• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evlendim ve psikolojik tedavi görmeye gideceğim.

elmas gzl

penguen yürüyüşlu hatun :)
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2015
3.636
2.930
133
Evlendim arkadaşlar daha çok yeni evliyim.
Rabbim herkeze hayirli mutlu yuvalar nasip etsin.

Düğünüm herşeyim oldu bitti evime geldim.
Ama ben iyi değilim.

Çok anlatip uzatmayacagim.
Düğünü, evin bütün ama bütün eşyalarını biz yaptik. ( esyalarimda ailem çok yardim etti)

Akliniza düğün e ait ne geliyorsa esim yaptı. Kaynanamgilin düğün kiyafetlerini bile eşim aldı.
Nisanimda yenen tatlının parasinin odenmedigini öğreniyoruz düğün yapacagimiz sıra ve onu ödüyoruz. Düşünün.

Hani belki insan düşünür ya sallama hiç mi faydasi olmadi. HIC.

Zamaninda esim hep birikim yapmis altin. Onlari almislar hep. Ne onlari verdiler ne bişey.

Belki diyorsunuz yapmasınlar kardeşim yapmadığı daha iyi söz hakki olmaz.
Yok oyle bişey. Hic bişey olmamis gibiler. Kaynanam surekli evine gelecem diyor.
Valla insan bi düğünde bir cenazede belli olur. Hayri dokunmamis gelecekse kendi bilir. Kimseye bi edepsizligim olmadi yine olmaz hizmetini görürüm. Diyorum ya kendi bilir.

Ne gelin yurduna kondum ne hayirli olsun dediler ne deger gördüm. Beni sevmediklerini biliyorum eşim de biliyor. Sevsin sevmesin boşver diyor.
Buna ragmen yanlarında bir müddet kaldim asla bi lafim olmadı hep icime attim.

Şimdi mi düğünde takilanlardan bize kalan 4 milyar bişey. Ve ev duzduk onları düğünden sonra ödemeye anlasmistik. Yine oderiz çalışırız oderiz.
Rabbimden şüphem yok ki.
Ama ben artik iyi değilim . Nisanlilik donemimden tutun düğüne kadar herkezi idare ettim. Daha bugün annemde itiraf etti. Evet biz söyledik sen idare ettin arada kaldin dedi.
Esimin ailesi ne aradi ne sordu nisanliyken aylarca icime attim.

Artık gecelerim kabus dolu. Uzulunce zangir zangir titriyorum artık. Dişlerim birbirine carpiyor . Baygınlık gecirmeye basladim. Tahlillerim temiz cikti.
Onların sesini duydugum anda agliyorum titriyorum sebebi onlar.

Bakin mevzum para değil ki. Esimin işi iyi masallah herşey ödeniyor yavaş yavas .
Ama değer görmek istedim anlıyor musunuz.
Bir bilezik dahi takmayan kayinbabamdan değer görmek istedim.
Bizim paramizla Gerine gerine düğün yaparken milletin içinde gördüğüm değeri hep görmek isterdim.
Ne olur du yani annem babam deseydim size ?

Anlatilacak o kadar şey var ki ama yazip da kendimi daha fazla uzemem.

Eden buluuurr. Ben Allaha havale ettim.
Herseyin inadina okulumu dışardan okuyup esimle evimde mutlu olacagim inşallah.
Inanıyorum bugunlerde geçecek ama ya icimde kalanlar?....

Esin herseyi yapmis, onlarda yapmamislarsa yapmamislar. Kendine bukadar dert edip titreyip her seslerini duydugunda aglayacak ne var canim?

Nekadar ekmek, okadar kofte. Mesafeli davranirsin, saygili kalirsin, olur biter. Ne bu abarti haller yahu.
Evliliginle mesgul olsana, esinle mutlu bir hayata adim atmissiniz, onun uzerine calissana? Piskologlar filan, oohooh!

kusura bakma ama neden hala öyle insanlarla muhatap oluyorsun fazla yüz göz olma ,mesafe koy şu anki durumuna sebep olanlarla ,seslerini duymaya tahümmülüm yok diyosun geldiğinde ne yapıcan yuvanda mutlu ol başkalarını takma yaptıklarını da düşünme sürekli sana zararı var bunların ,çalışma imkanın varsa çalış sana tavsiyem eşine de ailen şöyle yaptı böyle yaptı deme huzurun kaçar

Geçmişi, geçmişte bırakabildiğimiz sürece mutlu oluruz.
Kendini bu kadar hırpalıyorsun, üzüyorsun. yazık değil mi sana?
Sen eşinle olan ilişkine bak gerisini boşver.
Eşin senin yanında mı, mutlu musunuz ötesi yok.
Eşinin ailesiyle de her zaman mesafeli ol ki üzülmeyesin.

eşinle gez toz konuş dertleş, kitaplar oku , psikologla da görüşmeye git bir yandan..
Her sey güzel olacak gibi geliyor bana çünkü eşin seni kimseye ne muhtac etmiş ne mahcup..

Aman ne takıyorsunuz evlenmişsiniz olmuş bitmiş, eviniz kapınız da ayrıysa boşverin.
Cicim aylarınızın tadını çıkarın, sonra pişman olursunuz en güzel zamanları kimleri düşünerek ağlayarak geçirdim diye.
Hayat kısa zaman çabuk geçiyor, hayatınızı evliliğinizi yaşayın, gerisini kulak arkası edin.

Hosgeldin aramiza:) evliligimin 4.yilindayim zamanla sallamiyosun.daha cok taze oldugu icin bu kadar kafana takiyosun.Ama malesef artkk durumlar boyle.bon hala borc oduyoruz esimle
Yapmayan insan yapmiyor kuzum.uzulup harap olmanin anlami yok.evliliginin keyfini cikar.bak durumunda musaitmis..e esinde yaninda.daha neyi takiosun ki kafana;) inan boş seyler bunlar zamanla anlayacaksin

Benim eşimde bizim düğünde babasına ve amcasına takım elbise almış. Onlar da misafir gibi geldiler düğüne ve 6 ay nişanlı kaldım gelin görmeye gelmediler. Özetle bize hiçbir şekilde yardımcı olmadılar, borcumuz var dediler ama bizim düğünden 10 gün sonra evlerine yeni eşya aldılar.
Beni de sevmediler, ben de senin gibi sustum. Şimdi 7 yıl olacak evleneli ama hiçbir şeyi unutmadım ama bu sağlığımı da etkilemedi.
Mesafe koy arana ve aptal olmadığını herşeyin farkında olup saygıdan dolayı laf etmediğini usulünce söyle onlara.

üzerlerine bir çizik at geç git...bizimkilerde beni sevmiyorlar çöp bile almadılar takıyor muyum? hayır...
sende takma

Tamam tedavi gorun bu guzel bir sey.
Ama esinizi de cekip cevirin. Almasinlar soz haklari da olmaz dedik. Yine konusuyorlar evime gelip gideceklermis diyorsunuz. Davet etmeyin. Musait degiliz diyin. Konusmayin. Arasinlar acmayin. Siz konusursaniz onlar yuz bulur. Siz derken sadece sen degil hani esin ve sen. Anahtari mi var? Nasil girecek eve? Bayramda kandilde ararsiniz.

Yahu neden değer görmek istiyorsun ki sana nasıl davranıyorlarsa öyle yapacaksın aynı şekilde karşılık vereceksin aynılarını yaşadım senin gibi ayıldım bayıldım sesini duyunca sinir krizleri geçiriyordum ama ne geçti elime koca bir hiç evlendim yine devam ettiler yapmadıkları kalmadı eşimi arayınca bile sinirlerim tepeme biniyordu o kadar nefret ediyordum gitmedim aramadım sormadım eşime dahi napıyorlar iyiler mi diye sormadım sormam da banane evime ama her ay çağırdım ne yemeği sakındım ne hizmeti eşimin ailesidir dedim eşimde çabamın farkındaydı ilk başlarda oda çok üzüldü ama kendimize zarar verdik herkes kendi keyfindeydi kimsenin umrunda değildik açmıyız tokmuyuz birşeye ihtiyacımız var mı naparlar ne ederler hiç biri sormadı bende sormuyorum artık içimede atmıyorum unutmak tek çare ne ilaç ne birşey bende gitmeyi çok düşündüm ama inanının doktora gitmeye bile mecalim yoktu ailelerimiz görüşmüyor mesela eşimin ailesinin tericihi benim ailem herşeyin fazlasını yaptı hala da sayarlar ama yapmıyorlarsa kendileri bilir .. Siz keyfinize bakın eşiniz değer veriyor mu seviyor mu en önemlisi bu bir zaman sonra çok pişman olacaklar ama iş işten geçmiş olacak o zamanda siz gösteririrsiniz aynılarını.

gelecekmiş gidecekmiş ile ilgili kız bana neler dediler balayından gel senin yatagında biz yatacaz dediler sonuç ben aramadan kimse evime giremez yüz verme kim olursa olsun.

Kesinlikle bir psikoloğa git,içindekileri dök anlat ve en sonunda göreceksin ki aslında kendini bu kadar yıpratmanın boşuna olduğunu anlayacaksın. İnanki eşinle mutlu olduktan sonra diğer insanlar boş.Tabiki gelin olarak iyi niyetinle beklentilerin vardı ancak bencil ve kötü kv kp e düşmüşsün.Onlar sana ne kadar değer veriyorsa sen de onlara o kadar değer vereceksin hayat felsefen bu olsun.

Benim esim de herseyi kendisi yapti degil 1000 lira bir lira paralarini gormedim.esim nisan bohcasindaki igne oyali yazmami bile sosyete pazarindan kendi aldi koydu.esim evlendi o aylarda annesi beyaz esyasindan uyku setine tv sine kadar kendi evini dosedi.demekki yardim edebilirmis bize.onu gectim nisan dugun nikahta hep suratsiz bir annesi abisi yengesi ablasi vs vardi esimin.esim cunku maddi manevi yanimda degilsiniz diye cok icerlemis kavga etmis o zamanlar.millet para gitmesin bizden diye kactilar.cok sukur kendi emeklerimizle bu yil evimizi de alacagiz.esimmibenim aileme daha sarildi.gecende dedigi laf icime oturdu.senin zor gununde bir ailen var benim yok diye..bosver dedim sen ben kizimiz bir aileyiz biz sevgi dolu bir anne baba olalimki kizimiz mutlu bir ailem var desin.

Evlendim arkadaşlar daha çok yeni evliyim.
Rabbim herkeze hayirli mutlu yuvalar nasip etsin.

Düğünüm herşeyim oldu bitti evime geldim.
Ama ben iyi değilim.

Çok anlatip uzatmayacagim.
Düğünü, evin bütün ama bütün eşyalarını biz yaptik. ( esyalarimda ailem çok yardim etti)

Akliniza düğün e ait ne geliyorsa esim yaptı. Kaynanamgilin düğün kiyafetlerini bile eşim aldı.
Nisanimda yenen tatlının parasinin odenmedigini öğreniyoruz düğün yapacagimiz sıra ve onu ödüyoruz. Düşünün.

Hani belki insan düşünür ya sallama hiç mi faydasi olmadi. HIC.

Zamaninda esim hep birikim yapmis altin. Onlari almislar hep. Ne onlari verdiler ne bişey.

Belki diyorsunuz yapmasınlar kardeşim yapmadığı daha iyi söz hakki olmaz.
Yok oyle bişey. Hic bişey olmamis gibiler. Kaynanam surekli evine gelecem diyor.
Valla insan bi düğünde bir cenazede belli olur. Hayri dokunmamis gelecekse kendi bilir. Kimseye bi edepsizligim olmadi yine olmaz hizmetini görürüm. Diyorum ya kendi bilir.

Ne gelin yurduna kondum ne hayirli olsun dediler ne deger gördüm. Beni sevmediklerini biliyorum eşim de biliyor. Sevsin sevmesin boşver diyor.
Buna ragmen yanlarında bir müddet kaldim asla bi lafim olmadı hep icime attim.

Şimdi mi düğünde takilanlardan bize kalan 4 milyar bişey. Ve ev duzduk onları düğünden sonra ödemeye anlasmistik. Yine oderiz çalışırız oderiz.
Rabbimden şüphem yok ki.
Ama ben artik iyi değilim . Nisanlilik donemimden tutun düğüne kadar herkezi idare ettim. Daha bugün annemde itiraf etti. Evet biz söyledik sen idare ettin arada kaldin dedi.
Esimin ailesi ne aradi ne sordu nisanliyken aylarca icime attim.

Artık gecelerim kabus dolu. Uzulunce zangir zangir titriyorum artık. Dişlerim birbirine carpiyor . Baygınlık gecirmeye basladim. Tahlillerim temiz cikti.
Onların sesini duydugum anda agliyorum titriyorum sebebi onlar.

Bakin mevzum para değil ki. Esimin işi iyi masallah herşey ödeniyor yavaş yavas .
Ama değer görmek istedim anlıyor musunuz.
Bir bilezik dahi takmayan kayinbabamdan değer görmek istedim.
Bizim paramizla Gerine gerine düğün yaparken milletin içinde gördüğüm değeri hep görmek isterdim.
Ne olur du yani annem babam deseydim size ?

Anlatilacak o kadar şey var ki ama yazip da kendimi daha fazla uzemem.

Eden buluuurr. Ben Allaha havale ettim.
Herseyin inadina okulumu dışardan okuyup esimle evimde mutlu olacagim inşallah.
Inanıyorum bugunlerde geçecek ama ya icimde kalanlar?....
eşinle mutlumusun peki?
önemli olan bu.
bir de değmez kendini bu kadar yıpratmaya.
ailenin böyle olduğu en baştan belliydi.
sen biliyordun az çok.
değişmezler.
bu sebeple sen kendi tutumunu değiştireceksin.
çok fazla beklenti içindesin.
hele ki böyle bir aileden gölge etmesinler başka bişey istemem ben olsam.
ve en son olarak kendi annen baban gibi ilgi değer bekleme asla.
daha çok üzülürdün böyle giderse.

Görüşme diyen arkadaşlar var ama ben onlara katılmıyorum sonuçta insan anne babasını atsa atamaz satsa satamaz eşini bu konuda arada bırakma.Şimdi bazı bencil anne babalarda şu oluyo o yaşa kadar okudum büyüttüm oğlumun maaşı da iyi bir kuruş harcamam kendi yapsın düğününü bize de yardım etsin mantığı güdüyorlar.Bu zihniyeti değiştiremezsin ancak eşin senin yanındaysa ve olanları görüyorsa evliliğinin huzurunu kaçırma bu insanlar için.

Back
X