Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Memuriyette istifa edilince tekrar dönme durumu var diye biliyorum. Bunu iyi araştırın. Ancak sizin yerinizde olsam çocuk doğurdugunuzda ücretsiz izinleri kullanırım sonuna kadar istifayı ondan sonra düşünürüm.
6 ay sadece.
Sakın böyle Bi gaflette bulunmayın hele de bu devirde hiçbir şeyin garantisi yok.

Ben evlendikten sonra işimin kıymetini daha iyi anladım.
Öyle eşe bel bagla hayat yasa bedava bunlar çok eskide kaldi.
Kolay kolay kimse o parayı karısına karşılık beklemeden harcamaz.
Ben çok gördüm esi doktor olup eve bir kilo domates almayan ve kadın ücretli öğretmenlik yaparak evi gecindiriyordu.
Ya ailesi ya adam bir şekilde o parayı karısına harcarken bin kere dusunur.
Ya aileye köle ya kendine köle ederler.
Benim bir tanıdığım iş adamı aylık geliri en az 100 bin.
Adam karısına yemek yapmıyor diye dava açıyor.
O kadar paran var bir aşçı tut yani dışardan bakinca.
Çok mu zor ya da dışardan yiyin.
Ben 5bin gelirle daha çok dışardan yerdim.
Yani velhasıl sizin memur maaşınız onun 20 bininden daha degerlidir çünkü kendi paraniz.
Ben bekarken daha atanmadan önce babamdan para isteyemezdim özel harcamalarim icin.
İnsanın kendi kazandığı gibi asla olmaz diyorum.

evliliğe ya boşanırsam diye başlanmaz bence. Her konuda güvendiğimiz için evleniyoruz. Sizin için önemli olan ne onu düşünün. haftada 3gün 24 saat nöbet tutmak çok ağır bence.. Değer mi diye düşünün..değer mi derken şunu kastediyorum ; yorgun stresli olacaksınız, her ne kadar iş bölümü yapsanızda evde sorumluluklarınız olacak, evde arkanızı toparlayacak bir anne yok :) , tüm bunlara yetişmek için güç bulamadığınızda saçma sapan tartışmalar başlayacak. Değer mi diye sormam bu nedenle
arkadaşın biri ücretsiz izinden bahsetmiş çok mantıklı. ilk önce çalışmayı deneyin, daha sonra da izin alın hangisi size daha uygunsa oradan devam edin..
ekonomik olarak rahat olsam ben çalışmazdım heralde bilemiyorum

Allah aşkına memursum mis gibi. Azıcık aşım kaygısız başım. Çok yakın bir tanıdığım var eşi şehirdeki en pahalı muayene ve ameliyat yapan doktorlardan birisi. Ciddi zenginler. Kadında öğretmendi. Kendine kullanacağı bir şey yoktu. Evine düzenli yardımcı gelir ütüsünden, yemeğin malzeme doğramasına kadar herşeyi yapar. Teyzede yemeği pişirir sadece. Emekliliği geldiği gün, uzatmadı emekli oldu. Ama ne oldu emeklilik maaşını yardımcı hanıma verir, hayır hasenatta kullanır. Ama özgürlüğü vardır. Maaş, memuriyet sadece para değil aynı zamanda özgürlüğünüzdür de. E siz görüşmeye başladığınızda da zaten nöbetli bir iş yapıyormuşsunuz ne oldu da değiştirmeye kalkıyor.

Arkadaşım öğretmen eski eşi şehrin en iyi doktorlarından 5 yıl önce 80 bin kazaniyordu ortalama . Sonuç aldatma ,2 çocukla boşanma ve öğretmen maaşı ile geçinme. Sakin bırakmayın. Ücretsiz izinler alırsınız çocuklardan sonra vs vs

evliliğe ya boşanırsam diye başlanmaz bence. Her konuda güvendiğimiz için evleniyoruz. Sizin için önemli olan ne onu düşünün. haftada 3gün 24 saat nöbet tutmak çok ağır bence.. Değer mi diye düşünün..değer mi derken şunu kastediyorum ; yorgun stresli olacaksınız, her ne kadar iş bölümü yapsanızda evde sorumluluklarınız olacak, evde arkanızı toparlayacak bir anne yok :) , tüm bunlara yetişmek için güç bulamadığınızda saçma sapan tartışmalar başlayacak. Değer mi diye sormam bu nedenle
arkadaşın biri ücretsiz izinden bahsetmiş çok mantıklı. ilk önce çalışmayı deneyin, daha sonra da izin alın hangisi size daha uygunsa oradan devam edin..
ekonomik olarak rahat olsam ben çalışmazdım heralde bilemiyorum
Ya bosanirsam diye başlanmaz ama o ihtimal hep göz önünde bulundurulmali.
Güven tek kullanimliktir.

Ben 10 ay memurluk yaptim. Kadrolu, koss den atanmistim. Bu memuriyet suremin tamami da nisnalilik donemime denk geldi. Zaten memur olmak gibi bir niyetim yoktu aslinda, proje bazli gecici bir iste calisiyordum, hayalimdeki sektördü, birakmak istemezdim ama ailemin durumu cok iyi degil. Maddi olarak evlilik hazirligimi yapabileyim diye tercih yaptim atandim memur oldum. Esim de memur, biraz daha ust duzey bi mevkide. Sizinki kadar degil ama maasi iyi. Maddi olarak da yeterli olabilecek zaten diye, tayin , eş durumu vs ugrasmamak icin evlenirken istifa ettim. Cevreden kadrolu memuriyet birakilir mi, bari cocuk olana kadar calis, bari asaletin tasdik olsaydi vs vs bisuru sey dediler , ama maddi olarak butcemizi kurarken en bastan benim gelirimi yok saymaya alisirsak oyle devam etmenin de daha kolay olacagini dusundum ve istifa ettim. Hayalimdeki meslegi edinebilmem icin cok calismam gerekiyor :) hala cok istiyorum, ama somut adimlar atamiyorum malesef. Ne diyim, insallah başarırım

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Bence devam edin derim,hem sigortanız açısından,hemde yarın ne olacağımız belli değil kendi ayaklarınız üzerinde durun.İnsanın kendi kazandığı parayı yemesi gibi güzel birşey yok.

Ya bosanirsam diye başlanmaz ama o ihtimal hep göz önünde bulundurulmali.
Güven tek kullanimliktir.
Ya sadece boşanmak değil, hastalık, kaza, ölüm her şey insan için. Kimin yarının bugün gibi olacağı garantisi var. Adam iş yapamayacak bi kaza geçirdi, boşanacak mı? Yine iş yapmayacağı bi hastalık geçirdi boşanacak mı? Gelir de o ölünce devam etmeyeceğine göre...

Ya sadece boşanmak değil, hastalık, kaza, ölüm her şey insan için. Kimin yarının bugün gibi olacağı garantisi var. Adam iş yapamayacak bi kaza geçirdi, boşanacak mı? Yine iş yapmayacağı bi hastalık geçirdi boşanacak mı? Gelir de o ölünce devam etmeyeceğin göre...
O Zaman da ölünce parası bana kalır diye bakiyorlar.
Olay boşanma ölüm değil kendi paranı kendin kazanman.

Kesinlikle o da bunu diyor zaten çok yoruluyorsun mutlu olmanı istiyorum diyor çünkü çoğunlukla bitik halde oluyorum. Ve başka yapmak istediğim meslek var benim okumak istiyorum tekrar ona da sıcak bakıyor. Aslında siz çok güzel açıklamışsınız tam olarak sizin dediğinizi diyor bana ben sana evde otur demiyorum diyor. Geçebiliyorsan mesai çalış nöbet tutma çalış yine de diyor.
Haftada 3 gun 24 saat nöbet tutuyorsunuz 2 gun nobet ertesi izni 2 gunde mesaili caliyorsunuz sanirim. Zor valla. Nobet kolay bir sey degil. 8-5 memurlukta degil. Normal memurun 2 gun izni oluyor sizinde oluyor ama onlar nobet izni yani normal izin degil.
Ve insanla ugrasmak zor gercekten. Stresli is insanin psikolojisini bozuyor

Kadrolu bir memursunuz saçmalamayın lütfen, ne işi bırakması. Maddi yönden bağımsız olma, kendi ayaklarının üzerinde durma, kimseye minnet etmeme bunlar hiç mi bir şey ifade etmiyor sizin için. Ben öğretmenim mesela, babamlara her gün teşekkür ediyorum okutup meslek sahibi olmam için çırpınıp durdukları için. İyi ki diyorum iyi ki. Eşin de olsa birisinin onayı olmadan dilediğince paranı harcamak nasıl bir nimet farkında değilsiniz. Sadece maddi yönden de değil, toplumda meslegin varsa adam yerine konuluyorsun, inkar etsek de bu gerçeği degistiremiyoruz. Ayrıca geleceğin ne garantisi var, adam sizi bırakıp gitse boşanma kararı alsa memurluğunuz geri verilecek mi. Bu konuyu açmanız bile hayret verici

Hayatının hatasını yaparsın.Kac kisi konu aciyor burda ev hanimligina alisamadim bunalima girdim diye.Calismak beden ve zihin sagligi icin onemli.Ayrica varsa bir arkadas cevresi,kopmak da iyi olmuyor.Hersey para da degil yani.

işinizi bırakmayın. nöbet ücretinden feragat edip çalışma koşullarınızda değişiklik şansınız varsa değerlendirirsiniz o ayrı ama sakın istifa etmeyin. hem gelecek güvenceniz hem özgürlüğünüzdür iş.

İşi birakmayin ugrasip memur olmussunuz sonuçta ne guzel ama tepkileriniz abarti degil mi ya? Para yiyemem filan adamla evlenince sadece kendi paranizi mi harcayacaksiniz? Mesela bir tatile ciksaniz ayy ben kendi parami oderim mi diyeceksiniz nebilim ya da kendi paranizin yetmedigi seyleri almayacak ve paranizin yetmedigi seylere katilmayacak misiniz??? 😂
Calissaniz da adamin parasini da harcayacaksinizdir illa, bu da yemek işte. 😂

Back
X