• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra bekar hayatını ozlemek

O zaman konu sahibi %100 sorumluluk alın. Hem canınız kocanız da yorulmamış olur. Hemde kadın dediğin her şeyi kendisi yapar.
Çünkü siz hiç bir yorumu kabul etmemişsiniz.
Düşünmeye fırsatınız kalmasın asla.
İnsanların kötü yorumlarını kabul etmek gibi bir zorunluluğum elbette yok insanca yazılabilir öyle değil mj

Ben 33 yasinda evlendim ve benim mesela pismanliklarimdan biri keske zamaninda daha cok gezip gorseydim, turlara katilsaydim farkli yerler gorseydim. Hep ilerde esimle gezerim diye hayal ettim ama simdi de zamanimiz yok esim kendi isini yaptigi icin. Gezen ciftlere ozeniyorum valla.

Ben de bir erkek annesi olarak oğlumu ona göre yetiştirmeyi düşünüyorum ev işlerine yardım etmenin kötü birşey olmadığını özellikle empoze edeceğim
simdi bayana bu cevabi yazinca beynimde abimin bir sozu yankilandi anne kizini yarin evlenecekmis gibi yetistir niye her isi sen yapiyosun????
özguvene bakarmisiniz
sen ne yapacaksin peki ben her isi yaparken

kicini yayip yatmis yanlis anlasilmasin abimi gercekten cok severim ancak sorun tam olarak burda basliyor hepimiz icin...
simdi ikimizde evliyiz gecen ikimizde hastaydik annem whatsap grubundan ikimizede yaziyor bana esimle cocuga uzulerek yazik onlarda perisan oldu ne yiyip iciyorlar diyo
abime ne yiyip iciyosun yavrum hasta hasta haniminda calisiyo perisan oldun diyo

kadinlarin hasta olmaya bile hakki yok bizim toplumumuzda sanirim
neden arkada karnini doyurmamiz gereken insanlar isini yapmamiz gereken bir ev var bunlarin hepsi bizim yani kadinlarin insanligindan daha degerli

sonra soruyorlar dovmuyo sovmuyo ickisi kumari yok niye bosaniyosun kizim
cunku artik fazladan bir insanin daha donunu yikamak istemiyoruz teyzecikler ve amcaciklar
yuvani yikma kizim derler ya birde herkes biliyor aslinda biz gidince o ev bir daha yuva olmaz kim ne yaparsa yapsin olmaz
oyuzden erkekler ogrenmeli evi diregi aslinda biziz

Selam millet. Belki geçici belki de kalıcıdır birtakım duygusal dalgalanmalar almış başını gidiyor bende zaman zaman. 3 yıllık evliyim bazen bekar hayatımı çok özlüyorum. Sevgiliyken hep evlilere özenen ben özellikle son zamanlarda bekar hayatımın rahatlığını baba evimı kardeşlerimi daha sık özler oldum. Öğretmenim ve atanır atanmaz ilk yıl bittiğinde hemen evlendim bazen pişmanlıklar duyuyorum keşke ailemle daha fazla vakit geçirseydim paramı çatır çatır tek başına bol bol yeseydim arkadaşlarla gezip tozsaydım diye. Evlilgin güzel yanları var evet ama bir de baktım ki sorumluluk yüzde doksan kadında erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum? Kimse kendi ailen gibi düşünmüyor.

Tüm sorumlulukları üstlenmeyin. Çoğunu eşinize bırakın. Böyle alıştırırsanız ileride hiç düzelmez...

Doğu kültürüyle yetiştiği için erkek evde iş yapmaz görüşü hakim biraz da

Dogu kulturunde evi de erkek gecindirir. O zaman maasinizi catur cutur keyfiniz icin yiyin.
Veya eve hic masraf yapmayin sadece arada temizlikci cagirin maasinizdan. Kalani da keyfinize gore kullanin.

Karşılıklı anlayışın, sorumlulukları beraber paylaşmanın, erkeğin evde ev işi yapmasının, yemeğe, bulaşığa yardım etmesinin, çocuğuyla ilgilenmesinin, çayı kahveyi meyveyi ayağına beklememesinin neresi prenseslik?

Bir kadın bile bu modern köleliği normal kabul ediyorsa vay bu ülkenin haline.
Sizin adınıza üzülmem demek ki hakediyorsunuz bazı şeyleri, ama yetiştireceğiniz çocuklar adına çok üzüldüm.. :KK51:

Ayrıca koca evi değil orası, kadının kendi evi... :işsiz:
Tatlım sen önce bi okuduğunu anla ve ondan sonra karşıma gel. Anlamadığın için yorumuna cevap veremeyeceğim. İyi günler.

Doğu kültürüyle yetiştiği için erkek evde iş yapmaz görüşü hakim biraz da
Aynı kültüre göre kadınlar çalışmaz evde oturur yalnız, ee? Demek ki kültürünü işine gelince görmezden gelebiliyor. Hem evde hem işte çalışmama razı olan bir kocam olsaydı sömürüldüğümü hissedip ben de soğurdum. Biraz baskın olun siz de istediğinizi yaptırın.

Bizim kızlar eline ekmeğini alınca anında düşüyorlar koca derdine.. koca kaçıyor mu acaba.. erkek milleti zaten paralı kadın derdinde.. senin maaşına bakarak ağızlarının suyunu silerler..!! Yani aşklarından değil paranı yemek için evlenirler... çalışmayan işsiz kıza neden talip olmuyorlar !!
Daha az once eşimle konuştuk sirketten adam kılıklı biri esime aynen anlatmis pişkince kendi evliliğini adam 6 bin kazaniyormus esi de 4 bin adam maaşı alir almaz bankaya atarmis asla dokunmadan ben karinin parasini yerim market pazar bilmem 3 ev aldim demiş eşim diyor ki agzim açık kaldi yemin ederim tiksindim şu iğrençligi duyunca ya düşündüm evladima gözüm gibi bakicam okutucam meslek sahibi olsum diye elin aç köpeğine para yediricek vallahi cok sinirlendim.:sinirli:

Konuyu ben yazmışım gibi. Severek evlendim ama babamı annemı bekar hayatımı cok özluyorum. Ve o hayata ulaşma ihtimalim yok annem vefat etti babam tekrar evlendi.evleneli 7 yıl oldu . Tabi eşimde biraz değişti.
Annemin okula giderken evden beni duayla göndermesini. Babamın inceliklerini özledim. Kışın önden gidip arabayı ısıtır vs gibi.
Keşke zaman makinesini icat etseler artık ya☺️

Evlilik sizin yasadiginiz gibi birsey degil
Ha sizinki gibi evlilik yasayip mutlu olan da var , kadinin gorevinin bu olduguna inanan , sonuna kadar bunu savunan vs ( kendileriyle ben de bu platformda tanistim)
Bundan mutsuz olan da var , bu yuzden bosanan , bosanmayi dusunen , bosanmayi dusunmeyip cozum arayan vs vs

Bir de gercekten normal evlilikler var , isbolumu olan , sorumlulugu evde yasayan herkesin paylastigi , huzurlu , mutlu , kadinin kendisini kole gibi gormedigi

Bunlardan hangisini sececginiz de sizin elinizde , konuda somut ornek vermemissiniz ama once sorumluluklari esinizle paylasarak ise baslayin , kendinize daha cok vakit ayirin , ailenizle gorusmek istiyorsaniz ailenizle gorusun , arkadaslarinizla bulusmak istoyorsaniz cikin disari gezin tozun , ilk is kendinize vakit ayirin

Selam millet. Belki geçici belki de kalıcıdır birtakım duygusal dalgalanmalar almış başını gidiyor bende zaman zaman. 3 yıllık evliyim bazen bekar hayatımı çok özlüyorum. Sevgiliyken hep evlilere özenen ben özellikle son zamanlarda bekar hayatımın rahatlığını baba evimı kardeşlerimi daha sık özler oldum. Öğretmenim ve atanır atanmaz ilk yıl bittiğinde hemen evlendim bazen pişmanlıklar duyuyorum keşke ailemle daha fazla vakit geçirseydim paramı çatır çatır tek başına bol bol yeseydim arkadaşlarla gezip tozsaydım diye. Evlilgin güzel yanları var evet ama bir de baktım ki sorumluluk yüzde doksan kadında erkeğin tek yaptığı evlilik sonrası gelen rahatlama ile birlikte koca göbeğini daha da büyütmek yanılıyor muyum? Kimse kendi ailen gibi düşünmüyor.
:KK51:ne garip ben de evlensem diyorum belki siz erken evlendiğiniz için özlüyor olabilirsiniz

Tatlım sen önce bi okuduğunu anla ve ondan sonra karşıma gel. Anlamadığın için yorumuna cevap veremeyeceğim. İyi günler.

Tatlımlı canımlı konuşunca ne devirdiğiniz çamın etkisi azalıyor ne de karşıdaki eziliyor.
Ben sizi gayet iyi anladım. Belli ki alışmışsınız ezilmeye. Üzüldüm adınıza..
☆Bakın hala siz diyorum..

Koca evi lafınızdaki zihniyet zaten belli.. :işsiz:

Siz önce evlilikte sorumluluk paylaşımı nasıl ve neden olur bilgilenin de öyle fikir belirtin.
Size mesai harcamaya meraklı değilim. Sabaha kadar anlatsam da anlamazsınız..

Dogu kulturunde evi de erkek gecindirir. O zaman maasinizi catur cutur keyfiniz icin yiyin.
Veya eve hic masraf yapmayin sadece arada temizlikci cagirin maasinizdan. Kalani da keyfinize gore kullanin.
Değil mi canımmm.. Doğu kültüründe erkek kadının parasının kuruşunu bile yemez !!! Kadın parası yiyen erkeğe erkek demezler ...İşlerine geldiği kadar doğulu gelmediği kadar batılı aman ne ala !😂

Tatlımlı canımlı konuşunca ne devirdiğiniz çamın etkisi azalıyor ne de karşıdaki eziliyor.

Siz önce evlilikte sorumluluk paylaşımı nasıl ve neden olur bilgilenin de öyle fikir belirtin.
[/QUOTE
Aa ama sen hakaret ediyorsun bas baya. Öyle klavye başında insanların hayatını bilip bilmeden atıp tutamazsın. Mahkemeye vermemi ister misin?

Arkadaşlar çok merak ediyorum olumsuz eleştiri yapanlar koca evinde prensesler gibi mı yaşıyorlar bakiniz altını çizerek belirtiyorum çok şükür evliliğimdr herhangi bir sıkıntı yok insanız doğal olarak duygusal ve psikolojik anlamda birtakim değişimler buhranlar geçirebiliriz buraya gelip de basit basit saçma sapan ithamlarda bulunmaYiniz komik oluyorsunuz gerçekten :) burası bir platform insanlar içlerini döküyorlar elbette yorumlascagiz ama bu durum bazılaromana saçmalama Hakkı vermez yine de . Beni anlayan arkadaşlara da teşekkürler

Eee dert ne o zaman?
Gelip "evdeki tüm sorumluluk bende bekar hayatımı özledim, kocam sadece toto ve göbek büyütüyor" derseniz herkes de size "böyle evlilikte herkes yorulur bunalır" diyor.

"Biraz sorumluluğu paylaşın, çift olarak beraber bir şeyle yapın" gibi GAYET faydalı yorumların neresi olumsuz? :işsiz:

Madem eşinizden şikayetçi değilsiniz gidip yüzde 150 sorumluluk alın bize ne?

Aa ama sen hakaret ediyorsun bas baya. Öyle klavye başında insanların hayatını bilip bilmeden atıp tutamazsın. Mahkemeye vermemi ister misin?

Alıntılayamamışsınız ama neyse yazayım.
Hangi kısmı hakaret tam olarak belirtir misiniz? Ağrınıza giden ne?:KK48:

Back
X