- 8 Mart 2019
- 7.397
- 35.711
- 548
- 39
Öncelikle tek derdim üremek değil her kadın gibi anne olmayı o duyguyu tatmayı çok istiyorum ve ilerleyen yaşlarda anne olmaya karar verdiğimde sağlığımın mental durumumun fiziki yeterliliğimin olmamasindan korkuyorum ki çevremde bunun canlı şahitleri var keşke diyenler var illa ki kafam karışıyor bende buraya danışmak istedim kusura bakmayın ama ülkenin hali ortada kariyer hedefin olsa ulasman zor , ulastin iş bulman zor burda da hayatımızı kurabilecekken yurt dışına kapak atmaya çalışmamız ayrı bir ironi ama yok yani imkan yok ben zaten okuyorum zamanında aile baskısı ve arkadaş zorbaliklari yüzünden okulumu birakip çalışmak durumunda kaldım şimdi hayata tekrar tutundum iki üniversite okuyorum ise de gireceğim okul bitene kadar ha bitince atanır miyim orası muamma kendi işini kuracaksın da nasıl kuracaksın sermayen mi var ? Sizin bahsettiğiniz kadınlar kocalari tarafindan aşçı , yumurtlayan tavuk , temizlikçi olarak görülen kadınlar ve buna göz yumanlar Allah'a şükür benim eşim her konuda bana destek mağara adamı gibi davranışları yok ne okumama ne çalışmama ne gezip tozmama karşı yasayamadigim gençliğimi onunla yaşıyorum beni kölesi olarak görmüyor öyle görmüş olsaydı benimde tek derdim üremek olabilirdiÖnceki kuşağın kadınları KV dırdırı, koca psikolojik/fizyolojik şiddeti derken hiç akıllanmamışlar arkadaş, tek dertleri hala üremek, genç kuşağa da koşa koşa üreyin şeklinde tavsiyeler veriyorlarŞu ülkedeki kadınların tek hayat gayesi üremek olmasın, kariyer hedefi olur, yurtdışında çok iyi bir okula lisansüstü için kapak atmak olur, kendi işini kurmak olur, maraton koşmak olur, dünya görmek olur, her şey olur ama bizim ülkede kadınların kendilerine uygun gördükleri tek hayat çocuk bakmak kadınların da birey olacağı günlerin gelmesini yürekten diliyorum.
24 yaş çocuk sahibi olmak için çok erken. Ben o yaşta yeni üniversiteden mezun olmuştum ve hayatımın en güzel bölümünün henüz başındaydım. Sonrasında doya doya gezdim, eğlendim, yeni yerler gördüm, kendime olabildiğince özen gösterdim, gayet keyifli dönemler yaşadım. 24 yaşında tanıştım eşimle ve 4 yıllık sevgililik döneminin ardından evlendik. Şimdi dönüp baktığımda çok güzel zamanlar yaşadığımı görüyorum, şuan 1 yaşında oğlum var. Onu çok seviyorum evet ama hala eski günlerimi özlüyorum. Sorumluluk almayı hiç sevmeyen ve keyfine aşırı düşkün biri olarak bundan sonraki hayatım ne şekilde devam edecek diye düşüncelere dalıyorum. Bence bu zamanların keyfini çıkarın. Artık 30’dan sonra çocuk sahibi olunuyor genelde zaten. Sağlık durumunuzda bir sıkıntı yoksa bu yaşınızda bunları düşünmeyin. Keyfini çıkarın evliliğin:)Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
Bu çok önemli değil bence. 50 yaşına gelen kadınlar artık eskidekiler gibi yaşlı da olmuyor fazla. Özellikle fiziksel olarak. Annem 50 yaşına girecek ama asla demezsin. Kendine bakan, özellikle bilinçli bir evlilik içinde doğru zamanda, hazır olduğunda çocuk yapan bir kadın 20 yaşında çocuk yapandan daha genç ve mutlu olur. Annemle beni kardeş sanarlar hala. Ki konu sahibinin korkuları çok fazlayken şuan çocuk yapması sıkıntı yaracaktır.Annemle aramda 23 yaş var.Tam zamanı bence.50 yaşına geldiğinde 20 yaşında çocuğu olacak.
Üzme canını, bende erken çocuk sahibi olmak isterdim şöyle 26 27 gibi ama 30 yaşında evlenmek nasip oldu. Ortalık cidden çöp adam kaynıyor, babalığı hakkeden erkekle kesişir yolun inşallah.Hep erken isterdim yaş 27 ye geliyor koca da yok çocukda
Vazgeçtim inan son iliskim hayal kırıklığı çünkü düzgün adam varsa da denk gelmezÜzme canını, bende erken çocuk sahibi olmak isterdim şöyle 26 27 gibi ama 30 yaşında evlenmek nasip oldu. Ortalık cidden çöp adam kaynıyor, babalığı hakkeden erkekle kesişir yolun inşallah.
Bana 24 ile evlenmekte çocuk yapmakta hep cok erken gelirdi. O yaslarda avrupa yi gezdim ben, ama herkesin odak noktası farkli oluyor. Eger madden ve manen kendinizi hazir hissetmiyorsaniz biraz daha bekleyin derim.Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
Gelir inşallah, sen umudunu kaybetme. Cidden klişe bir laf gibi gelebilir ama bende aynisni tecrübe ettim. Iliskim de oldu, cokca buluşmalarim da ve aralarinda hep çürük elmalar vardi, ne kadar ayirmaya dikkat etsemde. Etrafina duyurdun mu, belki güvendiğin bir büyüğün vardır?Vazgeçtim inan son iliskim hayal kırıklığı çünkü düzgün adam varsa da denk gelmez
Şu an 36 yaşımdayım. 1,5 senelik evliyiz. Ya bi çocuk güzel olur demeye bu ay karar verdik. Ev araba bizde de yok maalesef. Sizin yaşınızda evlenmiş olsaydım önceliği araba, çocuk, ev şeklinde sıralardım.Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
21 yaşında evlendim kızım doğduğunda 29 yaşına girmek üzereydim.Kafamı karıştıran bir sorun var buna çevrem de etki ediyor . Şu an için maddi durumumuz orta halli iyi yani kıyıda köşede birikmişimiz falan da var ama henüz ne bir evimiz ne bir arabamiz var çevremde ev araba almak için çalışıp çocuğu erteleyip şu an çocuğu olmayanlar var tedavi görüyorlar bende çok istiyorum ama şu an için maddiyat olarak hazır hissetmiyorum . 24 yaşındayım ilerde yaş ilerledikce daha az tahammülüm olur diye de korkuyorum calisicam ugrasicam diye bitik bir durumdan çıkıp çocuk sahibi olursam ona ruhen bedenen yetemem diye korkuyorum bir yandan da ertelersem ya olmazsa ya olmuyorsa da ben bunu geç fark edersem diye korkuyorum napcagimi şaşırdım siz evlendikten ne kadar süre sonra çocuk istediniz sizin seruveniniz nasıl ilerledi tabiki herkesin yaşam şekli ve hayatı farklı ama yorumlarınızı bekliyorum
Çok yeni bitti ilişki düşünmuyorum suanGelir inşallah, sen umudunu kaybetme. Cidden klişe bir laf gibi gelebilir ama bende aynisni tecrübe ettim. Iliskim de oldu, cokca buluşmalarim da ve aralarinda hep çürük elmalar vardi, ne kadar ayirmaya dikkat etsemde. Etrafina duyurdun mu, belki güvendiğin bir büyüğün vardır?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?