• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendikten sonra sorunlar: baskı, manipüle

alevalev888

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2023
36
3
6
Herkese merhaba. Öncelikle babamın Türk, annemin Karadağlı olduğunu söylemek isterim, ben 6 yaşımdayken boşandılar. Tüm hayatım boyunca Karadağ'da yaşadık ve türklerle pek karşılaşmadım, Türk kültürü içinde büyümedim, ayrıca metimde hatalar da olabilir çünkü türkçe benim ana dilim değil..
23 yaşındayken Türkiye'ye geldim ve gelecek kocamla tanıştım, aşık olduk ve hızlı evlendik. Evlenirken nasıl yaşayacağımızı konuşmadık.

Özgür bir ruhum olduğumu söyleyebilirim, 18 yaşımdan beri çalışıyorum, tek başına seyahat ediyordum, bir Avrupa ülkesinde yüksek lisans okuyordum.

Evlendikten sonra sorunlar başladı..

En az 30 yaşıma kadar çocuk planlamama ve istemememe rağmen ilk başta eşim bir çocuğa hemen ihtiyacımız olduğu konusunda üzerimde baskı yapmaya başladı.
İşe gitmek istedim ama işe gitmemem için beni manipüle etmeye çalıştı ve benim anne ve ev hanımı olmamı istediğini, evden ayrılıp boşanacağını söyledi. Tabii ki işe gittim, çocuk yapmayı düşünmüyorum bile ve o hiçbir yere gitmedi ama ben çok acı çektim, çok ağladım.
Evlendikten sonra, ailesinde bazı kadınlarının 18 yaşından önce zorla evlendirildiğini ve orta okuldan bile mezun olmadıklarını öğrendim, şok oldum çünkü sadece filmlerde duymuştum böyle şeyler..

Şimdi her şey yolunda, çalışıyorum ve genel olarak mutluyum. Fakat gelecek beni çok korkutuyor ve birçok konuda bu tutuculuk, kıskançlık, kocamın erkeklere kadınlardan daha fazla izin verildiği görüşü beni çok rahatsız ediyor…
Bana tavsiye verin, lütfen. Çok teşekkür ederim.

Herkese merhaba. Öncelikle babamın Türk, annemin Karadağlı olduğunu söylemek isterim, ben 6 yaşımdayken boşandılar. Tüm hayatım boyunca Karadağ'da yaşadık ve türklerle pek karşılaşmadım, Türk kültürü içinde büyümedim, ayrıca metimde hatalar da olabilir çünkü türkçe benim ana dilim değil..
23 yaşındayken Türkiye'ye geldim ve gelecek kocamla tanıştım, aşık olduk ve hızlı evlendik. Evlenirken nasıl yaşayacağımızı konuşmadık.

Özgür bir ruhum olduğumu söyleyebilirim, 18 yaşımdan beri çalışıyorum, tek başına seyahat ediyordum, bir Avrupa ülkesinde yüksek lisans okuyordum.

En az 30 yaşıma kadar çocuk planlamama ve istemememe rağmen ilk başta eşim bir çocuğa hemen ihtiyacımız olduğu konusunda üzerimde baskı yapmaya başladı.
İşe gitmek istedim ama işe gitmemem için beni manipüle etmeye çalıştı ve benim anne ve ev hanımı olmamı istediğini, evden ayrılıp boşanacağını söyledi. Tabii ki işe gittim, çocuk yapmayı düşünmüyorum bile ve o hiçbir yere gitmedi ama ben çok acı çektim, çok ağladım.
Evlendikten sonra, ailesinde bazı kadınlarının 18 yaşından önce zorla evlendirildiğini ve orta okuldan bile mezun olmadıklarını öğrendim, şok oldum çünkü sadece filmlerde duymuştum böyle şeyler..

Şimdi her şey yolunda, çalışıyorum ve genel olarak mutluyum. Fakat gelecek beni çok korkutuyor ve birçok konuda bu tutuculuk, kıskançlık, kocamın erkeklere kadınlardan daha fazla izin verildiği görüşü beni çok rahatsız ediyor…
Evlenmeden önce bunları konuşsaydınız keşke.

Derhal boşanın. Adam sizi basamak olarak kullanacak. Bir an önce çocuk istemesinin sebebi sizin elinizi ayağınızı bağlamak. İstiyorum da demiyor ihtiyacımız var diyor.

Tatlım bu tarz erkekler yabancı ülkede yetişmiş ve bir ayağı orada kızları avlayan yırtıcılardır. Sizi garanti - rahat hayat olarak görüyorlar. Seven insan sevdiğinin özgürlüğünü kısıtlayıp geleceğini mahvetmeye çalışır mı? 30 yaşına kadar çocuk istemiyorum kariyerime odaklanacağım diyorsunuz, bunu desteklemeyen insandan eş olur mu? Çalışma okuma çocuk yap evinde otur evinin kadını ol. Adamın zihniyeti bu çünkü bu kültürde büyümüş. Ailesi baskı yapıyordur bir kadına baş edemedin sözünü dinletemedin diye.

Hızlı evlenip hiç tanımamışsınız. Yetiştiği kültürü aile ortamını görmeden bilmeden bu ne cesaret. Bırak acı çektim falan demeyi, hele bir hamile kalıp ve doğurun o zaman göreceksiniz acıyı ızdırabı. Şimdilik psikolojik şiddet var, ileride çok eminim fiziksel şiddet de göreceksiniz. Boşanırız demiş ama sonra kuyruğunu kıstırıp oturmuş. Niye çekip gitmemiş, çünkü siz onun geleceğisiniz. Hayatınızın hatasını yapmışsınız sakın çocuk yapmayın bu adamdan ve bir an önce ayrılın.

Annenin yaptığı hatayı sen de yapmissin. Çocuk dogursan ne olacak ki, boyle adamla zaten ömür geçmez. Bosanip karadaga geri doneceksin, o da senin gibi yetişecek.
Bence iyice bir korun, psikolojik olarak hazır olunca da adamı terket, dön memleketine

Senin gibi bir kadın böyle bir adamı nasıl aldı acaba ?
Yani nasıl fark edemedin adamın içerisinde yatan Mahsun Kirmizigul'u..
Ne dedi ki sana..
Senin gibi birini nasıl etkilemeyi başardı ki böyle bir şahıs.
Adam sana razı gelse bile ailesi illa ki laf edecektir.
" Yok senin karin soyle,bak ötekiler nasıl hamarat,bak senin karın çocuk istemiyor ; öteki gelinler 2'ser tane pitirdatti bile,Çalıştığı için yüzünü bile zor görüyorsun,oteki gelinler balerina cif gibi vs.."
Özetle bugün olmasa bile yarın o aile baskısına ve doldurusuna yenik düşecek kocan,hazırlıklı ol.
Kocan Türkçe'yi zor konusuyorken senin en az 2 dil bildiğine bahse bile girerim 🤔

Senin gibi bir kadın böyle bir adamı nasıl aldı acaba ?
Yani nasıl fark edemedin adamın içerisinde yatan Mahsun Kirmizigul'u..
Ne dedi ki sana..
Senin gibi birini nasıl etkilemeyi başardı ki böyle bir şahıs.
Adam sana razı gelse bile ailesi illa ki laf edecektir.
" Yok senin karin soyle,bak ötekiler nasıl hamarat,bak senin karın çocuk istemiyor ; öteki gelinler 2'ser tane pitirdatti bile,Çalıştığı için yüzünü bile zor görüyorsun,oteki gelinler balerina cif gibi vs.."
Özetle bugün olmasa bile yarın o aile baskısına ve doldurusuna yenik düşecek kocan,hazırlıklı ol.
Kocan Türkçe'yi zor konusuyorken senin en az 2 dil bildiğine bahse bile girerim 🤔
Bu hanzolar avlarını buldukları ve kancayı takmak istedikleri zaman kont-prens asaletine bürünüyorlar. En kibar en centilmen en sahiplenici oluyorlar ki kuş kaçmasın. Evlenene kadar dişini sıkıp her şeye he diyor, sen nasıl istersen, sen bilirsin ayakları çekiyorlar. Dozunda maçoluk yapıyor kızın aklını başından alıyor. Garibim kız ne bilsin gördüğüne inanıyor. Hanzonun az biraz da tipi düzgünse mükemmel koca adayı oluyor, yersen.

Yurt dışında zor durumdaki kadınlara (özellikle bizimkilere) destek veren yerde bir kaç ay gönüllü yardım ettim. Bunlar köşeye sıkıştıkları an ışık hızında asilzadeden apaçiye dönüşüyorlar.

Konu sahibi, bak boşanırım demiş rest çekmiş ama sen oralı olmayınca pısıp oturmuş kıçının üstüne. Biz bu tiplerin röntgenini çekmeden ciğerini biliriz. Seni tutabildiği kadar tutmaya çalışacak, düzelteceğim değişeceğim palavraları sıkacak ve maalesef siz de inanacaksınız. Tek hedefi çocuk yapmak, sizi hamile bırakmak olacak lütfen çok iyi korunun.

Biz karadağ gibi ülkelere yerleşmenin hayalini kurarken siz nasıl oldu da böyle bir adama kanıp buralara geldiniz? Üzüldüm…

Bu konunun pek gerçek olduğunu sanmıyorum. 23 yaş evlenmek için erken değil, diploman ve işin varmış. Üniversiteyi tr'de okumamışsın. Sonra tr'ye gelip, biriyle görücü ile mi evlendin? Görücü ile yapılan evlilik değilse bu şekilde tanımadığın biriyle evlenmen garip. Hem de aradan 4 yıl geçmiş, boşanmamışsın. Anormal.

Yani bu durumda yapacak pek bişey yok gibi sürekli bı çatışma hali olacak siz kendinizi paralayacaksiniz o yine bildiği yoldan gidecek. Bı insan yedisinde neyse yetmisinde de odur lafına inanıyorum. Bazı insanları değiştirmek çok zor. Keşke evlenmeden önce bunları ayrıntılı konussaydiniz.

Sizin fikirlerinize saygı duymali hele ki çocuk konusunda anne olmak o kadar zahmetli ki tek tarafın istemesiyle o yükün altına girmek çok daha ezici olurdu.

Çalışma hayatınızı rayına oturttuktan sonra çocuk olayını dusunursunuz aranızda konuşup anlasirsiniz sonuçta belli bı hedefiniz illaki vardır. Erkek egemen dünyamızda malesef çoğu erkek kadınlara nazaran daha özgür ve bunu savunuyor biraz toplumla alakalı gibi bu durum ve çok sinir bozucu..

Back
X