- Konu Sahibi turkusever
-
çalışan bayanlar pasaklı mı?eşleri çocukları açlıktan ölüyorlar mı?bu ne saçma bir yorum böyle.siz elinizdeki fırsatı tepip,benim ekonomik özgürlüğüm olmasın eve kapanıp kimsenin taktir etmediği bir iş yapiim,evimi derli toplu tutiiim,yemek yapiim bunun karşılığında beş kuruş almayayım...sizce mantıklı mı bu?yapmayın allah aşkına,ben çalışmıyorum çünkü zamanında sunulan fırsatları iyi değerlendiremedim....halimden çok şikayetçi değilim ama tabiki çalışsaydım daha bir farklı olabilirdi herşey.derdiniz evin bakımı ise,haftada bi temizlikçi tutarsınız,her yer dip köşe temizlenir.yemeğinizi de akşam yaparsınız,ertesi gün işten gelince ısıtıp yersiniz.çocuklar olunca da hem ev işine bakan hem çocukla ilgilenen birini bulursunuz...tıpkı diğer anneler gibi.yapmayın allah aşkına dinlemeyin siz bu kof fikirleri,çağdaş kadının yeri iş yeridir!!!
Haklisin, aynen ev islerinde de bir elin nesi var iki elin sesi var. Esiniz yani hayatinizi paylastiginiz insan sizinle ayni evde yasadigi icin bir isin ucundan tutmali. Sonucta sartlar esit, iki kisi de calisiyor. Isten gel, savur kiyafetlerini coraplarini, uzat ayaklarini, al kumandani eline, izle tvni... yok öyle yagmatabiki calismak en iyisi, 1 elin nesi var 2 elin sesi var ! ekonomik tarafindan cok daha iyi bu devirde iki kisinin calismasi. ben evlenincede calismayi düsünüyorum, bosunami meslek edindim.
Kesinlikle katiliyorum :128:
Haklisin, aynen ev islerinde de bir elin nesi var iki elin sesi var. Esiniz yani hayatinizi paylastiginiz insan sizinle ayni evde yasadigi icin bir isin ucundan tutmali. Sonucta sartlar esit, iki kisi de calisiyor. Isten gel, savur kiyafetlerini coraplarini, uzat ayaklarini, al kumandani eline, izle tvni... yok öyle yagmaO evde yasiyorsan ev düzenine de katkin olacak. Böyle bir durumda herseyi kadina yüklemek insafsizlik ve saygisizlik olur zaten
...ben evde oturursam bakımsızlaşırım bu evlilik için daha beter bence.
çalışan bayanlar pasaklı mı?...
sizin anlattığınızla benim anlattığımın arasında ben bir bağlantı göremedim,neyi yanlış anladığımı da.ben çağdaş bir kadının yeri iş yeridir dedim,siz de aynasını söylüyorsunuz 3 aşağı 5 yukarı...Yanlıs anlama olmus burada, dıkkatten kacmıs olmalı.
Ben, bekârken cok sosyal bırı olarak, evlılıgımın ılk 7 ayında calısmadım.
Sehır degıstırdıgım ıcın hemen ıs bulamadım.
Sonra ıse basladım, yaklasık 8 ay calıstım.
Yasamım daha bır duzene gırdı o donem.
4 ay oldu ısten ayrılalı, yenıden hersey tepe taklak oldu.
O dar zamanda kısısel bakımım dahıl herseyı yapabılen ben, sımdı ıslerı sallar oldum.
Ve bu yasam tarzından hosnut degılım.
Esımden cocuk gıbı harclık almaktan zevk almıyorum.
Butun gun evde oturup, aksam olsa da esım gelse, ıkı laf etsek dıye beklemek ıstemıyorum.
En onemlısı o kadar okudum, bunlar heba olmasın dıyorum.
Ve calısırken kendımı daha mutlu hıssedıyorum.
Bugun bır ıs gorusmem vardı, guzel gectı.
Hayırlı ıse ınsallah olur da bende yenıden hayatımı duzene koyarım.
bu düşünceye ben de katılmıyorum.ben çalışmıyorum ama hiç bir zaman da tabiri caiz ise salmadım kendimi.bi ekmek bile almaya gitsem,üstümü değişirim,bir far bir ruj hikayeden de olsa sürerim.bu kendime karşı duyduğum saygıdandır.çocuklarının ardına saklanıp,işte ben doğum kilolarımı veremedim diyenler yalan söylüyorlardır bence...herhangi bi hastalık olmadığı sürece tabi...saça bir tarak sürmek,az biraz jöle ile şekil vermek insana zor gelmemesi gerekiyo bence.bu da kendine bakmanın artık en alt bazıdır.bundan da hiç bir bayan erinmemeli...temmuz 2009 dan beri ev hanımıyım, bakımsız değilim kendime bakarım, hatta şimdi daha çok vakit bulduğumdan olsa gerek daha çok ilgileniyorum kendimle ama iyi bir iş bulsam çalışırım, kendi sektörümde çalışabileceğim bir iş bulamadım
sizin anlattığınızla benim anlattığımın arasında ben bir bağlantı göremedim,neyi yanlış anladığımı da.ben çağdaş bir kadının yeri iş yeridir dedim,siz de aynasını söylüyorsunuz 3 aşağı 5 yukarı...
aynı yapıya sahibiz ve aynı düşünceleri paylaşıyoruz.ve kimse darılmasın ama alan almış satan satmış mantığınla yola çıkarak çamaşır suyuna değmiş bir eşofmanı ısrarla atmayıp altına turuncu çorap giyip,saçları tımarhane kaçkını gibi dağılmış bir vaziyette kapıda eşini karşılayanları ne anlayabiliyorum,ne de daha sonra eş şikayetlerine hak verebiliyorum...neden bana ilgi göstermiyor...gibilerinden.inanın ağır bir işçi gibi didiniyorum evin içinde,bulduğum boşluklarda bir mola misali biraz forumda takılıyorum,geceleri komalık olarak yatağa atıyorum kendimi ama bu aynaya bakmama hiç engel olmadı.Flocke;
Yanlıs anlama surada olmus.
turkusever; 'ben evde oturursam bakımsızlaşırım bu evlilik için daha beter bence' demıs,
sız ıse; 'çalışan bayanlar pasaklı mı?' dıye yanıt vermıssınız.
Zaten turkusever, evde oturursa yanı; calısmazsa kendını salabılecegını, kendısını ıhmal edecegını belırtmıs.
Benım sahsı fıkrım ıse sudur;
Su an calısmıyorum ve kendımı ıhmal etmıyorum.
Gun ıcınde kendı halımde ıken bazen salas bır vazıyette, uzanıp tv ızlerım.
Fakat arkadaslarım dahı gelecek olsa, saclarıma sekıl verır, hafıf bır makyaj yaparım.
Esımın gelmesıne yakın ıse, daha bır ozenlı olurum.
Calıstıgım donemde ıse, kendımı yıne hıc ıhmal etmedım.
Gece bıraz gec uyudum, esım tv ızlerken yanında olamadım belkı ama bakımımı yaptım.
Esımden yaklasık bır saat once eve gelırdım, o gelmeden yıne kendıme cekı duzen verırdım.
Yanı kısaca, bakımlı olmak ısteyen kadın bır sekılde kendıne fırsat yaratır.
Ve bakımlı olmaktan kastım; full makyaj, kuaforde yapılmıs saclar, podyumda gıyılen kıyafetlerı uzerıne gecırmek degıldır.
Benım ıcın bakımlı olmak, hafıfde olsa makyaj, guzel sekıl verılmıs saclar ve uzerıne yakısan kıyafetı gıyınmektır.
Bu kıyafet kımı zaman, spor olabılıyorken kımı zaman mını bır etek olabılır.
Butun bu yazdıgım ayrıntıları yapmak ıcın gereklı olan maksımum zaman ıse 45 dk.dır.
Ve sanırım calısan veya evde oturan butun bayanların gun ıcınde bu kadarlık bos zamanı mevcuttur.
aynı yapıya sahibiz ve aynı düşünceleri paylaşıyoruz.ve kimse darılmasın ama alan almış satan satmış mantığınla yola çıkarak çamaşır suyuna değmiş bir eşofmanı ısrarla atmayıp altına turuncu çorap giyip,saçları tımarhane kaçkını gibi dağılmış bir vaziyette kapıda eşini karşılayanları ne anlayabiliyorum,ne de daha sonra eş şikayetlerine hak verebiliyorum...neden bana ilgi göstermiyor...gibilerinden.inanın ağır bir işçi gibi didiniyorum evin içinde,bulduğum boşluklarda bir mola misali biraz forumda takılıyorum,geceleri komalık olarak yatağa atıyorum kendimi ama bu aynaya bakmama hiç engel olmadı.
aynı yapıya sahibiz ve aynı düşünceleri paylaşıyoruz.ve kimse darılmasın ama alan almış satan satmış mantığınla yola çıkarak çamaşır suyuna değmiş bir eşofmanı ısrarla atmayıp altına turuncu çorap giyip,saçları tımarhane kaçkını gibi dağılmış bir vaziyette kapıda eşini karşılayanları ne anlayabiliyorum,ne de daha sonra eş şikayetlerine hak verebiliyorum...neden bana ilgi göstermiyor...gibilerinden.inanın ağır bir işçi gibi didiniyorum evin içinde,bulduğum boşluklarda bir mola misali biraz forumda takılıyorum,geceleri komalık olarak yatağa atıyorum kendimi ama bu aynaya bakmama hiç engel olmadı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?