Evlendikten ne kadar süre sonra çocuk sahibi olmak istediniz

32 de evlendim, 33 yaşında anne oldum. Plansız gebelikti benimki, ilk korunmasiz iliskide hamile kaldım. (Şahsen hemen anne olmak istememiştim.) Herkesin hayata bakışı, beklentileri farklı ama gerçek şu ki maddi olarak hazır olmalı anne baba olmak isteyenler. Hakkıyla çocuk büyütmek çok masraflı.

Öncelikle tek derdim üremek değil her kadın gibi anne olmayı o duyguyu tatmayı çok istiyorum ve ilerleyen yaşlarda anne olmaya karar verdiğimde sağlığımın mental durumumun fiziki yeterliliğimin olmamasindan korkuyorum ki çevremde bunun canlı şahitleri var keşke diyenler var illa ki kafam karışıyor bende buraya danışmak istedim kusura bakmayın ama ülkenin hali ortada kariyer hedefin olsa ulasman zor , ulastin iş bulman zor burda da hayatımızı kurabilecekken yurt dışına kapak atmaya çalışmamız ayrı bir ironi ama yok yani imkan yok ben zaten okuyorum zamanında aile baskısı ve arkadaş zorbaliklari yüzünden okulumu birakip çalışmak durumunda kaldım şimdi hayata tekrar tutundum iki üniversite okuyorum ise de gireceğim okul bitene kadar ha bitince atanır miyim orası muamma kendi işini kuracaksın da nasıl kuracaksın sermayen mi var ? Sizin bahsettiğiniz kadınlar kocalari tarafindan aşçı , yumurtlayan tavuk , temizlikçi olarak görülen kadınlar ve buna göz yumanlar Allah'a şükür benim eşim her konuda bana destek mağara adamı gibi davranışları yok ne okumama ne çalışmama ne gezip tozmama karşı yasayamadigim gençliğimi onunla yaşıyorum beni kölesi olarak görmüyor öyle görmüş olsaydı benimde tek derdim üremek olabilirdi

Ben geç anne olmak isterdim ancak evlendikten 1 ay sonra kadın doğuma kontrole gittim 'çocuk sahibi olman zor hem pcos hem prolaktınama var korunma uzun zaman olmaz' önerisiyle korunmayı bıraktım 2 ay sonra hamileydim. 23te anne oldum. Ama İyiki var ❤

Açıkçası bütün yorumlara hitaben arkadaşlar 24 yaş küçük bir yaş değil denemesi doğurması derken 25 hatta belki 26 yasını bulur belli olmaz bu işler. Erkenden anne olmak da en güzeli ayrıca, bence 30lardan sonrası sefa sürmek için daha ideal bir yaş ayrıca çocukla da gayet güzel geziliyor. Şahsen çocuğumun veli toplantısına gittiğimde yaşlı bir anne olmak istemezdim

Ben 32 yaşında ilk çocuğumu dünyaya getirdim.
37 de de ikincisini.
Eskiden hep derdim ki her yaşta olur çocuk.
Bugünlerde oğlumda şu başladı.
Anne senin yaşın kaç 39 dediğimde bir hayal kırıklığı yaşıyor ya ölürsen ya hızlı yaşlanırsan…
Gibi gibi şeyler..
Ama sen çok genç duruyorsun yaşın neden çok senin gibi sorular soruyor..
Bu beni üzüyor çocuklar acaba genç anne mi istiyor diye düşünmeden edememeye başladım. Yaşlanınca öleceksin korkusu var ve benim yaşım onu korkutuyor
24 çok erken bence 26-27 ideal geliyor bana.
Ablamda mesela 22 yaşında doğum yaptı kendisi 44 yaşında 22 yaşında üniversite okuyan kızı var kardeş gibiler

24 yaş çocuk sahibi olmak için çok erken. Ben o yaşta yeni üniversiteden mezun olmuştum ve hayatımın en güzel bölümünün henüz başındaydım. Sonrasında doya doya gezdim, eğlendim, yeni yerler gördüm, kendime olabildiğince özen gösterdim, gayet keyifli dönemler yaşadım. 24 yaşında tanıştım eşimle ve 4 yıllık sevgililik döneminin ardından evlendik. Şimdi dönüp baktığımda çok güzel zamanlar yaşadığımı görüyorum, şuan 1 yaşında oğlum var. Onu çok seviyorum evet ama hala eski günlerimi özlüyorum. Sorumluluk almayı hiç sevmeyen ve keyfine aşırı düşkün biri olarak bundan sonraki hayatım ne şekilde devam edecek diye düşüncelere dalıyorum. Bence bu zamanların keyfini çıkarın. Artık 30’dan sonra çocuk sahibi olunuyor genelde zaten. Sağlık durumunuzda bir sıkıntı yoksa bu yaşınızda bunları düşünmeyin. Keyfini çıkarın evliliğin:)

Annemle aramda 23 yaş var.Tam zamanı bence.50 yaşına geldiğinde 20 yaşında çocuğu olacak.
Bu çok önemli değil bence. 50 yaşına gelen kadınlar artık eskidekiler gibi yaşlı da olmuyor fazla. Özellikle fiziksel olarak. Annem 50 yaşına girecek ama asla demezsin. Kendine bakan, özellikle bilinçli bir evlilik içinde doğru zamanda, hazır olduğunda çocuk yapan bir kadın 20 yaşında çocuk yapandan daha genç ve mutlu olur. Annemle beni kardeş sanarlar hala. Ki konu sahibinin korkuları çok fazlayken şuan çocuk yapması sıkıntı yaracaktır.

Bu her evliliğin dinamiğine göre değişir.
Siz kadın doğuma gidip kapsamlı testler verin
Eşiniz de doktora gidip test versin
Eğer her şey yolunda ise beklersiniz.
Değilse de bakarsınız çaresine
Nasip işi bebek
Kiminde tedavilerle de olmuyor
Kimin de kaza ile oluyor.

27 gibi evlendim, 32 yaşındayım. Hiç aklıma çocuk fikri gelmedi, henüz kendimi çocuk gibi hissediyorum. Bilemiyorum sizin yaşlarda çocuk fikrim hiç yoktu, yapılacak o kadar şey varken istemezdim çocuk sorumluluğu.

Şuan 33yaşındayım ve 18aylık bebeğim var 5yıldırda evliyim. 24yaşında çocuk düşünmek çok saçma geliyor bana hayatınızı yaşayın yahu sanki 40yaşında gibi konuşmuşsun.

Evlilik yaşından ziyade kendi yaşını önemli bence.
27-29 da evlenen biri bir iki yıl içinde hazır hisseder, kimi 35te evlenir hemen hazır hisseder. Ama siz çok gençsiniz. Çocuk gelince bir daha hiç bitmeyen bir sorunluluk getiriyor. Bir daha asla eski rahatlık da olmuyor. Bunu 27den önce yaşamak çok mantıklı değil bana göre.
27ye kadar gezip tozup eğlenmek, istediğin saatte yatıp kalkmak, sorumsuzca tatil yapma hakkınızı sonuna kadar değerlendirin bana göre. Ben 29da evlendim 1,5 sene düşünmedik. 31 yaşımda bıraktım korunmayı ve hemen hamile kaldım 32 de anne oldum. Daha geç olurmuş ama iyiki daha erken yapmamışım.

Hep erken isterdim yaş 27 ye geliyor koca da yok çocukda
Üzme canını, bende erken çocuk sahibi olmak isterdim şöyle 26 27 gibi ama 30 yaşında evlenmek nasip oldu. Ortalık cidden çöp adam kaynıyor, babalığı hakkeden erkekle kesişir yolun inşallah.

Üzme canını, bende erken çocuk sahibi olmak isterdim şöyle 26 27 gibi ama 30 yaşında evlenmek nasip oldu. Ortalık cidden çöp adam kaynıyor, babalığı hakkeden erkekle kesişir yolun inşallah.
Vazgeçtim inan son iliskim hayal kırıklığı çünkü düzgün adam varsa da denk gelmez

Üniversiteden 25 yaşımda mezun olmuştum ben
Evlilik 27, çocuk 31 yaş. 35-36'da ikinciyi yaparım belki diyordum. Tabi o zaman çocuğum yoktu.
35'e geldim ama ikinci çocuğa cesaretim yok.
Tek çocukta kalacağımı bilsem biraz daha beklerdim galiba.
Sizin yaşınız 'ya ilerde çocuğum olmazsa' diye paniklemek için çok çok erken bence. Çevremde ortalama anne olma yaşı 30-31.
Yine de içinizin rahat etmesi adına kontrole gidebilirsiniz.

Bana 24 ile evlenmekte çocuk yapmakta hep cok erken gelirdi. O yaslarda avrupa yi gezdim ben, ama herkesin odak noktası farkli oluyor. Eger madden ve manen kendinizi hazir hissetmiyorsaniz biraz daha bekleyin derim.

Ben 25 yaşımda evlendim birkaç ay sonra hemen istedik eşimle çok uzun süredir birlikteliğimiz vardı lise aşkımdı ünide uzun mesafe ilişki bir sürdü bir sürmedi derken okul bitince bir süre çalıştıktan sonra evlendik 5 aylık evliyken hamile kaldım 26 yaşımda doğurdum oğlumu kızıma 30 yaşımda hamile kaldım oda şimdi 14.5 aylık oldu aslında şöyle 1 sene daha bekleseydim iyi olurdu belki ama iki türlü de avantaj dezavantaj var şu yaşımda ilk cocugumu dogursaydim ikinciyi anca 35 de yapardım ilerisini dusununce 50 yasımdayken 15 yasinda bir ergenle ugrasacak hal nekadar olurdu inan bilmiyorum suan icin sancılı ilerisi için konforlu bir süreç tercih kişiye kalmış

Vazgeçtim inan son iliskim hayal kırıklığı çünkü düzgün adam varsa da denk gelmez
Gelir inşallah, sen umudunu kaybetme. Cidden klişe bir laf gibi gelebilir ama bende aynisni tecrübe ettim. Iliskim de oldu, cokca buluşmalarim da ve aralarinda hep çürük elmalar vardi, ne kadar ayirmaya dikkat etsemde. Etrafina duyurdun mu, belki güvendiğin bir büyüğün vardır?

Şu an 36 yaşımdayım. 1,5 senelik evliyiz. Ya bi çocuk güzel olur demeye bu ay karar verdik. Ev araba bizde de yok maalesef. Sizin yaşınızda evlenmiş olsaydım önceliği araba, çocuk, ev şeklinde sıralardım.

24 o kadar küçük ki, o kadar güzel yaş ki... Çocuğu 28-30 arasında yaparsınız.

Not: çocuk yapma yaşı artık +30larda bile normal karşılanıyor.

21 yaşında evlendim kızım doğduğunda 29 yaşına girmek üzereydim.
ondan önce hiç düşünmedim.
istediğim ilk anda da oldu bu konuda şanslıydım.

Çok yeni bitti ilişki düşünmuyorum suan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…