evleneceginiz kisinin esiniz oldugunu nasil anladiniz?

Ben çalışırken çıktı karşıma daha 16 yaşındaydım eşimi canımı gördüğümde sanki zaman durmuştu o an etrafımızda kimse yok tu sadece bembeyaz ışıklar içindeydi resmen öyle bakıştık

Hiç konuşmadık dükkan dan giderken arkasına kadar çıktım oda hep arkasına dönüp bakıyordu

Eve geldim dayım seni istemeye gelecekler ne diyorsun şakasına dedim olur yakışıklıysa falan annemlerden şoktaydı yaşım daha küçük istemem zannediyorlardı

Neyse ertesi gün oldu işten çıktım eve bi geldim çokkkkk kalabalık yengeler odaya aldılar beni üstümü değiştirdim erkekler ayrı kadınlar ayrı oturuyorlardı

Sadece kafamı uzattığımda ne göreyim bakıştığım hep onu düşündüğüm resmen görür görmez aşık olduğum adam beni istemeye gelmişti şok geçirdim resmen

Dip not( eşimle aynı köylüyüz annesigil kız arıyorlardı dükkana girdiler biraz sohbet muhabbet ettikten sonra dayımı tanıyorlardı ona söylemişler)

Bizi oda da konuşturdular resmen içim den kaynar sular döküldü eşim içeri geldiğinde

Çok şükür böyle başladı bi buçuk sene nişanlı kaldık bi buçuk sene de kv beraber yaşadık ozamanlar kvler ilgili çok sorun yaşıyorduk eşimle hep tartışıyorduk

Ama şimdi 3 seneyi geçti kendi evimizdeyiz ve biz sanki yeni evlenmişiz gibiyiz

Allah bin kere razı olsun hiç ezdirmedi hem korudu kolladı

Birde prensesim var 3.5 yaşında hem çok iyi bir baba hemde çok iyi bir eş çok şükür rabbimee

Amannnn be doluymuşum gece gece okuyanlara teşekürler uzun oldu
:KK200::nazar::nazar:

Ben buna inanmiyorum.
Ben gorucu usulunden yanayim su zamandan snra( zamaninda sevdimde noldu?).
Gorucu usulu geldiklerinde mantiklar uyuyosa ve mesela aradigin kriterlerin arasinda " romantik bi erkek" varsa helede. Gun gectikce o erkek seni kendine sevdirir, ve en sonunda asik eder.
Ben buna inaniyorum.
Sizin demenize gore evlilik aski koreltiyor, ölduruyor mundar ediyor.
Eger gorucu usulunde herseyi guzelce teraziye koymussaniz, Allah izniyle evlendiginiz kisiyle mutlu ve huzurlu gunler sizi bekler, ask dolu, sevgi dolu gunler.3
Evlilik aşkı tabi ki öldürüyor,kavram kargaşası sizinki.Sevgi tamam ama aşk olmaz evlilikte.
Aşkta heyecandan ölürsün,sevgide için içine sığmaz onu görünce.

iyi geceler kizlar gecenin bu saatin de olsa da aklima takilan soruyu sizlere sormak istedim.sorum su ki evlenmeden once esinizle evleneceginizi hissettiniz mi?
hayatim da birisi var onunla ciddi olarak gorusuyoruz ve ramazan sonu ciddi adimlar atmayi dusunuyoruz ama ben hani hic ruya felan gormuyorum.hani ruyalar habercidir yada insan hisseder sanki ama icimde bir bilinmemezlik var.daha once boyle bir olayda icim hep huzursuzdu simdi kestiremiyorum.
sizler bu karari almadan evvel neler yasadiniz neler hissettiniz?bunlari merak ediyorum.ben hep olumsuz bir kiz oldugum icin mi bu vesveseler bilmiyorum.
Çok severek :) bir sene birbirimizi tanıdık yani tanıyorduk zaten bir gün kapılarına gittim bişey olmuştu bişey sorcaktım telefondan gösterip ozaman içimde hiç bişey yoktu ama onun varmış. Hiç unutmam beyaz bir tişörtü ve siyah bir eşortmanı vardı. :) neyse bu o istediğim şeyi yaptı telefonda çok mutlu oldum boş bulunup sarıldım birden teşekkür etmek için ama tamamen istemsiz oldu ve bu zangır zangır tityordu karşımda sormadım bile koşa koşa gittim eve. Ama dilimden hiç düşmüyordu. Ve en sonunda açıldı tek sorum var tek cevap istiyorum hayır kabul etmiyorum tabi biraz ayıcaydı ama organizesi güzeldi benimle evlenirmisin evet tamam bende seni çok seviyorum :) deli çocuk bana fırsat bile vermemişti 2 senemiz bitiyor ve ben onu hala ilk baktığım gözlerle ve ilk günkünden daha çok seviyorum :)

Aşk mutluluk birazda bizim bakış açımızda tabi ki aşık olursun Rabbim iyilerle karşılaştırsın benim etrafımda gördüğüm severek evlenenler de evlenmeden önce her türlü olumsuzluğu görmezden geliyor idare ederim diyor yanında olayım yeter diyor vs vs sonra da olaylar olaylar...

Daha yeni okudum bilimsel bir çalışmaymis severek evlenenler oldukça boşanmalar artacakmış inşallah doğru bir çalışma değildir....
Ben hiç bir zaman ne maddi ne manevi eşime sıkıntılarımızı dert etmedim para illaki lazım ama saadet parayla olmuyor ve bunu eşimin başına hiç kakmadım. En ufak bir hatasında arkamı dönmedim görmezliktende gelmedim sadece ders almasını sağladım. Çok büyük kavgalarımızda oldu ama ne sarılmadan ne de ayrı yattık birbirimizden... Rabbim iniaallah hiç bozmaz ağzımızın tadını ama o benim ruhum sadece bir kere bakması o gülümseyişi bana verebilecekleri bir servetten daha kıymetli... ;)

Evlilik aşkı tabi ki öldürüyor,kavram kargaşası sizinki.Sevgi tamam ama aşk olmaz evlilikte.
Aşkta heyecandan ölürsün,sevgide için içine sığmaz onu görünce.
Bizde bitmemiş ozaman :) ve bende senin mantığına inanmıyorum. Aşk özlemektir hissetmektir. Sevgi sadece gösterince güzeldir. Onunla güzeldir. Sevgiyi tek kişiyede besler insan çok kişiyede ama aşk acıdır tadı uzun yıllarda geçse damağında kalır. Daha önce tanısaydım eşimi keşke.. O benim çocukluğum ilk kalp atışım ilk heyecanım ilk hayata bakışım ve hayata sebepsiz tutunuşum :) heyecanmı akşam gelmesini dört gözle bekliyorum. O geldiğindede yatana kadar etrafında dört dönüyorum ki oda öyledir ellerimi yüzümü öper karnım aç tatlımı yiyim diye :) ne kavgalarımız oldu inanınki boşanma evresine getiren ama her seferinde yarım saat sonra çirkin çirkin yaklaşıp özür dilemeyle biten sarılıp sen benim dünymsınn demeyle canlanan... İyikide var hayatımda ve eminolki onu ilk gördüğümden daha çok seviyorum

Bizde bitmemiş ozaman :) ve bende senin mantığına inanmıyorum. Aşk özlemektir hissetmektir. Sevgi sadece gösterince güzeldir. Onunla güzeldir. Sevgiyi tek kişiyede besler insan çok kişiyede ama aşk acıdır tadı uzun yıllarda geçse damağında kalır. Daha önce tanısaydım eşimi keşke.. O benim çocukluğum ilk kalp atışım ilk heyecanım ilk hayata bakışım ve hayata sebepsiz tutunuşum :) heyecanmı akşam gelmesini dört gözle bekliyorum. O geldiğindede yatana kadar etrafında dört dönüyorum ki oda öyledir ellerimi yüzümü öper karnım aç tatlımı yiyim diye :) ne kavgalarımız oldu inanınki boşanma evresine getiren ama her seferinde yarım saat sonra çirkin çirkin yaklaşıp özür dilemeyle biten sarılıp sen benim dünymsınn demeyle canlanan... İyikide var hayatımda ve eminolki onu ilk gördüğümden daha çok seviyorum
Aynı yaşanmışlıklara farklı isimler vermişiz. :)
Rabbim daim etsin aşkınızı,herkes huzurla yaşasın evliliğini .

Aynı yaşanmışlıklara farklı isimler vermişiz. :)
Rabbim daim etsin aşkınızı,herkes huzurla yaşasın evliliğini .
Doğrudur herkezin evresi farklı dönüyor :) benimde dünyam şimdi iki ama nasip olursa doğumdan sonra hsrika üç erkekle dönücek :) onlar benim en büyük servetim

Bende eşimle cok zor evlendim bir hafta icinde tanistik ve istemeye geldiler ertesi hafta da soz yaptik 6 ay icinde nisan dugun derken 2 senelik evliyim Rabbime şükürler olsun ki böyle bi ese sahibim ailem hic istemedi hla kabullenmis degiller ama kader de olunca onune gecilmiyor demek ki Allah hic birimizi utandirmasin hayirlisiyla bi de bebegimiz olursa tamamdir:)

Bende eşimle cok zor evlendim bir hafta icinde tanistik ve istemeye geldiler ertesi hafta da soz yaptik 6 ay icinde nisan dugun derken 2 senelik evliyim Rabbime şükürler olsun ki böyle bi ese sahibim ailem hic istemedi hla kabullenmis degiller ama kader de olunca onune gecilmiyor demek ki Allah hic birimizi utandirmasin hayirlisiyla bi de bebegimiz olursa tamamdir:)
Kız bu kadarmı benzer benimde ailem istemedi sanki onlsr evlenecekmiş gibi halada benimsemediler ama iyikide evlenmişimi

Kız bu kadarmı benzer benimde ailem istemedi sanki onlsr evlenecekmiş gibi halada benimsemediler ama iyikide evlenmişimi
Aynen benimde istemediler yani anne tarafim dayilarim canimdi onlar benim gormedem yapmazdim simdi gorusmuyoruz annemle sik sik degil yapicak bisey yok o benim yuvam benim kararima her ne olursa olsun saygilo duymalilar ve eşimin hic bi saygisizligi yok gercekten iyi birisi ve cok mutluyum cok sukur o yuzden gerisi teferruat cok umursamamaya calisiyorum

Aynen benimde istemediler yani anne tarafim dayilarim canimdi onlar benim gormedem yapmazdim simdi gorusmuyoruz annemle sik sik degil yapicak bisey yok o benim yuvam benim kararima her ne olursa olsun saygilo duymalilar ve eşimin hic bi saygisizligi yok gercekten iyi birisi ve cok mutluyum cok sukur o yuzden gerisi teferruat cok umursamamaya calisiyorum
Benim eşiminde en ufak bi saygısıxlığı olmadı ne bana ne aileme ama sevmediler adam hık dese onlar bağırdı böğürdü hesabına vurdular onun için annemle zaten iyi değildim eskisi gibi gekip gitmem görüşmem bi babannem oda istemedi ama yinede hala arkamdadır desteğini elini esirgemez sanki onlar alıp koynuna yatacak benim ne kadar huzurlu mutlu olduğumu eşimle biliyorlar ne kadar sevdiğimizi...

bende rüyamda mavi gözlüyü görmüşüm.. çünkü eşim mavi gözlüydü.. bilemedim ki:D
işyerinden bir çocuğa aşıktım.. onunla muhabbet etmek istedim...
onun adi da Ali olsun:)
ben Aliyle evlencem dedim..
allahım ne olur beni Aliyle evlendir dedim:D işhareyle yattım.
tabi onunla evlenmedim.. başka Ali diye biriyle evlendim:D ne tuhaf demi:D

Eşim dünyalar iyisidir. 4 ayda karar verdik evlenmeye- beyaz eşyalarımız aldık- nişan yaptık :) Ama uzun flört etseydim evlenmezdim herhalde anasını-bacısını gördükten sonra :) Evlilik bi çeşit kumar bence, önceden hiç bir şeyi tam kestiremezsiniz. Şansına ,bahtına :) Eşimden yana şanslıyım :) Ailesini hesaba katarsak bahtsızım, talihsizim. :KK70:

41 kere maşallah ya, böyle aşklar sadece filmlerde olur sanırdım.. zira bana söylenen bu oldu hep, öylesi aşlar ancak filmlerde olur gercek hayatta olmaz, lise cağında değiliz dersi eski sevgilim.. odunun önde gideniydi, neler yaşattı bana, aşklar ya lisede ya da filmlerde olurmuş, bu yaşta öyle tutkulu aşk mı yaşanırmış.. zamanla oluşan sevgi daha değerliymiş.. kaldı ki sevemedi, sevmeyi bırak ısınamadı bile bana ve ısınamamasına rağmen de evlenme teklif etmiş kadar enteresan bi yaratık tabi.. bitti, hala toparlanabilmiş değilim.. gercek hayatta da böyle aşklar yaşandığını göstermiş oldunuz bana, teşekkür ederim :)

Allah, en kisa ve en dogru zamanda size ve ayni zamanda tum isteyenlere cok cok daha guzellerini yasamayi nasip etsin insallah.

Ben bilemedim valla:) evliliğe de sıcak bakan biri değildim. Ama dört yıl boyunca aynı sıcaklıkta ve mutlulukta yaşanan bir ikişki ve her ay tatlı tatlı evlenme teklif eden Bi sevgili olunca kendimi nikah masasında buldum :) şunı da söyleyeyim eşim çok iyidir ama sevgililik daha keyifli sosyal sorumlulukların yok tamamen özgürce aşkını en yalın haliyle yaşıyorsun:)

Benim eşiminde en ufak bi saygısıxlığı olmadı ne bana ne aileme ama sevmediler adam hık dese onlar bağırdı böğürdü hesabına vurdular onun için annemle zaten iyi değildim eskisi gibi gekip gitmem görüşmem bi babannem oda istemedi ama yinede hala arkamdadır desteğini elini esirgemez sanki onlar alıp koynuna yatacak benim ne kadar huzurlu mutlu olduğumu eşimle biliyorlar ne kadar sevdiğimizi...
Allah eslerinizden yana güldürdü yüzümüzü cok sukur esinin
Ailesi nasil iyiler mi

Rüyaya falan takılmayın bence. Annem bekarken babamın büyüdüğü evi görürmüş rüyasında, babamı değil, sadece evi. Evlendikten sonra gidince şaşırmışlar; "Ay ne büyük aşk" filan derken 15 yıl sonra babam annemi sayısız kadınla aldattı, işyerimizi batırdı, rezil bir hayata daldı, 20 yıl sonra da boşandılar.

Eşimle 6 sene birlikteydik; yapı gereği ikimiz de "ilişki iyi giderse evlenecek" tiplerdendik. Bu arada birlikte çok badireler atlattık; ikimizin de aileleri boşandı, onun kardeşi, benim annem ölümden döndü, vs. Baktık birbirimizle omuz omuza dağ gibi duruyoruz, birbirimizi de seviyoruz, mutluyuz, çok iyi anlaşıyoruz, biz de evlendik. Hiç öyle rüya falan da görmedim.
Bir yakinim annemden istihareye yatmasini rica etti nisanlanmak uzere oldugu adam icin. Annem gayet guzel ruyalar gördü. Hep olumlu seyler.
Sonuc mu?
Adam kizla görüşürken ayni zamanda yabanci uyruklu kadinlarla fink atmış tatil beldelerinde.

Esimle arkadaştik
Tüm arkadaşları eve iftara davet etmişti
Komşularının küçük bir oğlu da onlardaymis o sırada
Esim o çocuğu kucağına aldı sevdi oyun oynadı falan
Ben de tam baba olacak evlenilecek adam dedim :KK200:
Bir de yine o gün iftardan sonra namaz kılacak yer sordum
Odasini gosterdi burda kilabilirsin dedi ve seccadeyi serdi birseye ihtiyacın var mı diye de sordu
Çok kibar geldi o davranışları
Odasına girince de bir duygu yoğunluğu oldu ben de
Öyle işte aşık olduk evlendik :nazar::KK200:

Back
X