Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Sakin birakma. Bak hamileykende 7 aylik olup rapor aliyosun dogurunca devletten dogum parasi aliyosun.cocuk parasi sut izni vs. Yazik edersin bunlar yarin oburgun olacak cocugunun rizki. Erkekler bu kadar dusunemiyo ya gercekten cpk ozur dilerim de bnm esimde biraaak diye soyleniyordu. Mama olmus 170 tl daha ne diyim. Mama bez kiyafet allahim cildiricam....

Baskasinin parasini yemek olarak bakiyorsunuz sizin bakis acıniz yanlis birlikte yasamak demek para yemek degil aile oluyorsun o calisir sen cocuk bakarsin buna para yemek denmez. Oze sektor olsa birak derdim ama memurlugunu yakma ilerde cocugun olur uzun zaman ucretsiz izin alirsin yani. Gurur falan yapilacak bisey degil bu

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
İnsanlar memur olabilmek için ne sınavlara giriyor. Siz sırf evleniyorsunuz diye iş mi bırakacaksınız? Hayatınızın hatasını yaparsınız.

6 ay sadece.
Sakın böyle Bi gaflette bulunmayın hele de bu devirde hiçbir şeyin garantisi yok.
Kamuda 2 sene.

İşi bırakmayın yapabiliyorsanız iş değiştirin. Normal mesaili bir işe geçme durumunuz olmaz mı? Olay sadece para değil arkadaşların dediği gibi, ekonomik özgürlüğün hayat sigortan resmen. Bu devirde kimin ne olacağı belli değil . Bakın pandemi oldu hiç beklenmedik şekilde hayat durdu. Milyonlar kazananlar iş yerleri battı, kapandı. Ben sizin yerinizde olsam, eğer 5 senelik memursanız 1 sene ücretsiz izin alma hakkınız var, onu kullanır sınava çalışırım. Daha rahat bir işe geçerseniz okumanız da kolay olur. İmkanları çok memuriyetin, değerlendirin.

Evet çalışmak özgürlük sosyal hayat demek ama bu haftada 3 kez 24 saat nöbet tutan biri için pek geçerli olamıyor malesef. Yorumları tam okuyamadım ama hele bir de sağlıkçıysanız çok ağır geliyor. Anladığım kadarıyla eşiniz çalışmanıza değil, bu şekilde çalışmanıza karşı. Belki farklı yerlere başvurabilirsiniz yani aile hekimlikleri vs. Ya da yine mesleğinizi yapacağınız bir iş kurabilirsiniz. Veya başka bölüm okuyup oradan yürüyebilirsiniz. Evet memur olmak zor ama o kadar ağır şartlarda çalışıyoruz ki böyle imkanları olanlar da kullanabilir bence. Zaten memuriyete dönüş hakkınız var. Çalışmamak gibi bir şey söz konusu dahi olmasın orası ayrı ama ağaçta değiliz, mutlu olmadığımız, beden ve ruh sağlığımızı kaybettiğimiz bir yerde de durmak zorunda değiliz.

Kamuda 2 sene.

İşi bırakmayın yapabiliyorsanız iş değiştirin. Normal mesaili bir işe geçme durumunuz olmaz mı? Olay sadece para değil arkadaşların dediği gibi, ekonomik özgürlüğün hayat sigortan resmen. Bu devirde kimin ne olacağı belli değil . Bakın pandemi oldu hiç beklenmedik şekilde hayat durdu. Milyonlar kazananlar iş yerleri battı, kapandı. Ben sizin yerinizde olsam, eğer 5 senelik memursanız 1 sene ücretsiz izin alma hakkınız var, onu kullanır sınava çalışırım. Daha rahat bir işe geçerseniz okumanız da kolay olur. İmkanları çok memuriyetin, değerlendirin.
Kamuda çocuk yaparsanız her doğum izinden sonra iki sene ücretsiz hakkınız olup 5 yıl memuriyeti dolan 6 ay ücretsiz hakkını dilerse kullanabilir.

İnsanlar memur olmak için yıllarca uğraşıyor,sakın bırakma.Tamam geliri iyi olabilir ama dünyanın binbir türlü hali var Allah korusun ya boşanırsan?
Ya da her şeyi geç tüm gün evde oturacaksın,kendine bir şey alacaksın mesela kocandan para isteyeceksin. Başka birine bağımlı olacaksın.

İşi bırakıp eşinizin ''parasını yemek'' olarak bakıyorsanız zaten orda bir sıkıntı var. Bir kaç sonra burda konu açarsınız eşim çok cimri kıyafet almak istediğimde bana çok görüyor diye.:işsiz:

Kamuda çocuk yaparsanız her doğum izinden sonra iki sene ücretsiz hakkınız olup 5 yıl memuriyeti dolan 6 ay ücretsiz hakkını dilerse kullanabilir.
Evet doğum iznini söyledim ben de, önceki yorum doğum izninden bahsetti sandım.
5 seneden sonraki izin de 1 seneye kadar alınabiliyor. En fazla iki seferde 6+6 olarak da kullanılsbilir.

adam sana yorma kendini boş ver demiş. sende cümlelerini daha yumuşak seçebilirdin. ben işimi seviyorum çalışmak bana iyi geliyor emek verdim okudum bırakmak zor yorulmaktan çok deseydin sıkıntı olmazdı. başkasından para istediğinde laf edecek bir adam profılı gördüysen zaten evlenme. evlenince biz olacaksınız. tabiki yeri geldiğinde kocamdan para isterim. laf edersede sen bana bakmakla mükellefsin boşan para isteyen biride olmasın hayatında derim.

İşim kariyer yapacağım bir iş o yüzden milyarder olsam da bırakmam çünkü parayı bastırıp bu işe sahip olamam. O kadar emeğim var.
Ayrıca kocayla boşanmayacağım ne malum. İşinin bozulmayacağı ne malum. Ayrılma durumunda vereceği üç kuruş nafakaya kalmak istemem. Çocuğuma kendi başıma bakabilecek güçte olmayı isterim ekonomik açıdan

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
İşinizi kesinlikle bırakmayın, hatta bunu seçenek olarak görüp fikir sormanız bile hata.
Çoğu insanın hayaller kurup ulaşmak istediği bir işi yapıyorsunuz.
Bunun açıklamasını senden para isteyemem olarak yaparsanız, sen ben mi var yanıtı almanız normal.
Olay sadece para değil çünkü. Geleceğiniz, emekliliğiniz, güvenceniz söz konusu.

"Ben çalışmak istiyorum ve uğruna emek verip hak ettiğim, istediğim yerdeyim. Dünyanın bin türlü hali var ve benim yeniden çalışmam gerekirse böyle bir şansı yeniden yakalamam imkansız. Misal evlendik çocuklarımız oldu senin gelirin bozuldu, hastalandın yada ben çocuklarımla yalnız kaldım. O zaman muhtaç bir kadın olmamı mı istersin, ailesine sahip çıkan, evini çekip çeviren bir kadın olmamı mı?" deyin.

Burada ne hayat hikayeleri okuyoruz, kimse boşanacağım diye evlenmez. İnşallah mutlu olun ama işinizi bırakır ve ileride boşanmak zorunda kalırsanız kafanızı duvarlara vurursunuz. Mutlu bile olsanız yalnız başınıza geçim sağlamak zorunda kalmayacağınız ne malum? İnsan bir saat sonra ne yaşayacağını kestiremezken tüm geleceğinizi evlilik öncesi verilen iki söze teslim etmeyin.

ben işimi bırakmıştım ama yurtdışına taşınacaktık onun işi için. ilk sevgili olduğumuz zamandan belliydi, en başında kabul etmiştim bu durumu. ben ve o burada çalıştığımızda ne kazanıyoruz, o tek başına y.dışında ne kazanıyor hesaplayıp ikimiz için daha iyi olur diye bu kararı vermiştik. birde benim sağlık sorunlarım vardı dr bi süre herseyden elini ayağını çek, dinlen demişti. yani çok güzel denk geldiği için bıraktım. ama ben kamuda çalışırken, o da işini aynı şehirde yapacak olsa işi bırakmazdım, gelirine falan bakmaksızın. ne gerek var yani.

kadir ezildiyi ornek vereyim bolum basi dunya para kazaniyor ama
annesi bi ofisin cay temizlik。isini yapiyor baskalarina guvenmek yerine mis gibi isinin basinda kadin

Back
X