Evleneceğim ama yemek yapmayı bilmiyorum

yeterki iste, öğrenirsin...ki zaten böyl ebir istek olmasaydı buraya yazmazdın..ilk önce tebrik ediyorum..önce internette artık tariften ziyade videolarla anlatımlar var..onlarla çok kolay öğrenirsin belki ilk başlarda eksik gelebilir ama gitgide kendini geliştiririsin..önce hafif yemeklerden başla öğrenmeye sonra ağır yemeklere geç..bir kaç öneri vereyim ilk öğrnemen gerekenler::
en basiti pilav ve çorbalardan başla..az az yap sonra ana yemeklere geç sebze yemekleri daha basittir...sonra etli yemeklere geçersin..

Teşekkürler canım,
İnşallah ama sebze yemekleri pilavdan basit midir mesela?
Ben onları zor sanıyorum

ben evlenmeden önce sadece pilav yapabiliyodum 1 yıllık evliyim mantı bile yaptım ama artık sadece pşlav yapmayı beceremiyorum:1::1::1:

ben hayatım boyunca annemi yemek yaparken izlemedim bile

yatağımı toplamazdım ki yemek yapmak ev toplamak temizlikk ooo imkansızdı

yediğim masayı bile toplamazdım

evlendim bir heyecanla yemekler öğrenicem dedm

canımız hangi yemeği çekiyorsa internetten tariflere bakıp aynen uyguladım

ve daha hiç çöpe yemek gitmedi

hayatı boyunca yemek yapılmasını dahi izlememiş bir insan olarak

1 ay sonra eve yemeğe misafir aldım a dan z ye herşey donattım sağlamda yemekler yaptım kebap yemekleri gavurdağı salatası mercimek

çorbası mezeler pilav üstüne şekerpare tabaklarda hiç yemek kalmamıştı çok memnun olmuştum

tabi yaparken bilgisyar mutfakta duruyordu

video sitesi var yemekleri videolu gösteriolar nasıl yapılıo genelde ordan izliyordum

şimdi ezberimde olmayan yemek yoktur o kadar net söyleyebiliyorum

yemek konusunda bir buçuk yılda süper oldum

eşimde çok korkmuştum evlenirken ama şanslı çıktım dio

nişanlıyken bile yapmazdım annem nişanlım hep kızardı kaynana dedikodumu yapardı

aaammmaaannn evlenince öğrenirim diyordum ve süper öğrendim internet sağolsun

ama yemek yapmak beceri ister
eğer kadının becerisi yoksa en detaylı tarifi ver yapamaz
öyle tanıdıkalrımda var kadın 50 yaşında 30 yıldır evli hala yemekleri tutturamıyor
evinde hiç yemek yenmiyor
annemler güne gittiklerinde tabaklarını tadıp bırakmak zorunda kalırlardı
ben bile kusacak gbi oluyorum yerken sadece tadıyorum kırılmasın die
annemin arkadaşı olduğu içn en sonda açık açık söyledi o da misafir geldiğinde hazır alıyor
yada annem yapıyor yardımcı olmak amaçlı

benimde hiç mutfağa girmişliğim yoktu.son 1.5 yıldır yalnız yaşadığım için öğrenmek zorunda kaldım...
öyle çok extrem seyler yapamıyorum ama günlük ev yemekleri işte çorba zeytinyağlılar pilav çeşitleri mezeler soteler
et yemeklerine fazla bulaşmak istemiyorum olmazsa ziyanlık olmasın diye :1:
yalnız olunca sorun olmuyo olsada olmasada yiyosun ama erkek arkadasımla yedik çoğu berbat yemeğimi
üzülmeyeyim diye yedi kötü olduğunu söyledi ama yine de yedi
niyetine girince öğreniyosun
tarif olsun yeter bi yemeği ilk yaptığında kötü olduğunda üzülmeyeceksin
yeri geliyo yıllardır mükemmel yemekler yapan annelerimiz bile kötü yemek yapabiliyo
hiç üzme kendini iste yeterr ki istiyosunda

canım bende bilmiyorum ama artık ara ara bakmaya başladım annem yaparken falan... valla evlenince napıcam bilmiyorum ama çokda korkmuyorum ya hazır yiyecekler çok artık internette var yapamayacak bişey yok yaniii :))

ne var onu ögrenmekte ya :9: bende 22 yaşındaym okuyorm ev kızı degilim annem önüne alıp şu şöyle yapılıyo diyede anlatmadı bi şekilde ögreniliyo sıkma canını ..
al iki sogan küp küp dogra üstünede 2 domates rendele azcık salça kat yagda kavur bütün ymekler böyle zaten :9::9:

Yemek yapmayi ben de cok bilmiyodum ama az cok ogrendim sayilir.. Kocam bogazina inanilmaz duskundur cok da iyi yemek yapar ve en acaipi yemekten bi kasik yesin benim o yemegi nasil pisirdigimi tarif eder sanki pisirirken yanimdaymis gibi.. Bazen hatalarimi sayar bazense benim diyen kadin bu kadar guzel yapamaz der falan över.. Ama cok sukur hep tabagindakini bitirir ve eline saglik der.. Sonucta yapa yapa ogrenecegimi biliyo..

Evliligimizin basinda yemekli misafir cagirip duruyodu ben hep panik oluyodum her defasinda sinirimden agliyodum ben ne yapcam bu insanlara simdi ya guzel olmazsa kac saat ugrascam falan diye.. Simdi hem o daha az cagiriyo, hem ben pratiklestim hem de kendimi kasmiyorum yaa canim sagolsun :)))
Bos vakitlerde kofte, manti, sigara boregi falan yapip buzluga atiyorum. Acil durumda kurtarici.. Yine oyle etleri ya da kiymayi mesela 1 kg alip 5er posede esit bolup dumduz ince bi tabaka haline getirp buzluga koyuyorum, olaki acil gerekirse hizla cozunuyo.. Sogan dogramaktan nefret ederim burda dogranmisi satiliyodu, onu da aldim posetlere boldum dondurdum, cok pratik oldu.. Bos bi vaktinde bolca sogan dogra at buzluga.. Et suyunu da yapip buzluk kaplarina koyabilirsin, bulyon yerine gercek et suyun olur hep..

Bence esas zor olan her gun ne yapcam derdi.. Menu cikarmak zor geliyo bana yaaa bugun ne pisirsem diye dusundugum kadar hicbisi dusunmuyorum tam bir eziyet..

aynen ben işte benim konum..balık ve tavuk yemiyorum kokularına tahammül edemiyorum..kıymaya dokunamıyorum :( sebzeli yemekleri yapıyorum çorbalarıda ama et tamamen sorun benim için ve nişanlım karadenizli tam bir balık hastası :(

Bunları düşünmek için çoook vaktim var daha ama ben de hiçbirşeyden anlamıyorum.
Ne temizlik yaptım ne yemek yaptım şu ana kadar.
Anneme göre ise beni alan yandı bu gidişle.
Ama internette bakıyorum kolay gibi aslında
Şimdilik teorik olarak tamam ama pratige geçemedim :61:

bende hep okudum çalıştım ev işleri ile bi alakam olmadı ama çok üzücü.... sizi korkutmuyayım ama ben 3 yıllık evliyim kayınvaldemle aynı apartmandayım.ilk iki yıl beraber yedik sayılır ben çalışıyorum geldiğimde yemeği yapmış olurdu. bende pilavı salatayı yapar sofrayı kurardım. evde yediğimizdede kızarma falan yerdik .öylelikler öğrenemedim bebeğim oldu şimdi yemek yapmak istiyorum evde yiyelim istiyorum yemeğin tadı tuzu olmuyor yada bi tencere yemek tutturamıyorum anlıcanız. daha dün akşam tartıştık bende buzdalabında ne varsa attım sabah artık evde yemek yapacak bişeyde yok rahatım :))) bide fazla gururluyum galiba eşime ya yapmasını bilmiyorum deneyerek öğrenicem demektense kendi kendimi yiyiyorum oda kör anlamıyo sıkıntımı.çok sinirliyim çok....

Aaa olmaz o zaman bu iş,yemek bilmiyosan umut verme çocuğa elencez diye:1:
şaka tabikide,ahhh ablam be kafana taktığın dert bu olsun.öğrenirsin hem öyle bi öğrenirsinki seni beni beğenmez olursun:1:
şimdi bile misal buraya yazıp dertlenecğine gir bak kadınlar kulubumun ne güzel tarifleri var.kız bi patates kızartmasını bile bi sosisi bile ne güzel allayıp pullamış kadınlar:1:40 yıl düşünsem aklıma gelmez kadın oturmuş kalp yapmış sosisten:1:hem erkekler aşktan görmez ilk zamanlar yap bi çılbır misal üstüne değişik bir iki baharat at meksika mutfağından ançiyezze monzirozza de inanır ayıla bayıla yer onu:1:
ama tariflere kapılıp gitme bir ikide anne yemeği öğren misal kuru fasulye banko ablam.pilav olmazsa olmazı mutfakların.bi mercimek çorbası hayat kurtaran.
bunları kap gerisi boğaz tokluğu değilmi tamam işte patates kızartsan karın doyar yani.amaaaaan dert ettiğin şeye bak.sen düğün derneğinin keyfini çıkar bebişim:32:

Aaa olmaz o zaman bu iş,yemek bilmiyosan umut verme çocuğa elencez diye:1:
şaka tabikide,ahhh ablam be kafana taktığın dert bu olsun.öğrenirsin hem öyle bi öğrenirsinki seni beni beğenmez olursun:1:
şimdi bile misal buraya yazıp dertlenecğine gir bak kadınlar kulubumun ne güzel tarifleri var.kız bi patates kızartmasını bile bi sosisi bile ne güzel allayıp pullamış kadınlar:1:40 yıl düşünsem aklıma gelmez kadın oturmuş kalp yapmış sosisten:1:hem erkekler aşktan görmez ilk zamanlar yap bi çılbır misal üstüne değişik bir iki baharat at meksika mutfağından ançiyezze monzirozza de inanır ayıla bayıla yer onu:1:
ama tariflere kapılıp gitme bir ikide anne yemeği öğren misal kuru fasulye banko ablam.pilav olmazsa olmazı mutfakların.bi mercimek çorbası hayat kurtaran.
bunları kap gerisi boğaz tokluğu değilmi tamam işte patates kızartsan karın doyar yani.amaaaaan dert ettiğin şeye bak.sen düğün derneğinin keyfini çıkar bebişim:32:

Çok tatlı yazmışsın:)

Tarif defteri oluşturcam tarih biraz yaklaşınca öyle karar verdim, ilk zamanlar onla yaparım sonra kendim yapmaya başlarım

Çok tatlı yazmışsın:)

Tarif defteri oluşturcam tarih biraz yaklaşınca öyle karar verdim, ilk zamanlar onla yaparım sonra kendim yapmaya başlarım

Canım bende yeni evliyim 2 ay olacak 10 gün sonra. Bende pek bilmiyordum üniversite yıllarında az çok yapmaya başlamıştım.
Evlenmeme 1 2 ay kala annemin yemek tariflerini aldım.Sordum anneme.Herşeyi tarife göre yapınca gerisi geliyor.Ve şuan yapamadığım hiçbirşey kalmadı diyebilirim.Balıktan tut ete tavuga kadar pastaya kadar herşeyi yapabiliyorum.İstersen herşeyi başarırsın kuzum.Kolay gelsin:6:

29 yaşındayım ve geçen sene öğrendim yemek yapmayı.Hala da var henüz denemediklerim.Niye bu kadar bekledğime gelince:Sadece bulaşık,çamaşır yıkayarak yemek yaparak hayatımı idame ettirmem gerektiğini söyleyen bir annem var.Ben de bu karakterde birisi değilim.Yemek yapmaktansa kitap okumayı tercih ederim dedim,protesto ettim ve yapmadım.Hoş ikisini bir arada da idare edebilirdim ama inat işte.

Sonra bu yaşa gelince baktım olmuyor.Utanıyorum ben yemek yapmayı bilmiyorum derken:)Önce pastalar,keklerle başladım.Basit börekler sonra.Kendime güvenmeye başladım yavaş yavaş.Bazen beğenmiyorlardı yaptığımı,önce zoruma gitti ama sonra siz yemezseniz ben yerim dedim.Çok kasmayınca da güzel olmaya başladı.

Tariflere birebir uyarsan yaptıkların büyük ihtimal güzel olur.Biraz zaman geçince de sen kendiliğinden bir şeyler katmaya başlarsın.

İşin sırrı:Kendine güven ve bol bol tekrar.

ben bir buçuk yıldır evliyim
iki gün üst üte yemek yapmadım daha
hem bilmiyorum hem de mutfağı sevmiyorum yani öğrenmeye çalışmıyorum
sen de canını sıkma ,istiyorsan zamanla öğrenirsin

Annene arada mutfakta yardımcı oluyorsan biliyorsundur aslında, en azından sebze yemeklerini biliyorsundur.

Annem evdeyken bir kere yalnız mutfağa girmişliğim yoktur.
Hep üzülürdüm ben de beceriksizliğime, meraksızlığıma, tembelliğime (:
Ama ne zaman annem şehir dışına çıkıyor, 'tadından yenmez' tabirine uymasa da yemek yapabiliyorum, fena da olmuyor aslında.

Hatta annem rahatsız bu aralar, yemek işi bende.
Kendim bile beğendim yemeklerimi, annem ilk defa yemeğimi tadıyor, çok şaşırdı (:

Biraz yemek çeşidini arttırmalıyım, pratikleşmeliyim, bir de pasta-börek hiç anlamam, öğrenmeliyim.
Zamanla her şey olur (:

yemek yapmak artık sorun olmamalı hanımlar ya internette hersey var. açık ve net.

çok seviyorum yemek yapmayı mutfakta zmn geçirmeyi
zamanla öğrenirsinn

Kesinlikle bu tarz endişeler her evlenecek insanın aklından geçmiştir illaki...Fakat bazı şeyler zamanla öğrenilir hakkaten..Bide sevdiğin insan için yapacaksan daha kolay ve hızlı öğrenilir.VE hatta daha önce yemek tecrübesi fazla olan bi insan dan bile daha güzel sonuçlar çıkabilir..ki çıkarda....:71:

üniversitede ev arkadaşım yemek yapmadığımı sorun etmişti ama umursamamıştım :) sonra pratik yemekleri öğrendim evlendiğimde açtım neti resim ve elimdeki malzemeye göre seçip seçip yaptım eşimde çok açık sözlüdür beğenmezse nedeniyle beraber söyler şurası olmamış burası olmamış bu güzel olmuş falandı derken kaptım bu işi :) ha bi de yaparken sık kullananlara ekliyorum beğenilmezse siliyorum beğenilrise tekrar yapmak için orda tutuyorum :) bu gün ilk defa profiterol yaptım hatta komşularada götürdüm tabağımı getiren komşu kızı şunu söyledi ''annemlerde yaptı ama hiç bu kadar güzel olamıştı :) '' yani ben başardıysam herkes başarır.. korkmayın mutfaktan en fazla döker dışardan pide lahmacun söylersiniz yazarken bile canım çekti hem de bu saatte :)

Back
X