• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Evleneceğiniz insanın annesine ne kadar dikkat edersiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz uyanık bir tip ağzını aradığımı anlarsa istediğim cevapları verir. Ama deneyeceğim
Hiç yüzyüze geldiniz mi o hanımla? Bence eş adayınız, annesi ve siz aynı ortama girince anlarsınız. İyice gözlemleyin o esnada. Muhakkak müstakbel kayınvalide sizi rahatsız edecek bir şey söyleyecektir, açık ya da örtük olarak. Bakalım eş adayınız o esnada ne tepkiler veriyor. Birbirleriyle iletişimleri nasıl, beden dilleri nasıl, objektif olarak gözlemleyin. Profesyonel tiyatrocu değillerse yarım saatte de olsa inanın anlarsınız. Yeter ki gerçekçi bir şekilde irdeleyin.

Bence kaynana aşırı önemli biri bana bunu evlenmeden önce dese yok adam önemli derdim bazen adamın idare etmesi yada size hak vermesi hicbirseyi değiştirmez
Kadın giciksa laf sokuyorsa huysuzsa hiçbir oğlan annesini bu yüzden geri durdurmaz.
O kadın illa torununu görecek size gelecek sizi isteyecek bu ülkenin kaderi bu.
Adam da annem gelmesin eve biz gitmeyelim demez dese de gönülden demez illa evlilige yansıyor.
Huysuz kaynana ile geçinmek için çelik gibi sinirlerin olacak.
Benim kaynanam fena kadın ben mesafe koydum ama ne oldu yine tam iyi hissetmiyorum kendimi.
Çünkü evime şuan pek gelmiyor ama böyle olsun istemezdim sonuçta rahatsız oluyorum nolurdu diyorum az huylu olsaydı da rahatça gelebilseydi evime torununu gorseydi istedigi kadar.
Ben az gitmeme rağmen kaldiramiyorum kadını zor tahammül ediyorum
Aşırı huysuz emirvari kaba biri.
Esim yapma etme dedi noldu hiçbir değişme yok mesela.
Sürekli şikayet yakınma da hoş olmuyor.
Kadına ne desen fayda etmiyor.
Bakış açısı gelin eşittir hizmetçi.
Erkek seni desteklese de bir yere kadar.
O kabul ediyor annesini bir şekilde gidip gelecek hep bir ayrı gayrı yaşam oluyor.
Bence eş ailesi önemli hem de çok onemli bu topraklarda.
Tahammül edemeyeceğiniz evine gitmekten imtina edeceğiniz bir aile ise bu işe girmeyin.

Annesi değil önemli olan evleneceğim kişi. Zaten flört döneminde kendini belli eder. Anne kuzusuysa sürekli her şey de annesini dinleyen annesinin sözüyle hareket eden bir tipse yolları ayırırım. Mesela nişan alışverişinde en çok belli olur bu tarz sorunlar.
Benim de kv m ciddi sorun çıkarabilecek potansiyelde biri. Tüm çevresi kardeşleri bile şikayetçi. Ama eşim annesini bilir ve benim koyduğum mesafeyi asla söz ettirmez. Başta çok denedi ama her seferinde baktı ki oğlunu kaybedecek geri adım attı.

Bence kaynana aşırı önemli biri bana bunu evlenmeden önce dese yok adam önemli derdim bazen adamın idare etmesi yada size hak vermesi hicbirseyi değiştirmez
Kadın giciksa laf sokuyorsa huysuzsa hiçbir oğlan annesini bu yüzden geri durdurmaz.
O kadın illa torununu görecek size gelecek sizi isteyecek bu ülkenin kaderi bu.
Adam da annem gelmesin eve biz gitmeyelim demez dese de gönülden demez illa evlilige yansıyor.
Huysuz kaynana ile geçinmek için çelik gibi sinirlerin olacak.
Benim kaynanam fena kadın ben mesafe koydum ama ne oldu yine tam iyi hissetmiyorum kendimi.
Çünkü evime şuan pek gelmiyor ama böyle olsun istemezdim sonuçta rahatsız oluyorum nolurdu diyorum az huylu olsaydı da rahatça gelebilseydi evime torununu gorseydi istedigi kadar.
Ben az gitmeme rağmen kaldiramiyorum kadını zor tahammül ediyorum
Aşırı huysuz emirvari kaba biri.
Esim yapma etme dedi noldu hiçbir değişme yok mesela.
Sürekli şikayet yakınma da hoş olmuyor.
Kadına ne desen fayda etmiyor.
Bakış açısı gelin eşittir hizmetçi.
Erkek seni desteklese de bir yere kadar.
O kabul ediyor annesini bir şekilde gidip gelecek hep bir ayrı gayrı yaşam oluyor.
Bence eş ailesi önemli hem de çok onemli bu topraklarda.
Tahammül edemeyeceğiniz evine gitmekten imtina edeceğiniz bir aile ise bu işe girmeyin.
Aynı durumdayız sizinle. Benim kv uzakta yaşıyor buna rağmen geldiğinde şöyle 15 gün kalamıyor niye, kavga çıkarıyor çünkü. İnsan gibi yerinde oturan bir kadın olsa, torununu doya doya sevip evine öyle gitse fena mı olurdu? Vallahi beni kızı gibi görsün, çok iyi geçinelim isteyen biri değilim beni isterse sevmesin, arkamdan konuşsun vs ama yüzüme yüzüme mahalle ağzıyla bağırıp çağırmasın isterdim. Ben de ona cevap veriyorum bu şekilde tartışıyoruz yazık.

Önceden aile önemli değil koca önemli derdim ama yaşayınca fikrim tamamen değişti. Şimdi burada diyorlar kocan daha önemli diye ama öyle olmuyor işte. Benim kocam sakin bir insandır herkese karşı, ikimize de dengeli davranmaya çalışıyor ama baş edemiyor ki cazgır annesiyle ve tahammülü bitmiş olan karısıyla? Annesi gerçekten fena bir kadın sadece bana değil herkese karşı ama bana çok daha kin dolu çünkü "ben onun oğlunu elinden almışım". Yani hem fena huylu hem oğluna kafayı takmış bir kadınla baş etmek kolay değil.

Bu yüzden kv çok önemli bence eş iyi bile olsa kadın çok fenaysa hep huzursuzluk oluyor. Senede 1-2 kere gelse bile kavga çıkarıp gidiyor. Hele torun olduktan sonra tamamen görüşmeme olasılığın yok çok uç durumlar yoksa.

Dediğim gibi los angeles değil burası maalesef ve bunlar sosyolojik gerçekler.

Aynı durumdayız sizinle. Benim kv uzakta yaşıyor buna rağmen geldiğinde şöyle 15 gün kalamıyor niye, kavga çıkarıyor çünkü. İnsan gibi yerinde oturan bir kadın olsa, torununu doya doya sevip evine öyle gitse fena mı olurdu? Vallahi beni kızı gibi görsün, çok iyi geçinelim isteyen biri değilim beni isterse sevmesin, arkamdan konuşsun vs ama yüzüme yüzüme mahalle ağzıyla bağırıp çağırmasın isterdim. Ben de ona cevap veriyorum bu şekilde tartışıyoruz yazık.

Önceden aile önemli değil koca önemli derdim ama yaşayınca fikrim tamamen değişti. Şimdi burada diyorlar kocan daha önemli diye ama öyle olmuyor işte. Benim kocam sakin bir insandır herkese karşı, ikimize de dengeli davranmaya çalışıyor ama baş edemiyor ki cazgır annesiyle ve tahammülü bitmiş olan karısıyla? Annesi gerçekten fena bir kadın sadece bana değil herkese karşı ama bana çok daha kin dolu çünkü "ben onun oğlunu elinden almışım". Yani hem fena huylu hem oğluna kafayı takmış bir kadınla baş etmek kolay değil.

Bu yüzden kv çok önemli bence eş iyi bile olsa kadın çok fenaysa hep huzursuzluk oluyor. Senede 1-2 kere gelse bile kavga çıkarıp gidiyor. Hele torun olduktan sonra tamamen görüşmeme olasılığın yok çok uç durumlar yoksa.

Bende hanfendi bir kadın olsun sessiz sakin bir köşede otursun sevsin torununu iki tabak yemek koyayim önüne isterdim
Ama sürekli elestiri beğenmeme yönetme ve emir verme var.
Hiç kadın oturmayacak onun yaninda
Hep ayakta hizmet eri bekliyor
Değişik bir tip.
Saygı yok kimseye karşı kendi fikirleri doğru tek.
Birde ne desen de boş sana surkeli laf yetistirir benim mizacima uygun değil hiç muhatab olmamaya çalışıyorum pek şuan gelmediği için sorun yok ama gördugumde sartellerim atiyor.
Beynimi aşırı gereksiz işgal ediyor.
Kendiliğimden çağırmak isterdim evime ama mümkün degil.
Birde esimin ailesi komple fiyasko.
Hepsi kadının türevi.

Hanımlar Günaydın
Aklıma takılan bir şey var. Siz tecrübeli hanımlara sormak, danışmak istiyorum.
Evleneceğiniz insanın annesine kadar dikkat edersiniz?
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Ben kayınvalidenin iyisini hiç görmedim şahsen. O yüzden dümdüz dalın gitsin olaya. Zaten kötü çıkacak

Kv bu bahsettigimiz 🤣 uzak mesafe ilişkisini dengede tutmak en güzeli. Yeri gelince kahvenizi de icin yeri gelince uzak kalacaginizi da bilin.

Yoksa düğün günü bir konuda siz açarsınız. "Düğün arabasina kv oturmak istedi, bilin bakalım vites koluna kim oturdu?"gibi...🤣

Herkesin dilinde olan biriyse kayınvalideyi incelemeyi bırakıp eş adayını incelerdim.O eşiyle annesini idare edebilecek eşini kolllayabilecek birimi değilse kayınvalide konularınız kaçınılmaz olur

Hanımlar Günaydın
Biriyle görüşüyorsunuz. Oğlanı çok beğeniyorsunuz her anlamda. Karakteri tam sizlik ama bir sıkıntısı var oda annesi.
Annesi herkesin dilinde olan biri. Herşeye karışmasıyla laf sokmalarıyla vs. Yani bir ortamda kendini ilgilendirmeyen herşeyle ilgili bir yorumu kesinlikle var. Kendini beğenmiş biri.
Ne yaparsınız böyle bir durumda? Burada okuyorum kayinvalideyle ilgili o kadar çok konu açılıyor ki. Birini de ilerde ben açmak istemem açıkçası. Fakat oğlana da farklı bir bağlılık hissediyorum.
Ben de böyle bir durumla karşı karşıya kaldım. Kendisi şu an kayınvalidem 😅
Bizdeki durum çok konuşması, bilmesi değil de, başka türden şeylerdi. Bazı kişiler tarafından çok sevilen, bazı kişilerin ise dalga geçtiği birisi.
İlk başta bu olaya çok takıldım, yani alay etmeleri falan beni üzülüyordu. Ayrıca alay ettikleri konular da ne yazık ki gerçekti, yani kayınvalidem kendilerine çok koz veriyordu.
Evlendik, evimiz çok yakın ama ayrı. Kendisini olduğu gibi kabul etmem çok zamanımı aldı. Ama kabul ettim ☺️ Şimdi çok mutluyuz, haftada 1 2 kez görüşüyoruz, duyduklarıma da “öyledir” deyip geçiyorum.

Hiç yüzyüze geldiniz mi o hanımla? Bence eş adayınız, annesi ve siz aynı ortama girince anlarsınız. İyice gözlemleyin o esnada. Muhakkak müstakbel kayınvalide sizi rahatsız edecek bir şey söyleyecektir, açık ya da örtük olarak. Bakalım eş adayınız o esnada ne tepkiler veriyor. Birbirleriyle iletişimleri nasıl, beden dilleri nasıl, objektif olarak gözlemleyin. Profesyonel tiyatrocu değillerse yarım saatte de olsa inanın anlarsınız. Yeter ki gerçekçi bir şekilde irdeleyin.
Oğlanla bu meseleden önce yüz yüze geliyorduk ama bana pek bulasmazdi diyeyim öyle konusurduk. Ogluyla bu meseleden sonra bir kez görüştük onda da bana laf soktu sağ olsun. Ama üçümüzün bir araya geldiği bir ortam henüz olmadı. Dediğiniz gibi bir araya gelelim dikkat edicem buna

Hanımlar Günaydın
Şahsen annesinin karakteriyle ilgilenmedim. İyi olursalar iyi olurum kötü olursalar mesafemi korurum mantığındayım. Ki zaten aile genelini de karakter incelemesi içine alırsak illa ki işin bozulaması için sebepler çıkar. Her evlenmeyi düşündüğümüz adamda bunu yapsak hepsi ayrılığa çıkar. Evlenince ailesiyle de evleniyorsun lafının gerçekleşmesi/gerçekleşmemesi tamamen eş kişisine bağlı. O sebepten bana eş adayına odaklanmak daha mantıklı geliyor. Sağlam durmasını bilen bi adamla hayat kurarsan aile ile de dengeyi sağlayacaktır.

Niye böyle bu kaynanalar? Yani oğlun evlenmiş gelinin yanında niye huzursuzluk çıkarıp aile ilişkilerini zedeler ki bir insan? Herkesin kendine göre bir hayatı var sorumlulukları var çok mu zor çizgini bozmadan, başkasına karışmadan yaşamak. İnsan çocuğunun mutluluğu bozar mi? Ben bunların altında nasıl düşüncelerinin olduğunu çözemiyorum. Kıskançlık desen ona da anlam veremiyorum.

Bekar olsaydım .Umursamam eşim önemli derdim ama 5 yıllık evliyim .Çok çok çok önemli .Evleneceğiniz kişi kadar önemli .Annesini de sanki evleneceğiniz kişi gibi değerlendirmelisiniz.İnanin sonra çok başınız ağrıyor .
Öyleyse kalsın ya napayım. Başımı agritmayacak birilerini istiyorum. Kadın daha bu mesele açılır acilmaz başladı laf sokmaya. Hadi bende ezdirmem kendimi cevap veririm ama nereye kadar? Savaşa mı gireceğim? Normal biri olsa neyse ama işte nam salmış biri

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X