• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

evlenecegımız ınsan bastan bellımıdır allah bunu bıze yazmısmıdır..

Kader meselesinde benim de kafami kurcalayan seyler var.

Sakat doganlarin, Afrikada doguyup buyuyenlerin gunahi ne, onlar neden bu sekilde dunyaya gelirken Avrupada doganlar daha sansli? Sakat doganlarin gunahi ne? Onlar da boyle sinaniyor demeyin, kendilerine sorsaniz sakat dogmaktansa baska imtihanlari tercih ederlerdi bence.

Tecavuz meselesi mesela.....diyelim ki aksam okuldan eve donuyorsunuz ve biri arkanizdan yaklasip kafaniza sert bir darbe indirip bayiltiyor, sonra da kuytu bir koseye surukluyor..Bunun neresi irade simdi ? Kimse tecavuze ugramayi secemez.Turkiye'de tecavuz her yerde olabilir, sokakta, isyerinde vs iyice mesrulasti, hepimizin basina gelebilir. O anda ordan geciyor olmak raslanti mi kader mi? Eger kaderse Allah neden bu kuluna bilerek zulum ediyor, neden onun hayatini mahvediyor?

Bunlar oldum olasi kafami kurcalamistir. Zannimca kk ya bu konulari bilen biri gerek. :ssz:

Doğmadan babasız kalan, 6 yaşında annesini kaybeden, sonra dedesi tarafından sahiplenilen ve o dedesini de 8 yaşında kaybeden bir çocuk düşünün.. Hayatı boyunca türlü türlü sıkıntıyla savaşmış, çoğu zaman aç kalmış.. Sonra evlenmiş, baba olmuş. 8 çocuğu olmuş ama içlerinden biri hariç hepsinin ölümünü görmüş. Hem de bebekken falan değil, içlerinde 30 yaşında ölen de var. Çok severek evlendiği karısının ölümüne de şahit olmuş.. İnancı yüzünden türlü türlü işkencelere maruz kalmış..

Bu insan kim biliyor musunuz? Allah'ın "Habibim, sen olmasaydın kainatı yaratmazdım." sözünün muhatabı Hz. Muhammed(SAV)

Allah en sevdiği kuluna zulmediyor olabilir mi sizce? Onun kaderine bile bunları yazdıysa muhakkak vardır bir bildiği öyle değil mi? Rahat bir hayat sürmek çok iyi bir insan, bir iyilik melaikesi olunduğu anlamına gelmez.

Allah sevdiği kullarının ufak tefek günahları için cezalarını bu dünyada çektirmeye başlar. Hatta hastalıklar bile işlenen günahların kefaretidir. Öte yandan inanmayan, günaha batmış vs kulları da ne isterse verir ki öbür dünyada söyleyecek sözleri kalmasın diye. Örneğin şu meşhur mısır firavununun hayatı boyunca bir kez bile başı ağrımamış. Düşünün o kadar kusursuz bir hayat yaşamış.

Bu dünyada işlediğimiz günahların karşılığını öbür dünyada yaşamak var, bir de bu dünyada başımıza gelenlerle çekmeye başlamak var. Bu yaşadığımız dünyanın bir sonu var ama ahiret sonsuz. Ve cezalar da çok daha ağır.

Şahsen seçme şansım olsaydı diğer tarafta inanmayan insanlar arasında dirilmek ve yanmaktansa bu dünyada başıma gelebilecek her türlü kötülüğü çekmeyi kabul ederdim.

Uzun yazdım biraz ama umarım anlatabildim kendimi.

bence kader var ama herşeyde kader deyip geçilmez suç işleyenlerdemi kader yüzünden yapıyor.o onun iradesi:47: evlilikte sen istersin allah karşına çıkartır ve nasip eder bence:3:

kader...geniş bir konu başlığı..bende inatla inanmam kadere ama bazı şeylere istesekde engel olamıyoruz..Yaşar Nuri Öztürk e soruyorlar..evleneceğimiz kişi kader midir bizim seçimimizmidir diye..o da cevap veriyor..tercihtir...bir ilahiyatçı böyle çelişki yaratıyor.
ben Amerikadaki 11 eylül saldırısınıda 3 ay önce rüyamda gördüm..aynı ekranlardaki gibi şok olmuştum..annem ölmeden 2 gün önce gördüm annemin yanına isk...gittim kadın gittiğim gün yanımda öldü..
büyük oğlum ihsan a 5 aylık hamileydim rüyamda gördüm.doğurdum aman yarabbim rüyamda gördüğüm erkek bebek..bunlar kaderde olacaklar,yaşayacağımız göreceğimiz var demekki.rüyalar bir işaret...ama kötü şeylere engel olunamıyor maalesef..

önceden ben de kadere inanırdım, evleneceğimiz kişinin kaderimize yazılı olduğunu düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum... kader kısmet diye birşeye de inanmıyorum...

Kaderde degistirilemeyecek seyler bellidir..Dogum tarihimiz, olum tarihimiz ve anne-babamiz..bunun disindaki hersey degisebilir yani bizim irademize birakilmis seyler..yasadigimiz hersey zaten kaderimizde var oldugu icin yasadiklarimizdir ama Allah insanin kaderini yazarken zaten bizim neyi sececegimizi, neyi yapacagimizi bilerek yazar yani ben A kisisiyle evleniyorsam zaten Allah benim onu sececegimi bildigi icin onu yazar..Yani Therose A kisisiyle evlenecek der A kisiyle evlensin demez..Yani bizim secimimiz soz konusudur..O zaman evli bi adamla beraber olup, ona esini bosatip, sonra bu adamla evlenmek gunah olmazdi Allah yazdi derdik dimi ama demiyoruz cunku allah bize akil vermis dogruyu yanlisi secebilmek icin..Mesela Universiteden bir arkadasim vardi cok da iyi bir kizdi ipsiz sapsiz biriyle sevgili oldu,adam dogru durust calismio bunu surekli birakiyo annesine kufur ediyor yani neresinden tutarsaniz elinizde kalir bir adamdi ama kiz bunlari bilmesine ragmen evlendi ve iki sene sonra bosandi..Yani simdi bu da mi kader arkadaslar hersey o kadar acikti ki ama kiz gene evlendi seviyor diye..ay uzattim da uzattim konuyu :)

''kadere inanmıyorum'' diyenler inancınızı bilmiyorum ama kadere inanmak İMAN'ın şartıdır....

önceden ben de kadere inanırdım, evleneceğimiz kişinin kaderimize yazılı olduğunu düşünürdüm ama artık öyle düşünmüyorum... kader kısmet diye birşeye de inanmıyorum...

Musluman degil misiniz yani artik? Yargiladigimi dusunmeyin ama imanin sartlarindandir kaza ve kaderin, hayir ve serrin Allahtan geldigine inanmak. O yuzden sordum. Boyle dusunmenize sebep olan seyler yasamis olmalisiniz. Uzuldum..

evet evleneceğimiz kişi bellidir
ama Allah size kötüyü seçip de al bu senin kaderin demez bence.
insanlar doğuştan günahsızdır Allah, taa ana rahmine düşmeden 40 gün önce kaderi belirler, evleneceğin kişiyi belirler. yani ana rahminde günahsız halimizle bizi birbirimize belirler.

e o adam sonradan kötülüğe yönelir kötü olur, çekilmez olur o, o adamın iradesidir.
onun günahı sevabıdır.
hani derler ya Allah'ım nasıl kader verdin?
bence bu söz doğru değil evet sınanırız doğru ama karsınıza kötülüğü seçmiş insanlar çıkarsa
bu da o insanın günahıdır. Allah'ın size kötülük vermek isteyeceğinden değil
yanlışsam düzeltin. bence böyle

evlilik kader.net.
çünkü evlenmek için bir kere karşına evlilik düşüneceğin birinin çıkması gerek(herhangi bekar biri değil ).o kişinin de seninle evlenmeyi düşünmesi gerek.
bu şartların biraraya gelmesi bizim irademizle olmuyor ki.karşımıza çıkması bizim elimizde hiç değil zaten.
bizim elimizde olan şu ;birkaç seçenek vardır mesela,mantık evliliği yapıldığını farzedelim,aralarından bizim için en uygun olanı seçebiliriz.
cüzi irade denilen budur işte.geriye kalan bizim kaderimiz.

evet evleneceğimiz kişi bellidir
ama Allah size kötüyü seçip de al bu senin kaderin demez bence.
insanlar doğuştan günahsızdır Allah, taa ana rahmine düşmeden 40 gün önce kaderi belirler, evleneceğin kişiyi belirler. yani ana rahminde günahsız halimizle bizi birbirimize belirler.

e o adam sonradan kötülüğe yönelir kötü olur, çekilmez olur o, o adamın iradesidir.
onun günahı sevabıdır.
hani derler ya Allah'ım nasıl kader verdin?
bence bu söz doğru değil evet sınanırız doğru ama karsınıza kötülüğü seçmiş insanlar çıkarsa
bu da o insanın günahıdır. Allah'ın size kötülük vermek isteyeceğinden değil
yanlışsam düzeltin. bence böyle

Sevdim yorumunu Reng :34:
Çok mantıklı ....

Kader konusu nekadar da yanlış anlaşılıyor , kişiler önceden yazılmış bir kaderi oynamazlar kendi tercihleri kendi kaderlerini oluşturur . Allah'ın bilgisi dahilinde olması Allah'ın seçip bizlere sunması anlamına gelmiyor . Allah sadece kulun neyapacağını kimi tercih edeceğini bilir onun ilmi ebedi ve ezelidir . Ama tercih senin tercihin . Takdir edilen kader ise mesela ailen memleketin ırkın kaşın gözün bunlar senin tercihin değildir fıtratına ruhuna en uygun olan takdir edilir . Konun kapanmadan yardımcı olabiliriz inşallah zira nedense dini yorum yasakmış dini olmayan şeylerden hiç polemik yaşanmıyormuşçasına -.-

ben kaderın bızım secımlerımız oldugunu dusunurdum ama karar değiştirdim insana ne yazıldıysa hayat senı ona yönlendırıyor hanı derler ya nasip oldu mu elin kolun baglanıyor dıye bence oyle bir şey..

Kader iki ucu keskin bıçak gibi.
Tek bildiğim evliliklerde birisinin tercihi bir başkasının kaderi oluyor.

:46::46::46::46::46::46::46::46::46:

Genellikle tercihi erkekler yapıyor, Kader i de kadınlar yaşıyor...

Evlilik Kader olmalı, yoksa bile bile ateşe yürür mü insan, ne fırtınalı ilişkiler evliliğe gidip sonrasında da ayrılıkla bitiyor..ayrılmak için illa ki evlenmek gerekiyor, ki kader denilen de bu olsa gerek...:kkk:

Hiç evlenmeyen insanlar için kaderlerinde kimse yazılmamış mı oluyor acaba? :26:

Canım senin bu soruna şu ayet cevap veriyor.

'Biz her insanın kaderini ; kendi çabasına bağlı kıldık. İsra suresi. 13
Kaderlerine yazılmıştır belki ama onlar beğenmemiş istememiş olabilirler.
Burayıda okursan daha iyi anlayabilirsin sanırım.Sevgiler

Semerkand Aile Dergisi | Aylık Aile Dergisi

Konu sahibi arkadaşım,KADER değişmez.

"Sizden birinizin yaratılışının başlangıcı, annesinin karnında kırk günde derlenir toplanır. Sonra ikinci kırk günlük süre içinde pıhtı haline döner. Sonra da bir o kadar zaman içinde bir parça et olur. Daha sonra Allah bir melek gönderir ve melek, ona ruh üfler. Bu melek dört şeyle; anne rahmindeki canlının rızkını, ecelini, amelini, nikahlanacağı kişiyi yazmakla emrolunur." Buharî, Bed'ü'l-halk 6,

bence belli değildir..kaderimde bu var diye gözümüzü kapatıp evlenmiyoruz yada evlendirmiyorlar.bizim elimizde.biz yapıyoruz.ama insanın göreceği varsa o günleri x le evlensede görür y ile evlensede.bence kaderde kişiler yazılı değil yaşayacağı olaylar göreceği acılar sevinçler yazılıdır.kadere tabiki inanırım ama kişiler bazında değil olaylar bazında.benim şimdiki ailemin kızı olmam bir kader değildir anne ve babamınn evlenmesi ve onların geninde dininde ırkında olmam bir kader değil bence.onlar istemiş ve Allahın izniyle dünyaya gelmişim.ama yaşadığım gördüğüm olaylar tesadüfler acılar sevinçler bir kaderdir.bazen hayat insanın kontrolünden çıkıyor yaşayacağı göreceği varsa yaşıyor.Allah herkese hayırlı güzel günler görmeyi nasip etsin.

Canım sağlam bir kaynaktan okudum bende çok merak ediyordum ölümün dışındaki diğer durumları kendin seçim yaparak belirliyosun . Yani sen Ayı değil de Byi tercih edersen , ya da dua ile onu istersen olabiliyor diye duydum... Çok ince bi konu çok iyi araştırman lazım.

Back
X