- 19 Ocak 2011
- 13.028
- 12.863
- 298
bencede kader, çünkü hiç olmaz dediğiniz kişilerle bir bakmışsınız evlenmişsiniz.
hayat sizi bir araya getirmiş,tanıştırmış,
mesela benim evliliğim öyle oldu,eşimle alakasız bir ortamda tanıştık ve evlendik.
evleneceğin değil de çocuk sahibi (olacaksan) olacağın kişi bellidir
şöyle ki
x ve yden şu tarihte bir çocuk dünyaya gelecek
bunu değiştiremezsin
iraden dışında
ötesi değişken
senin iradende
belki evlenmeden olur o çocuğun
evlenirsin çocuk olur boşanırsın
belki 2 3 başarısız evlilik yaparsın vs
alternatifler çok
eblenecegımız kışı kaderımız dır denmesı hoşuma gıdıyor sısınde oylemı bılmıyorum hayatımdan çıkan ınsan ıcın üzülmeye ılac olarak goruyorum kaderımse benı bulur yada kısmetım kımse karsıma çıkar dıye dusununce allahıma bırakmış oluyorum ısı ve ıcımı huzur buluyor... cunku terkedıldıgım ıcın sankı kendımı suçlu buluyorum
Bazen kızlar buraya konu açıyor sevgilim beni dövdü, nişanlım aldattı, sözlüm paramı yedi v.s. diye, biz de aman sakın evlenme diyoruz, boşuna diyoruz demek ki, kaderinde varsa evlenecek zatendemek ki çok kafa patlatmamak lazımmış kiminle evleneceğine, dövse de sövse de kaderinse evlen.
Ben çok kızlardım bile bile böyle pisliklerle evlenenlere, demek ki kızmamak lazımmış, kaderiymiş ki evlenmiş, ne yapsın dimi
Bazen kızlar buraya konu açıyor sevgilim beni dövdü, nişanlım aldattı, sözlüm paramı yedi v.s. diye, biz de aman sakın evlenme diyoruz, boşuna diyoruz demek ki, kaderinde varsa evlenecek zatendemek ki çok kafa patlatmamak lazımmış kiminle evleneceğine....
Ben çok kızlardım bile bile böyle pisliklerle evlenenlere, demek ki kızmamak lazımmış, kaderiymiş ki evlenmiş, ne yapsın dimi
Bence konuyu saptiriyorsun... Bu dediklerinin hepsi imtihan,
kimi maddiyatla kimi esle kimi saglikla imtihan ediliyor...
imtihan dunyasindayiz degilmi sonucta ???
adam kötülüğü seçmişse, aldatmayı seçmişs, para yemeyi seçmişse bu Allah'ın suçu mu?
Allah irade vermiş bakın dünya budur girin kurallara göre yaşayın.
kim kurallara uyabiliyor tamamen?
siz uyabiliyor musunuz?
Allah insanları günahsızken ana rahminde yazar kaderini. e sen o kaderi kötüye çevirirsen yaşadıkça kötü insan olursan bu Allah'ın seni kötü insana yazdığı anlamına mı gelir? hayır bu insan iradesidir.
ha tabi ki Allah'ın iradesiyle de sınandığımız olmuyor mu? elbette oluyor. zaten her anımız imtihandır
ben de bunu diyorum farkındaysanız, biraz ironik bir dil kullanmış olmam yanıltıcı olmasın.
Allah irade vermiş, akıl fikir vermiş, ona göre doğru seçimleri yapmamız gerekiyor,
biz secimlerimizi doğru yapıyoruz öyle düşünüyoruz ardından adam ilk günkü gibi olmuyor
bir bakıyorsunuz vicdansız oluyor ya da farklı boyutlarda kötülükler yapıyor
bunu önceden bilemeyiz. çünkü irade budur. insanın ne zaan neyi sececeği belli olmaz.
adamla evlenmeden önce cok iyiydi sonradan kötülüğü secti bu o adamın günahıdır.kaderin değil
peki bile bile alkolik, uyuşturucu bağımlısı, şiddet yanlısı erkeklerle evlenen kadınlar var, burda suç kimde? adamda mı, kadında mı, kaderde mi?
ben yine aynısını söyleyeceğim. insanlar birbirine yazılmıştır zaten
e adam doğmuş yaşamış alkolik olmuş
iradseini iyi kullanamamış
bu adamın suçudur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?