• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğim kişi çalışma diyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
Kesinlikle kabul etmeyin.
Benim boşanma avukatım tanınmış bir avukat, aynı zamanda aile dostumuz. Karısı bankacı idi. Karısı kendi kararı ile iki çocuktan sonra çalışmak istemedi. Adam eşinin sigortasını en yüksekten devam ettiriyor. Kadının altında arabası var, pasif gelirleri var, çocukları ile ilgileniyor. Kadın kurslara gidiyor, hobileri var. Ama karısı çalışmak istese desteklerdi. Böyle bir çalışma ise çalışmayın. Ama sizde bu durum yok baskı var. Bence kabul etmeyin.

Sizin tahminen sigortanı yatırmam, sadece sana ayda azıcık mutfak parası bırakırım artanı ile bir kere kafeye gider bir kahve içersin, çocukları parka götürüp kendinde anca beleşe parka vs gidersin, hobi, giyecek, kişisel ihtiyaç vs için para vermem diyorsa, kuaföre gitseniz bile laf edecekse evlenmeyin. Ana baba evinde kalın en azından tüm maaşınız size kalır. İstediğiniz gibi yiyip içip gezersiniz.

Bana göre eşiniz ayda 500 bin kazansa bile çalışın. Ne olur ne olmaz. Erkeklerin ipiyle kuyuya inilmez. Ama illa çalışmak istemiyorum diyorsanız o tanıdığımın eşi gibi sigortanızı ödeyip size pasif gelir veya gelirler vermeli. Yoksa kabul etmeyin.

Son düzenleme:
2 yıllık bir ilişkim var. Ailem biraz dar görüşlü. Severek evlenmek istediğim için açıklamak zaten zor olacağı gibi evlenmek istediğim insan da ilerde çalışma diyor. Annem babam da beni okuttular ve çalışmayacağımı onlara söylemek de ayrı zor olacak. Maddi gücüm ikimize de yeter diyor. O zaman bana işleteceğim bir yer aç ya da sigortamı yatır diyorum. Bunu maddi gücüm el verdiğince yaparım ama yapamazsam o zaman nolacak diyor. Onu kaybetmek istemiyorum asla o benim hem dostum hem abim hem sevgilim oldu ama birinin bana çalış ya da çalışma demesi istediğimi yapma kararını bana bırakmaması hep uzak bir fikir oldu. Büyüklerimden bu durumu yaşayan veya böyle arafta olan kişilerden akıl istiyorum ne yapmalıyım? Sizin tecrübelerinizi dinlemek istiyorum.
İnsanlar maddi manevi durumlarına göre çalışır veya çalışmaz, kadının isteği ön planda olmak üzere eşler arasında istişare yapılır, isterse evde de oturur ama "çalışamazsın, çalışmanı istemiyorum" diye kestirip atmak, senin isteklerini yoksaymak, kendi kendine karar vermek tamamen red flag. Bunun ardı arkası bitmez. Ona göre karar ver.

evlenmemelisiniz bu çocukla.
çalışma demek bana muhtaç ol demek.

Çok zengin biriyse evlenilir ama tek başına geçim sağlamakta zorlanacak ve çalışmanı istemiyorum diyen biriyle evlenmek hayatını mahvetmek demektir. Ona muhtaç olmanızı istiyor ve büyük ihtimalle dışarı çıkmanıza bile karışacak birisi.

Aileniz dar görüşlüymus ama okumaniza engel olmamislar. Şuanda çalışıyor musunuz? Eğer çalışıyorsaniz gerçekten evde kalmak zor. Neden onun dediğini yapıyorsunuz o size uyum sağlasin, o sizi kaybetmekten korksun.

Birde eklemek istiyorum. Yok iş yeri acacakmis pardon bu ekonomide nasil ayakta kalacaksınız? Yok sigorta ödemesi yapacakmis. Simdi tabi elomden geleni yaparım der yarın evlenince elimden gelen bu, bu kadar oluyor der . Hic ödeyende görmedim ben

Ya böyle yorum yapmayayım yapmayayım diyorum kendimi tutamıyorum

Yarın bir gün Allah göstermesin işler ters giderse burda boşanmak istiyorum , çocuğuma bakamam boşanamam diye burda konu açmak zorunda kalmassınız umarım

İyi misiniz ? Dünyanın binbir türlü hali var
Bunca boşanan kadından hangisi boşanacağını tahmin ederdi ?

Maddi bağımsızlığı olan kolaylıkla işin içinden sıyrıldı

Sıyrılamayanlar elin sorunlu adam olmayı becerememiş heriflerine katlanmak zorunda hayatlarını heba ettiler

burdaki yorumlar sana ağır gelebilir ama burdaki insanlar sana tecrübelerini aktarıyor

Bir kadının en güçlü silahı , maddi bağımsızlığıdır bunu unutmayın

Dar görüşlü olan aileniz değil sevgiliniz ve sizsiniz.O köle istiyor siz dünden razı.Aileniz boşuna okutmuş sizi, emekleri çöp oldu yazık.....Bir kadın çalışmak istemeyebilir ama bu onun kendi kararıdır.

Artık "evlenmeye eğim kişi" diye hitap edin tabiki.

Bazı erkekler eşlerine çalışma diyorsa bunun nedeni sizi düşündügü için değil
Size güvenmemesi 7/24 evde kalmanızı istemesi
Çalışırsanız herkes size çalışan kadın olarak bakar yeri gelir tatil de yakabilirsiniz yada istediginiz gibi dışarıya çıkabilirsiniz
Eşinizin ileride sizi küçük de görebilir bunları da düşünüyormusunuz?
Babanız anneniz sizi zar zor okutmuşlar sizde okumak için çok yorulmuşsunuzdur
Okumak kolay değil yılarınızı verdiğiniz bir durum bir adam karşınıza çıktıgı için
Yılarca emek verdiğiniz durumu direkt kenara mı atacaksınız

Benim arkadaşım sevgilisi istemiyor diye üniversiteyi bıraktı, evlendiler 2 çocuk oldu adam defalarca arkadaşımı aldattı sevgilisinden de 2 çocuğu oldu, şiddet gösterdi arkadaşım artık dayanamadı boşandı. Adam işine gelirse çocuklarına para gönderiyor arkadaşım 40 yaşında konfeksiyonda çalışmaya başladı geçinebilmek için. Hayat sizin hayatınız size kalmış hangi yolu seçeceğiniz

Hemen de gömmüşsünüz adamı, sonra şikayet ediyorsunuz neden cevap vermiyorsun diye.

Oysa duymak istediklerini söyleseniz, ne kadar mükemmel olduğunu ballandıra ballandıra anlatsaydınız her yoruma cevap gelirdi🙃🙃

Hemen de gömmüşsünüz adamı, sonra şikayet ediyorsunuz neden cevap vermiyorsun diye.

Oysa duymak istediklerini söyleseniz, ne kadar mükemmel olduğunu ballandıra ballandıra anlatsaydınız her yoruma cevap gelirdi🙃🙃
En son gir çık bayıldı heral.

Madem öyle o zaman SGKnizi yüksekten yatırıp elinize de sadece şahsi giderleriniz için en az 50 bin bırakacak . Öyle havadan yok çalışmanı istemiyorum yok ikimize yeter ıvır zıvır sacmalamalarina kanmayın. Madem çok seviyor elini cebine atsın. Onu seviyorum kaybetmek istemiyorum falanda hiç bu triplere girmeyin asıl onun sizi kaybetmekten korkması lazım . Bu şartları saglayamiyorsa kusura bakmasın ama evde oturmanizin hiçbir manası yok boş yapıyor demektir . Bugünün yarını da var 30 senelik evlilikler bitiyor iyi düşünün. Aslan besleyen etini hazır eder .

Kocamı abim olarak gördüğüm gün boşanırım sanırım o ne biçim ifade.
asla ama asla evlenme aklını çalıştır

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X