Kader meselesinde benim de kafami kurcalayan seyler var.
Sakat doganlarin, Afrikada doguyup buyuyenlerin gunahi ne, onlar neden bu sekilde dunyaya gelirken Avrupada doganlar daha sansli? Sakat doganlarin gunahi ne? Onlar da boyle sinaniyor demeyin, kendilerine sorsaniz sakat dogmaktansa baska imtihanlari tercih ederlerdi bence.
Tecavuz meselesi mesela.....diyelim ki aksam okuldan eve donuyorsunuz ve biri arkanizdan yaklasip kafaniza sert bir darbe indirip bayiltiyor, sonra da kuytu bir koseye surukluyor..Bunun neresi irade simdi ? Kimse tecavuze ugramayi secemez.Turkiye'de tecavuz her yerde olabilir, sokakta, isyerinde vs iyice mesrulasti, hepimizin basina gelebilir. O anda ordan geciyor olmak raslanti mi kader mi? Eger kaderse Allah neden bu kuluna bilerek zulum ediyor, neden onun hayatini mahvediyor?
Bunlar oldum olasi kafami kurcalamistir. Zannimca kk ya bu konulari bilen biri gerek.
önceden ben de kadere inanırdım, evleneceğimiz kişinin kaderimize yazılı olduğunu düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum... kader kısmet diye birşeye de inanmıyorum...
evet evleneceğimiz kişi bellidir
ama Allah size kötüyü seçip de al bu senin kaderin demez bence.
insanlar doğuştan günahsızdır Allah, taa ana rahmine düşmeden 40 gün önce kaderi belirler, evleneceğin kişiyi belirler. yani ana rahminde günahsız halimizle bizi birbirimize belirler.
e o adam sonradan kötülüğe yönelir kötü olur, çekilmez olur o, o adamın iradesidir.
onun günahı sevabıdır.
hani derler ya Allah'ım nasıl kader verdin?
bence bu söz doğru değil evet sınanırız doğru ama karsınıza kötülüğü seçmiş insanlar çıkarsa
bu da o insanın günahıdır. Allah'ın size kötülük vermek isteyeceğinden değil
yanlışsam düzeltin. bence böyle
Sevdim yorumunu Reng
Çok mantıklı ....
Kader iki ucu keskin bıçak gibi.
Tek bildiğim evliliklerde birisinin tercihi bir başkasının kaderi oluyor.
ılerde esımız olacak kışı önceden bıze takdır edılmısmıdır..[
doğduğumuz an sadece 2 şey yazılırmış evleneceğimiz kişi ve ölüm tarihimiz bi hoca söylemişti....
Hiç evlenmeyen insanlar için kaderlerinde kimse yazılmamış mı oluyor acaba? :26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?