Evlendim ,ama hala ailem benim üstümde yük:(

sementa33

olacak olacak:)
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
1.025
20
158
nasıl başlıcam bilemiyorum arkadaşlar.yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal:(Şimdi şöyle ben 5 yıllık evliyim.Ben evlenirken babam işsiz ve kardeşlerim üniversitede okuyordu.Eşimle anlaştık önce bir kardeşim üniversiteyi istanbulda okuyordu onu ben okutacaktım ve yanımızda kalacaktı.Eşim kabul etti.Neyse evlendik.İkimizde çalışıyoruz.Kardeşimi okuttuk.Ama babam iş bulana kadar neredeyse 2,5 yıl sürekli benden para istedi.diğer üniversitede okuyan kardeşimede para gönderiyordum.Bazılarını eşim biliyordu bazılarını gizli saklı.Neyse babam bir işe girdi geçen sene para istemeleri azaldı.ama hala annem 2 aya bir para istiyor benden.Geçen yanıma geldi 2 ay kaldı bizde ayakkabım yok dedi 3 tane aldım,montum yok dedi aldım,pantalonum yok dedi aldım.Birde ucuz şeyler beğenmiyor ha en iyilerini istiyor.Sonra geçen sene büyük kardeşim okulu bitirdi ama iş bulamıyor:(öyle çok az para veren işlere girdi ama yetiremedi tabi.Eşimde okulu bitirince bizde kalmasını istemedi artık.Arkadaşlarıyla ev tuttu ama parası yetmediği için hala benden para alıyor. diğer kardeşim ünide bu sene son onada hala para gönderiyorum.annem desen aynı devam.Biraz babam azalttı işte istemeleri.şimdi diyeceksiniz ki verme.Ama olmuyor ,gidip eşimden gizli kredi kartı çıkarttım.ondan nakit avans falan çekip gönderiyorum:(Abla param bitti,doğal gazı ödeyemedik ,kitap alacağım,yemek yemedim,üşüyorum..... gibi laflar ettilermi ogün üzüntüden uyuyamıyorum.Babamda 50-100 bişeler gönderiyor şimdi ama nereye yetecek.Ama eşim artık iyice sinirlenmeye başladı ,paramız birikmiyor çünkü bizimde evimiz yok,ev alamıyoruz araba alamıyoruz,üstümüze başımıza doğru düzgün bişey almıyoruz,hatta çocuğumuz olmuyor tüp bebek bile yaptıramıyoruz şuan.Ben napacam kızlar nasıl baş edeceğim.Eşim saolsun çok iyi kalpli çokkkk sabırlı bir insan.Yani ben 2 üni öğrencisi,bir anne bir baba ve kendi evimi idare etmeye çalışan ,onlara yetişmek için günde 10 saatten fazla çalışan bir insanım.ama artık yoruldum.Nasıl yok diyeceğim onları kırmadan.çünkü artık alıştırdım ,yoktan var ediyordum.Ama şimdi yok dersem bana cephe alırlar.içimdeki bu acımayı nasıl durduracağım.

canım çok zor durum..
öncelikle annen çalışamayacak durumda mı?? kardeşin ücretini azımsama lüksüne(sağlık sorunu yoksa) sahip mi?
özellikle şu konuda iyi düşünmeni istiyorum
bebeğim yok,tüp bebek düşünüyorum demişsin..bu ertelenecek bişey değil..yaş ilerlemesi hamilelikte dezvanataj..
burada kimse aman aileni at bir tarafa demez sanırım..ama bir sınır çiz...
her ay size verebileceğim miktar bu..mesela anneme 100,babama 100,kardeşime 50...
bunun dışına çıkmamaya çalış..
onları yardımsız bırakma,ama sen de yardımlık duruma düşme derim ben...
ve tüp bebeğini erteleme.

canım çok zor durum..
öncelikle annen çalışamayacak durumda mı?? kardeşin ücretini azımsama lüksüne(sağlık sorunu yoksa) sahip mi?
özellikle şu konuda iyi düşünmeni istiyorum
bebeğim yok,tüp bebek düşünüyorum demişsin..bu ertelenecek bişey değil..yaş ilerlemesi hamilelikte dezvanataj..
burada kimse aman aileni at bir tarafa demez sanırım..ama bir sınır çiz...
her ay size verebileceğim miktar bu..mesela anneme 100,babama 100,kardeşime 50...
bunun dışına çıkmamaya çalış..
onları yardımsız bırakma,ama sen de yardımlık duruma düşme derim ben...
ve tüp bebeğini erteleme.

canım aslında söyledim ,mesele şuan ünideki kardeşime burs bağlattım bir yerden ve bundan sonra sana ayda 100 gündereyim dedim .tamam dedi önce.Ama daha geçen ay gitmiş bilgisyar almış abla nolur taksitlerini öde diyor.bende dedim onu öderim ama harçlığını 50 yaparım dedim.Bu ayda normal gönder de diğer ay düşünürüz diyor bide.güleyimmi ağlayayımmı.mühendislik okuduğu için bilgisayar şart.Abisi desen işsiz ,onada hala ben bakıyorum sayılır.Babam desen malum.En son kocam boşıcak beni sanırım:)Anneme gelince lise mezunu ama hiçççç çalışmamış şimdiye kadar.ee şimdide pek genç olmadığından anca çocuk bakabilir ,oda bizim oralarda bulunmuyor küçük bir yer.

Son düzenleme:
Yanlış anlamazsanız bi'kaç şey söylemek istiyorum.

Ben sizin ailenizde pek acınacak bir durum göremedim. Eşiniz çoook bile dayanmış açıkcası şahsi fikrim olarak eşinize haksızlık yaptığınızı bile düşünüyorum... O adam sonuçta sizin artık yetişkin birey olmuş olan kardeşlerinizi evlatlık edinmek için evlenmedi sizinle. Kızmayın n'olur dışardan görüneni söylüyorum. Çünkü burda okadar çok okuduk ki "eşim kaynanama para gönderiyor, durumları iyi oysaki, yok diyemiyor" diyenleri.

Harçlığını bile evli ablasından isterken gidilip bilgisayar alınıyor bi'de üstüne "taksitleri sen öde abla" harçlığını düşüreyim ozaman deyince "bakarız" falan.
Elde avuçta yokken bu bana göre şımarıklıktır. Sizin eksiğiniz yok mu da bölümü şu, bilgisayarsız olmuyor diyorsunuz. Yapmayın n'olur iki üniversite gördüm iki ortamda da bilgisayarsız dolu öğrenci vardı. Her şeyin zamanı var.

Bizim komşunun durumu gördüm resmen. Kadın çocuklar olunca işi bırakmış adam yarım yamalak bir çalışır bir çalışmaz ama gel gör ki hala çocuklar Zara'dan aşağı giyinmez bir gözlük çerçevesi 400 tldir, 350ye saat takar 18 yaşındaki oğlu...

Para nerden mi geliyor söyliyim :) Kadın kız kardeşlerine gider ağlayarak " napıcam biliyorum, çok sıkıştık:14:" Ee insan kardeşine dayanabilir mi 3 kız kardeş elde avuçta yok bunlara yağdırır kendileri o aylarda her şeylerinden kısarlar. Çocuklarsa dediğim gibi işte. He bunun üstüne kadın geçen hafta şöyle bir cümle kurdu: "ayyy X (annem) sinir oldum Y'ye (kız kardeşi) burda benim durumum kötü benim çocuklarıma alacağına gitmiş küçük kardeşimizin kızına almış hediye diye ayakkabıya
:19:... Yani bi'Allah razı olsun diyen bile yok:26:

Eşinizin yerine koyun kendinizi aile bi'yere kadar. Bu cümlem yanlış anlaşılmasın ama gerek çevrem gerekse kendi annemin ailesinden gördüğüm tam olarak sizin durumunuz.
Kardeşlerinizi bu kadar şımartmayın. Anne babası ayrı 17 yaşından beri tek başına ev tutup, çalışıp, üniversiteyi kazanıp hala tek başına evini geçindiren arkadaşım var benim. Çok dardalarsa bu yaşta hala sizden "abla paraaa" diye para istemelerini gururlarına yediremeyip işe girerlerdi.

Sonra çok pişman olursunuz... Annemin her seferinde olduğu gibi...

Bi'aile bencil değilse "ya biz hep bu kızcağızdan istiyoruz onun tedavisi var, yuvasında da huzuru kaçar hep ona -alo demeyelim sıkıştığımızda" derlerdi.

raınbow çok güzel anlatmış canım...
sen kardeşlerini alıştırmışsın paraya..bak sana bile danışmamış,abla bilgisayar alabilirmiyim diye..almış,öde diyor...ben evlenince işimi bıraktım. eşim için çok iyi bir iş teklifini reddettim..ama bişeye ihtiyacım olduğunda,ya da para verdiğinde mahcup olurum...
zaman oldu bizlerde ailemize yardım ettik ama hep utana sıkıla aldılar..
raınbow un dediği gibi, eşin çok sabırlı insanmış..ama bak bunu daha fazla sınama derim ben..

okulu bitiren kardeşinden elini çek,sen verdikçe o iş beğenmeyecek...okuyana belli miktarın üstüne çıkma..eşimin bir akrabasının kızı vardı..ailesi iflas etti,herşeyleri satıldı..biz dedik kızda okuyamycak üzüldük,şehir dışında üni. okuyor...ama kız ailesinden 5 kuruş almadan,part time çalışarak okudu..eşim elimizde oldukça ufak tefek gönderdi..ama kız asla istemedi..

en önemlisi de ne biliyomusun...sen bu zamana kadar iyilik yaptın.ama yarın para istediklerinde desen ki " elimde yok veremiyorum"...inan bunca zaman yaptıklarında çöpe atılacak..kötü olacaksın,esirgiyor olacaksın..

nasıl başlıcam bilemiyorum arkadaşlar.yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal:(Şimdi şöyle ben 5 yıllık evliyim.Ben evlenirken babam işsiz ve kardeşlerim üniversitede okuyordu.Eşimle anlaştık önce bir kardeşim üniversiteyi istanbulda okuyordu onu ben okutacaktım ve yanımızda kalacaktı.Eşim kabul etti.Neyse evlendik.İkimizde çalışıyoruz.Kardeşimi okuttuk.Ama babam iş bulana kadar neredeyse 2,5 yıl sürekli benden para istedi.diğer üniversitede okuyan kardeşimede para gönderiyordum.Bazılarını eşim biliyordu bazılarını gizli saklı.Neyse babam bir işe girdi geçen sene para istemeleri azaldı.ama hala annem 2 aya bir para istiyor benden.Geçen yanıma geldi 2 ay kaldı bizde ayakkabım yok dedi 3 tane aldım,montum yok dedi aldım,pantalonum yok dedi aldım.Birde ucuz şeyler beğenmiyor ha en iyilerini istiyor.Sonra geçen sene büyük kardeşim okulu bitirdi ama iş bulamıyor:(öyle çok az para veren işlere girdi ama yetiremedi tabi.Eşimde okulu bitirince bizde kalmasını istemedi artık.Arkadaşlarıyla ev tuttu ama parası yetmediği için hala benden para alıyor. diğer kardeşim ünide bu sene son onada hala para gönderiyorum.annem desen aynı devam.Biraz babam azalttı işte istemeleri.şimdi diyeceksiniz ki verme.Ama olmuyor ,gidip eşimden gizli kredi kartı çıkarttım.ondan nakit avans falan çekip gönderiyorum:(Abla param bitti,doğal gazı ödeyemedik ,kitap alacağım,yemek yemedim,üşüyorum..... gibi laflar ettilermi ogün üzüntüden uyuyamıyorum.Babamda 50-100 bişeler gönderiyor şimdi ama nereye yetecek.Ama eşim artık iyice sinirlenmeye başladı ,paramız birikmiyor çünkü bizimde evimiz yok,ev alamıyoruz araba alamıyoruz,üstümüze başımıza doğru düzgün bişey almıyoruz,hatta çocuğumuz olmuyor tüp bebek bile yaptıramıyoruz şuan.Ben napacam kızlar nasıl baş edeceğim.Eşim saolsun çok iyi kalpli çokkkk sabırlı bir insan.Yani ben 2 üni öğrencisi,bir anne bir baba ve kendi evimi idare etmeye çalışan ,onlara yetişmek için günde 10 saatten fazla çalışan bir insanım.ama artık yoruldum.Nasıl yok diyeceğim onları kırmadan.çünkü artık alıştırdım ,yoktan var ediyordum.Ama şimdi yok dersem bana cephe alırlar.içimdeki bu acımayı nasıl durduracağım.

cnm kusura bakma üzülmede ama eğer param yok dediğinde seni cephe alacaksalar bırak alsınlar oda insanlığa sığmaz bence yap yap yap sonra yapmadın mı senden kötüsü olmasın yok yaa.. eğer gerçekten öle yaparsalar seni maddi sewmişler gerçek aileler öle yapmaz... artık tepkini koy derim bunun sonu gelecek gibi değil arada bencil olmak lazım çocuk işinide ertleme derim kendin için eşin için bişeler yap.

raınbow çok güzel anlatmış canım...
sen kardeşlerini alıştırmışsın paraya..bak sana bile danışmamış,abla bilgisayar alabilirmiyim diye..almış,öde diyor...ben evlenince işimi bıraktım. eşim için çok iyi bir iş teklifini reddettim..ama bişeye ihtiyacım olduğunda,ya da para verdiğinde mahcup olurum...
zaman oldu bizlerde ailemize yardım ettik ama hep utana sıkıla aldılar..
raınbow un dediği gibi, eşin çok sabırlı insanmış..ama bak bunu daha fazla sınama derim ben..

okulu bitiren kardeşinden elini çek,sen verdikçe o iş beğenmeyecek...okuyana belli miktarın üstüne çıkma..eşimin bir akrabasının kızı vardı..ailesi iflas etti,herşeyleri satıldı..biz dedik kızda okuyamycak üzüldük,şehir dışında üni. okuyor...ama kız ailesinden 5 kuruş almadan,part time çalışarak okudu..eşim elimizde oldukça ufak tefek gönderdi..ama kız asla istemedi..

en önemlisi de ne biliyomusun...sen bu zamana kadar iyilik yaptın.ama yarın para istediklerinde desen ki " elimde yok veremiyorum"...inan bunca zaman yaptıklarında çöpe atılacak..kötü olacaksın,esirgiyor olacaksın..

Kesinlikle! O komşumuzda öyle nankörlük yapıyor işte. Bi'gün kardeşi ben de sıkıştım bu ay dese "tamam tamam ben bakarım başımızın çaresine" deyip gelip anneme çekiştiriyor:26:
Dedem de öyle, hep ister annem hep gönderir, bi'daha ister sıkıştık baba sonra göndereyim deyince "tamam tamam kapa telefonu":19:

Farkında mısınız bilmiyorum ama sizin yuvanızdaki huzurunuzu düşünen yok:50: Eşiniz de bi'yerde emin olun "yeter" diyecektir ki haklı da...
İyi niyetinizi daha fazla suistimal yaptırmayın lütfen...

Eşim saolsun çok iyi kalpli çokkkk sabırlı bir insan.Yani ben 2 üni öğrencisi,bir anne bir baba ve kendi evimi idare etmeye çalışan ,onlara yetişmek için günde 10 saatten fazla çalışan bir insanım.ama artık yoruldum.Nasıl yok diyeceğim onları kırmadan.çünkü artık alıştırdım ,yoktan var ediyordum.Ama şimdi yok dersem bana cephe alırlar.içimdeki bu acımayı nasıl durduracağım.

Canim benim kocan kadar sende enaz iyi kalpli bir insansin! Keske herkezin senin gibi bir evladi, bir ablasi olsaymis! Ne ornek bir insansiniz:)
Yanliz, dikat etmen gereken bir durum var, esin artik hoslanmiyorsa, ve durumunuz kotu gidiyorsa, gereksiz yardimlar yapmaman gerekiyor ( giyim gibi ). Aksi takdirde, esinle aran cok kotu bozula bilir.

Allah insallah bu iyiliklerinizi kat kat geri verir!

Aynisini esiniz yapsaydi büyük ihtimalle karsi cikardiniz, kendinize bile birikim yapamiyorken esiniz ailesine (cogunlukla lükse kacan ihtiyaclar icin) para gönderse kiyameti koparirdiniz.Tabiki ailelere yeri geldiginde yardim edilmeli, ama herseyinde bir siniri vardir.:ssz:

arkadaşlar hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı çok teşekkür ederim.En büyük korkum aslında ne biliyormusunuz çoğunuzun dediği gibi okadar yap et sonra bir lafla ödeşirlerse işte dünyam yıkılır herhalde:(Bende duyuyor görüyorum.Sonradan ne yaptınki bize diyenleri.Gerçi biliyorum ki babam hep kardeşlerime ablanız annenizden daha çok şey yaptı size kıymetini bilin,bizden daha çok sevin onu dediğini.Ben zaten ilerde ne annemden ne babamdan nede kardeşlerimden maddi hiçbirşey istemiyorum.Benden çıksınlarda,kendilerini kurtarsınlarda tek dileğim bu.Ama eşim tabi arada laf sokup ,bunlar bir işe girsin faiziyle alacam verdiklerimi,defter tutuyorum falan diyor.Tabi işin şakası.Ama evet gerçekten kardeşlerim özellikle kendilerini hiç sıkıntıya sokmadılar.Okurken hiç çalışmadılar.Çok dedim bak part bir işe girin diye.derslerimiz çok ağır zaten kafayı yicez nasıl çalışalım dediler.Birde ben ünideyken babamın durumu iyiydi .Allaha şükür çalışmama gerek kalmamıştı.Tabi birde ben bayanım onlar erkek.Ama hep laf söylerler arada işte sende üni okudun çalıştınmı ,bizi neden zorluyorsun diye.Bende benim babam gönderiyordu size ise ben diyorum.Tabi hararetli bir tartışma başlıyor aramızda.neyse uzatmayım kızlar tek korkum eşim.bukadar zaman sabretti ,yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Ama kararlıyım kızlar galiba artık yok demem lazım.Çünkü benim normal yolla çocuğum olmıcak gibi.İyi bir merkeze gidip başlamamız lazım.Zaten birde sorun bende ,eşimde değil.onun ezikliğide var içimde.Birde ailemin ezikliği.eşime çok mahcup oluyorum.Ohh biraz içimi dökmek iyi geldi:ssz:

yardımcı olman güzel ama çok aşırıya kaçmışın,artık kendi bi ailen var kendi oluşturduğun ailenle kararlar alıp uygullaman gerekiyor..Ailenide kınadım kardeşlerinide çalışsınlar koca insanlar hem çalışıp hem okuyanlar var senin düşündüğün kadar onlar seni düşünüyomu? benim abimide ablam okuttu etti evliyken senin gibi hata yaptı.. ablam bikere borç istedi mırın kırın yaptı..düşün okuttu dersaneye verdi borç vermedi kaç paraları gitti oda kıyamıyodu ama onlar öyle bi kıyıyolarki..ablam akıllandı şimdi sömürülmüyo,kardeş olarak birbirmizi çokk seviyoruz bağlıyızda ama böyle konularda geri çekilmek gerekiyo..Artık eşin ve sen ailesiniz ona konsantre ol ailende cephe alcaksa alsın okadar yüz verme..eşinden gizli para vermen çok günah birbirnizden izinsiz dawranmayın..hatta çokta görüşme bi müddet sıklıkları azalt kendinizi bi hissedin aile olduğunuz hissedin..üzülme takma kafana hastalık olsa bi durum olsa herkes seferber olmalı ama senin yaptığın yardım bana çok saçma geldi keşke alıştırmasaydın..umarım aile kurduğunu ona zamanını vermeni ona motive olmanı hatırlarsın..sadece tek söyicem Ü-ZÜL-ME mantıklı davran ..

arkadaşlar hepinize cevaplarınız için ayrı ayrı çok teşekkür ederim.En büyük korkum aslında ne biliyormusunuz çoğunuzun dediği gibi okadar yap et sonra bir lafla ödeşirlerse işte dünyam yıkılır herhalde:(Bende duyuyor görüyorum.Sonradan ne yaptınki bize diyenleri.Gerçi biliyorum ki babam hep kardeşlerime ablanız annenizden daha çok şey yaptı size kıymetini bilin,bizden daha çok sevin onu dediğini.Ben zaten ilerde ne annemden ne babamdan nede kardeşlerimden maddi hiçbirşey istemiyorum.Benden çıksınlarda,kendilerini kurtarsınlarda tek dileğim bu.Ama eşim tabi arada laf sokup ,bunlar bir işe girsin faiziyle alacam verdiklerimi,defter tutuyorum falan diyor.Tabi işin şakası.Ama evet gerçekten kardeşlerim özellikle kendilerini hiç sıkıntıya sokmadılar.Okurken hiç çalışmadılar.Çok dedim bak part bir işe girin diye.derslerimiz çok ağır zaten kafayı yicez nasıl çalışalım dediler.Birde ben ünideyken babamın durumu iyiydi .Allaha şükür çalışmama gerek kalmamıştı.Tabi birde ben bayanım onlar erkek.Ama hep laf söylerler arada işte sende üni okudun çalıştınmı ,bizi neden zorluyorsun diye.Bende benim babam gönderiyordu size ise ben diyorum.Tabi hararetli bir tartışma başlıyor aramızda.neyse uzatmayım kızlar tek korkum eşim.bukadar zaman sabretti ,yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik.Ama kararlıyım kızlar galiba artık yok demem lazım.Çünkü benim normal yolla çocuğum olmıcak gibi.İyi bir merkeze gidip başlamamız lazım.Zaten birde sorun bende ,eşimde değil.onun ezikliğide var içimde.Birde ailemin ezikliği.eşime çok mahcup oluyorum.Ohh biraz içimi dökmek iyi geldi:ssz:

tatlım hiç kendini ezik hissetme bol bol dua et.. en güzelini yaparsın inş aldığın kararı uygularsın eşindende allah razı olsun bence herkesin yapmıyacağı şeyleri yapmış...allah sana tez zamanda çocuk nasipetsin inş.. ailende bebek istediğini düşünerekten umuyorum seni anlayışla karşılacaktır.. allah yardımcın olsun..

yardımcı olman güzel ama çok aşırıya kaçmışın,artık kendi bi ailen var kendi oluşturduğun ailenle kararlar alıp uygullaman gerekiyor..Ailenide kınadım kardeşlerinide çalışsınlar koca insanlar hem çalışıp hem okuyanlar var senin düşündüğün kadar onlar seni düşünüyomu? benim abimide ablam okuttu etti evliyken senin gibi hata yaptı.. ablam bikere borç istedi mırın kırın yaptı..düşün okuttu dersaneye verdi borç vermedi kaç paraları gitti oda kıyamıyodu ama onlar öyle bi kıyıyolarki..ablam akıllandı şimdi sömürülmüyo,kardeş olarak birbirmizi çokk seviyoruz bağlıyızda ama böyle konularda geri çekilmek gerekiyo..Artık eşin ve sen ailesiniz ona konsantre ol ailende cephe alcaksa alsın okadar yüz verme..eşinden gizli para vermen çok günah birbirnizden izinsiz dawranmayın..hatta çokta görüşme bi müddet sıklıkları azalt kendinizi bi hissedin aile olduğunuz hissedin..üzülme takma kafana hastalık olsa bi durum olsa herkes seferber olmalı ama senin yaptığın yardım bana çok saçma geldi keşke alıştırmasaydın..umarım aile kurduğunu ona zamanını vermeni ona motive olmanı hatırlarsın..sadece tek söyicem Ü-ZÜL-ME mantıklı davran ..

ya dimi tatlım senin dediğin gibi gün gelse biz istesek tabii allah korusun allah muhtaç etmesin de mırın kırın ederlerse nekadar kötü olur insan:(Şuan için üzülmicem kendimi çekcem diyeceğim ve içimden öyle geliyor ama bakalım yapabilecekmiyim.inşallah başarılı olurum.
tatlım hiç kendini ezik hissetme bol bol dua et.. en güzelini yaparsın inş aldığın kararı uygularsın eşindende allah razı olsun bence herkesin yapmıyacağı şeyleri yapmış...allah sana tez zamanda çocuk nasipetsin inş.. ailende bebek istediğini düşünerekten umuyorum seni anlayışla karşılacaktır.. allah yardımcın olsun..

amin canım ,güzel dileklerin için çok teşekkürler.allah duanı duysunda kabul etsin benim için inşallah:):49:çok saolasın...

Konu dışına çıkacak ama sementa, ablam olur musun? :1:

Şaka bir yana benden 3 yaş küçük erkek kardeşim de üniversitdeyken de askerdeyken de beni resmen söğüşlemiştir. Abla açım abla kalmadı abla anneme söyleme vs. Neyse nişanlıyken ben evlilik için para briktiriyorum tabi, onun dışında 1 kuruş kenarmızda yok. Yemiyorum, giymiyorum, gezmiyorum... Abla ben kursa yazılıcam sende maaşınla ödersin. :53: Dedim ben para biriktiriyorum biliyorsun. Söylediği tek söz "öyle olsuuuuuun..." Kendi işe girmedi iş aramadı bulunan işleri beğenmedi... İşe girince de kursa falan gitmedi gereksiz gördü, para kolay kazanılmıyor ya hani.

arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. üstüne bir şey söylemek istemiyorum.

çözüme yönelik parayı bi yere kilitleyin. mesela araba alın,kredi borcu ödeyin en azından kendinize bir dal tutturmuş olursunuz.

ya da (inşallah hiç gerek kalmasın) tüp bebek tedavisine başlayın, elimde avucumdakini ona veriyorum,olsa sizden esirger miyim deyin.

zaten böyle birkaç defa cevap alınca eskisi gibi istemezler de.

Konu dışına çıkacak ama sementa, ablam olur musun? :1:

Şaka bir yana benden 3 yaş küçük erkek kardeşim de üniversitdeyken de askerdeyken de beni resmen söğüşlemiştir. Abla açım abla kalmadı abla anneme söyleme vs. Neyse nişanlıyken ben evlilik için para briktiriyorum tabi, onun dışında 1 kuruş kenarmızda yok. Yemiyorum, giymiyorum, gezmiyorum... Abla ben kursa yazılıcam sende maaşınla ödersin. :53: Dedim ben para biriktiriyorum biliyorsun. Söylediği tek söz "öyle olsuuuuuun..." Kendi işe girmedi iş aramadı bulunan işleri beğenmedi... İşe girince de kursa falan gitmedi gereksiz gördü, para kolay kazanılmıyor ya hani.

:)))))))canım ya varya olurum tabi neden olmasın.Konunun tam üstüne bastın,kaldır ayağını:)aynen senin başına gelenler işte yaşadığım.bir farkla bende kardeş iki tane.birde anne baba.Şimdi ortanca o az para kazandığı işten çıkıyor bir hafta sonra .Askere gidcem diyor,annemde aramış kızım bu oğlan gidcek ama ne yapacak ne yicek ne içcek oralrda dedi.Bende kızdım artık anne askerde açmı bırakıyorlar 3 öğün yemekleri var ,aç kalmaz herhalde dedim.Bugün oldu bu olay:)

arkadaşlar çok güzel yorumlar yapmışlar. üstüne bir şey söylemek istemiyorum.

çözüme yönelik parayı bi yere kilitleyin. mesela araba alın,kredi borcu ödeyin en azından kendinize bir dal tutturmuş olursunuz.

ya da (inşallah hiç gerek kalmasın) tüp bebek tedavisine başlayın, elimde avucumdakini ona veriyorum,olsa sizden esirger miyim deyin.

zaten böyle birkaç defa cevap alınca eskisi gibi istemezler de.

Galiba araba işini düşünüyorum.

:)))))))canım ya varya olurum tabi neden olmasın.Konunun tam üstüne bastın,kaldır ayağını:)aynen senin başına gelenler işte yaşadığım.bir farkla bende kardeş iki tane.birde anne baba.Şimdi ortanca o az para kazandığı işten çıkıyor bir hafta sonra .Askere gidcem diyor,annemde aramış kızım bu oğlan gidcek ama ne yapacak ne yicek ne içcek oralrda dedi.Bende kızdım artık anne askerde açmı bırakıyorlar 3 öğün yemekleri var ,aç kalmaz herhalde dedim.Bugün oldu bu olay:)

Annen de rahatmış baya... İlk sana soruyor, oğlan ne yapacak. O değil de böyle giderse yarın bir gün evlenecek bu erkek adamlar e onların düğünü, eşyası, karıları hamile kalacak doğum yapacak, bunlar neyle olacak sementa? :1: bir hala olarak çocukların sünnetine bile senden sponsor olman beklenecek tabi...

Annen sonra bişey dedi mi?

Galiba araba işini düşünüyorum.
güzelim onlar senin annen baban ama bir yere kadar. yarın ne olacağı belli değil. sen araba dersen bu sefer de derler ki içten içe biz bu kadar zor durumdayız o araba alıyo. çocuk meselesini açıkça söyle, eşim istiyo buna para lazım de. kv neden çocuk olmuoy diye sıkıştırıyo, aklına gircek kocamın de. ona at topu. sen para yetiştircem diye uğraşırken kardeşinin bilg almaması gerekir. ya da annenin kıyafet istemesi vs. sana güvenmişler ama olmaz bu kadar. iki güzel laf edip kandırmalarına izin verme. o habersiz aldığın kredileri de kapat. herkes batıyo kredi kartından, nasıl başedicen sen. kardeşlerin de erkek, çalışacaklar tabi paraları yoksa, az ya da çok. sen çalışmadıysan o zaman para varmış, gerek yokmuş. ama onların ana babası sen değilsin, at bu ezikliği -kusura bakma ama sen içselleştirmişsin bunu- üzerinden. onlara annen baban bakacak tabi, arada yardım edersin, ama bu böyle her ay her ay düzenli bir ödeme olmasın. bir ay vermesen tepene binerler. çok ayıp sana bu yaptıkları:50:

Aslında güzel bir taktik vereyim sana. Eşimin annesi babası kardeşi (artık kim uygunsa) paraya ihtiyacı varmış onlara yardım ediyoruz de. Kocam tepki göstermeye başladı evlliğimiz tehlikeye giriyor de. Annem babasından geri almaya çalıştığı para için de bunu söyledi. En azından anneme faydası oldu, senin annen ne der, tepkisi ne olur bilemem. (boşan kızım hay hay başımızın üstünde yerin var da diyebilir, malum maaşınız...)

güzelim onlar senin annen baban ama bir yere kadar. yarın ne olacağı belli değil. sen araba dersen bu sefer de derler ki içten içe biz bu kadar zor durumdayız o araba alıyo. çocuk meselesini açıkça söyle, eşim istiyo buna para lazım de. kv neden çocuk olmuoy diye sıkıştırıyo, aklına gircek kocamın de. ona at topu. sen para yetiştircem diye uğraşırken kardeşinin bilg almaması gerekir. ya da annenin kıyafet istemesi vs. sana güvenmişler ama olmaz bu kadar. iki güzel laf edip kandırmalarına izin verme. o habersiz aldığın kredileri de kapat. herkes batıyo kredi kartından, nasıl başedicen sen. kardeşlerin de erkek, çalışacaklar tabi paraları yoksa, az ya da çok. sen çalışmadıysan o zaman para varmış, gerek yokmuş. ama onların ana babası sen değilsin, at bu ezikliği -kusura bakma ama sen içselleştirmişsin bunu- üzerinden. onlara annen baban bakacak tabi, arada yardım edersin, ama bu böyle her ay her ay düzenli bir ödeme olmasın. bir ay vermesen tepene binerler. çok ayıp sana bu yaptıkları:50:

Bende araba işini yazdıkatan sonra aklıma gelmedi değil bu dediğin.Dediğin gibi biz zor durumdayız bak araba alıyor derler diye düşündüm.Şimdi bişey söylicem ve yaptığıma inanamıcaksınız.geçen bayram küçük kardeşim abla bayramda giyecek birşeyim yok.pantalonum falan kalmadı zaten alırmısın dedi.Bir pantalon bir gömlek.İyi hadi alalım dedim.Neyse geldiler beyfendiler.Annemde var.Gittik neyse.Ben ucuz biyerden alalım diyorum ne var iyi bişey alalım diyorlar.götürdüler beni iyi bir mağazaya.Tavuk ve yavruları gibi geziyoruz.eşimin haberi yok tabi.Bir kot beğendik 70tl gömlek 50.Bunu alalım dedim.Beyfendi 100 tllik bir kot beğenmiş onu alacam diyor.Kızdım gözlerimi pörtlettim param yok dedim.Birden sinirli sinirli ne var yani 30 lira içinmi bukadar tantana yapıyorsun ben sana diğer ay gönderirim bulurum biryerlerden demezmi.Öylece bakıştık 3 dk falan.Annem hemen ne var ayda yılda bir alıyorsun zaten demezmi.Çıkardım kredi kartını alın dedim.Çıktık ordan.Çıkarken geldi sarıldı.Ablaların kuzusu uzun zamandır bayramlık almamıştım kız dedi öptü.öyle sarmaş dolaş gezindik sonra.Sonra acıdım işte.Ötekide demezmi bende bana mont al dicektim abla diye.Sanada diğer ay alırız dicektim ki ,annem ordan daha bana ayakkabı alacağız dedi.Belki inanmazsınız ama valla böyle oldu.Ha bu arada ben bayramda kendime birşey almadım.

Son düzenleme:
Back
X