Evlendikten sonra işi bırakanlar?

İlerde Allah korusun ama yanlış bir durum olduğunda yüzüne çarpma ya da en kötüsü olduğunda elinde bir mesleğin olacak öyle inanıp bırakma.

memur olmak için ne emekler veriyor insanlar onu düşünün bırakmayın bence özel sektör olsa ben bırakırdım ama devleti bırakmazdım

Şu şartlarda olabilir...
Adam koysun banka hesabına 3 milyon tl. o zaman kabul edilebilir bir teklif olur.
Allah korusun 10-20 yıllık evlilikler çatır çatır bitiyor aldatma şiddet kumar herşeyle karşılaşılıyor. Garantiniz ne olacak işi bırakınca?

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsununet d

Özel sektörde olsa belki bırakın derdim(ağır iş şartları mobbing filan fazlaca oluyormus) fakat devlet memuru iseniz bırakmayın tabiki. O sizin altın bileziginiz.
Esinizin maddi durumu iyi görünüyor. Eve temizlik için yardımcı cagirirsiniz. Araba alır ise rahat gidip gelirsiniz. Çocuk olunca iyi bir bakıcı bulursunuz, yani bunları yaparken parayı sorun etmezsiniz en azından.
Ama işi bırakmak gibi radikal bir karar almayın, bu konuda da taviz vermeyin.

Ha illa bırakacaksın diyorsa,evlilik sözleşmesi yapsın öyleyse,sizin üzerinize 2 daire,1 araba ,bir miktar da nakit atsın
net diyorum bırakmayın lütfen,yarınların ne getireceği belli olmaz..her kadın kendi ayaklarının üzerinde durmalı ama senin paranın yiyemem diye birşey de olmamalı yiyin:)

Memurluk ya da özel sektör farketmez evlenecekseniz , evleneceğiniz insan istiyor diye işi bırakmak doğru değil ama evlilik için de senin parani yiyeyemem lafını manasız buluyorum. Çalışırken eşimin maaşı benimkinden 2-3 kat fazlaydı, o zamanda bir şekilde onun parasını "yiyordum" şuan çalışmıyorum tamamen " "yiyorum" parasını 😂
Sevgilinize ben senin paranı yiyeyem demek yerine daha düzgün bir cevapla işi bırakmayı düşünmediğinizi söylebilirdiniz.

Çalışmak "SADECE" maddiyat değildir.
Sosyal hayattır, duygusal gelişimdir, kişisel gelişimdir, bakış açısıdır....
Bu temeli oturttuktan sonra böyle konulara ve sorulara gerek kalmıyor.:rapci:

++++
Aynen bunu yaazacktim ama cok guzel ifade etmissiniz

Çalışmak sadece para için değildir, sosyal hayata ve ekonomiye katilmaktir, üretken bir birey olmaktır, ürettiklerinle diğer insanların hayatlarına katkıda bulunmaktır ve yaptıklarınla gurur duymaktır.

Param var sen de çalışma otur ye işte diyen insan kadın olsun erkek olsun benim için vizyonsuzdur.

Memurluk ya da özel sektör farketmez evlenecekseniz , evleneceğiniz insan istiyor diye işi bırakmak doğru değil ama evlilik için de senin parani yiyeyemem lafını manasız buluyorum. Çalışırken eşimin maaşı benimkinden 2-3 kat fazlaydı, o zamanda bir şekilde onun parasını "yiyordum" şuan çalışmıyorum tamamen " "yiyorum" parasını 😂
Sevgilinize ben senin paranı yiyeyem demek yerine daha düzgün bir cevapla işi bırakmayı düşünmediğinizi söylebilirdiniz.

Ayni evin icinde biri 5 liralik yasayip oteki 30 liralik yaşayacak herhalde mumkun mu bu?. 😁
Boyle senin paran benim param muhabbeti yapip bi de parani yemem diye yükselen biri kendi maaşiyla oturamayacagi bir evde, belki kendi maaşiyla yasayamayacagi standartlarda yaşamamali o zaman. Evlilik yoluyla ve eş geliri sayesinde elde edilen herşey para yemektir yani +3-5 kazaniliyor diye bu durum degişmiyor. 🙄

Ben calismiyorum bir kira gelirim var ama çalissaydim bile maaş + kira geliriyle bile eşimin maasina yetişemezdim. Yine parasini yemiş oluyordum, kira gelirim olsa da yemiş oluyorum. 😁

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Bence eşin ve senin paran ortaktır.evlilik bu herşeyiniz ortak.Ayrica çalışmadan da sosyal çevre olur.Kendini geliştirebilirsin.Ben senin yerinde olsam çalışmak yerine farklı.hobiler edinirsim.esimle geçinme sıkıntımız da olmayacak ne de olsa.ayrica çocuklarımı kendim büyütmek isterdim.illaki çocuk olunca değil ben olsam şimdi bırakırım.kemsime vakit ayriririm.hobiler edinirim.

Ben de 7 yil oncesine kadar nobetli calisan memurdum. Evlenmeden önce istifa verdim. Geri dönüş hakkım vardı dilekçemi 1 ay önce verdiğim için.
Bu kosullar ve kisilerle ilgili özel bir konu, kabul etmem için gerekçelerim vardi.
Eşim cogu vakti evdedir mesela evden halleder.
simdiye dek kimseden para istemedim bana istetme demistim.
Cok şükür bir sıkıntı yaşamadım. (Benim için bundan sonrası veya bir başkası için aynı şey olacak diye bir garanti veremeyiz tabi ki)
Ama cocuklarim biraz büyüyünce bir seyler yapmak istiyorum. O da eskisi kadar soğuk bakmkyor.
Sosyal hayat farkli bir sekilde devam ediyor fakat sağlık her gün gelişen, degisen bir alan eskisi gibi gündemin icinde olamıyorum ve bir cok sey değişiyor. O konuda üzgünüm.
Benim bulunduğum ailede böylesi daha iyi oldu, ama farkli biriyle evlenseydim çalışmayı tercih eder,bırakınca da pisman olabilirdim.

Bence çalışman aranizda cok sorun olmuyorsa çalış, cocuklari buyutene kadar ara verip istediğinde de dönersin

Daha nisanlıyken is bırakılmaz. Cunkü evliliğin sana ne getireceğini bilemezsin.

Ama oturmuş evliliklerde olabiliyor. Mesela 10 yıllık evli bir ogretmen arkadasimin esi yurtdisindan is teklifi aldı istifa edip gitti esiyle.

Bizim okulda bir ögretmen arkadaşın kocası özel egitim ve rehabilitasyon merkezi kurdu isleri bayagi buyuttu arkadas istifa edip mudur olarak oraya gecti.

Sizin durumunuz biraz farkli siz tamamen evde oturacaksiniz daha nisanlisiniz ve ayni eve girmeden insanları tanıyamiyorsunuz. Sizin için istafa etmek buyuk risk.

not: bir daha okudum daha nisanli bile değilsiniz sadece hayatinizdaki biri. Bırakırsaniz cok buyuk bir risk almış olacaksınız.

Ben de 7 yil oncesine kadar nobetli calisan memurdum. Evlenmeden önce istifa verdim. Geri dönüş hakkım vardı dilekçemi 1 ay önce verdiğim için.
Bu kosullar ve kisilerle ilgili özel bir konu, kabul etmem için gerekçelerim vardi.
Eşim cogu vakti evdedir mesela evden halleder.
simdiye dek kimseden para istemedim bana istetme demistim.
Cok şükür bir sıkıntı yaşamadım. (Benim için bundan sonrası veya bir başkası için aynı şey olacak diye bir garanti veremeyiz tabi ki)
Ama cocuklarim biraz büyüyünce bir seyler yapmak istiyorum. O da eskisi kadar soğuk bakmkyor.
Sosyal hayat farkli bir sekilde devam ediyor fakat sağlık her gün gelişen, degisen bir alan eskisi gibi gündemin icinde olamıyorum ve bir cok sey değişiyor. O konuda üzgünüm.
Benim bulunduğum ailede böylesi daha iyi oldu, ama farkli biriyle evlenseydim çalışmayı tercih eder,bırakınca da pisman olabilirdim.

Bence çalışman aranizda cok sorun olmuyorsa çalış, cocuklari buyutene kadar ara verip istediğinde de dönersin
Çalışmak eş adayları arasında sorun olacaksa karşıdaki doğru kişi değildir bu kadar basit.
Kim kendisi okutmuş ve okumuş gibi birine işi bırak diyebilecek hadde bulunabilir ki.
Dediğim gibi yanlış insanlar birlikte demektir böyle nir olay sorun oluyorsa

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Asla işinizi bırakmayın...
Kendi topuğunuza sıkmayın kimseye de güvenmeyin eşiniz bile olsa...

Dışarda çalışıp yorulma ki bütün bir evin sorumluluğunu, anasını danasını üstüne yıkıp kendi rahat g.t gezdirebilsin beyefendi tabi. Eve geldiğinde hazır yemeği temiz yeri olsun, bir de nazını çekebilecek dinçlikte biri.

Çalışmak= para değil ki sadece. En azından benim için değil.
En basiti sabah uyanmak için güçlü bir sebebim oluyor. Kalkıyorsun, kendine bir çeki düzen veriyorsun, bir amacın oluyor. Sonra bir sosyal ortamın oluyor. Ayrıca bir şeyler başarıyorsun, bu çok doyurucu bir şey. Kendi adıma birilerinin öğretmeni olmak güzel bir şey. Minik beşinci sınıflarım geçen gün, hocam lütfen sizin dersinizin saatlerini artırsınlar. Sizin dersleriniz çok güzel, çok eğleniyoruz, daha çok olsun ne oluurrrr, dediler. O gün dünyalar benim oldu. :KK23:Evde otursaydım bu duygudan mahrum kalacaktım.
Kimseye güvenip de işinizi falan bırakmayın. Duyduğum en saçma şey ya. Sormanız bile hata. :olamaz:

Kesinlikle o da bunu diyor zaten çok yoruluyorsun mutlu olmanı istiyorum diyor çünkü çoğunlukla bitik halde oluyorum. Ve başka yapmak istediğim meslek var benim okumak istiyorum tekrar ona da sıcak bakıyor. Aslında siz çok güzel açıklamışsınız tam olarak sizin dediğinizi diyor bana ben sana evde otur demiyorum diyor. Geçebiliyorsan mesai çalış nöbet tutma çalış yine de diyor.

tabi böyle diyecek ya ne diğeceğiydi?
ben evde oturan, bana hizmet eden, geldiğimde her şeyi hazırlamış bir eş istiyorum dese ters teper.
O nedenle yavaştan almış :D

Benim nikahlı kocam, 17 yıldır birlikteyiz, maddi, manevi bilinen hiçbir sorunumuz yok çok şükür. 3 yaşında bir oğlumuz var ve benim çalışmam gerekmiyor maddi olarak. Kendisi geçen gün bana istersen çalışmak zorunda değilsin, bir kağıt kaleme bakar dedi. Ben uzmanım kamuda. Sonra dedim ki ona "tamam istifa edeyim, peki sen ölürsen biz oğlumla ne yaparız?" hiçbir şey demedi. Bakın boşanmak gündemde bile yok, onu geçiyorum. Ama hayatta her şey var. Kadınların çalışmamayı doğal görmesi ve üzerinde düşünmesi bana çok acayip geliyor. KAdın evde daha çok yoruluyormuş, vallahi eşim benden daha çok iş yapıyor. Akşam yemeğini kurup kaldırıyor, oğlumun yemeğini hazırlıyor, dün ben oğlumu yıkarken evi süpürüyordu en son. Sabahta bulaşık makinasını boşalttı. Yani adam gibi insanlarla evlenirseniz hiçbir şey kadının üstüne de kalmıyor.
Adam gibi erkeklerle evlenirseniz bu tarz ikilemlerde kalmazsınız. Bunu da hiç unutmayın.

Back
X