim desen yol parasından çay/kahve parasına kadar para gerekli. Elalemden araba ödünç alarak çocuğu hastanelere taşımak, bebekle toplu yaşımaya in bin yapmak zor. Çocuk seni çok yarar, ev pis, dağınık haldedir iyi kötü ayda bir kere eve yardımcı almak yine para.

Çocuğunuzun olup olmayacağını şimdiden doktora gidip testlerle öğrenebilirsiniz. İlla deneme yapmanıza gerek yok.

Hemen istedim ama şu an ki aklım olsaydı şimdi isterdim (yaşım 29) çünkü daha bilinçliyim.Ne zaman kendini hazır hissedersen ve daha da önemlisi rabbim ne zaman isterse o vakit olsun.Tahammül konusuna gelince merak etme söz konusu evlat olunca fazlasıyla sabrın sınanıyor zaten

24'te evlendim, 26'da doğurdum.
32 yaşındayım. Şimdiye kadar hep çok erken evlendim ve çok erken çocuk sahibi oldum derdim.
İkinci çocuğuma hamileyim ve artık diyorum ki keşke 30 öncesi ikinci çocuğu da yapıp kapatsaydım bu defteri.
25 yaşındaki gebeliğim daha güzeldi. (Herhangi bir sağlık sorunum yoktu, yine yok, ama o zamanlar daha keyifliydi gibime geliyor.)

26 yaşında evlendim. Biraz esimin ısrarı biraz cevre baskısıyla 29 yaşında anne oldum. Bana o istek hiç gelecek gibi değildi. Annelikte zorlanıyorum yalan yok. Rahatına düşkün, anne evinde tabak kaldirmamis bir tiptim çünkü. Ama iyi ki anneyim. Onunla hayatı öğreniyorum, kendimi tanıyorum. Şimdi 2.yi sorup duruyor millet ama bu kez çevre baskısına aldanmayacagim o naneyi bi kere yerim

Cok harika bir yorum .arti 27 28 daha uygun gibi

Maddi durumunuzda sıkıntı yoksa olsun bence.Ben açıkçası 25 yaşımda falan anne olmak isterdim.

30 yaşında evlendiğim için hemen düşündüm. Zamanı gelmişti benim için,maddi manevi kendimi hazır hissediyordum. 24 yaşında olsaydım asla istemezdim,en az 5-6 sene beklerdim.

28 de evlendim 30 da ilk çocuğu doğurdum, 36 da ikinci, 38 de üçüncü geldi. Şimdi 40 yaşındayım. En zor üçüncü oldu. İlki gibi enerjim yok, hem yaş hem çalışma hayatı etkili. Bence evlilikte sorun yoksa 2 sene sonrası ideal olduğunu düşünüyorum. Şu dönemde miras falan yoksa ev zaten hayal ama çocuktan önce araba alınabilir. Bir de çalışıyormusunuz, çalışıyorsanız işe devam ettiğinizde kim bakacak yada işi bıraksanız maddi olarak zorlanacakmısınız bunları da düşünün.

Kac yıllık evlisiniz onemli olan o

Ben 29 da evlendim 31 de anne oldum. Secne sansım olsa 2 3 sene sonra olmasını daha mantıklı buluyorum. 24 yas. Siz sasırdınız mı bilmiyorum. Ev ve araba alın önce. En azından 1+0bike olsa ev. Dünyaya gelecek cocugu sefaletinize ortak etnwyin. İşe girin asgari ücret olmuş 11 bin. Gezin tozun 3 4 seneye de önünüzü görürsünüz.

Güzel düsünce ama bence biraz hayatinizi yasayin. Daha yaşin genç. Gezin, tozun. Cocukla inan cok zor. Evlilik de once rayina girsin. Bu isler kismet gerci ben istemuyordum 1-2 yil ama oluverdi

Ben 30 yaşımda evlendim ilk ay korunduk ikinci ay ben çocuk istiyorum diye tutturdum. 4. ayimda da ikizlere hamile kaldım. Bazen ikisine enerjim yetmiyor ama 25 yaşında anne olan bir tanıdığım var tek bebek ondan daha enerjiğim yani bence yaşla değil kişilikle alakalı.

Ben sizin yaşınızdayken nişanlıydım daha 25 te evlendim çocuğu 10 sene sonra istedik biyolojik saat işlemese ben bir 10 sene daha beklerdim özgürlüğüme düşkünüm eşimle iki kişilik hayatımızı da çok seviyorum açıkçası bu zamana kadar yapmak istediğim çok şey vardı kendi adıma çocukla da olurdu ama zor olurdu hayallerimi gerçekleştirmeye çalışırken çocuğuma vereceğim ilgiden ve zamandan çalmak istemedim
Büyükleri de dahil tüm hayallerimi gerçekleştirmeyi nasip etti Allah bize 10 sene gece gündüz çok çalıştık eşimle gezmek görmek istediğimiz yerleri de gördük kariyer hedeflerimize de ulaştık çok şükür Ekim ayında katılacak aramıza oğlum da Allah nasip ederse 6 aylık hamileyim ve içimde sadece saf heyecan ve mutluluk var nasıl yapacağım kaça bölüneceğim endişem yok dediğim gibi hayatımın bir bölümünü isteğim doğrultusunda yaşadım maddi manevi bu gün için zemin hazırladım şimdi tüm ilgim sevgim zamanım en azından 3 4 yaşına gelip kreşe başlayana dek oğlumda olacak
Ben böyle olmasını istediğim için bu kadar zaman bekledim ve tabii risk de aldım yalan değil ileri zamana kadar beklemek isteyen istediği zaman olmaması riskini de alıyor
Burada çocuğu hayatınızda nereye koyduğunuz önemli. Eşim için de benim için de çocuk olmazsa olmaz değil olursa mutluluğumuzu katlayacak bir şeydi olmasaydı daha farklı bir plan yapıp iki kişilik hayatımızda yine mutlu mesut yaşamaya devam edecektik
Ama yine de aklında bu soru olanlara tavsiyem çocuk sizin için elzem olmazsa olmaz bir şey bile olsa maddi manevi hazır olduğunuzdan emin olun
Eskisi gibi bir beşik bir döşek ile çocuk büyümüyor çocuk demek inanılmaz bir masraf demek
Bir de dediğim gibi emin olun bu istekten yarın öbür gün gerçekleşmeyen hayallerinizin önündeki engel olarak görmeyin çocuklarınızı benim halam çok istemiş erken yaşta anne olmayı ama şimdi 60 yaşında ve hala onlar olmasaydı şimdi ben şurada olurdum niye doğurdum sanki der ve kendi aldığı kararın sonuçlarını çocuklarına yükler

Benim de evim arabam yok, 28’imde anne oldum. Maddi manevi hazırdım. Zaten daha erken yapma şansım da yoktu ama olsaydı da yapmazdım, biraz olgunlaşmak gerek bence.

Ben 30 yaşıma az kala evlendim. 5 ay sonra hamile kaldım, ama siz gencsiniz 2 yıl çalışıp birikim yapın ,daha güzel olur

5 yıl sonra karar verdim. Karar verdiğimiz ay hemen Rabbim nasip etti. Şuan hamileyim. Ama görenler, yıllardır çocuğum olmuyormuş da yeni olmuş gibi tepkiler veriyor.
Toplum birkaç yıl sonra çocuk sahibi olanlara alışmış. Erteleyenleri olmuyor sanıyorlar. Olmayabilirdi de. Allah'ın takdiri. Bence hazır olmak önemli, yaşın da önemli olduğunu düşünüyorum ama siz zaten küçüksünüz.

Ben 23 yaşında evlendim ve 26 yaşında anne oldum. Pisman degilim açıkçası. 3 yil boyunca bir sürü ulke gezdim, evliliğimin tadını cıkardım. Simdi kızım 5 yaşında ve 2. Çocuğuma hamileyim. 31 yaşında 2. Kızımı kucağıma alacağım. Sunu kesinlikle söyleyebilirim yaş ilerledikce zorlaşıyor. 2. Hamileligim daha zor geciyor. Evliliginin tadını çıkar ama fazla erteleme bence. 26-27 ideal.

24 yaşındayım ve 30a kadar düşünmüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…