Evleneceginiz insan dnyann br ucunda olsa, herseyinizi brakr gider misiniz?

Sensible

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Nisan 2008
3.832
111
118

Bugun annemle evlilik meselesini konustuk. Benim esim nerdeyse bende ordayim dedim, cok cok uzaklardada olsa onunla giderim dedim. Iki gun sonrada bizi ararsin dedi annem :)
Sende ailenden cok cok uzaklardasin dedim, o ozamandi dedi, yasim ufakti bilseydim bu kadar uzaga gelmezdim dedi.

Peki sizce?

Esiniz dunyanin obur ucundada yasasa onunla birlikte gidermisiniz yoksa ben annemden, babamdan, cevremden ayri kalamam cok uzaklara gidemem diyenlerden mi?

Son düzenleme:
Bende herseyi birakip esimin oldugu ulkeye geldim..Gerci bana 5 yil içinde Turkiye'ye donecegini soylemisti o zamanlar...Esin sonucta tabiiki o nerede sen oraya..Ama cok zor uzak olmak...Simdiki aklim olsaydi buyuk ihtimal kabul etmezdim...Cok sukur esimle sorunum yok ama butun sevdiklerini silmek pek akil kari degil....Hastaligi oluyor dogumu oluyor yanlizlik daha dogrusu canindan klimsenin olmayisi cok zor....
Kismet olduktan sonra ne desek bos gerci...Allah herkese huzur versin...

öyle tek taraflı fedakarlık olur mu hiç? bi kere buna değecek erkek var mı?ben niye gidiyoom o gelsin...

bende öyle tüm ailemi birakip esimle evlenip almanyaya geldim ve halen coooooookkkk pismanim

Bir atasözü ile yanit veriyim ben
Gelin vardigi oqlan (erkek) dogdugu yere yakisir derler bizde
Benim düsüncemde Bu
Arada sevgi saygi varsa neden olmasin
Artik dünyanin bir ucuna 2 saatde erismiyormuyuz??

ben giderim gittimde :) gurbete geldim cok da memnunum kafam rahat cocugumu istedigim gibi yetistiriyorum aileme kimse karismiyor istedigim saatte uyaniyorum canim istese istedigini yapiyorum kimse nereye gittin ne aldin cocucuga soyle yap boyle yap demiyor tabii cok ozluyorum ozellikle ailemi annemi babami ama onlarin iyi oldugunu bilmek icimi rahatlatiyor mumkun oldugunca heryil gidiyorumda ,Turkiye de gorumcem ile kayinvalidem farkli sehirlerdeydi biz kayinvalidemle daha cok gorusebiliyorduk yakin olup gorusulemiyor bazende

buyuk konusmak istemiyorum ama yok oyle birsey yapamam dogrusu, tek bir kisiye gore duzenleyemem hayatimi

böyle bir durumu yaşadım ama gitmedim ailemi sevdiklerimi bırakamadım ve vazgeçtim..hiçte pişman değilim

kocamı çok seviyorum.ama ailemi bırakıp uzağa gitmem..gidemem..:dilcikar:
şimdi taşınacağımız ev babama sadece 20 dakika uzak diye bile huzursuz oluyorum..
aradaki mesafe 5 dakika iken 20 dakikaya yükselince hüzün kapladı içimi..
kiii birde dünyanın öbür ucu diyorsunuz..aman Allah korusun..senağlama

malesef biz kadınlar her konuda oldugu gibi bu konudada fedakarlık yapan bizler oluyoruz.ailesimizden ayrılıp, sevgimiz için herseye katlanıyoruz...gercekten seviyorsam ve uzaklara gitmeme degen birisiyse giderdim.

bu öenmeli bi karar iice düşünmek gerek ama bilmiorum ben heralde ailemden uzakta yaşyamazdım...
o gelsin cnm bn nie gidiorum

bende yeni evlendim daha 5 günlük evliyim eşimi çok seviyorum onunla mutlu olduğum sürece heryere giderim diye düşünüyorum çünkü zaten artık uzak diye birşey kalmadı saatler kaldı sadece istediğimiz yere istediğimiz zaman uçakla birkaç saattte gidebiliyoruz... onun için giderim....:asigim:

bende gitmedim gidemedim :1no2:
bu neden tek taraflı fedakarlık gerektiriyor
bir bayan için ailesi daha önemli
heran üzüntüsünü sevincini paylaşacak birileri olmalı etrafında
mutlu olma garantisi ve güveni vermedi belkide bende göze alamadım ve hayır dedim
sonra üzüleceğime baştan üzüleyim dedim hakkımızda hayırlısı olsun napalımbenneyaptımki

cnm ben ta dünyanın bi ucu abd yim ..sonucta mutlu olmak huzurlu olmak sevmek sevilmek saygı ve kıymet görmek önemli...eşime güvendim ve onunla heryerde birlikye olmayı kabul eetim...
kısmet işi bunlar güvenimiz boşa çıkarmasım rabbim yerini yurdunu bırak onunl agit birde kıymet görme en çok bu koyar insana ...ama eşinizi imkanınız varsa ailenize yakın bir yerde secin ...
yakın olmak daha güzel olurdu mutlak..

Ben arabayla yarımsaat mesafeyi bile kabul etmedim..
Yapamam..:1no2:
Ailemi hele ki kardeşimi göremezsem yaşayamam galiba..benneyaptımki
Allahım büyük konuşmak istemiyorum ama Rabbim ayırmasın beni sevdiklerimden inşallah..:1hug:

kimse kusura bakmasın annemin ve kardeşlerimin olmadığı bi şehirde yaşayamam ben
gitmem gidemem hiç biyere :1no2:

Büyüklerimizin bi sözü vardır : Yiyecek ekmeğin içecek suyun neredeyse oraya ....
Rabbim rızkımı ailemden uzak bir şehirde veriyorsa oraya giderim tabiki.Hele eşimde beni el üstünde tutup kıymet biliyorsa uzaklık bile üzmez beni.Yeter ki yuvamda huzurum ve mutluluğum olsun.Sonuçta artık dünyanın bir diğer ucuna bile 2-3 saate ulaşabiliyoruz.

herkes kendi hayatını yaşar...ve bilemezsiniz yarınların neler getireceğini...bu konuda büyük konuşmak istemiyorum çünkü benim bir tane kızım var...ben eğer eşim mecbursa gitmeye eşimin yanında tabiki giderim..benim yerim onun yanıdır düşüncesindeyim...ailemi tabiki çok özlerim ama hayat bu...eşi asker olan bayanları düşünün doğunun en ücra köşesine gidiyorlar,ne yol,ne su ne okul var ama eşlerinin yanındalar...evlenip yurt dışına çıkanlar var kısmet bu önüne geçemezsiniz ..benim eşimde marmarise tayin isteyecekti ki ben deniz delisiyim ama ben gitmedim annemlerden uzakta olamam diye ama mecbur kalırsam kesinlikle giderdim....
sevgiler...

malesef biz kadınlar her konuda oldugu gibi bu konudada fedakarlık yapan bizler oluyoruz.ailesimizden ayrılıp, sevgimiz için herseye katlanıyoruz...gercekten seviyorsam ve uzaklara gitmeme degen birisiyse giderdim.
aynı duygulara katılıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…