Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
merhaba ben evlenirken sadece eşimin soyadını kullandım, ama şimdi eski soyadımı da kullanmak istiyorum. bunun için dava mı açmak gerekli yoksa nüfus müdürlüğüne dilekçe ile başvurmak yeterli mi
Nikah işlemleri sırasında belediyeye ya da nüfus kağıdı değiştirirken nüfus müdürlüğüne dilekçe vermek yeterli oluyor. Benim merak ettiğim bu işlemi evlendikten birkaç yıl sonra yapabilir miyiz? Mesela ilk evlendiğim zaman başvurmadım, eski soyadımı kullanmadım diyelim. Yıllar sonra başvurup kullanma hakkımız oluyor mu acaba?
Daha önce evlendikten sonra nüfus cüzdanınızı nerede değiştirdiyseniz oraya başvurabilirsiniz tekrardan. Ben daha geçen gün, 3 sene sonra kızlık soy adımı eklettim. Bir dilekçe dolduruyorsunuz; 2 de fotoğraf, 8 tl gibi bir ücret alıyorlar sadece.