• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim kişi çalışma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mainuser

Üye
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2023
51
14
18
24
2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.

24 yaşınızda hayatınızla ilgili böyle çok önemli kararları elin adamlarının ağzından çıkan iki çift lafa neden bırakıyorsunuz? Daha geçen bir arkadaşımın kocası kadını 2 çocukla istemiyorum diyip bırakıp gitti bir ayda anlaşmalı boşandılar. Arkadaşım çalışmasa nasıl geçinecek ve iki çocuğa bakacaktı bilemiyorum yani.

2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Adam sizle evlenmiyor eve karı alıyor. Bir kadından beklediği tek şey evde oturup çocuk doğursun, ardını toplasın, anasını sülalesini eğlesin. Maddi gücüm el verdiğince yaparım demek zaten senin o kadar palazlanmana izin vermem, kendi elimle canavar yetiştirmem demek. Çalışma diyen adamın maddi güçten şikayet etmeye hakkı yok, g.tüne güvenmeyen mantar dağına çıkmayacak.

Maddi gücüm ikimize de yeter diyor

maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor.
Maddi gücü ne kadar var? Ayda 100 bin kazanıyor ama kira ödüyorsanız bence bu maddi güç değil. Yarın öbür gün çocuk sahibi olsanız, ekstra ihtiyaçlarınız çıksa ne olacak? Kendi işini kaybetse ne olacak? Hepsini geçtim kimse ölümsüz değil, hastalık var sağlık var. Çalışamayacağı gün gelse siz napacaksınız? Yaşınız gençken deneyim kazanın, mesleğiniz neyse girin bir işe çalışın. Yıl olmuş 2025 eşimi çalıştırmam diyen adam red flagin kendisidir. Ha tercihen çalışmak istemezsiniz ona saygı duyarım ama bence sağlık sorunu olmayan ve mesleği olan her kadın çalışmalı. Çok az bir maaş olsa bile kendi parasını kazanabiliyor olmalı. 1.5 yıl oldu çalışmıyorum (öncesinde 6-7 yıl aralıksız çalıştım Türkiye'de, sonrasında ülke değiştirdik), şu an en çok beni üzen şey iş bulamamış olmak.

Maddi gücü ne kadar var? Ayda 100 bin kazanıyor ama kira ödüyorsanız bence bu maddi güç değil. Yarın öbür gün çocuk sahibi olsanız, ekstra ihtiyaçlarınız çıksa ne olacak? Kendi işini kaybetse ne olacak? Hepsini geçtim kimse ölümsüz değil, hastalık var sağlık var. Çalışamayacağı gün gelse siz napacaksınız? Yaşınız gençken deneyim kazanın, mesleğiniz neyse girin bir işe çalışın. Yıl olmuş 2025 eşimi çalıştırmam diyen adam red flagin kendisidir. Ha tercihen çalışmak istemezsiniz ona saygı duyarım ama bence sağlık sorunu olmayan ve mesleği olan her kadın çalışmalı. Çok az bir maaş olsa bile kendi parasını kazanabiliyor olmalı. 1.5 yıl oldu çalışmıyorum (öncesinde 6-7 yıl aralıksız çalıştım Türkiye'de, sonrasında ülke değiştirdik), şu an en çok beni üzen şey iş bulamamış olmak.
Güya maddi gücü var ama sigorta bile yatırmaya ık bık ediyor, güvenme diyor, her an vazgeçebilirim diyor. Maddi güçten kasıt yiyecek ekmeğin benimle iken hep olacak demek bunu anlamak güç değil.

Ailen dar görüşlü ama seni okuttu meslek sahibi yaptı erkek arkadaşın ne o zaman dağ ayısı mı?
Sana sordu mu mesela sonuçta çalışacak yada çalışmayacak sen değil misin?
Benim eşimde benim çalışmam taraftarı değil senelerce çok yıprandığım için ama bana karışamaz. Şuan ben istediğim için evdeyim canım isterse hemen çalışmaya başlayabilirim. Yani benimki benim evde oturup ona muhtaç kaldığıma güvenemez. Ama seninki ona güvenmek için çalışmanı istemiyor.

Güya maddi gücü var ama sigorta bile yatırmaya ık bık ediyor, güvenme diyor, her an vazgeçebilirim diyor. Maddi güçten kasıt yiyecek ekmeğin benimle iken hep olacak demek bunu anlamak güç değil.
Aynen maddi güç diyorsa, ikimize de yeter diyorsa ben şunu beklerim. Ortalama hatta biraz üstü bir ev (kira ya da kendinin), tatile gidebilme, 3 harfli market dışında alışveriş yapabilme ve kaliteli beslenme, hafta sonları ayda 2-3 kez en azından yemeğe çıkabilme, kişisel gelişim için bütçe ayırabilme. Aslında hiçbiri lüks değil, çok insani şeyler ama adam bağkuru ödeyebilir miyime soru işaretiyse bu maddi güç değil. İdare ederiz aşkım, aşkımız bize yeter romantizmidir.

2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Olmaz ya.Bazen çok isyan ediyorum hem çalış hem çocuk bak ne yıprandık evde oturalım koca kazansın diyorum ama sonra bakıyorum ki gidecek yerim yok diye boşanamıyor kadınlar.Çalış boşuna mı okudun kimseyi dinleme bence.

Aynen maddi güç diyorsa, ikimize de yeter diyorsa ben şunu beklerim. Ortalama hatta biraz üstü bir ev (kira ya da kendinin), tatile gidebilme, 3 harfli market dışında alışveriş yapabilme ve kaliteli beslenme, hafta sonları ayda 2-3 kez en azından yemeğe çıkabilme, kişisel gelişim için bütçe ayırabilme. Aslında hiçbiri lüks değil, çok insani şeyler ama adam bağkuru ödeyebilir miyime soru işaretiyse bu maddi güç değil. İdare ederiz aşkım, aşkımız bize yeter romantizmidir.
Sırf yılların ilişkisi diye adam rahat rahat şart koyuyor, sıfırdan biri olsa böyle ağız yayamaz çarparlar bi tane ortasına.

Calismaman karsiliginda ne verecek sana? Pasif gelir getirecek mülkLER verecek mi mesela? Boşandiginda bile seni darda birakmayacak gecinidrecek seyler? Direkt sizin ustunuze boyle gelir getirecek varliklar verecekse calisma diye tutturmasi benim icin okey. (Sizin icin olmayabiir belki) Ama parasiz pulsuz çalişma istiyorsa (genelde bu tipler bunu ister) bu kötü niyettir kendine, eve getirdigine muhtaç etmektir. Bunu kabul etmeyin. Rezil olursunuz.

Maddi gücü neymiş allasen bi anlatsana…

maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak
Dıyen adam

Maddi gücüm ikimize de yeter çalışma dıyen adam

Hmmm

Anan baban seni elin oglunun eline bakasin diye mi okuttu? Keske okutmasalarmis hic yani dunden raziymissin koca eline bakmaya tek endisen anam babam calismamama ne der. Bir kadinin elindeki en buyuk guc maddi ozgurluktur eger o yok ise Anana , babana, kocana, onun anasina baglisin taman mi? hicbir zaman bireyselligini kazanamazsin. Bu boyle bunu degistirebilecegin tek sey kendi ekonomik gucunu kazanmak. ask sevgi gecer gider herkes bir gun degisir en iyiside degisir. Degisebilir. Kimsenin vicdanina insafina birakma kendini okumussun etmissin meslegini eline al simdi kendin icin ileride olursa cocugun icin. Cok sinirlendim bu fikri kabul edebilme ihtimaline bile kendine bunu yapma

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X