Evlenecek adam lazım

Evlilik sorumluluk demek zor bir olay ben kadın iken çok zor geliyor erkek olsam hiç evlenmem peki siz erkek olsanız neden evlenirsibiz? Erkek olsanız evliliğin neyi cazip gelir?
Benim icin evlilik sevdigim insanla beraber yasayabilmenin tek yolu, erkek olsam sevdigim kizin adi kötü olmasin diye evlenirdim. Toplum ve aile baskisindan yani onun disinda bir anlami yok. Yurtdisinda yasiyorm bosanmam hakkinda yabanci bir kadinla konusmustum o da alti yillik sevgilisinden ayrilmisti ona dedim ki senin ki en azindan sevgililikmis. Bana dedigi ikisinin hic bir farki yok ayrilinca sonucta yasanan ayni hayalkirikligi ve üzüntü. Hakliydi aslinda.

Benim icin evlilik sevdigim insanla beraber yasayabilmenin tek yolu, erkek olsam sevdigim kizin adi kötü olmasin diye evlenirdim. Toplum ve aile baskisindan yani onun disinda bir anlami yok. Yurtdisinda yasiyorm bosanmam hakkinda yabanci bir kadinla konusmustum o da alti yillik sevgilisinden ayrilmisti ona dedim ki senin ki en azindan sevgililikmis. Bana dedigi ikisinin hic bir farki yok ayrilinca sonucta yasanan ayni hayalkirikligi ve üzüntü. Hakliydi aslinda.
Anlamadım ki

merhabalar , piyasada erkekler neden evliligi düşünmüyor evlilik ciddiyet kelimesini duyan direk kaçıyor.. Sorsan düzgün kiz yok derler. Ama bulsalarda istemezler akıllari gonul eğlendirmek te ve 35 40 yas arasındaki insanlardan bahsediyorum. Sebebi ne cidden ya ? Nerde bulucaz artik ? evlenecek duzgun birini bulamadim. Evlenmeyi düşünen maddi manevi iyi durumda olan tanıdığınız varsa yazin kizlar "))))) ben 1.67 boy 51 kilo dış ticaretteyim
Bu konu oylesine derin bir konu ki.Kadin ve erkek icin de şu gecerli; evlilik yonetilmesi gereken ve bircok degiskeni iceren bir kurum.Maddiyat yonetiminden tutunda ailelerle iliskilere kadar bicak sirti konularla dolu olan bir kurum.Karakter guclu ise ve ne istedigini biliyorsan sahipleniyorsun ve goturuyorsun uyumlanarak.Bencil yapiya sahip isen bir taraf hep ezik kaliyor uyum saglamak zorunda birakiliyor ve sonu bunalim.Ve baslangic noktasi ne kadar sevgi ask vazgecilmezlik vsvs ile dolu olsa bile o evlilikten hayir gelmiyor.Kismet demek lazim,hayirlisi demek lazim ve en onemlisi saglam karaktere sahip olmak.
Ben esimi inanilmaz seviyorum,inanilmaz duskunum,inanilmaz bir ask ile evlendik.Cok siradisiydi,gozumuz halen kimseyi gormez ama sonuc bosaniyoruz.Neden? Cunku kök aile duskunu ve kabul etmiyor.Oradan uzak kalinca beslenemiyor.Bu sorun diger tuuuum guzel seyleri aldi supurdu bitti gitti.

Bu arada kendileri her turlu halt ederler erkeklerin, evlenmeye gelince de namuslu kiz olsun ayaklari var. Sonra onlarla evlenirler. Esleri cocuklarini dogurur evde kalir , kendileri de bosanmaz ama surekli disarda baska kadinlara devam. yani cok duydum gordum sahit oldum ozellikle Istanbulda cok var. Secenek ve maddiyat ne kadar coksa evlilik orani düşük oluyor. Ayrica zengin yakisiklilarda ya kendi kulvarinda birini ya da gider afedersiniz cok tecrube gecirmis kizlari secerler evlilik icin. Hayat ne garip :)))
tecrubeli seviyorlar demek ki 😏
adam tomarla parayla oynayip sevişmekten bir haber olan biriyle evlenmek istemiyor anlaşılan

Aynen evlenmeden once naz yapın gosterip elletmeyin istedigini vermeyin ki evlendikten sonra istedigini alınca hemen baska kadinlara kossun ne de olsa istediğini alabilmek icin evlenmis oluyor :) sonra burda aglarsiniz kocam evlenmeden once cok ilgiliydi agzima düşerdi ama evlendikten sonra ilgisi sevgisi azaldi :D

Ne sacma anlayisiniz var yahu. Adami sizle evlenmesi icin surundurmek nedir. Neyseniz o olun ki sizi siz olduğunuz icin sevsin.

Ben aslında imzanın insanı değersizleştirdiğine inanıyorum. Sahip oldum havasına girip kadın ve erkeğin kaybetme korkusunu bitirip karşındakini evlilik içinde kısıtladığını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın tek sevgiliye inanıyorum ama evlilik kurallarının olması kişileri fazla sorumluluğa sokuyor aynı zamanda kısıtlıyor.erkek kadın fark etmiyor. Tabi sizin düşünceniz de saygılıyım nihayetinde bende sizin gibi düşünüyordum sadece değiştim galiba.

Yıllarca birlikte bir hayat paylaştığınız insan allah gecinden versin ölüm döşeğindeyken mesela hiç bir söz hakkınız olmuyor, organlarını bağışlayamıyorsunuz, acil ameliyat için izin veremiyorsunuz. Evlilik ve resmiyet en azından bu gibi şeyler için şart. Bence sizin bahsettiğiniz kadar korkutucu ağır sorumluluk da değil.

Esimin agzindan duyduklarimi yazayim sana.Eger sen bana hemen tel nonu verseydin,seni öpmeye kalktigimda kafani cevirip hooop demeseydin,benden ayrildiginda benim sana acmazsan bir daha aramam msjima karsilik aramamda mesgule almasaydin,benimle daha oncekiler gibi hemen samimiyet kursaydin asik olmazdim sana bilemezdim benim icim farkini ve gözüm kapali evlenmezdim seninle.
Bu erkekler boyle surundureceksin naz yapacaksin yelkenleri indirmeyeceksin aci cekmeyi itilmeyi seviolar demek :KK70:
Başka türlü her dediğini yapınca şımarıyorlar zaten en doğrusunu yapmissin😊😍🤗

Minnoş teyzeler aracı olur mu konu sahibine sence? Kim alacak paşa oğluna da başını yakacak 😂
Evet konu sahibinin beklentileri biraz yüksek geldi..
Hemen evlenmek istiyor. Öyle tanımadan evlenme dönemi bitti..o minnoş teyzeler tanıştırsa bile tanımak için zaman lazım..

Böyle tanımadan etmeden evlilik zor..:110:

Yıllarca birlikte bir hayat paylaştığınız insan allah gecinden versin ölüm döşeğindeyken mesela hiç bir söz hakkınız olmuyor, organlarını bağışlayamıyorsunuz, acil ameliyat için izin veremiyorsunuz. Evlilik ve resmiyet en azından bu gibi şeyler için şart. Bence sizin bahsettiğiniz kadar korkutucu ağır sorumluluk da değil.
Bende bunların değişmesini istiyorum umarım değişir

Ama o zaman sizde size dayatılan insanlar ve onların kuralları için istiyorsunuz ilişkiler bitince acı aynı olur ben genelde evlilik içindeki dayatılan sorumluluk ve özgürlük kosıtlanmasından hoşnutsyzum. Mesela atalarımız ne demiş yuvayı dişi kuş yapar hayır efendim ben kuş değilim birlikte yapalım. E gelin kız bakalım iyi temizlik yapıyor musun oğluma iyi bakackmısın? Niye oğlunun eli yok mu? Sen annesin nasıl giyinmişssin? Anne olunca kadın olmuyormuyum? Sen benim namusumun neden nanusumu paylaştık şimdi? Neyse benim fikrim bu güzel evlilikleriniz olsun

merhabalar , piyasada erkekler neden evliligi düşünmüyor evlilik ciddiyet kelimesini duyan direk kaçıyor.. Sorsan düzgün kiz yok derler. Ama bulsalarda istemezler akıllari gonul eğlendirmek te ve 35 40 yas arasındaki insanlardan bahsediyorum. Sebebi ne cidden ya ? Nerde bulucaz artik ? evlenecek duzgun birini bulamadim. Evlenmeyi düşünen maddi manevi iyi durumda olan tanıdığınız varsa yazin kizlar "))))) ben 1.67 boy 51 kilo dış ticaretteyim

Çok tatlısın ya

Bir tek sen değilsin. Ben de senle aynı piyasadan bildiriyorum, şu an bulman mümkün değil. Kimse ciddi düşünmüyor, herkes kullanıp atmak istiyor.

Ben aslında imzanın insanı değersizleştirdiğine inanıyorum. Sahip oldum havasına girip kadın ve erkeğin kaybetme korkusunu bitirip karşındakini evlilik içinde kısıtladığını düşünüyorum. Yanlış anlaşılmasın tek sevgiliye inanıyorum ama evlilik kurallarının olması kişileri fazla sorumluluğa sokuyor aynı zamanda kısıtlıyor.erkek kadın fark etmiyor. Tabi sizin düşünceniz de saygılıyım nihayetinde bende sizin gibi düşünüyordum sadece değiştim galiba.
Değeri insanin kendi içindedir bence. Karsısındakinde bile değil..
Bu yuzden imzanin degersizlestirdigi fikrine katılmıyorum. Siz belki su an genc yasiniz-yasimiz icin konuşuyorsunuz. Ama şöyle düşünün, 10 20 yıl bir evde yaşanmış, evlilik yok, taraflardan biri terk ettiginde digerinin hakki da yok.. hele bir de cocuk varsa.. olse mirasini zaten yiyemez dkssk taktım bu miras yeme meselesine.
Bence uzun vadede resmiyet şart. Biri buna nikah der, digeri gelinlik der, baskasi düğün der, farketmez. Evlilik birliğinin toplum icin gerekli oldugunu düşünüyorum.
Bu demek degil ki, 18 yasinda resit olur olmaz kaçıp imzayi atsinlar oo super evlilik birliği kurulmus olur.
Bilincli insanlarin, birbirini taniyip guvendikten sonra, bir ömür gecirebilecegine inandiktan sonra, resmilestirmeleri guzel olur. Her iki tarafin kanuni hakki ve dogacak çocukların toplumdaki yeri için

Değeri insanin kendi içindedir bence. Karsısındakinde bile değil..
Bu yuzden imzanin degersizlestirdigi fikrine katılmıyorum. Siz belki su an genc yasiniz-yasimiz icin konuşuyorsunuz. Ama şöyle düşünün, 10 20 yıl bir evde yaşanmış, evlilik yok, taraflardan biri terk ettiginde digerinin hakki da yok.. hele bir de cocuk varsa.. olse mirasini zaten yiyemez dkssk taktım bu miras yeme meselesine.
Bence uzun vadede resmiyet şart. Biri buna nikah der, digeri gelinlik der, baskasi düğün der, farketmez. Evlilik birliğinin toplum icin gerekli oldugunu düşünüyorum.
Bu demek degil ki, 18 yasinda resit olur olmaz kaçıp imzayi atsinlar oo super evlilik birliği kurulmus olur.
Bilincli insanlarin, birbirini taniyip guvendikten sonra, bir ömür gecirebilecegine inandiktan sonra, resmilestirmeleri guzel olur. Her iki tarafin kanuni hakki ve dogacak çocukların toplumdaki yeri için
Benim yaşım genç değil 10 senelik evliyim. Kanunların bu konuda düzenlemeler yapması gerekiyor diger konuda aynı fikirdeyim

Back
X