Evlendikten sonra yeni eve alisamamak

• Konu Sahibi Konu Sahibi btxx
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Herkese merhaba, ben 3 aylik evliyim ve bir türlü yeni evime alisamadim. Bilmiyorum normal mi, zamanla gecer mi ama anne baba evinde yapabildigim seyleri yapamaz oldum, sakarligim neredeyse hergün tutuyor. Elim ayagima dolaniyor resmen, aslinda yapabildigim yemekler tutmuyor lezzetsiz oluyor. Sanirim evi daha benimseyemedim ve esim maalesef herseye cok karisan biri. Birseyi yapsam bunu neden böyle yaptin söyle yap, öyle olmaz böyle olur vs gibi seyler diyor. Ütü yaparken bile kiyafetlerini nasil katladigima kadar elestiriyor, bu sekildede kendimi cogu zaman baski altinda hissediyorum. Ne yapabilirim? Ayni seyleri yasayanlar varmi?

şikayet ettiği her şeyi kendisine yaptır.. çok ciddiyim..
eşim beğenmeyecek psikolojisi bence seninkisi.. bir iki yaptığına laf söylediyse sonraki her şeye iğreti yaklaşmaya başlamışsındır..
beğenmiyorsa yemeği de temizliği de ütüyü de kendi yapacak sesini kesecek bu kadar net.. hizmetçi olasın diye mi evlendi seninle emir eri olasın diye mi..
prim vermeyin böyle hadsizliklere kocanız dahi olsa..

Benim eşimde herşeye karışıyordu güzellikle rahatsız olduğumu söyledim anlamadı sonra burası benim evim ben akşama kadar evde duruyorum herşeye ben karar veririm diyerek küçük çaplı bir cingar çıkardım şimdi yemek yapamasamda olsun yeriz bir şeyler, iş yapamasamda olsun sen çocuğa bak yeter diyor. Geçinip gidiyoruz.

Herkese merhaba, ben 3 aylik evliyim ve bir türlü yeni evime alisamadim. Bilmiyorum normal mi, zamanla gecer mi ama anne baba evinde yapabildigim seyleri yapamaz oldum, sakarligim neredeyse hergün tutuyor. Elim ayagima dolaniyor resmen, aslinda yapabildigim yemekler tutmuyor lezzetsiz oluyor. Sanirim evi daha benimseyemedim ve esim maalesef herseye cok karisan biri. Birseyi yapsam bunu neden böyle yaptin söyle yap, öyle olmaz böyle olur vs gibi seyler diyor. Ütü yaparken bile kiyafetlerini nasil katladigima kadar elestiriyor, bu sekildede kendimi cogu zaman baski altinda hissediyorum. Ne yapabilirim? Ayni seyleri yasayanlar varmi?
Alişamadin bunlar çok normal yeni evlenenler de oluyor bu.
Ama sizi zorlaştiran eşinizin her şeye karişmasi.
Destek olmasi gerekirken köstek oluyor.
Bekarken her seyi yaptiginizi soylemissiniz. Esinizin alistigi bir damak tadi var ve muhtemelen sizin yaptiklarinizla annesinin yaptiklarini kafasinda kiyasliyor ve bu boyle olmaz diyor.
Siz de yanliş yaptiginizi dusunuyorsunuz.
Esiniz farkli yemek tadina ve ev içinde farkli bir duzene alismis. Sizin yemeklerinize ve duzenine alismasi zaman alacak.
Ona destek olun ve ondan destek isteyin.

Siz eşim de kizacak bir şey söyleyecek kaygisiyla da yapamiyorsunuz. Bu kaygilardan kurtulsaniz ve eşiniz biraz destek olsa alişmaniz kolaylaşir
Eşiniz buna devam ettikce yillar geçsede siz hep beceriksiz ve sakar olarak kalacaksiniz.

Ona bu durumdan rahatsiz oldugunuzu daha çok huzursuzluk duydugunuzu evlilige ve evinize yeni alişmaya başladiginizi ve destek olmasini istediginizi soyleyin.

Daha üç ayda, en canim cicimli zamanlarda ütünüze bile karışan bir adam varken başınızda alisamamaniz çok normal.

Hep başınızda mi bu kayınvalide gibi? Çalışmıyor mu? En sevmediğim şeydir ev islerine vs burnunu sokan, kaynanalik yapan adam!
Calisiyor ama Corona zamani basliyali daha cok evden calisiyor. Kayinvalidem tam tersine hic birseyime karismaz, hep över, bir seyi yapamazsam bile beni kirmamak icin birsey demez, esimin bana karistigi zamanlar ona ayari verir 😆 esim de keske ona cekseymis😂

Hakkini yiyemem cok destek olur bana ev islerine yardim eder cok da titizdir ama sorun o maalesef, cok zor begenen biri herseyi de en iyi o bilir kafasinda
Böyle mükemmeliyetçiler insanı hasta eder. Cidden eder, mecazen değil. Benim işime karışan olduğunda direkt karışma diyorum, arkasından da bu tavrının üzerimde baskı oluşturduğunu anlatıyorum. Hadi biz kendimizi koruruz da böyle bir ebeveynin çocuğunun özgüvenli bir birey olma ihtimali yok. Bence bu konuda önlem almaya çalışın.

Hakkini yiyemem cok destek olur bana ev islerine yardim eder cok da titizdir ama sorun o maalesef, cok zor begenen biri herseyi de en iyi o bilir kafasinda
Mukemmelliyetçi yapidaki bireylerin genelde anne ya da baba mükemmelliyetçi oluyor.

Beğenmiyorsa kendi yapsın.

Bilmiyorum normal mi, zamanla gecer mi ama anne baba evinde yapabildigim seyleri yapamaz oldum, sakarligim neredeyse hergün tutuyor.

Normal degil, herkes yazmis zaten.
Zamanla gecermi, gecer bence.

ama her gun sakarliga degin ozguveninizi etkileyen bir ortamda bulunuyorsunuz, bu durumu cozmezseniz kendinize zarar.

sahsen cocuklarima bu muameleyi yapmiyorum ozguvenleri zedelenmesin falan diyerek.
O yuzden esinizin size davranisini titizlik vs altinda degerlendirmeyiniz nacizane tavsiyemdir.

Benim esim de bana kiyasla cok cok titiz kaliyor, duzeni de cok sever.
Suan ikimiz de evden calisiyoruz, benim masami gorseniz darma duman, onunki ise asker masasi gibi. Kimse kimseye karismiyor. Bazen soruyor, nasil boyle konsantre olabiliyorsun diye, ben iyiyim diyorum kapaniyor konu.

Back
X