Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Sakın diyorum, işine dört elle sarıl, kocan tirilyonda kazansa sen işine devam et

Kazanctan ziyade ben olsam derdim o kadar yil okudum bu benom meslegim diye. Sizi asağilamis bence

Bunu ben de anlayamıyorum, kadınlar da insan evladı, erkekler de. Kadınların da çalışmaya, evden çıkmaya ihtiyacı var. Kaldı ki konu sahibesinin halihazırda bir işi var, nedne bıraksın, evde ne yapacak bütün gün? çalışmaya alışık bir insan üstelik genç biri evde patlar. Şunu hiç anlayamıyorum, kadın = ev işi yapan bir canlı, evden çıkmasa da olur amma erkek = insan.:KK51: Bu kafa ne zaman bitecek, toplum kadınlarınd a normal insan evlatları olduğunu ne zamana kabullenecek?:bicak:

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
20-30 bin gelir beyfendi ne iş yapıyomuş merak ettim , bence asla ama asla işini bırakma ne güzel memursun birçok insanın çabalayıp olamadığı ,hayatta hiç birşeyin garantisi yok ne eşin ne eşinin işinin parasının evinin arabasının o yüzden birine bağlayıp düşünmeyin, hı ilerde evlenirsiniz çocuğunuz çocuklarınız olur hem iş ev çocuk hepsini aynı anda yapamazsınız (ki birçok kadın yapabiliyo ama herkes bir değil)o zaman da bu geliriniz durumunuz devam ediyorsa o zaman oturur düşünür konuşursunuz ama bu birinin yönlendirmesiyle olmamalı

Bunu ben de anlayamıyorum, kadınlar da insan evladı, erkekler de. Kadınların da çalışmaya, evden çıkmaya ihtiyacı var. Kaldı ki konu sahibesinin halihazırda bir işi var, nedne bıraksın, evde ne yapacak bütün gün? çalışmaya alışık bir insan üstelik genç biri evde patlar. Şunu hiç anlayamıyorum, kadın = ev işi yapan bir canlı, evden çıkmasa da olur amma erkek = insan.:KK51: Bu kafa ne zaman bitecek, toplum kadınlarınd a normal insan evlatları olduğunu ne zamana kabullenecek?:bicak:
Benim bebegim 6 aylik olunca rk gidaya gecti hemen dondim işe. Ev seven biriyimdir ama meslegimi de seviyorum. Ben o kadar emek vermişim kimse sen gel eve otur diyemez. Calişmak sadece para degil ureten bir insan olmak. Ayrıca çocugumun da ayaklari uzerinde bagimsiz bir annesi olsun isterim. Şöyle de bir durum var ev bir yere kadar , temizlik yemek misafircilikle hayat cik sıkıcı geliyor

Çalışmak eş adayları arasında sorun olacaksa karşıdaki doğru kişi değildir bu kadar basit.
Kim kendisi okutmuş ve okumuş gibi birine işi bırak diyebilecek hadde bulunabilir ki.
Dediğim gibi yanlış insanlar birlikte demektir böyle nir olay sorun oluyorsa

Söyle bir sey var bir de sorun derken neye gore sorun? Benim eşim de okumuş, sanatla ilgili bir dalda. Ben de universite mezunuyum. Beni zorlamadi ama calissam onun isiyle cok zıt olucaktı. O cok az çıkıyor çoğunlukla evde ve ben neredeyse hep hastanede. Bize göre bu sorun teskil edecekti. Ben de bıraktım. (Sosyal hayata biraz beraber biseylere katilarak, biraz kendim devam ettim)
Bunun gibi bi sorun olabilirdi.
Ha kesinlikle çalışamazsin evde oturucaksin demiyorum o zaman zaten sıkıntı. Bunu kastetmeden genel yazdim

Herkes sevgiyle başlar ama hayat insana ne getirir bilemezsiniz

Bence işinizi bırakmayın. Dünya halidir, kötülük yapacak demiyorum adam, ama olur ya anlaşamadınız yollar ayrıldı, mesleğiniz lazım olacak. Ama ben de şu lafı sevmiyorum, kendi paramı kendim yerim senin paranı yiyemem...

Evlendikten sonra onun parası ikinizin, sizin paranız da ikinizin olmalı. Bunu outrtmadıysanız osnra sorun olr.

kesinlikle ama kesinlike isi birakma, mutlaka calismaya devam et. evlenince malesef biz kadinlardan beklenti cok artiyor ve herkes karisma hakki hissediyor. calistigin zaman insanlara hayir demen daha kolay oluyor. yoksa evde bos bos ne yapiyor ki diye dusunuyorlar. ileriki yillarda, evliliginiz oturunca calisip calismama meselesini tekrar degerlendirirsin ama simdi calismayi sakin birakma. sonra evde bunalirsan esine ofke duymaya baslarsin.

amaaa ben senin parani yiyemem demek bence cok kaba bi soz. tabi ki evlendiginizde eve giren para ikinizin olacak. bu konuda daha dikkatli konus bence.

Ben nenuruyeti bırakmadım zaten zorlamiyor da anlaşılan çalışmak sadece madiyat değil ki ..

Çalışmak istemeyene saygım sonsuz ama çalışmak da güzel be. Yorucu ama güzel. Sadece parayla ilgisi de yok. Sosyal ortamın oluyor, hayata karışıyorsun, ev, çocuk, koca üçgeni insanı çok bunaltiyor. Yani bilmiyorum ben bir yıldır ücretsiz izindeyim kendimi bir acayip hissediyorum. Çalışırken daha dinç daha enerjiktim.

Boşver çalışma kendini yorma ama yarın bi gün anlaşamazsak başkasına gönlüm kayarsa ne yaparsin bilmem demek istemiş. Yanı çalışmak istemeyen çalışmasın da başkasının isteğiyle biraz saçma değil mi.

Evlendikten sonra senin paran benim param olmamalı. Evlilik ve ev arkadaşlığı farklı şeyler.

Ben çalışıyorum işimi de seviyorum ama kocamın parasını yiyemem kafası bence yanlış ben çalışıyorum ama yine eşimin maaşını gayet kullanıyor harcıyorum çalışmasam da bu böyle olurdu. İşi bırakmayı uzun vadede düşünmüyorum çünkü çalışmayı üretmeyi seviyorum.

Ev hanımı kadar verimli olmaz, beğenmez beyfendi.
Neden böyle karşısiniz ki.esine yemek yapamsi temizlik yapması ondan aşağı olduğu anlamına gelmez ki.oda çalışıyor para getirecek mecbur.yani bir iş bölümü bence.mesela bende çalışmıyorum ama ihtiyaç duyduğumda eşim hep yanımda yardımcı oluyor.bende o yorulduğunda ona .bence bir paylaşım gibi birşey.tabiniki tarafta çalışırsa ev işlerine uardim etmeli burada var bir işbölümü.Herkes ya ilerde birşey olursa ne yapacaksın diyor.bu mantıkla çalışırsa zaten evlilikte mutlu olamaz bence🥰

Back
X