• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim kişi çalışma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Calismaman karsiliginda ne verecek sana? Pasif gelir getirecek mülkLER verecek mi mesela? Boşandiginda bile seni darda birakmayacak gecinidrecek seyler? Direkt sizin ustunuze boyle gelir getirecek varliklar verecekse calisma diye tutturmasi benim icin okey. (Sizin icin olmayabiir belki) Ama parasiz pulsuz çalişma istiyorsa (genelde bu tipler bunu ister) bu kötü niyettir kendine, eve getirdigine muhtaç etmektir. Bunu kabul etmeyin. Rezil olursunuz.

Yeterince para verirse adam köleliği kabul etmeli miyiz yani :ruh:

O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor.
Adamın daha kendi maddi gücü doğru düzgün yok neye güveniyor da sana çalışma diyebiliyor? İleride evi tek başına geçindiremediğinde ve isteklerini karşılayamadığında da “çalışsaydın eve para getirseydin” diye başına kalkar haberin olsun

Para vermekten bahsetmiyorum kadina kendine ait gelir oluşturacak yatirim vermekten bahsediyorum para vermekle ayni sey degil. O veya bu kazanimla bir sekilde kendi geliri olacaksa, boşandiginda da dara dusmeyecek bir gelir garanti ediliyorsa buna kölelik diyemem. Ama konudaki adam bunlari saglayacak güçte biri degil muhtemelen oyle geldi bana.
Ha evlilik icinde adamin davranişlari vs nasil olur orasi karakterini ben bilemem. Karisina caliş diyen adamlar da köle olarak çokca kullaniyor zaten. Köle görecek karakterde bi adamsa çalişan kadini da evire cevire köle eden bir cok erkek dolu.
Bu benim fikrim.

Başka gelirler umrumda degil illa sabah 8de işe gitmesem dayanamam diyorsa ayrilsin ne diyim.

2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Ne desek de belliki evleneceksin.Yanlış yapıyorsun ama yaşayarak anlayacaksın bunu.Ben bolluk içinde okumadım annemin kıt kanaat biriktirdiği altınlar bile bozuldu ben okurken.Hadsizin biri bana çalışma diyecek.Ki bu teklifi yapan biri olmuştu .Hiç düşünmeden reddetmiştim.

Ev içi emek malesef nakde dönüşmüyor Cherry ya. Yıllar sonra iş tecrübesi olmadan, herhangi bir mülkü olmadan, beş parasız kalabilir. Cirilla bir nevi sigortası olsun demek istemiş. Hani illa evlenecekse bari bir güvencesi olsun gibisinden.

Para vermekten bahsetmiyorum kadina kendine ait gelir oluşturacak yatirim vermekten bahsediyorum para vermekle ayni sey degil. O veya bu kazanimla bir sekilde kendi geliri olacaksa, boşandiginda da dara dusmeyecek bir gelir garanti ediliyorsa buna kölelik diyemem. Ama konudaki adam bunlari saglayacak güçte biri degil muhtemelen oyle geldi bana.
Ha evlilik icinde adamin davranişlari vs nasil olur orasi karakterini ben bilemem. Karisina caliş diyen adamlar da köle olarak çokca kullaniyor zaten. Köle görecek karakterde bi adamsa çalişan kadini da evire cevire köle eden bir cok erkek dolu.
Bu benim fikrim.

Başka gelirler umrumda degil illa sabah 8de işe gitmesem dayanamam diyorsa ayrilsin ne diyim.
İnsan kölesine para mı verir zaten ki. Bu adamda hele para varsa bile vermez. Kadının kolunu kanadını koparmaya çalışıyor daha, yeni kanat takmak için değil heralde.

İnsan kölesine para mı verir zaten ki. Bu adamda hele para varsa bile vermez. Kadının kolunu kanadını koparmaya çalışıyor daha, yeni kanat takmak için değil heralde.

Konu sahibinin bazi anlatimlarindan anladigim adam da zaten garanti saglayacakta bir güç yok. Durduk yere calisma diye diretmek cok akilli işi degil altindan iyi seyler cikmiyor genelde. 🙄

Konu sahibinin bazi anlatimlarindan anladigim adam da zaten garanti saglayacakta bir güç yok. Durduk yere calisma diye diretmek cok akilli işi degil altindan iyi seyler cikmiyor genelde. 🙄
Tarhana kokusunu aldın de mi?

2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Valla zengin değilse o adam sana bunu demeye de hakkı yok kusura bakma. Şu devirde aldığı neye yetecek birde çocuk olur sonra başlar kavgalar. Mesleğiniz nedir acaba? Birde okumuşsunuz, o size şart koyabiliyorsa sizde şart koyabilirsiniz. Çalışıp tecrübe kazanmak istiyorum,ilerde belki kendim istemem çocuk vs olunca, iş konusunu o zaman konuşmak istediğini söyle bence.

Sevgilini neden abi dost goruyosun o senjn sevgilin böyle kalıplara sokmamak lazim... Sizin çalışmamanizi istememe hakki yok şimdiden bunlara yasak koyan evlenince nelere izin vermez düşün.. umarım doğru karari verirsin 🥰

@mainuser konunu neden bırakıp gittin onca konuştuk?

Benim böyle birşeyi kabul etmem için holding sahibi faln olması lazım 😀 2yıldır hiçmi konuşmadınız bu konuyu ? Böyle birsiyşe sevgili dahi olmamanız lazm bırakın evlenmeyi.

17638301180223913734518413584662.webp

Ne demişler işleyen demir ışıldar. Kadını baskılayan erkeklerin tek amacı kendine muhtaç etmek. Ben sana bakarım romantizminin devri biteli çok oldu. Teknoloji çağı çokta güvenmemek lazım herzsmsn hayatta bir b planı olmalı insanın

Adam "Benden uzak dur." diye ışıklı tabela yaptırsa bu işin olmaması gerektiğini bundan daha iyi anlatamazmış.
Bugün "Sen çalışma.Benim kazancım ikimize de yeter." dediği yarın neye dönecek biliyor musun? Ben akşama kadar çalışıyorum,sen tüm gün evdesin.Burası benim evim.Her şey benim.Her şeyi ben kazandım." ve daha neler neler.Bir kadının ne olursa olsun kendi parasını kazanması gerekir.Şu an iyi anlaşıyor olabilirsiniz ama yarın öbür gün ayrılma durumuna gelseniz ne olacak?Ya da ciddi bir kavga etseniz?Bu dediklerimi misliyle duyacaksın.Kesin rest çekmelisin."Çalışmama laf edeceksen yokum."diyeceksin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X