Evlendikten sonra işi bırakanlar?

Is degistirme, farklı bir memuriyete gecme durumu yok mu?

Simdi herkes memurluk, garanti gelir ve kadının özgürlügü diye bakip cikma der. Cok da haklilar. Ama haftada 3 gün 24 saat nöbet tutan kisiyle de ben de sanirim evlenmezdim. 3 gün yok. Gelince muhtemelen pestil gibi uyuyor. Cocuk olsa bu sartlarda calisacak bakici muhtemelen memur maasindan yuksek istiyor.

Calisma diyemem, ben nisan ayinda isi biraktim ve biraktigima cok mutluyum. Ama aile yasantisini biraz daha duzgun devam ettirebilecegin bir is imkani varsa onu kovala. Ben kocayi gecerim ama cocugumun 3 gece bensiz uyumasini, 24 saat bakiciya kalmasini, aksam yemeklerinde ailemle olmamayi, okuldan gelen cocuguma gununun nasil gectigini soramamayi uzun yillar kaldiramam.

Muhtemelen haftasonu/bayram vs ayrimi da olmadan calisiyorsunuz.

Eş adayinizin bu geliri garanti mi? Hoş mart ayından sonra 20 binle ancak normal gecim saglanacak gibi duruyor. Ayrilik, hastalik, batma durumu olursa sizin yeniden is bulabileceginiz bir mesleginiz mi var? Iyi dusunup tartin.

Neden böyle karşısiniz ki.esine yemek yapamsi temizlik yapması ondan aşağı olduğu anlamına gelmez ki.oda çalışıyor para getirecek mecbur.yani bir iş bölümü bence.mesela bende çalışmıyorum ama ihtiyaç duyduğumda eşim hep yanımda yardımcı oluyor.bende o yorulduğunda ona .bence bir paylaşım gibi birşey.tabiniki tarafta çalışırsa ev işlerine uardim etmeli burada var bir işbölümü.Herkes ya ilerde birşey olursa ne yapacaksın diyor.bu mantıkla çalışırsa zaten evlilikte mutlu olamaz bence🥰
Allah muhabbetinizi artırsın da, konu sahibine sevgilisi '' Koca evin, olacak çocuğun sorumluluğu, kök ailemin gazını alma görevi senin, bunları istediğim gibi yapman için çalışıp yorulmaman gerekiyor. '' diyememiş de sadece gerek yok hayatım çalışıp yorulma demiş. 😀

Yani düşünün adam çalışıyor, siz harcıyorsunuz. Yani kocam bile olsa milletin eline bakmam. Ya boşansanız?

Bir de kendi ayaklarınız üstünde durmazsanız (belki de yanlış düşünüyorum bilemiyorum ama) eşinizin size olan saygısı az buçuk azalır, sizi kendine bağımlı biri gibi görebilir.

Yani hem bağımsız, güçlü, kültürlü bir kadın istiyorlar. Hem de sonra onu değiştirip bir nevi hizaya getiriyorlar.

Podyumda görüp beğendiği mankeni eş yapıp sonra çalışmasını istememek gibi gibi

Zengin kocayla ömrü noktalama garantisi mi varmış? Saçmalamak olur işi bırakmak.

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?
Okumuş memur olmuşunuz.Bence bırakmayın .Ama bırakan çok ınsan var

Sizlerden fikir almak istediğim bir konu var arkadaşlar. Ben memurum iki senedir. Şu an hayatımda olan biri var ve onunla evlilik düşünüyoruz. Ben nöbetle çalışıyorum şöyle ki haftada en az 2 en fazla 3 gün 24 saat nöbet tutuyorum. Evleneceğim kişi öyle geri kafalı yobaz bir tip değil başta onu belirteyim. Geçen konuşurken bana boşver çalışma yorma kendini evlenince dedi. Kendisinin de 20-30 bin geliri var o da en az daha fazlası da oluyor durumu iyi evi arabası her şeyi var. Bende bunu söylediğinde direkt olmaz ben senin paranı yiyemem dedim özgürce kendi paramı harcamak isterim dedim. Buna biraz bozuldu senin benim mi var dedi. Ama ben birinden para isteyemem parasını yiyemem bir gün bir şey dese kendimi biliyorum gururlu bir insanım gurur yaparım. Ben mi yanlış düşünüyorum sizler ne düşünüyorsunuz?

Arkadaş olay para mı sadece?

Allah muhabbetinizi artırsın da, konu sahibine sevgilisi '' Koca evin, olacak çocuğun sorumluluğu, kök ailemin gazını alma görevi senin, bunları istediğim gibi yapman için çalışıp yorulmaman gerekiyor. '' diyememiş de sadece gerek yok hayatım çalışıp yorulma demiş. 😀
İyi de çalışmayinca ailesine gidilmiyor mu . çocuğa bakılmıyor mu.is yapılmiyor mu.belki çalışsada yardım etmeyecek nereden biliyorsunuKi.daha çok zorlanacak

İyi de çalışmayinca ailesine gidilmiyor mu . çocuğa bakılmıyor mu.is yapılmiyor mu.belki çalışsada yardım etmeyecek nereden biliyorsunuKi.daha çok zorlanacak
Yapmasın? Almasın üstüne her şeyi? Nasılsa her iş öyle de böyle de üstüme yıkılacak diye işi bırakmak akıl karı değil.

Iş sadece para değil ki.. Sosyal yaşam, etkileşim, varolma, ait hissetme, bir grubun parçası olma, kendine yetebilme, işlevsel zaman geçirme.. Değil 30 bin 100 bin alsa eşim bırakmak istemem. O benim kendi varoluş çabam. Aman deyim büyük hata.
@komsukiziiiiii şu mesajı tekrar tekrar okumalısınız, o kadar güzel özetlenmiş ki, şiir gibi.
Yok ama bunlardan hiçbirini işinde bulamıyorsan, evleneceğin için değil kendin için bırakmalısın o işi.

Şahsen bende bırakman taraftarı değilim. Ben 2 aydır evliyim evlenmeden önce yani nişanlıyken işi bıraktım market sektöründeydim vardiyam iş yükü biraz agır gelmişti ve suan evdeyim eşim memur tek maaş idare ediyoruz. Kpss hazırlık sürecim var memur olmak adına senin suan kamuda bi işin var karsı taraf dünyanın en zengin insanı bile olsa kamu alternatifini çöpe atma derim özelde olsan belki bırak derdim ama kamu dayken helede çocuk da yokken bencede bırakma tabi karar senin

İnşallah da klasik Türk erkeği. Evlenene kadar sen yorulma etme kıyamam dayanamam klasik göz boyama, evlenince de bardağını mutfağa götürmek için bile büyük motivasyona ihtiyacı olur genelde.
Sen yorulma ah canım kıyamam =dışarda çalışıp yorulma evde cılkın çıkacak yeterince çünkü suyumu bile senden isteyecem.

Yapmasın? Almasın üstüne her şeyi? Nasılsa her iş öyle de böyle de üstüme yıkılacak diye işi bırakmak akıl karı değil.
Ya Allah aşkına herkesin bir görevi var.tamam eşler yardım etmeli.ama ailede hep iş yaparak buyumediler.onlara hem çalış hemde iş yap dediginizde hemen adapte olamaz.hem durumu iyiymiş.kensi yardım etmeae bile maddi olarak yardım eder.bir yardımcı tutarlar arada.

Ben böyle bir teklifin nasıl dile gelebildiğini dahi anlamadım ya neyse ne münasebet yani. Sorunuzun cevabı bırakmazdım.

Evlilikten bağımsız olarak kendi isteğiniz ile bırakacak olsanız sorunuzun cevabı değişebilirdi.

Hic 24 saat nöbet tuttunuz mu peki haftada 3 gun 24 saat nobet tuttunuz mu? Ayda 12 nöbet oluyor. Nöbet tutmadigi gunler de buyuk ihtimal mesaili calisiyor.
Diger mesajlarini okumadiniz heralde ama cok yoruldugu icin birak demis. Baska bir iş yapabilirsin demis. Konu sahibinin de okumak istedigi baska bir bolum de varmis onu da okuyabilirsin demis. Bu bilgilere gore adam kotu niyetli durmuyor tabi burdan kimseyi bilemeyiz de yine de verilen bilgilere göre çok saldirmişsiniz

Hayatta hiçbirşeyin garantisi yok.Ben çocuk olduktan sonra bıraktım pandemide bakıcı tutamam diye ona dahi pişman oldum.Hayatınızdaki insanla evliliğinizin nasıl olacağını bilemezsiniz.Işinizi asla bırakmamanızı öneririm.Ama yerinizde olsam paranı yiyemem muhabbetlerine girmem. Erkekler bundan pek hoşlanmaz ki evlilikte de evi geçindirmek öncelikle erkeğe aittir.Ben işimi seviyorum, evde oturmak bana göre değil, çalışınca kendimi daha iyi hissediyorum gibi cümleler daha ılımlı olur.

Özel sektör de çalıştıgım için mecburen bırakmak zorunda kaldım tayine gidcemiz için siz memursunuz ben olsam bırakmam insanın ekonomik özgürlüğü kadar güzel bir şey yok kendi parasına alışmış insan için çok zor emin olun 20 değil 50 bin kazancı olsa yinede ağır geliyor birşey isterken

Back
X