Evlendikten sonra degismek...

az iletişim kurmaktan olabilir mi?
az iletişim neden kurulur diye düşündüm
insanlarla az mı bir araya geliyorsunuz?

veya insanlar sizi çok mu eleştiriyor?
her konuştuğunuzu sonradan ölçüp, biçip, tartıyorsunuz?

doğal haliniz bu değil ki, dert ediyorsunuz?
doğal haliniz bu değilse, şimdiki yaşamınızla evlenmeden önceki yaşamınız arasında bariz farklar olmalı?

Karşıdakilerin sana hissettirdikleri durumlardan sen suçlu değilsin, hamileliğin verdiği hormanlardan olabilir.Aynı frekansta olabilirsin.Birşeyleride zamanla öğreneceksin .

az iletişim kurmaktan olabilir mi?
az iletişim neden kurulur diye düşündüm
insanlarla az mı bir araya geliyorsunuz?

veya insanlar sizi çok mu eleştiriyor?
her konuştuğunuzu sonradan ölçüp, biçip, tartıyorsunuz?

doğal haliniz bu değil ki, dert ediyorsunuz?
doğal haliniz bu değilse, şimdiki yaşamınızla evlenmeden önceki yaşamınız arasında bariz farklar olmalı?

Bastada belirtdigim gibi kendi halindeydim,ama ailem asla kucumsemezdi yaptiklarimi hor gormezdi. Esimin annesi hep hersey kadinin elinde olmali, para biriktir yok orda calisma yok bunu yapma yok onun gelini öyle bunun gelini böyle hep böyleydi sanirim bu yuzden her dedigime demeseydim her yaptigimada yapmasaydim diyorum :-(

Karşıdakilerin sana hissettirdikleri durumlardan sen suçlu değilsin, hamileliğin verdiği hormanlardan olabilir.Aynı frekansta olabilirsin.Birşeyleride zamanla öğreneceksin .

Hamilelikten önce basladi bu durum uzak bir yere tasinmistik tanidigimiz kimse yoktu tek bir türk teyze ve alt komsu o kadar sonra geri geldik ve bunun böyle oldugunu fark etdim.

Bazen bana da oluyor o. O yuzden kimseyle konusmak istemiyorum. Konustugumda cok konusuyorum cunku, hadi bu sefer hic konusmayayim diyorum bu kez karsindaki insan aliniyor, tavirlisin zannediyor. Ben cozum bulamadim valla. Bazen ben de gaf yapiyorum ama ufak tefek seyler. Sen de kafana takma, dedigin seyde bisey yok.

söylediğiniz gerçekten ergen gibi
yaşınıza göre değil
düşünerek az konuşun

Takma bu kadar kafana. Içinden geçenleri söyledigin için sevinmelisin bence. Yoksa benim gibi kv önünde susuyum diye diye içini şişirirsin canım

Bazen bana da oluyor o. O yuzden kimseyle konusmak istemiyorum. Konustugumda cok konusuyorum cunku, hadi bu sefer hic konusmayayim diyorum bu kez karsindaki insan aliniyor, tavirlisin zannediyor. Ben cozum bulamadim valla. Bazen ben de gaf yapiyorum ama ufak tefek seyler. Sen de kafana takma, dedigin seyde bisey yok.

Bende az konusmaya calisicam artik birde benim kv esimi kötüledigim zaman seviniyor hemen kendisi korumaya geciyor övdügüm zamanda laf sokuyor bana acayip bir kadin o_O

Takma bu kadar kafana. Içinden geçenleri söyledigin için sevinmelisin bence. Yoksa benim gibi kv önünde susuyum diye diye içini şişirirsin canım

Seninki de mi benimki gibi allah bizide kv yanindan siniyor umarim esin iyi bir insan ve degerini biliyor :oops:

söylediğiniz gerçekten ergen gibi
yaşınıza göre değil
düşünerek az konuşun

Tskler bende bu cevabi bekliyordum:KK48::KK12:

Bende az konusmaya calisicam artik birde benim kv esimi kötüledigim zaman seviniyor hemen kendisi korumaya geciyor övdügüm zamanda laf sokuyor bana acayip bir kadin o_O

Seninki de mi benimki gibi allah bizide kv yanindan siniyor umarim esin iyi bir insan ve degerini biliyor :oops:

Tskler bende bu cevabi bekliyordum:KK48::KK12:
Eşim manyaktan beter biriydi. Kv desen yanımdan geçerken omuzuyla omuzuma çarpmadan geçemezdi. Anlayacagın daha fazla katlanamayıp (eşimin hakaretkerine, sövüşlerine, tehtitlerine, dayaklarına daha neler neler), kimse için degmeyecegini düşünüb boşandım

Eşim manyaktan beter biriydi. Kv desen yanımdan geçerken omuzuyla omuzuma çarpmadan geçemezdi. Anlayacagın daha fazla katlanamayıp (eşimin hakaretkerine, sövüşlerine, tehtitlerine, dayaklarına daha neler neler), kimse için degmeyecegini düşünüb boşandım

Allaha sükür daha kötü birsey olmadan kurtulmussun allah birdaha yasatmasin cektiklerini :-*

Çok konuşmak, özgürce konuşmak, sus pus kız olmaktan çok daha iyidir güvenin bana. Ben konuşkan insanları severim ama sessiz insanlardan da bir o kadar korkarım çünkü gerçekten içten pazarlıklı oluyorlarmış bu deyimi kendi tecrübelerimle de garantiledim. Ancak şöyle ince bir ayrıntı var. Konuşurken kırmamaya özen göstermelisiniz. "O bebekte iddiaya girdiniz diye duymuyor" cümlesi bana çok itici geldi. Bu cümleyi o işitme engelli bebeğin annesi olarak duysaydım inanın çok üzülürdüm. Böyle bir olayı bu tarz şeylere bağlamak tamamen hurafeciliktir. Allah istedi duyuyoruz, istemezse duymayız hemde şu an şu saniyeden itibaren.. Bunun yerine "bir canlı üzerinden iddiaya girmek çok yanlş lütfen bende böyle birşeyi denemeyin" demiş olsaydınız ayakta alkışlardım. Haksızlıklar karşısında susmayın, gerekeni çekinmeden gerektiği yerde söyleyin ancak doğru şeylere inanarak ve doğru bir uslüp ile..

Bende çok konuskan birisiyim hatta bazen geceleri boğazım ağrıyor bugün fazla cenem düşmüş diyip gülüyorum kendi kendime arkadaşa katiliyorum sessiz insandan korkarim sinsidir yavaş atin tekmiği sert olut derdi annem, kayinvalidenize söylediginiz seyi keşke demeseymişsiniz kiz erkek olayina bizde girdik.ve kesinlikle çoğu ailede bu olur ama ben kazanirsam şunu sen kazanirsa bunu alicam tarzina girerse iş sadece hoş olmaz yoksa onlarin yaptığında bi anormallik göremiyorum ben mesela senin kurduğun cümleyi kvdeme kuramazdim yapi meselesi ama kendimide ezdirmem aradaki ölçüyu iyi tutturmak lazim eskiden canin çok yandiysa sinirlendiginde çabuk sert tepki veriyor olabilirsin ama üzülen gene sen oluyorsun biraz daha dikkatli olucaksin o zaman iç gudulerine önem ver;)

örnek olarak anlattığınız olaydan yola çıkarsak, evet biraz yersiz olmuş tepkiniz? kv ve eltiniz bişi dememiş ki? hepimiz hamile birini görünce kız mı, erkek mi? diye bir geçiririz, ne var ki bunda? kaldı ki bebeğin duymaması (Allah işifasını versin, inşallah vardır bir çaresi) ile ne alakası var bunun, anlamadım.

ben de bazen sizin gibi hissediyorum, konuşkanımdır, hatta fazla konuşkanımdır. :) ve bazen ister istemez "şunu niye dedim, neden böyle söyledim...?" diye trilyonlarca soru geçiyor aklımdan hatta bezen uykularımın kaçtığını bilirim. ama bu ara hemen söylemiyorum aklıma geleni. susuyorum, susmayı öğrenmek büyük erdem inanın, tepki vermeden önce 2 saniye durup, yumuşatıyorum söyleyeceğimi.

dert etmeyin kendinize çok, size yazık.

Bunun adına değişmek değilde sizin karakteriniz yerine oturuyor 30 dan sonra bu tür üzülmeler aman birinin kırdım demeler veya sizin her lafa kırılma dönemini geçiyor.Siz bence tavrınızi ortaya koymussunuz çokta iyi olmuş size yapılmasını veya hoşunuza gitmeyen şeyleri duymak istemediginizi ortaya koymussunuz ben böyle insanlara bayılıyorum sizin kendine özgün bi karakter bir tavrınız olmalı

aman bende kocan değişti sandım. kadın dediğin konuşur konuş gitsin. bende içime atmaktan ölücem. keşke bende içimdekileri anlatabilsem hemen.

Çok konuşmak, özgürce konuşmak, sus pus kız olmaktan çok daha iyidir güvenin bana. Ben konuşkan insanları severim ama sessiz insanlardan da bir o kadar korkarım çünkü gerçekten içten pazarlıklı oluyorlarmış bu deyimi kendi tecrübelerimle de garantiledim. Ancak şöyle ince bir ayrıntı var. Konuşurken kırmamaya özen göstermelisiniz. "O bebekte iddiaya girdiniz diye duymuyor" cümlesi bana çok itici geldi. Bu cümleyi o işitme engelli bebeğin annesi olarak duysaydım inanın çok üzülürdüm. Böyle bir olayı bu tarz şeylere bağlamak tamamen hurafeciliktir. Allah istedi duyuyoruz, istemezse duymayız hemde şu an şu saniyeden itibaren.. Bunun yerine "bir canlı üzerinden iddiaya girmek çok yanlş lütfen bende böyle birşeyi denemeyin" demiş olsaydınız ayakta alkışlardım. Haksızlıklar karşısında susmayın, gerekeni çekinmeden gerektiği yerde söyleyin ancak doğru şeylere inanarak ve doğru bir uslüp ile..

Bende günlerce hep bunu düsündüm, yanlis bir cümle kurdugumu fark etdim!

Bende çok konuskan birisiyim hatta bazen geceleri boğazım ağrıyor bugün fazla cenem düşmüş diyip gülüyorum kendi kendime arkadaşa katiliyorum sessiz insandan korkarim sinsidir yavaş atin tekmiği sert olut derdi annem, kayinvalidenize söylediginiz seyi keşke demeseymişsiniz kiz erkek olayina bizde girdik.ve kesinlikle çoğu ailede bu olur ama ben kazanirsam şunu sen kazanirsa bunu alicam tarzina girerse iş sadece hoş olmaz yoksa onlarin yaptığında bi anormallik göremiyorum ben mesela senin kurduğun cümleyi kvdeme kuramazdim yapi meselesi ama kendimide ezdirmem aradaki ölçüyu iyi tutturmak lazim eskiden canin çok yandiysa sinirlendiginde çabuk sert tepki veriyor olabilirsin ama üzülen gene sen oluyorsun biraz daha dikkatli olucaksin o zaman iç gudulerine önem ver:KK66:

Aynen öyle Kv degil hasa hasa sanki kumam tövbe yarabbim...:KK43: Ve aynen bu yüzden cabuk cvp veriyorum ki sussun:63:Sonrada ahanda boyle pisman oluyorum!

örnek olarak anlattığınız olaydan yola çıkarsak, evet biraz yersiz olmuş tepkiniz? kv ve eltiniz bişi dememiş ki? hepimiz hamile birini görünce kız mı, erkek mi? diye bir geçiririz, ne var ki bunda? kaldı ki bebeğin duymaması (Allah işifasını versin, inşallah vardır bir çaresi) ile ne alakası var bunun, anlamadım.

ben de bazen sizin gibi hissediyorum, konuşkanımdır, hatta fazla konuşkanımdır. :) ve bazen ister istemez "şunu niye dedim, neden böyle söyledim...?" diye trilyonlarca soru geçiyor aklımdan hatta bezen uykularımın kaçtığını bilirim. ama bu ara hemen söylemiyorum aklıma geleni. susuyorum, susmayı öğrenmek büyük erdem inanın, tepki vermeden önce 2 saniye durup, yumuşatıyorum söyleyeceğimi.

dert etmeyin kendinize çok, size yazık.
Bende insallah birgun senin gibi olurum once susup dusunur sonra cvp veririm :oops:

Bunun adına değişmek değilde sizin karakteriniz yerine oturuyor 30 dan sonra bu tür üzülmeler aman birinin kırdım demeler veya sizin her lafa kırılma dönemini geçiyor.Siz bence tavrınızi ortaya koymussunuz çokta iyi olmuş size yapılmasını veya hoşunuza gitmeyen şeyleri duymak istemediginizi ortaya koymussunuz ben böyle insanlara bayılıyorum sizin kendine özgün bi karakter bir tavrınız olmalı

Sen bayiliyorsun bende bayiliyorum,ama bu zamanda kurnazlar dilli olanlar. Yü:KK14:zune degilde arkandan konusan yuzunede gulenler seviliyor malesef :KK51:

aman bende kocan değişti sandım. kadın dediğin konuşur konuş gitsin. bende içime atmaktan ölücem. keşke bende içimdekileri anlatabilsem hemen.

Sen neden anlatamiyorsun ki anlat pisman ol icine atip patliyacagina :KK70:Aglanacak halime gülüyorum...

Sen neden anlatamiyorsun ki anlat pisman ol icine atip patliyacagina :KK70:Aglanacak halime gülüyorum...
haha bide onu deneyim olmazsa :D o değilde böyle alttan alttan lafı çakan, laf çaktığı 3 gün sonra anlaşılan. sinsi sinsi her dediğini yaptıran insanlar oluyo ya. hah işte onlar gibi olmak istiorum ben :D

Selam... bugün cok degistigimi anladim, bir bucuk yil evlilikten sonra bambaska bir insan oldugumu fark etdim.

Sadece konusmak icin konustuhumu,cogu kez degil nerdeyse her defasinda cok pisman oluyorum neden bunu veya sunu dedim diye ama yine yapiyorum:KK1:

Evlenmeden önce sessiz sakin agir basli isine gidip gelen az konusan bir genc kizdim simdi ise düsünmeden konusan bir ergen gibiyim her defasinda Kendime söz veriyorum susup kimseye birsey demicem diye ama yine yapiyorum:KK12:

bir misal vereyim ...

Eltim ve kv de iddaya girdiler esimin kuzeni hamileydi biri kizi digeri oglu olucak dedi allaha sukur bebek dogdu ama malesef duymuyor ben yeni hamileyim ve cok uzüzüldüm bu duruma kv de ye dedim bak ben hamileyim böyle bir iddaya girmeyin bizim cocugumuzda. Bak o bebek de iddaya girdiniz ve duymuyor dedim kizdi kv kim dedi bu lafi sana fln diye. (Dilerim allahtan Doktor lar yaniliyordur ve bebek insallah duyar )
annelik ic güdüsü ister istemez dedim ve cok piman oldum komsuyla dahi konussam eve gelip niye öyle veya böyle dedim diye dert ediyorum kendime :oops:

Bana akil verin neden böyle olur insan yani bu degisim neden :-( cok üzülüyorum :-(

Simdiden vereceginiz akil icin tsk ederim bu arada 28 yasindayim merak ddenler icin :-(
Bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum canım aklım takılıyor bu nedendir bende bilemiyorum

haha bide onu deneyim olmazsa :D o değilde böyle alttan alttan lafı çakan, laf çaktığı 3 gün sonra anlaşılan. sinsi sinsi her dediğini yaptıran insanlar oluyo ya. hah işte onlar gibi olmak istiorum ben :D

Onu bizim kv acayip yapar :KK62: sonra birsey dedinmide yok sen beni yanlis anladin der :KK66:Nedense hepte ben yanlis anlarim:KK70: o degilde iyiki dedin ha niye onceden aklima gelmedi oda bundan sonra beni yanlis anlamis olsun :KK68:

Bende seninle aynı şeyleri yaşıyorum canım aklım takılıyor bu nedendir bende bilemiyorum

vallahi bacim onu bende Cözemedim :KK23:En iyi cözüm bizi anlamayanlarla her dedigimizi yanlis anlayanlarla az yada hic konusmamak ben bu durumu en cok kv ile yasiyorum ve eltimde onunla yalniz oldugunda konusmak istemedigini soyluyor belkide sorun bizde degil karsi taraftadir :mad:

Back
X