Evleneceğim ama yemek yapmayı bilmiyorum

Yemek Yapmak Cok Zahmetli Ve Zor Bi$ey Degil Arkada$im :)
Bak Arkada$lar Cok Güzel Örnekler Vermi$ler ..
Bende Bundan 1.Sene Önceye Kadar Hic Bi$ey Bilmiyordum, Annem Hep Sen Oku Sen Derslerinle Ilgilen Vs. Derdi
Ve Oda Calisan Bir Kadin Olmasina Ragmen Bütün Ev I$lerini Kendi Yapardi ve Üstüne Birde Yemek.

3.Senelik Bir Ili$kim Oldu, Erkek Arkada$im Yemege Cok Dü$kündü
Benim Yemek Yapamadigimi Biliyordu , Birgün Bize Yemege Gelmi$ti Pilavi Bile Kendi Isitmi$ti
O Derece Beceriksizdim Anla Yani :9:
Sonra Hep Ba$ima Kakti O Ba$ka Mesele .. Gecen Sene Bitti Beraberligimiz Ayrildik ..

Ve Ben Kendi Kendime Azim Ettim , Ba$arcam Bu Yemek I$ini Dedim ..
Netten Büsürüü Tarif Aldim ve Hepsini Tek Tek Yapmaya Ba$ladim ..
1.cisinde Güzel Olmadi Tuturamadim Ama Yilmadim .. Güzel Olmadikca Bidaha Yaptim Taa Ki Güzel Olana Kadar ..

Ve $imdi Bütün Evin I$ini Ben Görüyorum .. Mutfaga Severek Giriyorum Ve Yaptigim Bütün Yemekler
Son Lokmasina Kadar Yeniliyor ..

Eskiden Annem Seni Alan Yandi Yemek Yapmasini Bilmiyorsun Kaynananin Dilinden Dü$mezsin Böyle Giderse
Ac Kalirsiniz Kocanla Diyordu :9:

$imdi Ise :Seni Alan Ya$adi Kizim Elinin Lezzeti Bamba$ka Masallah Diyor :69:

Yani Canim Sen Iste Yeterki Bunun Üstesinden Gelirsin Ben Inaniyorum Sana :70:

Öncelikle içinden gelecek..Derler ya sevgini katacaksın...Ayrıca abartıldıgı kadar zor birşey değil ya yapmayın lütfen :20:
Genellikle yemeklerin özü aynı..Yağı koy soğanı kavur uraaaa gelsin malzemeler...
Bana kimse öğretmedi, ilgi duyarım mutfaga güzel yemekler pişirmeye...Çok deneyip tutturdugum da olmuştur ( acaba tutarmı diyerek )

Yaa tek derdin bu olsun senin ya..
Ben 1 yıl daha bekleyeceğim...Sonra kaynasın tencereler :9:

Çok kolay hiç takma...Çok çok kolayyy....

Öncelikle içinden gelecek..Derler ya sevgini katacaksın...Ayrıca abartıldıgı kadar zor birşey değil ya yapmayın lütfen :20:
Genellikle yemeklerin özü aynı..Yağı koy soğanı kavur uraaaa gelsin malzemeler...
Bana kimse öğretmedi, ilgi duyarım mutfaga güzel yemekler pişirmeye...Çok deneyip tutturdugum da olmuştur ( acaba tutarmı diyerek )

Yaa tek derdin bu olsun senin ya..
Ben 1 yıl daha bekleyeceğim...Sonra kaynasın tencereler :9:

Çok kolay hiç takma...Çok çok kolayyy....

Bazen hevesim geliyo ama çoğunlukta da eve gidince canım sadece dinlenmek ister.Tembelim sanki biraz:)

Olmazsa eşim yapar ben yerim ne yapalım:))

Bazen hevesim geliyo ama çoğunlukta da eve gidince canım sadece dinlenmek ister.Tembelim sanki biraz:)

Olmazsa eşim yapar ben yerim ne yapalım:))

...tembel olma cıkss....yemek için güzelce ugrasımı veririm...çok severim yemek yemeyi...
bir de o yolu denersiniz :1: olmadı birlikte yapın...biz sözlümle birlikte yapıp yediğimiz oluyor...:77::77: sever yemeklerimi benim oğlan :77:

bak acıktım oruclu oruclu dısarıdan kokular geliyor...birisi biber kızartması yapıyor :56:

Son düzenleme:
...tembel olma cıkss....yemek için güzelce ugrasımı veririm...çok severim yemek yemeyi...
bir de o yolu denersiniz :1: olmadı birlikte yapın...biz sözlümle birlikte yapıp yediğimiz oluyor...:77::77: sever yemeklerimi benim oğlan :77:

bak acıktım oruclu oruclu dısarıdan kokular geliyor...birisi biber kızartması yapıyor :56:

Bi düşündüm de şundan da olabilir:)
Bazı insanlar çok güzel yer, öyle bi tadına varır ki sanırsınki dünyanın en güzel yemeğini yiyo, yavaş yavaş, sindire sindire, tadına vara vara
Ben öyle değilim akşam yemeğini bile bi 10 dk.da yer kalkarım, yaşamak için yerim yani
Biraz özeniyim bundan sonra, yemeye özenince yapmaya da özenirim belki

Son düzenleme:
canım bende 5 senelık evlıyım evlendımde yumurta kırmasını dahı bılmıordum el bebek gul bebek buyunce annem temzılık dahı yaptırmazdı evlenmeden once soledım esıme ben yemegın ye sını dahı bılmem dıe oda okeyledı evlendım ılk pılavımı gorseydın gulmekdne olursun resmen lapa olmusdu pılavım ve ınterneten bak abaka ogrendım yemek yapmasını kaynanma sora sora sımdık sorarsan mutfakdan cıkmıorum ve esım bıle kendısı bı toplumda olsak der arkama bakmadan bır ordu getırsme 40 cesıt yemek yapar 1 saat ıcınde :D tatlı ustası oldum cıkdım yemek desen o bıcım:D yanı kısaca aklına takma artık ınternet dıye bısye var oraya yazıorsun elındekı malzemeyı cıkıor yemegın rotaya

eveettt ben de nası dertliydim bu konuda :) ama dert etmeyi bırakıp eyleme geçtim, annemle mutfağa giriyorum güzel şeyler öğreniyorum bakalım... en son misafirleri ben ağırladım misal.. yaptıkça ve yaptığın beğenildikçe güvenin artıyor canım zaten :)

canım ben de ilk zamanlar bilmiyordum yemek yapmayı falan. daha önce söylendi mi bilmiyorum ama bence kendine bi defter edin ve sık yapılan yemekleri yazmakla başla. başta elin tutmuyo pek ama zamanla her şey oturuyo. boş zamanlarında da kk'dan yardım alıp yeni yemekler deneyebilirsin. hem ne şanslısın ki müstakbel eşin de seni destekliyo. dilerim ömür boyu mutlu olursunuz ve birkaç yıl içinde ennnfesss ev yapımı yemekler yersiniz:46:

ben de bilmiyorum yemek yapmayi ama sevgilim bile yok :)))
ama yinede ögrenmem lazim, zira evliligi ilerde düsündügümden degil
her zaman aney yanimda olmayacak :5:
ama benim zaten evlilik hayalimde yok bu yüzden daha rahatim tabi:31:

Evlendiğimde 20 yaşındayım.Bende bilmiyordum yemek yapmayı.Ama eşim boşver hallederiz diyordu.Sana güveniyorum diyordu.Bende umursamadım:)Sonra ilk 7 ay kaynanamlarla kaldık.Baka baka öğrendim.

Şimdi her yemeği yapabilirim diyorum şükür.Bide deneme yanılma.Tabi bazen yemek çok iyi olmayabilir ama yılmayıp sürekli hevesle ve özellikle sevgiyle yapmak lazım.:21::21:

Nerde yasiyorsun canim eger Amerikada isen kolay pratik ve lezzetli yapilabilecek tarif hemen verebilirim. Marketlerden bulacagin soslarla cok guzel yemek yapiliyor? Eger Amerikada degilsen tarfi konusunda alternatif biseyler dusunuruz:D

Kızlar ben yakın bi tarihte evlencem.
Ama sıkıntım şu ki yemek yapmayı bilmiyoruuuum.
Tarih o kadar yakın değil aslında önümüzdeki yıl içinde ama öğrencek durumum yok yurt dışında okuyorum ve sürekli fast food yiyorum anca evlenip kendi evime geçince öğrenebilicem.O zaman da heralde çalışıyo olurum öğrenicek çok da vaktim olmıycak evde geçiricek.
Açıkçası içimde bi çekince var yapabilir miyim, zorlanır mıyım diye.
Bana biraz tavsiye ve umut verin kızlar lütfen....

Hiç çekinilecek bir mesele degil. $öyleki, internette o kadar çok yemek için hazirlanmis bloglar var ki, hepsinde de blog sahipleri yaptiklari yemegin tarifinin yani sira cektikleri resimleri de ekliyorlar asama asama. Bloglardan faydalan arkadasim. Meshur video sitelerinden arat, izle.
Bu arada fast fooddan uzak durmani tavsiye ederim. Kolay gelsin.

Şu an Türkiye'deyim ama eğitimim dolayısıyla Almanya'dayım.
Hepinize teşekkürler kızlar,
Yemek de yapıcam kariyer de inşallah:))

yemek yapmak zor bişey değil,sadece istekli olmak gerek.birkaç denemeden sonra daha rahat yaparsın.sadece o kadar emeği verip kısa sürede elinde boş ve kirli tencerelerle başbaşa kalınca biraz gücüne gidiyor o kadar :)

yemek yapmak zor bişey değil,sadece istekli olmak gerek.birkaç denemeden sonra daha rahat yaparsın.sadece o kadar emeği verip kısa sürede elinde boş ve kirli tencerelerle başbaşa kalınca biraz gücüne gidiyor o kadar :)
tatlım benım zamanla ögrenırsın esınde senı sevıyorsa zaten ne yapsan yıyor hatta kenın begenmesen bıle o cok güzel olmus dıyor annenden gıtmeden önce bır yemek tarıflerı defterı olustur cünkü en güzel yemeklerı anneler yapar internetle fılan da ugrasma emın ol o sana cok yardımcı olacak

canim ben de senle ayni durumdayim, benimki yemek yemeyi cok seviyor ama yemek yapmaktan hic anlamiyor, oyuzden bana bu konuda buyuk sorumluluk dusuyor:) ama ben de senin gibi hic anlamam yemek yapmaktan:) ben de cok korkuyordum ama yavas yavas yemek kitaplari almaya yemek programlari izlemeye basladim, zamanla ogrenirsin canim haftaici calissan bile haftasonu biyerlerden okuyup ogrenirsin, yada internetten tarifleri indirip buzdolabina falan yapistir isin dustukce ordan bakarsin boyle pratik seyler yardimci oluyor hic merak etme:)

Kızlar ben yakın bi tarihte evlencem.
Ama sıkıntım şu ki yemek yapmayı bilmiyoruuuum.
Tarih o kadar yakın değil aslında önümüzdeki yıl içinde ama öğrencek durumum yok yurt dışında okuyorum ve sürekli fast food yiyorum anca evlenip kendi evime geçince öğrenebilicem.O zaman da heralde çalışıyo olurum öğrenicek çok da vaktim olmıycak evde geçiricek.
Açıkçası içimde bi çekince var yapabilir miyim, zorlanır mıyım diye.
Bana biraz tavsiye ve umut verin kızlar lütfen....

yeterki iste, öğrenirsin...ki zaten böyl ebir istek olmasaydı buraya yazmazdın..ilk önce tebrik ediyorum..önce internette artık tariften ziyade videolarla anlatımlar var..onlarla çok kolay öğrenirsin belki ilk başlarda eksik gelebilir ama gitgide kendini geliştiririsin..önce hafif yemeklerden başla öğrenmeye sonra ağır yemeklere geç..bir kaç öneri vereyim ilk öğrnemen gerekenler::
en basiti pilav ve çorbalardan başla..az az yap sonra ana yemeklere geç sebze yemekleri daha basittir...sonra etli yemeklere geçersin..

Back
X